perjantai 16. kesäkuuta 2017

The Best Of Skincare -haaste

Sain tämän mielenkiintoisen ihonhoitoon liittyvän haasteen Huulipunamanian Idsulta. Mähän rakastan erilaisia haastepostauksia ja innolla tartuin tähänkin. Kysymykset tosin olivat mulle paikoitellen aika haastavia ja vastausta sai miettiä tovin jos toisenkin, ehkä sen takia mulla näin kauan kestikin tämän julkaisussa :D Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan eikä aina pidäkään päästä niin helpolla ;)

1. Millainen ihotyyppi sinulla on? 
- Kuiva ja herkkä. Kesällä iho lähentelee ehkä jo sitä normaalia, sillä en tarvitse yhtä kosteuttavia tuotteita pitääkseni ihoni kosteutettuna. Talviaikaan kärsin välillä ihan järkyttävästä kuivuudesta ja erityisesti kasvojen iho saattaa näyttää ihan kamalalta, kun se on niin kuiva. Lisäksi mun ihoni on atooppinen ja atooppista ihottumaa löytyy nykyään oikeastaan ympäri vuoden. Pääasiassa onneksi jaloista ja kesällä nekin on paljon paremmat eli eipä se ihottuma mun maailmaani kaada, vaikkei kovin kauniilta näytäkään :)


2. Kuinka säilytät ihonhoitotuotteitasi? 
- Kasvojenhoitoon liittyvät tuotteet on pääasiassa mun meikkipöydälläni, joko siinä päällä tai sitten laatikossa. Ihonhoitotuotteet (rasvat sun muut) säilytän suuremmassa lipastossa, joka on samassa huoneessa meikkipöytäni kanssa. Meikinpoistotuotteet, kasvonaamiot ja suihkussa käytettävät jutut löytyy sitten kylppäristä joko peilikaapista, allaskaapista tai sieltä suihkutilasta.

3. Mikä on lempiainesosasi ihonhoitotuotteissa?
- Tää on todella vaikea kysymys mulle, sillä mulla ei rehellisesti sanottuna ole mitään yhtä tiettyä ainesosaa, jonka sanoisin lempparikseni :D Sheavoi on sellanen, josta mun iho kyllä tykkää valtavan paljon, mutta niitä samanlaisia on varmasti paljon muitakin. Sanotaan nyt kuitenkin se sheavoi, että saan jonkun tähän mainittua :)


4. Mikä on tuotteistasi se korkealaatuisin ja "luksukselta tuntuva"?
- Heh, mä käytän tosiaan aika paljon ihan markettikosmetiikkaa ihonhoidossa, joten multa ei mitenkään turhan paljon niitä korkealaatuisia luksustuotteita löydy :D Sanotaan vaikka Dermalogican Daily Microfoliant. Se on hieman hintavampi, laadukas ja tuntuu todellakin luksukselta, kun naaman saa sen kanssa kuorittua!

5. Missä tuotteessa on paras hinta-laatusuhde?
- Näitä on tosi monia, mutta äkkiseltään sanoisin Herbinan Moisture Balance sarjan kasvonaamion olevan sellainen tuote. Naamio ei maksa juuri mitään ja se oikeasti kosteuttaa todella hyvin. Vertailun vuoksi oon testannut myös Glamglow'n kosteuttavaa naamiota ja noissa kahdessa naamiossa ei ole kosteutustehon puolesta mun mielestäni mitään eroa. Hintaeroa sitten löytyykin ja toki Glamglow'n naamio oli tuoksultaan parempi, mutta siis Herbina vie silti ehdottomasti voiton noista.


6. Käytätkö mitään välineitä ihonhoidossa?
- Foreolta multa löytyy Luna Play kasvoharja, joka on satunnaisessa käytössä. Ja siis tosiaan vaan satunnaisessa, hyvä jos muistan käyttää sitä parikin kertaa kuussa :D Se on kyllä oikeasti toimiva ja tehokas, kasvot puhdistuvat paljon paremmin sen kanssa kuin pelkän putsarin, mutta mä oon vaan vähän laiska käyttämään sitä.

