lauantai 27. helmikuuta 2016

Off to New York & Miami


Otsikko kertoo jo oikeastaan kaiken - vihdoin ja viimein sain tällä viikolla varattua siskoni kanssa ensi syyskuulle matkan USA:han! Ensin lennetään New Yorkiin, jossa ollaan viisi päivää ja sieltä lennetään viikoksi vielä Miamiin. Voin kertoa, etten oo ihan vähään aikaan ollut mistään näin innoissani enkä millään malttaisi odottaa syyskuuta :D

Tämän postauksen kuvituksena toimivat muutamat räpsyt vuoden 2014 Mallorcan reissulta.

Tämä on mun ensimmäinen matkani USA:han ja itse asiassa ylipäänsä Euroopan ulkopuolelle. Pitkät lentomatkat vähän mietityttää, mutta eiköhän ne ihan hyvin suju ja saatiin onneksi suorat lennot niin ei tarvitse miettiä mitään koneen vaihtoja. Mä en sinänsä pelkää lentämistä, mutta ne nousut ja laskut ei oo kyllä yhtään mun mieleeni. Mun sisko taas taitaa pelätä varsinkin niitä nousuja ihan älyttömästi, joten siellä sitten parhaimmassa tapauksessa panikoidaan molemmat :D Tämä on myös ensimmäinen kerta, kun meen siskoni kanssa ulkomaille (Tallinnaa kauemmas) ja kieltämättä saattaa tulla melkoiset kaksi viikkoa, kun me päästään yhdessä reissuun. Veikkaan, että jossain vaiheessa matkaa on molempien hermot koetuksella, mutta uskon silti, että meille tulee ihan mahtava reissu! 


Voisin veikata, että tästä reissusta tulee melkoisen kallis. Toi matka itsessäänkin maksoi jo aika paljon, mutta voi apua ne kaikki shoppailumahdollisuudet mitä siellä on! Saattaapi olla, että sieltä tulee hamstrattua melkoisen paljon kaikkia ihania kosmetiikkatuotteita, joita ei Suomesta saa tai jotka maksavat täällä tuplasti enemmän. Lisäksi veikkaan, että vaatekaappiinkin tulee hieman uudistusta matkalla. Ehkä siis ihan hyvä, että tässä on vielä puolisen vuotta aikaa kerätä matkakassaa säästöön! Oon kuitenkin miettinyt tän asian siten, että kun mä kerran nyt pääsen tonne asti niin aion kyllä ottaa kaiken ilon irti. Tietenkin se raja on johonkin vedettävä eikä raha kasva puussa, mutta aivan taatusti aion ostaa sieltä esimerkiksi sellaisia meikkejä, joita ei Suomesta saa tai joiden saatavuus on täällä huonompi. Ja luulenpa, että löydän sieltä jotain kivaa arvottavaksi myös teille tänne blogin puolelle ;)


Kaikki vinkit, ideat, ohjeet ja ehdotukset Miamista ja New Yorkista lomakohteina sekä ylipäänsä matkustamisesta Jenkkeihin otetaan vastaan enemmän kuin mielellään! :) Siskoni kanssa ei olla kumpikaan ensimmäistä kertaa matkustamassa ulkomaille, mutta molemmille tä on ensimmäinen kerta USA:ssa. Minne mennä, missä syödä ja shoppailla, mitä kannattaa käydä katsomassa ja mitä taas ei kannata? Jakakaa ihmeessä omia kokemuksianne, jos niitä vaan löytyy!

