torstai 28. huhtikuuta 2016

Hiuskriisi. Auttakaa!

Pliis kertokaa mulle, etten mä oo ainut, joka kärsii pienestä (tai vähän suuremmastakin) hiuskriisistä?! Mä en oo varmaan elämässäni vielä kertaakaan ollut kuukautta pitempään täysin tyytyväinen mun hiuksiini. Saatan olla kampaajareissun jälkeen jonkun aikaa sitä mieltä, että nyt mulla on todella kivat hiukset ja näillä viihdyn pitempäänkin, mutta ei mene kauaa, kun alan jo haaveilla jostain ihan muusta.

Mulla on luonnostaan jonkin verran sellaista perus suomalaista maantienharmaata tummemmat hiukset. Blondina oon viihtynyt nyt kohta pari vuotta ja periaatteessa mun hiukset on nyt sellaiset kuin oon käytännössä koko pienen ikäni halunnut - pitkät ja vaaleat. Joku tässä kuitenkin tökkii, sillä mun mielestä nämä mun pitkät suorat hiukseni vaan on jotenkin älyttömän tylsät. Ja se ajatus kumpuaa ihan siitä, että oon tosiaan tän kaksi vuotta näitä hiuksia katsellut tämän näköisinä. Toki pituus on ollut välillä vähän eri ja joukosta löytyy nykyään enemmän vaaleampia raitoja, mutta käytännössä näillä samoilla kutreilla on menty nyt se pari vuotta. Ja se on mulle aika paljon.


Tossa kuvassa näkyy millaiset mun hiukset oli joskus lukiossa ja miltä ne näyttää tällä hetkellä. Noin tummaa väriä en missän nimessä enää halua ja mun mielestä noi blondit sopii mulle ihan kivasti! Mulla on suorat hiukset eikä nää valitettavasti oo mitenkään järisyttävän paksut. Ja joo, älkää kysykö mitä mä teen noille siidereille tossa kuvassa.. :'D

Mulla oli nuorempana monta vuotta punaiset hiukset, joko kirkkaampaa tai maanläheisempää sävyä. Jossain vaiheessa ne oli tumman lilat, sitten aika kauan mustat ja mun päästä on löytynyt vuosien mittaa varmaan about kaikkia mahdollisia ruskean eri sävyjä (paitsi sellaisia tosi vaaleanruskeita), joten värejä on kyllä ollut enemmän kuin paljon. Nyt nä on kullanvaaleat. Enkä mä enää halua, että nä on kullanvaaleat :D

Oon salaa haaveillut laventelin värisistä hiuksista (hetkellisenä ratkaisuna), mutta se varmasti edellyttäisi sitä, että blondaan mun hiukset ensin platinanvaaleiksi. Toisaalta oon myös muutenkin harkinnut, että värjäyttäisin hiukseni selkeästi tätä nykyistä sävyä kylmemmäksi. Sekin olisi jo kivaa vaihtelua eikä ihan niin radikaalia kuin toi laventeli. Toisaalta oon myös haaveillut sellasista hopean/harmaan sävyisistä hiuksista.. Pienessä mielessä on myös pyörinyt ajatus siitä, että värjäisin hiukseni hitusen tummemmiksi ja juurikin vaaleanruskeiksi, mutta toisaalta nyt kun mä vihdoin vuosien taistelun jälkeen oon saanut itseni blondiksi, en millään raaskisi kovin paljon tummemmaksi näitä värjätä.. Raidoilla saisi tietysti elävöitettyä hiuksia aika hyvin, mutta sitä en sitten tiedä, minkä värisiä raitoja tonne joukkoon heittäisin, kun sieltä tosiaan löytyy jo nyt hieman sitä kylmempää/vaaleampaa. Tietty jonkinlainen liukuvärjäys voisi myös olla aika jees, jos värjäisi tota tyveä vähän tummemmaksi, mutta joo siis mä en oikeasti tiedä yhtään mitä mä ton värin kanssa tekisin, eli ideoita otetaan vastaan! 


