perjantai 15. heinäkuuta 2016

Hiusöljyt ja -seerumit


Tämänpäiväisen postauksen aiheena olisi pieni esittely- ja arvostelupostaus kaikista omistamistani hiusöljyistä, -seerumeista sekä näihin rinnastettavista tuotteista. Hiusteni kunnosta riippuen käytän jotain tällaista tuotetta joka ikinen kerta hiusten pesun jälkeen pyyhekuivien hiusteni latvoihin. Hiusten kunto ja myös oma sen hetkinen fiilis määrittelevät sitten sen, mihin tuotteeseen tartun. Olen ennenkin maininnut, etten ole nykyään enää hiusöljyjen suurin fani ja seerumeilla ja muilla tehohoidoilla saakin hiuksista mun mielestä sileämmät. Lisäksi niissä on monesti miellyttävämpi tuoksu kuin öljyissä eikä niiden kanssa tarvitse olla käytetyn määrän suhteen ihan niin varovainen kuin öljyjen kanssa. Käytän näitä pääasiassa siis pyyhekuiviin hiuksiin, mutta toki nämä soveltuvat myös yhtä lailla kuivillekin hiuksille. Ja taas kerran haluan muistuttaa, että kaikki mielipiteet ovat omiani ja perustuvat vain omiin käyttökokemuksiini. Kaikki tuotteet eivät toimi kaikilla ja tässä tapauksessa näiden tuotteiden toimivuus riippuu paljon ihan hiuslaadusta ja niiden kunnosta :) Käydäänpä sitten yksitellen läpi ylläolevan kuvan tuotteet:


Paul Mitchell Super Skinny Serum on uusin tuttavuuteni ja tämänhän menin hölmönä tilaamaan vaan tässä 25 ml matkakoossa ja kohta joudunkin hankkimaan tätä jo lisää! Kyseessä on siis kevytrakenteinen hiuksia silottava ja hoitava seerumi. Tuotteen on tarkoitus tehdä hiuksista sileät, kiiltävät ja pehmeät ja siinä se onnistuukin ihan loistavasti. Tuotekuvauksen mukaan seerumi myös nopeuttaa hiusten kuivumista tehden niistä samalla helpommin käsiteltävät. Tämän tulisi soveltua myös hiustenpidennyksille. Aivan mahtava tuote ja ehdottomasti paras hiusseerumi, mitä olen ikinä käyttänyt. Tämä silottaa hiukset todella hyvin ja jättää ne pehmeän tuntuisiksi. Alla oleva TIGIn seerumi tulee hyvänä kakkosena, mutta tästä olen tykännyt vieläkin enemmän. Tässä on mukavan raikas, mutta samalla makeahko tuoksu, josta pidän todella paljon. 150 ml Super Skinny Serum maksaa noin 30 euroa.


TIGI Bed Head Glaze Haze Semi-Sweet Smoothing -hiusseerumi on pitkäaikainen suosikkini, joka tosiaan on jäänyt nyt hieman tuon Paul Mitchellin seerumin varjoon. Tätä TIGIn seerumia kuvaillaan hiuksia kosteuttavaksi ja kiiltoa antavaksi tuotteeksi, joka myös sulkee hiussuomut ja pehmentää hiusta. Tuoksuna tässä on ihanan makeahko, mutta kuitenkin suhteellisen mieto Crème Brûlée. Tämä oli todella pitkään mun suosikkini hiusseerumien osalta ja edelleenkin pidän tästä ja voin tätä lämpimästi myös suositella. Tämä tekee latvoista pehmeät ja sileät sekä antaa myös sitä kiiltoa - erityisesti käytettynä kuiviin hiuksiin. Löysin 60 ml pullolle hinnaksi noin 15 euroa, mikä ei todellakaan ole paha. 60 ml kuulostaa pieneltä määrältä, mutta eipä tätä kerralla kovin paljon kulu, ja mulla on reilusti yli vuoden ollut tuo oma pulloni jo käytössä ja hyvin siellä on vieläkin tavaraa jäljellä.


