perjantai 1. huhtikuuta 2016

My Makeup Collection - Primers, Foundations & Concealers


Ajattelin aloittaa tällaisen postaussarjan, jossa esittelen meikkikokoelmani. Olin miettinyt tätä jo jonkin aikaa, mutta innostuin tästä entisestään nähtyäni Katan blogissa videon, jossa hän esitteli oman meikkikokoelmansa. Mullahan ei meikkejä mitenkään ihan älyttömästi ole, mutta pikkuhiljaa niitä tässä koko ajan kertyy lisää. Meikit tosiaan ovat mulle yksi intohimo ja haluan niitä keräillä. Mitään itselleni täysin turhia tai käyttökelvottomia yksilöitä en kuitenkaan halua pitää vain siksi, että kokoelmani olisi suurempi, eihän siinä olisi edes mitään järkeä, mutta toki kaikki uudet ihanat meikit ovat enemmän kuin tervetulleita! Jotta näistä postauksista ei tulisi ihan älyttömän pitkiä, päätin jakaa nämä muutamaan (itse asiassa aika moneenkin) osaan. Saa nähdä millaisella tahdilla saan näitä kirjoiteltua, mutta pikkuhiljaa yritän saada kaikki tehtyä :) Ensimmäisenä olisi luvassa katsaus omistamiini meikinpohjustusvoiteisiin, meikkivoiteisiin sekä peiteaineisiin. Näiden ei ole tarkoitus olla kaikenkattavia tuotekuvauksia jokaisesta tuotteesta vaan ennemminkin lyhyitä esittelyitä tuotteista ja oman mielipiteeni kertomista.


Meikinpohjustusvoiteita multa löytyy tasan kaksi kappaletta. Jep, voisi olla ihan hyvä omistaa näitä enemmänkin ja vähän erilaisia, mutta koska näistäkin käytössä on oikeastaan vain toinen, en ole kokenut tarpeelliseksi ostaa uutta. Ylhäällä oleva Shiseidon Refining Makeup Primer on siis ehdoton suosikkiprimerini. Tuote on ihan hurjan riittoisaa ja melkein vuoden mulla kesti ensimmäinen tuubi lähes päivittäisessä käytössä. Sen on tarkoitus kosteuttaa ihoa, pidentää meikin kestoa, poistaa ylimääräistä kiiltoa sekä vähentää juonteiden ja ihohuokosten näkyvyyttä. Meikki pysyy tuon kanssa paremman näköisenä selkeästi kauemmin ja ihan kivasti toi myös tasoittaa ihon sävyä.

Maybellinen Baby Skin Instant Fatique Blur primerin ostin sävyssä Warm Apricot, kun odottelin saavani uuden tuubin tuota Shiseidon primeria. Tuote lupaa tehdä ihosta raikkaan ja levänneen näköisen sekä heleyttää ihoa ja häivyttää pois kaikki epätasaisuudet. Tämä oli sävyltään hieman persikkainen ja tämäkin tasoitti ihon sävyä ihan hyvin. Meikin kestoon tämä ei vaikuta kuitenkaan samalla tavalla kuin toi Shiseidon primer, joten tämän käyttö on jäänyt todella vähälle.


Meikkivoiteita multa löytyy tällä hetkellä tämän verran. Kuvassa on mukana myös yksi BB- ja yksi CC-voide. Mua vähän huvittaa katsoa näitä ja huomata millaisia sävyeroja noissa on, mutta joo eipä noi kaikki tosiaan mulle sävyltään täydellisiä olekaan.


Vasemmalta löytyy Lumenen CC-voide, joka nousi vuosi sitten mun suosiooni. Kyseessä on melko edullinen tuote, jolla saan ainakin oman ihoni värivirheet tasoitettua todella hyvin. Pysyvyys ei ole paras mahdollinen enkä esimerkiksi viime kesänä käyttänyt tuota lainkaan juuri siitä syystä. Vierestä löytyy Diorin Diorskin Star, joka on peittävä, mutta silti selkeästi heleyttävä meikkivoide. Tämä oli mun suosikkimeikkivoiteeni viime keväänä, mutta nykyään ton käyttö on jäänyt melko vähälle. Oon huomannut, ettei toi ole ihan paras mahdollinen mun kuivalle iholleni. MACin Studio Fix Fluid on tämänhetken ehdoton suosikkini. Kyseessä on mattaisen lopputuloksen antava peittävä meikkivoide, joka todella lupastaa lupauksensa sekä mattaisuuden että peittävyyden kanssa. Iho pysyy mattaisena eikä ala yleensä kiiltää missään vaiheessa päivää, kun olen meikkivoiteen aamulla kiinnittänyt puuterin kanssa. Ton kanssa ei myöskään tule sellaista oloa, että naamalla olisi joku kamala pakkelimaski, vaikka toi todella peittävää tavaraa onkin. Aivan loistava tuote!


