lauantai 9. toukokuuta 2015

Faktapostaus vol. 2

Julkaisin edellisen faktapostaukseni vasta viime helmikuussa, mutta koska näitä uusia faktoja alkoi kertyä aika nopeaan tahtiin sen edellisen postauksen julkaisun jälkeen, ajattelin nyt sitten julkaista toisen samanlaisen postauksen! :)

Mulla on ollut kielilävistys nyt yli 5 vuotta enkä ainakaan vielä ole aikeissa siitä luopua, vaikka mun pitäisikin aina ottaa se töissä päivän ajaksi pois. Yleensä ihmiset on aika hämmentyneitä kuullessaan tästä, koska mä en kuulemma ole yhtään sen tyylinen, että mulla olis kielilävistys :D Oon itse asiassa aika pitkälti samaa mieltä, mutta en mä osaisi ilmankaan olla.

Tykkään haistella edelliskesältä jäänyttä aurinkorasvaa silloin tällöin aina talvisin, koska mulle tulee siitä aurinkorasvan tuoksusta ihan kesä ja kaikki kesäiset muistot mieleen. Yhdistän muutenkin tosi usein erilaisiin tuoksuihin joitain tilanteita ja ajanjaksoja elämässäni.

Oon ihan superherkkä ja itken välillä ihan mitättömistäkin asioista. Kaikki leffoissa tai tv-sarjoissakin tapahtuvat surulliset kohtaukset saa mut itkemään, samoin sellaset tosi onnelliset kohtaukset. Samaistun yleensäkin tosi herkästi muiden ihmisten tunnetiloihin. Tästä ominaisuudesta huolimatta pyrin yleensä melkein viimeiseen asti välttämään itkemistä muiden ihmisten edessä.

Kuuntelen musiikkia aina kun meikkaan. En jotenkin vaan osaa meikata täydessä hiljaisuudessa ja musta on ihana aloittaa arkiaamutkin kuuntelemalla lempibiisejäni samalla kun meikkaan ja laitan hiuksiani.

Voisin syödä viikkokaupalla putkeen jotain yhtä ja samaa ruokaa kyllästymättä siihen. Pyrin kuitenkin pitämään huolen siitä, että ruokavalioni olisi mahdollisimman monipuolinen, mutta aina löytyy sellaisia hetkellisiä suosikkeja, joita tulee syötyä tavallista enemmän. Tämänhetkisiä lemppareita ovat erilaiset texmex salaatit, vaniljainen tuorepuuro sekä ruisleipä maksamakkaralla, salaatilla ja suolakurkulla. Nams!

Oon aamuvirkku. Musta on aivan ihana herätä vapaapäivinäkin virkeenä aikaisin aamulla. Jotenkin musta tuntuu, että koko päivästä saa paljon enemmän irti, kun ei nuku puoleen päivään saakka :) Kun arkena joutuu heräämään viiden/puoli kuuden aikaan, tulee viikonloppuisinkin useimmiten herättyä viimeistään seitsemältä.

Oon todella kärsimätön ihminen tietokoneiden kanssa. Muuten ehkä voisin kuvailla itseäni kärsivälliseksi, mutta mulla menee totaalisesti hermot, jos tietokoneet temppuilee tai on hitaita. Taisi palaa alkuvuoden tilastotieteen kurssinkin parissa hermot sen muutaman kerran, kun meidän koulun koneet on oikeesti ihan törkeen hitaita.. Siis pelkkä Excelin avaaminen saattoi kestää yli viisi minuuttia ja koneet oli ihan jumissa, kun samaan aikaan piti olla käynnissä useita eri ohjelmia.

Jos mä syön jotain paketti- tai purkkijäätelöä, lämmitän sen aina ensin mikrossa ennen kuin alan syödä sitä. Oon oppinut tän tavan mun isältäni ja kieltämättä saanut sen johdosta muutamia huvittuneita katseita ja kommentteja, mutta mä tykkään, kun se jäätelö on vähän pehmeämpää :D Ei se jäätelö siellä mikrossa siis kauaa ole, mutta sen verran, että ehtii hieman pehmetä.

Multa on lähtenyt viimeisen kahden vuoden aikana yli puolet mun hiuksista pois. Syy on toistaiseksi tuntematon, ja se pahin vaihe oli siis paljon ennen kuin edes koskin mihinkään hiustenvaalennusaineisiin, eli eipä voi niitäkään tästä kokonaan syyttää. Silloin aluksi mun koko kämppä oli ihan täynnä hiuksia, kun niitä lähti ihan törkeellä vauhdilla, nykyään sen vaan tuntee, kun ne ohenee koko ajan vaan enemmän ja enemmän. Oon varmaan kohta kalju..