7. Nimeä parhaat naamiot!
- Tossa ylempänä tulikin jo mainittua Herbinan Moisture Balance Kasvonaamio, joka on ehdottomasti paras kosteuttava naamio mitä tiedän. -417 Agile Purifying Mud Mask on suosikkini syväpuhdistavista savinaamioista. Lushilta löytyy myös ihania kasvonaamioita, mm. Oatifix, joka oli kivan kosteuttava mutta eniten rakastin sen tuoksua!

8. Paras monitoimituote?
- Mä en oikeastaan juurikaan käytä yhtä tuotetta moneen eri tarkoitukseen :D Yritän pysytellä siinä, minne ne on oikeasti tarkoitettu. Bepanthenin nyt voisin sanoa jonkinlaiseksi "monitoimituotteeksi" kun käytän sitä sekä huulirasvana että sitten mahdollisesti myös iholla tarpeen tullen. Mutta pääasiassa toikin toimii mulla tasan huulirasvana eikä tota mitenkään turhan moneen eri tarkoitukseen voi käyttää :D


9. Suosikkimerkkisi ihonhoidossa?
- Vartalonhoidossa varmaankin The Body Shop. Kuorinnat, suihkugeelit ja voiteet on ihan huippuhyviä ja ihanan tuoksuisia. Mádaran sanoisin taas olevan suosikkini kasvojen ihonhoidossa.

10. Paras tuote näppylöiden hoitoon?
- Mä oon aivan väärä henkilö vastaamaan tähän kysymykseen. Ensinnäkään nykyään mulla ei mitenkään turhan paljon niitä näppyjä naamassa ole ja silloin kun niitä vielä oli, en todellakaan tiennyt miten ne saisi parhaiten pois :D Mulla ei onneksi koskaan ole mitään aknea ollut, mutta nuorempana niitä finnejä sun muita oli kuitenkin jonkin verran. En mä kuitenkaan niitä sen pahemmin edes yrittänyt millään hoitaa pois, kun ei se tilanne koskaan mennyt mitenkään kamalan pahaksi.

11. Mikä on suosikkivaiheesi ihonhoitorutiinissasi?
- Päivittäiseen ihonhoitorutiiniin tää ei kuulu, mutta viikottaiseen kyllä, eli kasvonaamion käyttö. Mä rakastan varsinkin sitä tunnetta, kun naamion saa pestä kasvoilta pois ja alta paljastuu pehmeä ja sileä iho. En mistään hinnasta voisi luopua mun viikottaisesta kasvonaamiohetkestä, se on ihanaa pientä hemmottelua arjen keskelle :)


12. Mitä tuotteita on ihonhoidollisella toivelistallasi?
- Tällä hetkellä mulla ei oo mitään akuuttia tarvetta millekään iha uudelle ihonhoitotuotteelle eikä oikeastaan mitään suurempia juttuja edes haaveissa. Mádaralla on muutama juttu, mitä haluaisin testata (mm. misellivesi) ja lisäksi tietyt muut ulkomaalaiset merkit kiinnostaa. Mutta eivät niin paljon, että tähän hätään lähtisin niitä ostamaan. Nyt koitan saada varastojani tyhjemmiksi!

13. Mikä on ollut ihonhoitotuotteissa suurin pettymyksesi?
- Voi olla, että johonkin oon joutunut pettymään vieläkin pahemmin, mutta Lumenen hyaluronitiiviste oli melkoinen pettymys. Sitä hehkutettiin ihan tajuttomasti joka puolella ja olisin niin halunnut sitä itsekin käyttää, mutta mun ihoni oli toista mieltä. Mun iho siis todellakin "paloi" lähes vereslihalle asti tietyistä kohdista kasvoja ja lopputulos oli sekä kipeä että todella ruma. Jokin ainesosa kyseissä tuotteessa ei siis mun iholleni sopinut. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun noin käy, mutta aina se on yhtä inhottavaa kun joutuu toteamaan, ettei joku tuote sovellu itselle.

Mä en tällä kertaa haasta ketään, mutta kaikki halukkaat saa toki näihin kysymyksiin vastata ihan vapaasti, mikäli ette jo ole vastanneet!