Sitten olisi vielä pituus. Mähän oon salaa haaveillut jo pitkään sellasesta long bob mallista ja mullahan oli yläasteella lyhyet hiukset (tosin ne oli aika karseat näin jälkeenpäin ajateltuna) ja aloin niitä kasvattaa uudestaan vasta lukioon mentyäni. Nyt pituus on about puoleen selkään ja täytyy myöntää, etten mä tiedä onko musta leikkaamaan näistä noin paljoa pois. Pelkään, että sorrun ottamaan pidennykset, jos menen leikkaamaan nää lyhyiksi ja parin kuukauden jälkeen haluankin taas pitkät hiukset. Otsahiukset on mulle ihan ehdoton ei. Ei sillä, ettenkö niistä pitäisi ja ne sopii tosi hyvin monille, mutta niiden otsahiusten kasvattaminen normaalipituisiksi on jotain aivan kamalaa ja kun mä vihdoin lukiossa pääsin niistä otsahaivenista eroon, päätin etten ihan äkkiä uudestaan sellaista leikkauta. 

On tää kamalaa, kun haluan vaikka ja mitä muutoksia, mutta en kuitenkaan ole niitä välttämättä valmis tekemään :D Mulle on monet sanoneet, että hei ne on vaan hiukset ja ne kasvaa takaisin, jos ne leikkaa lyhyemmiksi. Totta joka sana, mutta toisaalta hiukset on mulle ainakin aika iso osa ulkoista habitusta. Vääränmallinen leikkaus saattaa näyttää aika tyhmältä ja kantajalleen täysin sopimattomalta. Lisäksi mä koitan ajatella ton värjäyksen kanssa vähän pitemmälle, sillä jos mä nyt menen ja vedän nää blondit hiukseni tummiksi, niin aivan tasan tarkkaan oon viimeistään vuoden päästä samaan aikaan jo vaalentamassa niitä takaisin. Ja veikkaan, ettei mulle jäisi siitä ilosta päähän kuin muutama hassu karva sinne tänne. Nykyään on toki Olaplexit sun muut, mutta en mä silti välttämättä uudestaan lähtisi alusta asti vaalentamaan hiuksiani tummista vaaleiksi.

Löytyisikö teiltä ideoita, vinkkejä tai ajatuksia sen suhteen, mitä voisin hiuksilleni tehdä? :D Ja kertokaa ihmeessä, jos te kärsitte samanlaisesta hiuskriiseilystä kuin meitsi!

12 kommenttia:

  1. Mä kannatan sitä viileemmän sävyseks värjäämistä/sävyttämistä. Se on tosi in muutenkin nyt, mutta tekee myös oikeesti suuren eron siihen miltä näyttää. Sitä alkaa sit miettiä ihan uudella tavalla muitakin sävyjä vaatteista meikkiin, kun hiusten sävy muuttuu lämpimästä kylmäksi. Itse viihdyn paremmin viileämmässä vaaleassa, mutta onhan siinä tietysti haasteensa pysymisen kannalta. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan tota, siitä on helppo päästä eroon, jos ei tunnu omalta ja musta se tekee jo aika suuren eron ulkonäköön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että tohon päädynkin :) Nyt pitäisi vaan löytää uusi kampaaja, kun vakkarikampaajani jää äitiyslomalle :D Joo tollanen kylmempi vaalea vaatii kyllä enemmän, jotta se sävy myös pysyy halutunlaisena. Oon mä tätä nykyistäkin väriä tosin kirkastanut hopeashampoon kanssa säännöllisen epäsäännöllisesti kerran tai kaksi kuukaudessa. Vaaleasta on onneksi helppo värjätä taas tummemmaksi, jos mieli muuttuukin, mutta voisin veikata, ettei se siitä ihan äkkiä muutu! Kiitos kommentista Nella :)

      Poista
  2. Tääällä kans yksi joka miettii kampaajanvarausta muttei tiedä yhtään mitä haluaisi kun jotain uutta täytyisi saada!:D Myös tukan kasvattajana uutta hiusmallia on hankala funtsia:'D Vaaleat sopii sulle, mä kannatan viileää vaaleaa, rakastan itse viileitä sävyjä tukassa ja sullekin voisi passata:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihan kiva kuulla että löytyy muitakin, jotka kriiseilee tän asian kanssa! :D Joo hiuksia kasvattaessa on ainainen ongelma, että miten niitä leikkaisi, kun ei välttämättä halua antaa niiden vaan kasvaa ja kasvaa, jos ne on menny tavallaan jo pois siitä vanhasta mallista! Viileään vaaleaan todennäköisesti päädynkin :) Koitahan säkin keksiä jotain kivaa omille hiuksillesi<3

      Poista
  3. Hiuskriiseily kuulostaa tutulta, mä kärsin siitä vähän väliä. Tän hetken kriisi koskee sitä, että millä ihmeellä saan tän turkoosiksi haalistuneen suoravärin pois :D Täytyy varmaan ihan rauhassa antaa tän haalitua kesän aikana ja pestä usein syväpuhdistavalla shampoolla. Värinpoistohan ei tällaiseen tehoa ja en kyllä sellaista haluaisikaan, sen verran huonossa kunnossa tää tukka on jo valmiiksi.

