perjantai 29. heinäkuuta 2016

Pieni blogihiljaisuus ja viikonlopun suunnitelmia

Pientä blogihiljaisuutta on mun osaltani havaittavissa nyt ainakin tämän viikonlopun yli. Postauksia olisi kirjoitettavana todella monta, mutten oikein oo ollut viime päivinä siinä kunnossa, että olisin jaksanut työpäivän jälkeen istua koneelle ja kirjoittaa yhtään mitään. Oikeastaan oon mennyt nyt kahtena edellisenä päivänä nukkumaan jo joskus kuuden maissa. Ja tää kaikki johtuu nyt siis ihan puhtaasti siitä, että mua pisti alkuviikosta hyttynen. Totta puhuen mulla on puolet kropasta täynnä niitä punaisia paukamia, mutta tosta yhdestä lähti sitten oikeastaan aika lailla välittömästi kehittymään imusuonitulehdus eli pistokohdasta lähti etenemään punainen juova imuteitä pitkin, ja se juova on edennyt reilu 10 cm päähän siitä lähtöpisteestä.

Kävin eilen lääkärissä ja hän totesi sen imusuonitulehduksen, mutta puhui lisäksi myös tularemia nimisestä taudista, johon osa mun oireistani sopi ihan täydellisesti. Hyttyset levittää siis myös tota tularemiaa, joka tunnetaan myös nimellä jänisrutto. Mun ilme oli varmasti näkemisen arvoinen siinä vaiheessa, kun se lääkäri alkoi puhua jostain jänisrutosta, sillä toi rutto nyt ei oo sanana mikään kaikkein miellyttävin. Ei kyseessä onneksi oo kuitenkaan mikään kovin vakava tauti eikä hän sitä mulle varmasti pystynyt diagnosoimaan, mutta kirjoitti varmuuden vuoksi antibiootit, jotka tehoavat kumpaankin tautiin. Nyt syödään sitten 10 päivän antibioottikuuria ja toivottavasti olo tästä kohenee.

Munhan olisi huomenna tarkoitus suunnata kohti Helsinkiä ja osallistua elämäni ensimmäiseen blogimiittiin! Kieltämättä tää mun sairastelu tuli nyt ehkä huonoimpaan mahdolliseen aikaan, mutta toisaalta oon ihan suht hyvin pystynyt olemaan töissä ja eiköhän huomenna oo taas jo astetta parempi olo :) Eikä tää luojan kiitos ole toisiin tarttuva tauti, joten senkään puoleen mun ei tarvitse jättää tota miittiä välistä. Se tässä nyt ehkä eniten mietityttää, että mitä hittoa mä puen päälle sinne huomenna. Noi antibiootit saattaa herkistää tosi voimakkaasti auringonvalolle, joten sekä lääkäri että farmaseutti kehottivat mua suojautumaan auringonvalolta erittäin hyvin ja välttämään sitä, jos mahdollista. Muutenkin toi mun pistos ja siitä lähtenyt juova sijaitsee jalassa, eli en senkään takia välttämättä haluaisi mitään shortseja tai lyhyitä hameita päälleni laittaa, mutta farkut jossain yli 20 asteen lämpötilassa ei pahemmin houkuttele! No, ehkä mä jotain onnistun kehittämään ja aina voi onneksi lutrata myös aurinkovoiteen kanssa :)

Kirjoittelen tosta blogimiitistä varmasti postausta myöhemmin ja ensi viikolla palaillaan taas kosmetiikkajuttujen kanssa. Täytyy katsoa, josko tänään jaksaisin paneutua teidän muiden postausten lukemiseen, sekin kun on vähän jäänyt tässä viime päivinä. Pyrin myös vastailemaan teidän kommentteihin mahdollisimman pian :)

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua jokaiselle ♥

14 kommenttia:

  1. Täälläkin oli yksi aika laiska ja hiljainen bloggaaja, hah :D Mutta ihanaa, että sinäkin oot pääsemässä blogimiittiin joten nähdään siellä! :)) Pitää varmaan itsekin alkaa asukriiseilemään, jäiks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesän menot vie kyllä herkästi mennessään ja tuntuu, että aika monella hiljenee blogi kesäisin ainakin jonkin verran :D Jeps siellä nähdään huomenna! Haha onnea vaan asun valitsemiseen ;D

