maanantai 11. tammikuuta 2016

Throwing stuff away


Löytyykö sieltä ketään, kenen on toisinaan kamalan vaikea hankkiutua turhista tavaroista ja asioista eroon? Täältä löytyy nimittäin yksi sellainen! Jostain syystä mulla on tapana säästää ties kuinka pitkään esimerkiksi sellaisia kosmetiikkatuotteita, joita en käytä ja tiedän etten tule jatkossakaan käyttämään. Ajattelen vain, että ehkä sille tuotteelle vielä joskus tulee tarvetta, mutta faktahan on se, että jos mä en ole puoleen vuoteen tai vuoteen tarvinnut jotain tuotetta, mä todennäköisesti selviän ilman sitä, vaikka joskus myöhemmin tekisikin mieli ottaa se käyttöön. Todennäköisesti mä en kuitenkaan enää hetken kuluttua edes muista, että olen joskus sellaisenkin tuotteen omistanut. Toinen minkä kanssa mulla on parannettavaa, on vanhentuneet tuotteet. Mä en mitenkään orjallisesti tuijota kosmetiikkapurkkien takana olevaa tietoa siitä, kauanko tuote säilyy avattuna. Mun mielestä tuotteesta kyllä näkee ja haistaa, mikäli sitä ei voi enää käyttää. Mutta jos mulla on ollut kaapissa puoliksi käytetty kosteusvoide, jonka olen avannut viisi vuotta sitten ja jättänyt sen jälkeen käyttämättä, voi olla parempi heittää voide jo menemään. Päätin tossa pari viikkoa sitten taas pitkästä aikaa vähän siivoilla mun kaappeja (kosmetiikkapuolta pääasiassa) ja ylläolevasta kuvasta näette millainen kasa tavaraa multa lähti joko roskiin tai sitten jollekin kaverille.


Kasasta löytyi muutamia hiustuotteita, kuten kuivashampoota, jätettävää hoitoainetta ja muotoilutuotteita. Näistä iso osa lähti mun kavereille, mutta hilseshampoot heitin menemään. Ajattelin ensin, että olisin voinut säästää tuon Cutrinin hilseshampoon, jos sille joskus vaikka löytyisi käyttöä, mutta tajusin että enköhän mä siinä tapauksessa voi yhtä lailla marssia kauppaan ja ostaa sieltä hilseshampoon itselleni. Turha tollasia on säästää, kun ei niille tällä hetkellä todellakaan ole tarvetta. Moroccanoilin lämpösuojan olen tainnut ainakin kertaalleen haukkua täällä blogissa enkä ole sitä pitkiin aikohin enää käyttänyt, joten korkea aikahan se oli tostakin hankkiutua eroon.


Tästä kasasta löytyy itsellenikin oikein mieluisia tuotteita. Esimerkiksi tuo Lumenen Cloudberry kosteusvoide on todella ihanan tuoksuista, mutta mä sain tosta voiteesta ihottumaa, ja päätin antaa sen sitten eteenpäin kaverilleni. Joukosta löytyy myös muutama LivBoxista tullut tuote, joille ei vain ole ollut käyttöä. Pari noista sain The Body Shopin joulukalenterista ja koska multa löytyy esimerkiksi toi Almond -käsivoide täysikokoisena, päätin antaa tuonkin eteenpäin. We Care Iconin silmänympärysvoiteen heitin menemään. Sen olen ostanut varmaan pari vuotta sitten ja toihan ärsytti ihan valtavasti mun silmänympärysihoa. En edes muistanut enää omistavani tuota.


Tämä kasa lensi roskiin, sillä näistä jokainen alkaa olla jo todella monta vuotta vanha. Tuon Nivean aurinkosuojan bongasin jostain laatikon perältä. Pullo oli jo lähes tyhjä ja toi on muistaakseni ostettu kesällä 2013, joten ehkä syytäkin jo laittaa menemään. Puman vartalovoiteen ostin laivalta ollessani lukion ensimmäisellä ja siitäkin on nyt jo muutama vuosi aikaa, enkä ole tota enää vuosiin käyttänytkään. Herbinan kasvonaamio on myös todella vanha eikä sitä jostain syystä ole tullut käytettyä muutamaa kertaa enempää, joten päätin heittää senkin pois.