    Mun mielestä sun tukka näyttää tosi hyvältä nytkin :) Itse en kyllä suosittelisi sitä tummaksi värjämistä varsinkaan, jos et ole ihan varma, että haluat pysyä siinä jonkin aikaa. Mäkin oon monta kertaa vaalentanut joko punaisesta tai mustasta tai mistä milloinkin. Viimeisestä kerrasta oli lopputulos oli niin huonokuntoinen tukka, että leikkasin sen ihan lyhyeksi. Mulla ei oo koskaan ollut pitkää tukkaa ja oon myös hyväksynyt sen, että niin kauan kun värjään platinanvaaleaksi, en tule sellaista saamaankaan :D Sellainen long bob on kyllä ihana hiusmalli vasrsinkin jos tukassa on raitoja, sopisi varmasti todella hyvin sulle <3 Siihen saa tosi hyvin kaikkia erilaisia kampauksia ja jos se tulee olkapäiden yli, niin on se aika pitkäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, se väri ei siis ihan niin helposti lähtenytkään hiuksista kokonaan pois! Eiköhän se ajan kanssa sieltä onneksi haalistu kokonaan pois ja saat taas vaaleat hiukset :) Värinpoistoa pelkään itsekin ja väistämättä sellainen on edessä, jos lähden hiuksia tästä vaalentamaan. Onneksi edellisestä on jo tosiaan se pari vuotta aikaa, mutta kyllähän se hiuksia kuluttaa ihan älyttömästi..

      Kiitos paljon :) Kyllä tää blondi/vaalea taitaa olla mun juttu ja multa löytyi itse asiassa kotoota vanhat tummanruskeat clip-on pidennykset ja heitin ne päähän nähdäkseni, miltä ne tummat hiukset nyt näyttäisi. Ne hiukset on toki jo huonossa kunnossa ja lensi roskiin ton kokeilun jälkeen, mutta siis sellanen kylmän ruskea ei sopinut mulle kyllä mun mielestä yhtään :D Se tukka sai mut näyttämään entistäkin kalpeammalta.

      Mun mielestä sun hiukset on tosi kivan pituiset, just sellaset, jotka saa halutessaan myös nutturalle yms. :) Mä oon jo ties miten pitkään miettinyt hiusten leikkaamista lyhyemmiksi, mutta oon tosiaan niin pelkuri, etten sitä oo uskaltanut tehdä :D

      Poista
  4. Voi kuule, itsekin kriiseilen hiusteni kanssa jatkuvasti! :D Olen nyt parisen vuotta vaalentanut näitä aina raidoittamalla, mutta ihan täysin blondiksi en luultavasti uskalla värjätä, sillä oma luonnollinen värini on sellainen perus vaaleanruskea. Yläasteella kun värjäsin aina tummaksi hiukset, niin onhan tähän vaalennusprosessiin mennyt jonkin verran aikaa.. Nyt kuitenkin tuntuu siltä että nämä ovat vähän liiankin luonnolliset (ja tylsät! :D), että haluaisin jotain muutosta!

    Voisin kuvitella että siulle sopisi juuri sellainen vähän kylmempi vaalean sävy ♥ Tummempi tyvi toisi tietysti kivaa kontrastia ja syvyyttä hiuksiin, mutta sitten tyvikasvun kanssa saa taas tuskastella joka kuukausi. Itse ajattelin että seuraavalla kampaajakäynnillä värjäytän tyven taas suht lähelle oman hiukseni sävyä, ja päälle vedän edelleen sitä kylmänvaaleaa raitaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, etten oo tän "ongelmani" kanssa yksin vaan muutkin painivat samojen kriisien kanssa :'D Mun mielestä sulla on aivan ihanat hiukset, niin värin kuin mallinkin suhteen! <3 Väri on tosiaan luonnollinen, mutta ei missään nimessä mun mielestä tylsä :D Raidat elävöittää hiuksia aina ihan älyttömästi, ja toi sun suunnitelma seuraavalle kampaajareissulle kuulostaa tosi hyvältä :) Luultavasti päädynkin tohon kylmempään vaaleaan, se tuntuu tällä hetkellä parhaimmalta vaihtoehdolta!