Shiseidon Sheer and Perfect Foundation on taas puolestaan hyvin kevyt ja oivallinen valinta sellaisina päivinä, kun meikistä haluaa mahdollisimman kevyen ja luonnollisen. Tämä peittää ihon pieniä värivirheitä ihan kivasti, mutta ei siis todellakaan ole kovinkaan peittävä. Tämän koostumus on todella juoksevaa ja tän kanssa saakin varoa, ettei kerralla tule annosteltua meikkivoidetta liikaa. Make Up Storelta multa löytyy tuo Matt Foundation, joka nimensä mukaisesti tekee ihosta mattaisen. Tämä ei toimi yhtä hyvin kuin tuo MACin meikkivoide, mutta tykästyin tähän kovasti, kun tämän ensikertaa itselleni ostin. Nyt en ole varmaan pariin kuukauteen tätä käyttänyt, mutta tota on kyllä tullut käytettyä ihan huolella, sillä tosta ei kovin paljon ole enää jäljellä. Viimeisenä rivistä löytyy Lumene Bright Now Vitamin C BB-Cream eli heleyttävä BB-voide. Mä en oo koskaan ollut mikään BB-voiteiden suurin fani, mutta tästä tykkäsin. Sävy ei oo ihan ehkä paras mahdollinen mulle, mutta aika hyvin se sulautuu omaan ihooni. Peittävyyttä tällä ei ihan kamalasti saa, mutta lopputulos on todella kuulas ja BB-voide heleyttää ihoa todella kivasti. Tämä on ehdottomasti siis paras BB-voide, mitä oon koskaan testannut ja totta puhuen olin jo menettänyt uskoni siihen, että voisin koskaan oikeasti pitää yhdestäkään BB-voiteesta.


Ja sitten vielä peiteaineeni, joita multa löytyy nuo kuusi. Täydellisen peiteaineen metsästys on mulla edelleen käynnissä, vaikka toisaalta oon melko vakuuttunut siitä, ettei sellaista ihmeainetta olekaan, jolla saan täysin peitettyä nuo mun tummat silmänaluseni :D



Shiseidon Natural Finish Cream Concealer on ihan huippupeiteaine nimenomaan sen peittävyyden vuoksi. Tuo oma sävyni (1 Light) on todella vaalea ja soveltuu sen puolesta hyvin myös tummille silmänalusille. Niitä tämän kanssa ei saa täysin peitettyä, mutta ihon värivirheet ja näpyt tuo peittää todella hyvin jo hyvin pienellä määrällä. Kuiviin kohtiin ja juonteisiin tämä kasautuu monesti todella ikävästi ja esimerkiksi silmänympärysiholla tätä on sen takia välillä inhottava käyttää. Anastasia Beverly Hillsin Pro Pencilin ostin olettaen tuon olevan hyvä ns. rajaamaan kulmani niiden ympäriltä. Totta puhuen toi toimiikin siinä ihan hyvin, mutta mä oon ollut ihan superlaiska käyttämään tota. Varsinaisena peitevoiteena mä en ole tota kynää käyttänyt, joten siitä en osaa sanoa mitään.



Make Up Storen Cover All Mix oli mun ensimmäinen oikeasti hyvä ja toimiva peitevoide. Kyseessä on voidemainen peitevoidekolmikko, josta löytyy yksi vaalea, yksi punertava ja yksi kellertävä sävy. Noista eniten käytössä on olleet tuo vaalea sekä punertava sävy, joita käytin aiemmin yhdessä tummien silmänalusten peittämiseen. Hyvä tuote, mutta ei paras mahdollinen. Vierestä löytyy NYXin Above & Beyond Full Coverage Concealer, joka on jäänyt mulla todella vähäiselle käytölle. Tämä peittää ihan hyvin pienet virheet, mutta tummille silmänalusille tämä ei mun mielestä ollut kovinkaan hyvä.



