tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kasvovoiteeni


Ostin viime viikolla itselleni uuden kasvovoiteen ja ajattelin nyt sen lisäksi kertoa hieman muista käyttämistäni kasvovoiteista. Ei tarvitse mennä kovinkaan paljon ajassa taaksepäin, kun mulla oli käytännössä aina käytössä vain yksi kasvovoide. Sitä käytin sitten sekä iltaisin että aamuisin ennen meikkaamista täysin riippumatta siitä, oliko se ominaisuuksiltaan sellaista, mitä ihoni juuri kyseisellä hetkellä olisi tarvinnut. Nykyään multa löytyy aina vähintään 3-4 kappaletta erilaisia kasvovoiteita, joita käytän sitten ihan sen mukaan, mitä tunnen ihoni milloinkin kaipaavan. Mullahan on atooppinen, kuiva ja herkkä iho, jonka kanssa saa aina kikkailla. Välillä tuntuu, että tyyliin kuun asentokin vaikuttaa siihen missä kunnossa se on, mutta kuivalle iholle suunnatut tuotteet olen kokenut kaikkein parhaimmiksi omalle iholleni.


Tämä Garnier Moisture Recover yövoide tuli napattua viikko sitten kaupasta mukaan alennettuun neljän euron hintaan. Mä en ole oikein koskaan osannut käyttää erikseen päivä- ja yövoiteita, vaikka se olisi varmasti ollut erittäin suotavaa. Pääsääntöisesti olen kuitenkin tässä viime aikoinakin pyrkinyt siihen, että yöksi laitan jotain kosteuttavampaa voidetta ja päivällä taas vähän kevyempää. Muutaman kerran olen nyt ehtinyt testaamaan tätä Garnierin yövoidetta ja tykkään tästä kovasti. Koostumukseltaan se on melko kevyttä ja voide levittyy iholle hyvin ja imeytyykin yllättävän nopeasti. Voide tuoksuu jotenkin aika mielenkiintoiselta, en oikein osaa selittää miltä. mutta ei se paha ole. Tämä on varsinkin näin kesäaikaan erittäin hyvä kosteusvoide kasvoille, sillä ainakaan oma ihoni ei ihan samalla tavalla tarvitse kesäaikaan kosteutusta kuin talvella, jolloin kasvovoiteet saavat olla hyvinkin paksuja ja kosteuttavia.


Toinen Garnierin kasvovoiteeni on tämä Nordic Moisture Match, joka on suunnattu kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Tämä taas on koostumukseltaan erittäin paksua, ehkä vähän turhankin "tönkköä", sillä voidetta on välillä hieman hankala saada purkista ulos sopivaa määrää. Mutta oma ihoni on ainakin rakastanut tätä, ja tämä oli ihan huippuostos huhtikuussa, kun ilmat olivat vielä melko viileät ja kova tuuli kuivatti ihoa entisestään. Tällä hetkellä voide odottelee syksyn tuloa. Tuoksu tässä on aivan ihana, mutta pitkä imeytymisaika johti siihen, että olen käyttänyt tätä ainoastaan iltaisin.


Päivävoiteen tehtäviä on jo jonkin aikaa hoitanut tämä LivBoxista tullut Lumene Bright Now Vitamin C kiiltoa kontrolloiva voidegeeli. Aamuisin mulla ei todellakaan ole ikuisuuksia aikaa odotella, että kosteusvoide imeytyy ihoon ja pääsen meikkaamaan, ja koska tämä imeytyy ihoon käytännössä välittömästi, on tästä tullut ihan yksi suosikkikasvovoiteistani! En osaa sanoa kuinka paljon tämä loppujen lopuksi sitä kiiltoa kontrolloi, mutta tuoksu on erittäin pirtsakka ja koostumukseltaan tämä tosiaan on sellaista geelimäistä. Saa nähdä tuleeko tätä kuitenkaan ostettua enää lisää, sillä 20 euron hinta on aika kova kun ottaa huomioon, että hyviä kasvovoiteita löytyy paljon edullisemminkin.