Tunnistitteko itsenne jostain kohdasta vai oletteko täysin erilaisia ihonhoitotottumustenne ja -suosikkienne kanssa kuin minä? :)

20 kommenttia:

  1. Mullakin on kuiva iho, ja suosikkinaamioni on ihan sama kuin sulla, Herbinan Moisture Balance. Nivea Creme ja Bepanthen on kans mun monitoimituotteet. Lumenen hyaluronitiivisteen hienous ei avautunut mulle. Se ei tehnyt mitään erityistä mun iholle, mutta ei onneksi aiheuttanut mitään sellaista kuin sulla.
    Kivaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi naamio on kyllä niin hyvä ja hinta-laatusuhde on erinomainen! Mä oon monelta kuullut hurjasti kehuja tosta Lumenen hyaluronitiivisteestä ja nimenomaan sitä, että se kosteutti ja teki ihosta tositosi pehmeän :) Harmi jos ei toiminut sulla, mutta hyvä ettei se aiheuttanut mitään reaktioita!

      Kivaa uutta viikkoa sinne!

      Poista
  2. Kasvonaamioiden käyttäminen on kyllä parasta. Nykyään käytän naamioita kaksi kertaa viikossa, joka on aika hyvä saavutus, koska ennen muistin käyttää niitä ehkä kerran kuussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin koitan koko ajan petrata noiden naamioiden käytön kanssa. Ihan siitäkin syystä, että multa löytyy niitä melkoinen määrä ja haluaisin ehtiä käyttämään kaikki pois :D

      Poista
  3. Apua mitä toi Lumene teki sulle?!? :o Mulle sopii Lumenen seerumit, mutta ne voiteet... En tiedä mikä niissä on, mutta kipeitä ihonalaisia paukamia tulee niistä alta aikayksikön. :( Uskaltauduin tässä juuri kokeilemaan uusittua voidetta, mut ei samatulos kuin vanhoilla ja nyt en kyllä uskalla enää laittaa niitä, sen verran kauan parantelussa aina menee. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis Lumene on ollut mulle yksi murheenkryyni. Oon itekin saanut Lumenen voiteista ja mm. meikinpoistoaineesta tosi pahoja reaktioita :/ Ymmärrän hyvin, ettet Lumenen voiteita halua kasvoillesi laittaa enää, jos toi sama kerran toistuu jatkuvasti! Mä suhtaudun myös itse aina varauksella merkin kasvojenhoitotuotteisiin, mutta nyt ei oo taas tullut pitkiin aikoihin vastaan sellaista, mikä ei olisi sopinut mun iholleni :) Onneksi!

      Poista
  4. Mä tykkään kovasti lukea tälläisiä kyselyitä! :) Mä tykkään myös The Body Shopin tuotteista <3 Myös Organic Shopilla on hyviä tuotteita sekä Bath and body worksilla :) Voin samaistua tuohon kasvonaamioiden käyttöön, vielä kun on sauna samalla kertaa niin on kyllä todellista arjen luksusta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin ja näihin on myös kiva vastailla :) Organic Shopilla on superhyviä tuotteita ja ne on niin edullisiakin vielä<3 Mä en oo itse testannut Bath and Body Worksiä, mutta oon kavereille ostanut tuliaisiksi merkin tuotteita ja samalla kaupassa saanut itsekin tuoksutella niitä :D Ne tuoksut on niiiin huumaavan ihania!! Mäkin haaveilen siitä, että pääsisin saunomaan siten, että mulla on kasvonaamio naamassa. Pitääkin vihjaista poikaystävälle, että voisin taas joku kerta tulla hänen luo saunomaan nyt kun oon vihdoin oppinut sietämään sitä kuumuutta :'D

      Poista
  5. Meillä on ihan täysin päinvastaiset ihot, koska mun ihoni on rasvoittuva, joten kovin moneen kohtaan en voi samaistua :) Kasvonaamiot on munkin lempivaihe ihonhoidossa ja itseasiassa toi Lumenen tiiviste ei sopinut mullekaan :/ Mullakin on ollut tää haaste luonnoksissa jo pitkään, joten voisin tehdä sen loppuun ja julkaista ensi viikolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän monelta on saanut kuulla, ettei toi Lumenen hyaluronitiiviste oo sopinut :/ Jännä kun monet niistä ihmisistä on sellasia, joiden iho ei normaalisti reagoi kovinkaan herkästi mihinkään. Oman ihoni nyt ymmärrän täysin kun se on yksi iso ongelma :D Odottelen tosi innolla sun vastauksia näihin! Muiden kosmetiikan käytöstä ja käyttötottumuksista on aina kiva lukea :)