Kasvomeikeistä mulla lähti joko kavereille tai pois nämä tuotteet. Suurin osa näistä on LivBoxeista tulleita ja mulle itselleni tarpeettomia ja/tai väärän värisiä. Heitin menemään myös nuo pari poskipunaa, joille ei ole ollut pitkiin aikoihin mitään käyttöä, sekä nuo pari osittain käytettyä puuteria. En edes tiedä kuinka monta vuotta siitäkin on aikaa, kun olen noita We Care Iconin puutereita käyttänyt, mutta jossain vaiheessa niitä tuli kyllä ostettua enemmänkin, kun ne olivat niin edullisia!


Huulituotteista karsin pois nämä. Tuon Labellon huulivoiteen annoin eteenpäin ja muut lensivät roskiin. Joukosta löytyi ihan hyviäkin tuotteita, mutta niitä ei vaan ole tullut käytettyä, ne vetelevät viimeisiään ja/tai ne on ostettu jo montamonta vuotta sitten. Mä veikkaan, että noi kolme Lumenen punaisissa pakkauksissa olevaa huulipunaa olen ostanut joskus yläasteella. Ei siis mikään ihme, että ne olivat jo koostumukseltaan vähän kummallisia. Mun on ollut tarkoitus heittää noi menemään jo ties miten pitkään, mutta nyt ne vihdoin saivat lähteä!


Sitten vähän silmämeikkejä ja sekalaisia juttuja. Joukosta löytyy valitettavasti Urban Decayn geelirajaus. Se vaan oli mun mielestä yksinkertaisesti täysin käyttökelvoton, joten mitä turhaan sitä säilyttämään ja viemään tilaa. Harmi sinänsä, mutta joskus käy näin. Heitin menemään myös pari kuivahtanutta ripsaria, eyelinerin ja kajalkynän. Myös muutama luomiväri sai lähteä, sillä noille ei yksinkertaisesti ole enää käyttöä.


Sitten vielä vähän sekalaista seurakuntaa. Joukosta löytyy Cliniquen silmämeikinpoistoaine, jonka kanssa mulla meni totaalisesti hermot, kun en meinannut saada tota lapsilukollista korkkia millään auki, eikä tuote itsessäänkään ollut erityisen hyvää. Pieni näytekoko itseruskettavaa lähti myös menemään, samoin TBS:n kalenterista tullut hajuvesi ja pari LivBoxista tullutta juttua, joille ei ole ollut käyttöä. Näiden kaikkien edellä mainittujen juttujen lisäksi heitin menemään valtavan kasan erilaisia pieniä näytteitä, joista suurin osa taisi olla Dermosililtä. Mä olen ehkä maailman surkein käyttämään tollasia, mutta TBS:n tilausten yhteydessä tulleet näytteet laitoin säästöön. Ne olisi tarkoitus oikeasti joskus myös testailla, sillä joukosta löytyi ihan mielenkiintoisia juttuja!

Tällainen pieni varastojen tyhjennys on toisinaan ihan paikallaan ja mulla ainakin tuli niin paljon lisää tilaa tämän myötä hyllyihin ja laatikoihin. Mua onkin jo pitkään inhottanut se, että näitä purkkeja ja purnukoita löytyy ihan joka puolelta, mutta nyt sain ne oikein näppärästi lähes kaikki mahtumaan sellaisiin koreihin ja mun makuuhuone, jossa kosmetiikkaani pääasiassa säilytän, näyttää nyt noin tuhat kertaa siistimmältä!