Rich Pure Luxury Argan Oil Rejuvenating Elixir -hiusöljyn 30 ml koossa olen saanut aikoinaan LivBoxista ja tämä olikin aluksi jonkin aikaa käytössä melko usein. Nyt en ole taas koskenut tähän hiusöljyyn varmaan pariin kuukauteen, mutta ei tässä varsinaisesti mitään vikaakaan ollut. Öljy lupaa tehdä hiuksista kiiltävät ja pehmeät sekä hoitaa hiusta. Tällä saa hiusten latvoista pehmeät ja sileät, mutta huonokuntoisten hiusten latvoille tämä ei valitettavasti enää tehoa. Lisäksi tämän kanssa saan ainakin itse olla aika varovainen, ettei hiuksista tule lähmäisen tuntuiset - eli suosittelen varovaisuutta tämän kanssa! 70 ml pullon hinta on suunnilleen 18 euroa. En ehkä itse maksaisi tästä täyttä hintaa ihan jo siitä syystä, etten tosiaan ole niin näiden hiusöljyjen perään ja samalla hinnalla ja halvemmallakin saa tuotteita, jotka soveltuvat mun hiuksilleni paremmin :)


Cutrin Premium Oil Treatment -öljy on tarkoitettu normaaleille ja hennoille, värjätyille hiuksille. Tämäkin on LivBoxista tullut ja vaikka taisin aluksi olla tästä aika innoissani, laantui innostus kuitenkin lyhyeen. Tuote lupaa virkistää ja elvyttää hiusta sekä antaa hiuksille kiiltoa ja pehmeyttä. Tämä on ollut aika vähällä käytöllä, sillä mun mielestä tuo lasipullo on kaikinpuolin hieman epäkäytännöllinen ja pelkään joka kerta tiputtavani tämän lattialle :D Tämä siloittaa hyvin hiukset silloin, kun ne eivät ole kovin huonossa kunnossa, mutta huonompikuntoisille hiuksille tämäkään hiusöljy ei tehoa. Tällä hetkellä tämä kyllä riittää tekemään hiusteni latvoista sileät. 100 ml pullo maksaa noin 17 euroa ja koska tuote on todella riittoisaa ja sitä on tossa pullossa paljon, sanoisin tämän riittävän päivittäisessäkin käytössä todella pitkään.


Kérastasen Elixir Ultime Radiating And Beautifying Scented Oil taitaa olla ollut mulla näistä tuotteista kaikkein pisimpään. Ja mikä oudointa, musta tuntuu, ettei toi ole kulunut lainkaan, vaikka olen tota kyllä käyttänyt :D Tämä on värjätyille hiuksille sunnattu öljy, joka lupaa antaa hiuksille kiiltoa ja suojata hiusta. Perushyvä hiusöljy, mutta ei nykyään enää suosiossani. Mielestäni Richin hiusöljy toimii ihan yhtä hyvin ja on huomattavasti tätä edullisempaa, joten senkään puoleen en tätä ostaisi täysikokoisena. Tuo mun 50 ml kokokin on kestänyt jo pienen ikuisuuden. Kovin huonokuntoisiin hiuksiin tämäkään ei tepsi, mutta muuten tätä on ollut oikein miellyttävä käyttää. Tämä ei ehkä ihan samalla tavalla tee niin herkästi hiuksista lähmäisen oloisia kuin monet muut hiusöljyt, eli siitä iso plussa. Täysikokoisen 125 ml tuotteen hinta on suunnilleen 35 euroa.


Schwarzkopfin BC Bonacuren Repair Rescue Sealed Ends -latvasuoja on ollut mun ajoittain todella kuiville ja pörröisille latvoille aivan ehdoton tuote. Tuotekuvauksen mukaan latvasuojan sisältämät proteiinilipidit ja Cell Perfector -teknologia auttavat sulkemaan hiusten latvat ja estävät myös niiden haaroittumisen palauttaen samalla hiusten elastisuuden. En tiedä tekeekö tämä tuote oikeasti loppupeleissä mitään noista edellämainituista asioista, mutta mikään muu tuote ei ole saanut mulla todella huonokuntoisia latvoja sekä näyttämään että tuntumaan niin sileiltä kuin tämä. Siihen nähden, että tätä tarvitaan kerralla vain todella pieni määrä, tämä tulee riittämään mulla varmasti ikuisuuden. Hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdillaan ja mikäli kaipaatte hyvää silottavaa tuotetta hiuksille, suosittelen ehdottomasti testaamaan tämän! 150 ml maksaa suurinpiirtein 16 euroa.