      Poista
  2. En onneksi näytä olevan ainut, kenellä on pidellyt hiljaista blogin kanssa! :D Hui kamala tuo itikanpurema, en tiennytkään että se voi levitä noin :o Toivottavasti olosi alkaa tosiaan olla jo parempi, ihana nähdä <33 Itsekin kriiseilin ihan huolella asuvalintani kanssa, enkä tiedä olenko vieläkään täysin tyytyväinen haha..:D Löytyykö siulta maxihametta/mekkoa? Sellainen voisi olla hyvä niin ei ainakaan tule liian kuuma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu et tosiaan :D Toi tuli mullekin aikamoisena yllätyksenä, mutta ilmeisesti kaikki on mahdollista :s Niin on, en malta odottaa että pääsen näkemään teidät kaikki<3 :) Sulla nyt on aina blogin perusteella ainakin niin upeita asuja ja vaatteita, että sinuna en olisi huolissani ;D Itse asiassa multa löytyy tasan yksi käyttökelpoinen maksimekko, mutta se on musta ja siinä on suht pitkät hihat, joten tuskin tuun sitä laittamaan :D Hameita löytyy pari, mutten tiedä löydänkö sellaiselle tähän hätään mitään kivaa yläosaa. Täytyy koittaa keksiä jotain!

      Poista
  3. Ei hemmetti. En edes tiennyt, että hyttysen pistoista voi tulla tuollaista! Onneksi ei miitti kuitenkaan jää välistä. Toivottavasti löydät vaatekaapista hyvät vaihtoehdot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään, mutta kaikenlaista ne itikat näköjään levittää :s Joo mä pelkäsin tossa jo, että joudun perumaan koko miitin, mutta onneksi olo on tällä hetkellä ainakin sellainen, että pääsen huomenna lähtemään :) Toivotaan, kiitos!

      Poista
  4. Hitto, mun silmät varmaan laajeni puolella kun luin sanan " jänisruttu"! Onneksi ei ole mitään vakavaa ja siitä selviää antibiooteilla. Silti tosi harmi, että kävi noin :( <3 Mulla on kanssa tällä viikolla jäänyt kokonaan muiden blogien lukeminen, ei ole ollut vain aikaa. Mutta tälläistä tää joskus on :P Ja voi kuules, arvaa vaan paljonko täällä on kriiseilty vaatteiden kanssa – paljon! :D Enkä ole vieläkään varma mitä puen, mutta eiköhän se huomenna viimeistään selviä, kun on pakko lähteä :'DD Ps. Nähdään huomenna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo samoin mun, kun kuulin sen lääkärin suusta ton sanan. Jeps, ei olisi kyllä tarvinnut tällaista tulla, mutta onneksi tää ei tosiaan oo loppupeleissä vakava juttu ja saadaan varmasti antibioottikuurilla hoidettua! Aina ei tosiaan voi ehtiä ja pitäähän tästä kesästäkin välillä muistaa nauttia ;D Haha, en siis selkeästi oo ainut, jolla on "pienoinen" vaatekriisi :D Joo huomenna aamulla varmaan mullakin viimeiset paniikit ja kriiseilyt vaatteiden suhteen! Nähdään<3 :)

      Poista
  5. Jos haluat, viitsisitkö laittaa kuvan, millainen juova siitä pistosta lähti? :o enpä ole tällaiseen ennen törmännyt. Sen olen kyllä tiennyt, että hyttysiltä voi saada jänisruton. Millaisia oireita tuossa jänisrutossa on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin kuvittelin, että tollasta aiheutuu vain haavoista, mutta näköjään myös hyönteisten pistoista voi lähteä tollanen :/ http://tinypic.com/r/258t090/9 <-- Tossa keskiviikkona otettu kuva jalasta. Se purema on siis tossa alhaalla ja siitä lähtee tollanen mutkitteleva juova, joka eteni koko ajan tosta vielä pitemmäksi. Nyt se eteneminen on onneksi loppunut :) Oireita tossa on kuume, suurentuneet imusolmukkeet, päänsärky, lihaskivut yms.

      Poista
    2. Oho :o onpa kyllä hassua. Itekin kuullu vaan, että verenmyrkytyksessä voi tulla jotain punaisia juovia!

      Poista
    3. Joo tollastahan monet sanoo verenmyrkytykseksi, mutta onneksi tässä ei mistään oikeesta sepsiksestä ole kyse! :D

      Poista
  6. Oho! En oikeesti tiennyt, että hyttysen pistosta voi tulla noin iso juttu! Onneksi oot kunnossa ja pääsit eilen tulemaan <3 Oli siis niin ihana nähdä sua! :) Susta jäi tosi hyvä fiilis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en tiennyt mäkään, mutta toivottavasti tää oli ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun saan hyttysen pistosta jonkun tällaisen! :D Voi kiitos ihana ja täysin samat sanat voin kyllä sanoa susta<3 Toivottavasti päästään taas pian näkemään uudestaan :)

      Poista

Kiitos kommentista!