Nivea Soft -kosteusvoide on ollut mun luottotuotteeni jo pitkään. Voide on tarkoitettu sekä käsille, kasvoille että muulle kropalle, joten se on erittäin monikäyttöinen. Tämä monikäyttöisyys luo ehkä myös hieman ennakkoluuloja sen suhteen, onko tämä sitten oikeasti kummoinenkaan kasvovoide, mutta itse olen tykännyt tästä ja nimenomaan juuri kasvovoiteena. Tämä on aikalailla sellainen perusvoide, jonka voisin kuvitella sopivan silloin tällöin käytettynä vähän kaikentyyppiselle iholle. Voide on edullista ja ihan superriittoisaa, joten senkin puolesta voin tätä suositella. Tätä tulee käytettyä sekä aamuisin että iltaisin vähän fiiliksen mukaan. Mikään erityisen kosteuttava tämä ei ole, mutta kuten sanottu, sellainen perusvoide.


Viimeisenä vielä tämä kesäkuun LivBoxista tullut Bernard Cassieren sitruuna-minttu kosteuttava mattafluidi, jota olen pariin otteeseen testannut. Tästä 15 ml näytekoosta ei turhan moneksi kerraksi riitäkään, mutta ihan kiva on ollut päästä tätä testaamaan. Voide tuoksuu miellyttävältä ja imeytyy ihoon hyvin. Tätä voi käyttää sekä päivä- että yövoiteena, itse olen testannut tätä iltaisin. Iho jää pehmeän ja kosteutetun tuntuiseksi. Hinta on tälläkin vain vähän turhan kova, jotta itse ostaisin tätä täysikokoisena, mutta voiteessa itsessään ei mitään vikaa kyllä ole.

Kokemuksia näistä kasvovoiteista? :)

6 kommenttia:

  1. Tuo Garnierin yövoide kiinnostaa kyllä kovasti! Mulla on tällä hetkellä Nivean yövoide, joka on kyllä niin paksua tavaraa ettei sitä tee mieli käyttää. Se ei imeydy iholle nimittäin koskaan ja musta tuntuu, että mun tyynyyn imeytyy sitä paljon enemmän kuin mun ihoon! :D Tuota Lumenea haluaisin päästä kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ää eikä, tollaset rasvat on kyllä ihan kamalia :D Toi Garnierin yövoide imeytyy kyllä mukavan nopeasti! Lumenen voide on aivan ihanaa, kannattaa ehdottomasti testailla sitä :)

      Poista
  2. Tämä oli kiva ja hyödyllinen postaus, sillä itse en oikein tällä hetkellä tiedä mihin "luokkaan" oma ihoni oikein kuuluukaan..:D olen aina olettanut olevani sekaihoinen, mutta viime aikoina kasvojen iho on paikoitellen saattanut tuntua hyvinkin kuivalta ja karhealta, eli olenkohan sittenkin enemmän kuivaihoinen.. vaikeaa! :D Tuo Nivean Soft -kostesvoide kuulostaa ihanan monikäyttöiseltä, sitä voisinkin ostaa seuraavaksi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut toi ihan sama tilanne, en oo oikeen tiennyt onko mulla sekaiho vai kuiva vai mikä :D Käytinkin aika pitkään just nimenomaan sekaiholle tarkoitettuja tuotteita, mutta nyt oon huomannut, että kuivalle iholle suunnatut sopii mulle yleensä paremmin :) Ei oo tosiaan helppoa tää :D Kannattaa testata tota Nivean rasvaa, se on vielä niin edullistakin, ettei senkään takia jää harmittamaan, jos siitä ei pidäkään! :)

      Poista
  3. Kiva tuotepostaus, näitä on kiva lukea ! Täysin samoja ei ole ollut käytössä, mutta melkein samoja. :) Lumene on tällä hetkellä kasvovoiteena ja vartalovoiteeksi ostan aina apteekista Decubalia, kun se voittaa mielestäni kaupan tuotteet. Ehdon kasvovoide lemppari löytyy Lancomelta, mutta sitä ei aina raaski ostaa, varsinkaan nyt äippärahoilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jasmina, ihan mahtavaa kuulla että postaus miellytti :) Voisinkin testailla tota apteekin voidetta, mä kun en oikeen kovin monia vartalovoiteita pysty käyttämään kun iho ei tykkää :D Joo tollaset kalliimpien merkkien tuotteet on monesti ihan superhyviä, mutta hinnan vuoksi niitä ei viitsi aina ostella.. :D

      Poista

Kiitos kommentista!