Mainitut hinnat ovat suuntaa-antavia ja riippuvat totta kai ostopaikasta. Osa on otettu Sokokselta, osa muualta netistä :)

Mitkä ovat teidän suosikkituotteenne silottamaan hiusten latvoja tai koetteko tällaisia hiusseerumeita ja -öljyjä lainkaan tarpeellisiksi? :)

16 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että olet tykännyt Super Skinny Serumista! Se on ihan paras! Mun pullo alkaa nyt olla lopuillaan ja kyllä se onkin kestänyt melkein vuoden. Itse olen käyttänyt sitä yleensä 1-2 tippaa aina suihkun jälkeen ja satunnaisesti kuivaan tukkaan, eli riittoisasta kamasta on kyllä kysymys. Pitäisi ostaa uusi puteli, mutta kyllä se kieltämättä kertaostoksena vähän kirpaisee... Täytyy katsoa, jos sitä saisi jostain tarkouksesta :)

    Mä en oikein tykkää ihan öljyistä, sillä ne eivät useinkaan silota mun tukkaa, mutta tekevät ne kyllä lähmäisiksi. Mulla on esimerkiksi molemmat noista LivBoxista tulleista öljyistä. Richin öljyä olen saanut käytettyä, mutta Cutrinin öljy on ihan täysi. Täytyy laittaa se eteenpäin johonkin, koska ei mun tule käytettyä tuota ihan jo ärsyttävän pullon takia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep niin oli, ja mun olikin jo korkea aika päästä toi testaamaan! :D Täntyyppiset tuotteet on onneksi yleensä hurjan riittoisia, vaikka kieltämättä ton täysikokoisen pullon hinta vähän kirpaisee.. Toisaalta toi on sen verran hyvää tavaraa, että mieluusti siitä maksaakin :)

      Mä oon käyttänyt myös tositosi vähän tota Cutrinin öljyä ja mua ärsyttää myös toi pullo. Sitä tavaraa on hanakala saada sieltä pois ja muutenkin toi lasipullo ei oo mun kätösissä se kaikkein turvallisin :D Voi olla, että munkin pitäisi antaa toi eteenpäin, sillä en tuu koskaan varmasti käyttämään tota pulloa loppuun.

      Poista
  2. Mä olen ehdottomasti rakastunut hiusöljyihin! Tosin näistä mikään, ei seerumi eikä öljy ollut tuttuja. Itse oon käyttänyt öljyä ties kuinka kauan mutta mulla on sellaisia vakkarimerkkeja kuin Wella ja Chi argan öljy. Valitettavasti Suomessa tuo Chi on kallista, mutta onneksi serkkuni roudaa sitä mulle Lontoosta (viimeksi Jenkeistä) käsin reilusti edullisemmalla. Hädässä menee sitten se Wellan öljy, jos en jostain syystä oo saanut Chitä käsiini:) Hiusöljy, se on mun ykkönen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi toihan on kätevää, että joku toinen tuo sulle tota öljyä niin ei tarvii täyttä hintaa maksaa siitä täällä Suomessa! Mua alkoi nyt kiinnostaa aika paljonkin toi Chi, pitääkin tutustua tarkemmin ja katsella josko jostain saisin itsekin sitä käsiini ;D

      Poista
  3. Noniin tässä postauksessa on ainakin näitä hiusöljyjä, jonka ostamista oon suunnitellut ikuisuuden! :D Mulla ei oo koskaan ollut tuollaista hiusöljyä, mutta uskon että tekis hyvää mun hiuksille :) Voi olla, että ostan jonkun sun mainitseman tai sitten valitsen vaan jonkun. Hyviä arvosteluja joka tapauksessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, varo vaan jos päädyt tällaisen ostamaan, voi olla ettet enää osaakaan olla sitten ilman ;D Mulla ainakin latvat huutaa välillä kuivuuttaan enkä pystyisi olemaan ilman tällaisia, mutta toki näiden tarve riippuu paljon hiusten kunnosta ja ihan jo siitä, kuinka usein hiuksia käy leikkauttamassa :) Kiitos paljon ja toivottavasti löydät jonkun itsellesi mieluisan tuotteen!