      Poista
  6. Olipa kiva postaus, tätä oli mukava lukea :) Ja nää kuvat, jotenkin niin herkullisen sävyisiä ♥ Mä oon ihan kujalla ihonhoidossa, oon tosi laiska tekemään mitään. Kuorin kyllä ihon ja teen välillä kasvonaamioita, mutta rasvaaminen unohtuu aina. Onneksi mun iho ei ole mennyt siitä ihan järkkyyn kuntoon, mutta pitäisi silti muistaa se rasvaaminen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Jasu<3 :) Voi kun mullakin olisi sellainen iho, joka ei huuda kuivuudesta ja kireydestä jos sen unohtaa rasvata :'D Mutta tosiaan joo, kyllä se rasvaaminen varmasti kannattaa oli sitten millainen ihotyyppi tahansa, kunhan vaan valitsee omalle ihotyypille sopivat tuotteet :) Kasvonaamiot ja -kuorinnat on niin ihania ♥

      Poista
  7. Mukavaa oli lukea sunkin vastaukset :) Naamiot ovat kyllä ihanaa hemmottelua! Täytyy kyllä ehdottomasti jossain vaiheessa testat tuo Herbinan naamio, kun siitä tosi moni tykkää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Herbinaa kannattaa kyllä todellakin testata, eikä toi maksa kovinkaan paljon niin tuskin jää edes harmittamaan, vaikkei se sitten olisikaan itselle sopiva naamio :D

      Poista
  8. Olipa mielenkiintoinen haaste! :) Itse tykkään myös paljon sheavoita sisältävistä tuotteista, ne on ihanan kosteuttavia ♥ Olen myös pyrkinyt itsekin käyttämään edes kerran viikossa jotain kasvonaamiota, sillä se tunne naamion jälkeen on ihana! Kauniit kuvat tässä postauksessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä supermielenkiintoinen :) Sheavoi on tosiaan ihanan kosteuttavaa ja myös tuoksuu herkulliselle<3 Kasvonaamioiden käytön ihanuuden kieltämättä muistaa aina viimeistään siinä vaiheessa, kun huomaa miten ihanalle kasvot tuntuvat sen naamion käytön jälkeen! Kiitos paljon<3

      Poista
  9. Todella hauska haaste ja mielenkiinnolla luin sinun vastauksiasi. Bepanthenin olisin itsekin nimennyt monitoimituotteeksi koska itsekin käytän sitä huulilla kuten myös sillon tällön iholla:D TBS:n tuotteet ihonhoidossa ovat täällläkin suosikkimerkki muttta nyt oon uskaltautunut puolen vuoden sisään kokeilemaan jotain uutuuksiakin 8) Ihanaa Juhannusviikkoa sulle Linda ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit tästä Kata<3 :) Bepanthen on ehdottomasti paras huulirasva ikinä, en tiedä mitä tekisin ilman sitä :D TBS:llä on superkivoja tuotteita, mutta niin on kyllä monella muullakin merkillä :) Kiva että säkin oot kokeillut jotain muitakin! Kiitos samoin sulle ihanainen<3

      Poista
  10. Meillä on hyvin erilaiset ihotyypit, joten kovinkaan moneen kohtaan en pysty samaistumaan. Paitsi yhteen, meinaan tuohon Lumenen hyaluronitiivisteeseen. Vieläkin tulee mieleen, kuinka kamalan reaktion sain kyseisen tuotteen käytön lopetettua :D Ja sitä kautta samaistun myös siihen, että kuiva iho ei todellakaan ole kovinkaan kiva hoitaa. Mun ihoon ei auttanut mikään rasva eikä mikään sen jälkeen, kun se kuivahti hyaluronitiivisteen käytön lopetettua. Kaikki voiteet vain kirvelivät ja meikkikin näytti ihan jäätävältä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en vieläkään voi käsittää miten toi tiiviste aiheutti ton reaktion sun iholle! Siis ihan järkyttävää. Toki sen on joo tarkoitus kosteuttaa ihoa, mutta miten se herranjumala vei mennessään sitten kaiken sen kosteuden iholta ja teki sen pitkäksi aikaa todella kuivaksi, kun käytön lopetti?? Joo voin kuvitella kuinka inhottava tilanne toi on ollut, mutta onneksi pääsit siitä lopulta eroon ja sun iho palautui taas normaaliksi :)

      Poista

Kiitos kommentista!