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ♥

20 kommenttia:

  1. Mäkin tänään sattumalta siivosin kaappeja, mutta kyseessä oli tuotteita, jotka voi kaikki pistää eteenpäin. Yhden laatikollisen sain tavaraa kasaan, nyt on vähän taas tilaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika paljon sait säkin siis purkkeja nurkista pois! Se on tosi kiva, kun saa laittaa noita itselleen tarpeettomia tuotteita eteenpäin muille :)

      Poista
  2. Voi eiii mä oisin voinu ostaa sulta ton Bangerheadin kuivashampoon ja Bernard Cassieren naamion, rakastan kumpaakin! Mut muuten kyllä hyvä et oot tehnyt karsintaa vanhoista jutuista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ää eikä! :/ Täytyy koittaa esni kerralla muistaa kysäistä bloginkin puolelta, jos jotkut tuotteet kelpaisivat :) Toi Bangerheadin kuivashampoo on siitä vähän "ikävä" tuote, ettei sitä saa muualta kuin Bangerheadilta tilattua.. :/

      Poista
    2. No niinpä! Ei oikein viitti pelkästään sen takia maksella postikuluja, kun muuten oon nyt säästölinjalla :D

      Poista
    3. Joo ymmärrän hyvin, ja mulla itselläni on muutenkin aika suuri kynnys maksella mitään postikuluja, jos tiedän että tietyn summan ylittävään tilaukseen ei niitä tule :D

      Poista
  3. Pitäisi itsekin tehdä näin. Kummasti sitä vaan kertyy kaikkia purkkeja ja purnukoita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niitä kertyy melkeen ihan huomaamatta :D Välillä tekee ihan hyvää hankkiutua turhista tuotteista eroon!

      Poista
  4. Muakin ahdistaa kuinka purkkeja ja purnukoita pursuaa ihan joka laatikosta ja nurkasta. :P Pitäisi itsekin putsata laatikot tyhjiksi turhista - etenkin vanhoista huulipunista, mutta kun niistä ei millään vain raaskisi luopua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis mulle tuli niin hyvä olo, kun sain noi kaikki pois silmistä ja nurkista pyörimästä :D En tykkää yhtään sellaisesta kaaoksesta, minkä noi kaikki aiheutti. Vaikka kieltämättä on mun "meikkipöydällä" varsinkin edelleen aikamoinen kaaos :D Jep mullekin tekee tiukkaa luopua varsinkin meikeistä!

      Poista
  5. Luopuminen on välillä vaikeaa, mutta ai että se tunne on ihanan vapauttava, kun saa tilaa kaappeihin ja pääsee turhista tilanvaltaajista eroon! :) Liian kauan nurkissa lojuneet heitän suoraapäätä roskiin, mutta muut käyttökelpoiset tuotteet annan yleensä eteenpäin äidille tai ystäville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin kyllä on! Pitäisi useamminkin siivoilla noita kaappeja ja laatikoita :) Mulla on sama periaate ja onneksi kavereille on hyvin yleensä kelvannut tuotteet, mitä oon tarjonnut :D

      Poista
  6. Haha, olen ihan samanlainen tuollaisten vanhojen tai käyttämättömien kosmetiikkatuotteiden kanssa! :D Varsinkin jotain meikkejä, kuten huulipunia tai luomivärejä on muka tosi vaikea heittää pois, vaikka todellisuudessa tiedänkin etten niitä tule enää käyttämään. Ja tälläkin hetkellä kaapissani taitaa olla useampi kuin yksi täysin vanhentunut kynsilakka :'D Sama noiden aurinkorasvojen kanssa - en koskaan saa käytettyä yhtä täyttä putelia kesän aikana, joten tottakai laitan sen aina säästöön seuraavaa kesää varten! Täytyy varmaan heittää jo nykyinen kaapissa oleva pois, sillä se taitaa olla jo pari vuotta vanhaa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa kiva kuulla, etten oo yksin tän asian kanssa :D Meikit on mulle se pahin juttu ehdottomasti! Jotenkin sitä aina ajattelee, että kyllä mä sitä vielä käytän, vaikken tule oikeasti ikinä käyttämään :D Multakin taitaa itse asiassa löytyä noita poisheitettäviä kynsilakkoja, en edes muistanut niitä ennen kuin mainitsit noista sun kynsilakoista! Heh joo ehkä voisi olla ihan hyvä hankkia ensi kesäksi joku uusi aurinkovoide :D Ei ainakaan tarvii pelätä, ettei se enää suojaisi kunnolla! :)