      Poista
  4. Mulla on käytössä juurikin noi livboxista tulleet cutrinin ja richin hiusöljyt ja oon kyllä pohtinu aika pitkään että pitäskö ostaa toi bonacure latvasuoja. Voi olla että kipaisen sen vielä hakemaan tässä joku päivä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voin todellakin suositella tota Bonacuren latvasuojaa, toi on ehkä paras silottava tuote hiuksille ikinä :D Ja tosiaan tota riittää ihan pienenpieni määrä, joten kaiken lisäksi toi on vielä ihan hurjan riittoisaakin :)

      Poista
  5. Käytän säännöllisesti Garnierin arganöljyä, ja minusta se on ihan passeli tuote. Aikaisemmin käytin Moroccon oilia, mutta se on niin turkasen kallista, ettei ihan alvariinsa viitsi hankkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moroccanoilia oon itsekin halunnut testata, mutta se on tosiaan todella hintavaa. Garnierin öljyjä oon myös monet kerrat katsellut kaupoissa, kiva kuulla että se toimii :)

      Poista
  6. Tosi hyvä postaus taas! :) Rakastan lukea arvosteluja kaikista hiustenhoitotuotteista ja tästäkin oli paljon apua <3 Enpäs olekaan vielä koskenut noihin seerumeihin - kuulostaa ehdottomasti paremmilta kuin perus hiusöljyt, sillä itselläni on niiden kanssa ongelmana juurikin tuo hiusten lahmaisuus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ihan mahtavaa että tästä oli hyötyäkin! <3 Joo no tossa tapauksessa voin suositella testaamaan jotain seerumia, sillä ne ei ainakaan mulla aiheuta yhtä helposti sitä lähmäistä tunnetta hiuksiin kuin öljyt :D Myöskään toi Bonacuren latvasuoja ei tee sellaista tunnetta :)

      Poista
  7. Paul Mitchelliä on moni kehunut, joten se on jäänyt mieleen ja tekisi mieli ostaa pullo testiin. Nykyään käytän esim. arganöljyä hiuksiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota on tosiaan kehuttu kyllä vähän joka puolella jo pitkän aikaa, ja yhdyn itse täysin niihin kehuihin! :)

      Poista
  8. Jeij, oli mielenkiintoista lukea tätä! :) Mä itse olen vuosia jo lätrännyt hiusöljyillä ja ehdottomasti vannon Moroccanoilin nimeen. Sen hiusöljy on yksinkertaisesti parasta mitä olen kokeillut..koskaan :D Tässä on nyt vain muodostunut ongelma. Kyseinen merkki on alkanut myymään Kiinaan tuotteitansa ( SIIS MIKSI, OI MIKSI?! ) ja Kiinassa eläinkokeet ei ole kiellettyjä.. En muutenkaan osta yrityksiltä, jotka myyvät Kiinaan kosmetiikkaa, koska en halua kannattaa sellaista toimintaa, joten taitaa mun moroccanoilin käyttäminen jäädä tähän viimeiseen pulloon .. hitto! Ei auta ei. Pakko yrittää metsästää joku uusi tuote tilalle. Onneksi tuossa putelissa on vielä vähän jäljellä ja se on todella riittoisaa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ää eikä :( Tosi kurjaa, että kosmetiikkabrändien suunta on toi, kun jotenkin luulisi että monet nimenomaan yrittää entistä enemmän vannoa siihen eläinkokeettomuuteen ja olla siten myös viemättä sinne Kiinaan.. No, ehkä tässäkin tulee kuvioihin sitten se raha, sillä kyllähän se taloudellisesti ehkä kannattaa viedä sinne Kiinaan, vaikka samalla osa ihmisistä ei sitten enää ostakaan niitä tuotteita muualla maailmassa. Toivottavasti löydät jonkun hyvän vastaavan tuotteen ton tilalle! :)

      Poista

Kiitos kommentista!