      Poista
  5. Mulla on ikuinen hiuskriisi. :D Kasvatin oman värin takaisin ja sen jälkeen se onkin ollut palloilua asian suhteen. Pari vuotta kesti kasvattaa se oma hiusväri takaisin, niin sitten se tuntuisi ns. haaskaukselta kun lähtisi värjäämään sitä uudestaan ja sitten joutuisi taas siihen värjäyskierteeseen josta pääsi eroon. Ja kun viimein kasvatin otsatukankin pois, niin sen haluaisi taas takaisin. :D Mutta no, joka kerta vain menen sinne kampaajan tuoliin että "huonot latvat pois, ei muuta". Tylsää. :D

    Itse varmaan lähtisin tuossa tilanteessa kokeilemaan viileämpää vaaleaa. :) Vaaleita kyllä on muitakin kuin se platinanvaalea ja jos joskus haluaa hieman tummempaa, voi joku tummempi vaalea olla sitten vaihtoehto (brondeko se termi nyt sitten on ollut siinä sävyssä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tollasen urakan jälkeen ei kyllä ihan herkästi halua lähteä taas värjäilemään hiuksia, kun tietää että sitten niitä hiuksia joutuu taas värjäilemään jatkuvasti! Mulla on muutamilla kavereilla ihan oma hiusväri ja he on aina joskus laittaneet ihan vaan jotain raitoja sinne oman värin joukkoon :) Ne tuo ihan kivaa vaihtelua ja jos niiden väri ei ihan kamalan radikaalisti poikkea siitä omasta hiusväristä niin ei näytä ollenkaan pahalta, vaikka niitä ei enää laittaisi lisää ja antaisi niiden raitojen "siirtyä alemmas" hiusten kasvaessa :) Otsatukka on toisaalta tosi kiva, mutta voi luoja miten raivostuttavaa sitä on lähteä kasvattamaan pois!

      Joo ajattelinkin värjätä tästä vähän vaaleammaksi ja katsoa sitten syksyn tultua taas uudestaan, mitä näille haluan tehdä :)

      Poista
  6. Älä ainakaan leikkauta sun hiuksia, voin omasta kokemuksesta kertoa, että ei kannata :D Sitä alkaa kaduttamaan myöhemmin vaikka kuukauden-kaksi siinä lyhyemmässä mallissa viihtyisikin. Jo joo kyllähän ne hiukset kasvaa takaisin ja päläpää mutta eiii älä leikkaa :D Hieman tummepi sulle vois kyllä sopia, mutta ei kannata ehkä lähteä siihenkään koska siinä on kanssa oma hommansa saada se tumma vekka, jos siis joskus haluaa. Hmm, oon surkea neuvomaan tässä haha. Jokin kylmän vaalea sopisi sulle kanssa hyvin ja siitäkin saa aika kivan jos laittaa vähän raitoja sekaan eikä ole tasaisen värinen. Mutta pliis, ei harmaata, se on jotenkin jo niin noh.. En vaan tykkää, ellei se ole sellainen että taittaa vaan semisti harmaaseen :D Niinkuin sanoin, olen surkea neuvomaan. Ehkä hyvä kampaaja voisi kertoa mikä sulle parhaiten sopii, voin myös kysäistä mun vakkari kampaajalta mikä sulle ois hyvä hänen mielestään? :)) Ja hei, linkitän sut Instagramissa yhden hiustyypin kuviin, jos saisit sieltä apua. Ps. Tulipas sekava kommentti, sori<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tiedän jo tässä vaiheessa, että haluaisin hetken päästä ne pitkät hiukset takaisin ja marssisin kampaajalle ottamaan pidennykset, eli ehkä on ihan fiksua kuitenkin pitää vaan pitkät hiukset :D Hieman vaaleammiksi nää olis tosiaan kiva saada ja mieluusti haluisinkin vähän jotain raitaa sinne joukkoon elävöittämään sitä väriä! Toi harmaa on nyt mulle jostain syystä tullut mieleen, mutta mäkin haluisin kyllä nimenomaan sellasen tosi vaalean, mikä on vaan vähän hopeaan/harmaan taittava :D Oi että, olis ihan mahtavaa jos viitsisit häneltä kysäistä! :) Mun täytyy itse asiassa etsiä uusi kampaaja itselleni, kun nykyinen jää äitiyslomalle. Kiitos ihan valtavasti sulle Linda tästä kommentista ja tosta linkistä, minkä laitoit Instagramiin<3

      Poista

Kiitos kommentista!