Mulla on tapana laskea asioita. Jos kävelen yksin kadulla, lasken lähes poikkeuksetta askeleitani. Lasken usein myös sekunteja ja tajusin juuri, että mulla on myös tapana tiskatessa laskea aina jossain vaiheessa kuinka monta kappaletta astioita mulla on vielä tiskattavana ja siitä sitten vähennellä niitä yksi kerrallaan.

Hahah, kuulostanpas mä nyt varmaan ihan oudolta tyypiltä :D Mutta sattuisko näiden joukosta löytymään mitään mihin pystyisitte samaistumaan? :)

Seuraavaksi taas sitten kosmetiikkajuttuja!

14 kommenttia:

  1. Mua ärsyttää välillä, koska itselläkin tulee helposti tippa linssiin. Koetan vain ajatella jotain muuta, niin vältän itkut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tuttu tunne :D Onneksi se aika usen auttaakin, kun kääntää ajatukset muihin asioihin!

      Poista
  2. heh, näitä postauksia on aina hauska lukea :) täälläkin ilmoittautuu toinen herkkis aurinkorasvojen haistelija! :DD itsekin halusin jossain vaiheessa kielikorun, mutten sitten kuitenkaan uskaltanut sitä ottaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah ihan mahtavaa kuulla, että joku toinenkin tykkää haistella noita aurinkorasvoja! :D Joo en mäkään kyllä enää toista kertaa tota lävistystä ottaisi, vaikkei se itse lävistäminen sattunutkaan oikeastaan lainkaan. Ne pari seuraavaa viikkoa tosin olivatkin sitten jotain aivan järkyttävää.. :D

      Poista
  3. Tää oli kiva postaus :) nätä faktoja on kiva lukea ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos Kati! :) Mäkin tykkään lukea tällaisia toisten blogeista :D

      Poista
  4. Apua, oon myös tosi herkkä ja itken helposti.... :D
    Tätä oli kiva lukea, et vaikuta oudolta tyypiltä - vaan aidolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah jee, toinen herkkis siellä :D Kiitos paljon ihanasta kommentista Sini! <3

      Poista
  5. Oi hei ihana postaus! :) Näitä faktoi on aina ihan parasta lueskella :) Susta löytyy kyllä tosi paljon samaa, kun itsestänikin! Esim. herkkis oon kanssa, aurinkorasvaa on ihana tuoksutella, lämmitän jätskii mikrossa ja tykkään muuten kans tosta ruisleipä-maksamakkara-suolakurkku-salaatti kombosta! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Katri<3 :) Oii meissähän on vaikka miten paljon samanlaisia piirteitä :D Ja ihan mahtavaa, että joku toinenkin ymmärtää kuinka hyvää tollanen ruisleipä on ja että jäätelöä kuuluu lämmittää mikrossa! ;D

      Poista
  6. Tosi kiva postaus! Tällaisia on kiva lukea ja huomata samanlaisia piirteitä, kuten tuo aurinkorasvojen haistelu ja musiikin kuuntelu meikatessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas meitä monia, jotka tykkää haistella aurinkorasvaa! :D Kiitos paljon Henna :)

      Poista
  7. Eikö sulla toi lävistys mee umpeen, kun otat sen pois :O Mulla meni varmaan kuudessa tunnissa jo :< Uudestaan en mäkään ottais, sen verran inhottavaa oli kun ei puhetta tullut kunnolla ja koko kieli turvonnut pitkän aikaa!

    Mitä sun tuorepuuro sisältää? Haluisin vaihteluu omalle versiolleni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo mennyt ainakaan toistaiseksi enkä usko, että meneekään. Toi on vissiin tosi yksilöllistä miten pian se menee umpeen korun poisoton jälkeen :s 6 tuntia on kyllä aika vähän, harmi että sulla meni niin äkkiä umpeen se! :/ Joo mäkin sönkötin kyllä oikein kauniisti ekat pari viikkoa sen turvonneen kielen takia :D

      Mun tän hetkinen suosikkituorepuuro on erittäin yksinkertainen ja sisältää kaurahiutaleita, Alpron mantelijuomaa, Alpron Pehmeän Täyteläinen Vaniljaa, yhden banaanin ja joskus jos oikein haluan herkutella niin laitan sekaan vielä hieman maapähkinävoita! :) Usein tulee heitettyä sekaan vielä jotain muutakin, mutta toi on se perus "pohja" minkä useasti teen :)

      Poista

Kiitos kommentista!