Ja ihan yleisestikin haluaisin tiedustella, onko teillä jotain ulkomaanmatkaa/-matkoja tiedossa tai suunnitteilla tälle vuodelle? :)

17 kommenttia:

  1. Niiin ihanaa! Kiva, että saitte vihdoin varattua ja ai että, Nycin lisäksi vielä Miamiinkin *sydänsilmäemoji* <3 Teillä tulee olemaan niin ihana reissu! :) New Yorkissa on mun mielestä ne muutamat must see -jutut kuten Vapaudenpatsas, Central Park ja joku näköalatasanne, me käytiin siellä Rockefeller Centerissä mistä on aivan järkyttävän upeat näkymät :) Ja Vapaudenpatsaalle tehtiin laivareissu mutta ei menty siihen saarelle (?) sitä kattomaan, sen patsaan sisäänhän pääsee ilmeisesti myös :D Hmm keksisinkö vielä jotain.. No tietysti ne mun mainitsemat musikaalit ja outlet-alueet on shoppailuun aika huikeita (ja rankkoja reissuja :DD)! Oon innoissani sun puolesta!

    Hehe ehkä jo mun blogista tiesitkin tän, mutta meillä on tulossa Madridin matka kahden viikon päästä ja sitten toukokuusta eteenpäin 3kk oon siellä työharjottelussa Sri Lankassa :) Super excited <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosta reissusta tulee varmasti ihan mahtava! <3 Kiitos paljon vinkeistä ja tosiaan kuten jo sun blogissa mainitsin, ne sun New York -postaukset tulivat ihan tarpeeseen :D Matkakuume nousi entisestään, kun kattelin niitä sun upeita kuvia!

      Madrid on varmasti ihan mahtava lomakohde, sinne haluan itsekin päästä vielä joskus :) Ja joo voin vain kuvitella miten innoissasi oot tosta Sri Lankan työharjoittelusta! Tollanen mahdollisuus on ihan mahtava ja varmasti unohtumaton kokemus<3 :) Vähän harmittaa, ettei tullut itse lähdettyä vaihtoon opiskeluaikana, mutta onneksi aina voi matkustella :)

      Poista
  2. Mä linkkaan sulle tän postauksen, vaikka siinä on myös Islannista ja D.C:stä kuvia. Itselle tulee niin hyvä mieli aina näitä katsellessa, oli ihana reissu! Oon iloinen sun puolesta, mahtavaa kun pääset jenkkeihin :) http://neitiminttukihara.blogspot.fi/2015/01/lomatunnelmissa-islannissa-ja.html

    Mä suosittelen Staten Island Ferryä, jos haluaa ilmaiseksi käydä katselemassa vapauden patsasta. Sit taas jos maisemien katseluun haluaa panostaa, suosittelen erittäin lämpimästi helikopteriajelua, joka oli ehdottomasti oman reissuni kohokohtia. Empire State Buildingiin oli hirveät jonot ja se oli aika kalliskin, sen suosittelisin skippaamaan. Brooklyn Bridge ja Central Park olivat ihania vain maisemien ja ympäristön ihmettelyyn ja kävelyyn. Suosittelen noita varten hyviä kenkiä! Shoppailuun suosittelen retkeä Woodburyn Outlettiin, sinne pääseen NYC:in keskustasta bussilla. Se oli tosi siisti ja miellyttävä paikka shoppailla, viihdyttiin varmaan 8 tuntia. Sephorat toki kahlaat varmaan läpi, sen lisäks kannattaa jo ihan käymisen takia käydä valtavassa Victoria'a Secretin liikkeessä. Noi nyt ainakin tulee mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo toi Woodbury Outlet oli se mitä mäkin hain mut en saanut nimeä millään mieleen! :D mäkin suosittelen sitä!

      Poista
    2. Kiitos paljon, kun linkitit Nella ton sun postauksen :) Niin upeita kuvia ja Islanti on lomakohteena sellainen, minne mun on joskus ihan pakko päästä. Se luonto ja ne maisemat, niiin kaunista<3

      Kiitos tuhannesti kaikista näistä vinkeistä! Toi helikopteriajelu kuulostaa ihan mielettömältä, täytyy katsoa jos sellaiselle olisi aikaa lähteä :) Tuonne Woodbury Outletiin on ihan pakko päästä ja Sephorat tulee todellakin käytyä läpi (ja veikkaisin, että niihin sitä rahaa tulee palamaan..) ja VS:n liike täytyy myös käydä katsomassa :)