      Poista
  7. Lähtipäs näitä melkoinen läjä! :) Harmi että tuo UD:n rajaus oli niin huono, että se sai lähtöpassit. Arvostan kuitenkin sitä, että jaoit siitä suoran mielipiteen blogissa. Olisin muuten itse ostanut sen, mutta nyt säästyin siltä mielipahalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä, ja varmaan olisi voinut laittaa enemmänkin menemään :D Joo siis se oli varmaan yksi koko vuoden suurimmista pettymyksistä kosmetiikan osalta - ellei jopa suurin. Tommosia negatiivisia arvosteluja on välillä vähän inhottava kirjoittaa, kun pelkään loukkaavani sanoillani ja mielipiteilläni jotakuta, mutta toisaalta haluan kuitenkin pitää blogissani rehellisen linjan ja jokaisen luulisi ymmärtävän, että kyse on vain mun mielipiteestäni :)

      Poista
  8. Luin tämän hetki sitten ja palasinpa nyt kommentoimaan. Voin sanoa että kylläpä sulta lähti tuotetta pois ja varmasti näkyi mukavasti kaapissa se että ylimääräiset jouti sinne mahollisimman syvälle roskiksen syövereihin:'D
    Pitäisi itsekin taas pitkästä aikaa tehdä jonkinmoinen karsiminen meikkipusseihin ja laatikoihin. Oon vaan niin pihi(voiko sanoo ees pihi) heittään mitään pois kun esim vaikka minkänäköisillä luomiväreillä voi leikitellä niin paljon. Ihania nuo värit mitä heitit pois, mä oisin voinut nuo mielelläni pitää!:'D Varsinkin noi punaruskean sävyt!
    Ja voihan TBS:n tuotteet, noi on mun suosikeita mitä laitoit muille eteenpäin ja mitkä sait kalenterista, mutta mitäpä niitä pitämään kun on jo isompi koko esim käsirasvasta. Tosin noi on hyviä kuljettaa esimerkiksi laukussa mukana pienen kokonsa puolesta:D Ähh mutta joo, sulta varmasti löytyy tota purkkia ja purnukkaa älyttömästi joten hyvä pistää osa menemäänkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep näkyi kyllä ja oon niin tyytyväinen kun sain noi kaikki pois laatikoista tilaa viemästä :D Joo mulla on vähän sama, etten millään haluaisi heittää mitään menemään, kun ainahan niille voi löytyä käyttöä! Luomivärit on kyllä siitä tosi hyviä, että niillä saa tehtyä tosi erinäköisiä silmämeikkejä eikä ne kovin helposti edes vanhene :) Mä tykkäsin noista molemmista luomiväreistä joskus tosi paljon, mutta nyt en oo varmaan yli vuoteen koskenut kumpaankan, niin päätin sitten laittaa ne pois :D Harkitsin itse asiassa, että olisin ottanut ton TBS:n käsivoiteen juurikin laukkuun mukaan, mutta multa löytyy tommosia pienempiä käsivoiteita jo yllinkyllin, joten ajattelin sitten jos toi kelpaisi jollekin kaverilleni :)

      Poista
  9. ohhoh mä kun luulin että mulla on isot kosmetiikka varastot :D! Kiva postaus idea :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan piristävää päästä näistä kaikista eroon :D Kiitos kommentista Sofia!

      Poista

Kiitos kommentista!