      Poista
  3. Mahtavan kuuloinen matka tiedossa :). Pakko päästä itsekin rapakon takana käymään joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon ihan superinnoissani tästä reissusta! Toivottavasti pääset pian itsekin reissuun sinne päin :)

      Poista
  4. En tiedä tuleeko multa nyt kaksi kommenttia. Kirjoitan kännykällä ja painoin äsken jostain ja kommentti hävisi :D

    Ihanan kuuloinen matka! Teillä tulee varmasti olemaan superhauskaa! :) Mä en ole koskaan käynyt jenkeissä, mutta haaveilisin road tripistä San Fransiscosta New Yorkkiin. Ollaan itseasiassa alustavasti puhuttu, että lähdettäisiin vuonna 2022. Silloin mä täytän 30 ja mies 35, niin matka olisi lahja molemmille. Tässä on aikaa säästääkin hyvin, sillä eihän USA mikään halpa lomakohde ole ja toisaalta en matkailun takia halua kituuttaa normaalia elämää nuudeleita syöden :D Haluaisin päästä ostelemaan markettikosmetiikkaa jenkeistä. Monia merkkejä saa kyllä Suomestakin, mutta hinnat ovat moninkertaiset. Sen takia tilailenkin paljon edullista kosmetiikkaa rapakon takaa :)

    Mulla ei ole isompia matkoja tiedossa tälle vuodelle. Menen kesällä ehkä Tallinnassa käymään ja varmaan Norjaan kalastusteissulle miehen perheen kanssa. Itse en tosin ole mikään kalastaja :D Ensi vuodeksi olen suunnitellut reissua Amsterdamiin, mutta ajankohta on vielä auki. Tarkoitus olisi yhdistää kaupunkiloma bilematkaan. Kuuntelen paljon raskaampaa konemusiikkia ja kaikki parhaat dj:t tulevat Hollannista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullut kuin tää yksi kommentti! :D

      Mä uskon myös, että tosta matkasta tulee ihan huippu! Tollanen roadtrip kuulostaa upealta ja oon itsekin joskus haaveillut sellaisesta :) Toivottavasti pääsette tuolloin sitten toteuttamaan sen, voin vaan kuvitella millainen kokemus tollanen roadtrip on! :D Joo markettikosmetiikkaa tulee varmasti hamstrattua jonkin verran juurikin edullisten hintojen vuoksi :)

      Tallinna on tosi kiva kaupunki kesäisin ja toi Norjan reissukin kuulostaa hauskalta! :) Oi Amsterdam on myös sellainen paikka, minne itse haluaisin päästä ja tosta oon ihan samaa mieltä, että Hollannista tulee ihan mahtavia dj:tä! :D

      Poista
  5. Eikä miten siistiä!! :) Aivan huippua että saitte matkan varattua - voin kuvitella että odotat jo syyskuuta innolla <3 Miami sekä New York olisi kyllä kumpikin ihan unelmien täyttymys! Teille tulee varmasti todella ikimuistoinen matka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! :D Niin odotan, ja toivottavasti Miamissa on kelit kohdillaan niin saan siellä vielä hieman lisää rusketusta Suomen kesän jälkeen :D Tosta reissusta tulee varmasti ihan mahtava, kiitos kommentista Tuuli<3 :)

      Poista
  6. Eii vitsi mä oon niin kateellinen!! :D Mä niin haluaisin New Yorkkiin, se on ollut mun vuosien unelma..<3:D No mutta onneks myös täällä päässä on alettu suunnittelemaan sitä matkaa ja ehkä pääsen sinne jossain vaiheessa:) Mutta haluaisin jo nyt! Teille tulee varma huippumatka! :) En ala hintoja kyselemään, mutta kuitenkin matkailusta kiinnostuneena, niin mistä(miltä sivustolta) varasitte New Yorkin matkanne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle New York on oikeastaan aina ollut sellainen paikka, missä ehdottomasti haluan päästä käymään ja on kyllä ihan mahtavaa, että vihdoin sinne pääsen! :) Toivottavasti säkin saisit piakkoin matkan järjestymään sinnepäin! Matkat varattiin kaikki Tjäreborgin kautta. Varmaan olisi saanut jostain vähän edullisemminkin ja noikin hinnat itse asiassa nousi aika paljon vielä viime tipassa, mutta ei sitten haluttu enää ruveta etsimään uusia vaihtoehtoja :D

      Poista
  7. Kuulostaa aivan mahtavalta reissulta! Mä olen käynyt kaksi kertaa Miamissa, kerran New Yorkissa ja kerran yhdistelmämatkalla San Francisco-Las Vegas-Los Angeles. Aina vaan tekee mieli reissata Jenkkeihin uudestaan ja uudestaan. Se on niin upea maa!

    Olet jo saanut hyviä NYC matkavinkkeja. Lisäisin että kannattaa käydä tsekkaamassa Ground Zero ja se uusi pilvenpiirtäjä. Silloin kun mä kävin siellä, sen rakentaminen oli vasta puolivälissä. Keskuspuisto on ihana paikka, siellä kannattaa käydä. Jos tykkäät taiteesta, niin MoMA ja Met ovat ehdottomia. Jos menet Top of the Rockiin eli Rockefeller Centerin näköalatasanteelle, osta ihmeessä yhdistelmälippu, jolla voit käydä siellä sekä päivällä että illalla.

    Ei kannata juosta pelkissä outleteissa, vaan suosittelen kaikkia ihania legendaarisia kauppoja kuten 5. Avenuen Tiffany & Co, Bergdorf Goodman, Saks Fift Avenue, FAO Schwartz jne. Ne ovat itsessään nähtävyyksiä, vaikka et ostaisikaan mitään.

    Miamissa shoppailuun paras paikka on Lincoln Roadin ostoskatu ja siinä lähellä on myös Macy's (josta ostin puoli ilmaista Michael Korsia viime reissulla). Aventura Mall on reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Miami Beachilta. Siellä on tosi paljon hyviä kauppoja ja sinne pääsee kätevästi bussilla. Jos on mahdollista tehdä päiväreissu Key Westiin, suosittelen! Ihanan tunnelmallinen paikka. Jo itse ajomatka sinne on kokemus. Kannattaa käydä drinksuilla jossain Ocean Driven legendaarisista Art Deco-hotelleista.

    Rantaelämästä sen verran, että kannattaa uskoa niitä hengenpelastajatornien lippujen värejä. Mä olin uimassa, kun tornissa liehui violetti lippu (vaarallisia merieläimiä). Näin metrin päässä portugalinsotalaivan eli sellaisen polttiaismeduusan. Juoksin aika vikkelään pois merestä! Luin myöhemmin että niiden lonkerot voi ulottua jopa parinkymmenen metrin päähän. Onneksi selvisin säikähdyksellä.

    Mulla on myös suunnitteilla reissu Jenkkeihin syksymmällä. Saa nähdä ollaanko siellä samaan aikaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan valtavasti kiitoksia sulle Sanna tästä kommentista! Ihan huippua, kun jaksoit näin kattavasti kirjoitella vinkkejä noista kaupungeista :) Puoli-ilmainen Michael Kors kuulostaa erittäin hyvältä :D Kiitos siis tuosta Macy's vinkistä! Tuli todellakin tarpeeseen nämä sun vinkit Miamista, kiitos vielä :)

      Hui kuulostaa pelottavalta toi meduusa :o Täytyy tosiaan tarkkaan katsoa niitä lippuja, en todellakaan haluaisi törmätä vedessä tollaseen :D Onneksi tosiaan selvisit säikähdyksellä eikä mitään tapahtunut! Ja oi että tollanen yhdistelmämatka, minkä oot tehnyt, kuulostaa ihanalta. Varmasti upea kokemus :)

      Poista
  8. Eiiiih, oon kateellinen sulle tuosta matkasta ja kaikista liikkeistä mihin pääset shoppailemaan! Ei mulla muuta :D<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon ihan superinnoissani tästä reissusta ja juurikin niistä shoppailumahdollisuuksista :D <3

      Poista

Kiitos kommentista!