MACin Pro Longwear Concealer on mun uusin tulokkaani ja täytyy sanoa, että yksi parhaimmista peiteaineista, joita oon testannut. Omani on todella punertavan sävyinen ja aion käydä jossain vaiheessa ostamassa tästä myös vaaleamman sävyn, mutta tollakin on saanut todella kivasti tummat silmänaluset peitettyä. Tästäkin löytyy kuitenkin pari miinuspuolta: Ensinnäkin annostelu. Yksi pumppaus antaa riittävästi peiteainetta varmaan kolmelle käyttökerralle, joten tota on vähän pakko annostella erilliseen, suljettavaan purkkiin, jos ei halua, että tuotetta  menee joka kerta hukkaan todella paljon. Toiseksi niinä kertoina, kun iho (ja myös silmänympärysiho) on ollut kuivimmillaan, tämä on kasautunut inhottavasti sy-iholle eikä näky ole ollut kovin kaunis. Ongelmaa ei kuitenkaan ole, kun iho on suhteellisen kosteutettu. Viimeisenä vielä Urban Decayn Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer, joka on toinen ehdoton suosikkini näistä ja kaiken kaikkiaan aivan mahtava peiteaine. Tämä toimii hyvin tummilla silmänalusilla ja varsinkin yhdistettynä esim. tuon Shiseidon peiteaineen kanssa, peittävyys alkaa olla sitä luokkaa, mitä itse kaipaan. Tällä saa myös ihon virheet peitettyä todella hyvin ja oon ollut ihan hurjan tyytyväinen tähän.

Mitäs mieltä olette, kiinnostaako tämänkaltainen postaussarja yhtään vai koetteko tällaiset täysin turhina? :) Entä löytyykö teiltä samoja tuotteita, mitä minulta?

12 kommenttia:

  1. Kiinnostaa todellakin, itsekin aloitin saman sarjan joku aika sitten :) Multakin löytyy vaan kolme pohjustajaa, joista annoin vielä yhden pois tuon sarjan aloituspostauksen jälkeen, haha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innolla odottelenkin sun uusia postauksia tähän sarjaan! :) Hahah, mutta mitäs sitä turhaan hamstraamaan enemmän niitä, jos tarvetta ei ole useammalle :D

      Poista
  2. Kyllä toisten meikkikokoelmat aina kiinnostaa! Itselläkin on suunnitelmissa ollut esitellä omat meikkini, mutta laiskuus on sitten iskenyt. :D Ehkä nyt sen voisi ottaa proektiksi kun inspiraatio ollut kadoksissa ;D

    UD:n peiteaine löytyy itseltäkin ja kovassa käytössä ollut. :) Oikeastaan se alkaa olemaan jo vähissäkin, niin pitäisi hankkia jo uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ja nyt aloitat ihmeessä tän samaisen projektin, olis tosi kiva päästä lukemaan ja katsomaan kuvia sun meikkikokoelmasta ;D UD:n peiteaine on ilmeisesti tosi monen suosiossa enkä yhtään ihmettele!

      Poista
  3. Ehdottomasti kiinnostaa, näitä on todella kiva lukea (tai katsoa videolta)! :) Itse olen tehnyt meikkikokoelmavideon, mutta suunnitelmissa olisi tehdä myös tällainen sarja, jossa esittelisin tuotteita kategorioittain ja kertoisin mielipiteitä. En vaan ole saanut aikaiseksi aloittaa postaussarjaa vielä ja muitakin postausideoita on pilvin pimein :D

    Multa löytyy näistä Lumenen CC ja BB -voiteet ja aika lailla olen niistä samaa mieltä :) Multa löytyy myös Urban Decayn Naked Skin Concealer parissa sävyssä ja tykkään siitä kovasti. Peiteaineessa on hyvä peitto ja se ei mene sy-ihon juonteisiin, toisin kuin lähes kaikki muut kokeilemani peiteaineet. Täytyisi vielä hankkia sävy Light Neutral, se saattaisi taittaa sy-ihon sinisyyttä pois vielä vähän paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis ihan mahtavaa päästä vielä erikseen katsomaan postauksia sun meikkikokoelmasta! Sulta löytyy muutenkin niin paljon kaikkea ihanaa<3 :D

      Joo toi UD:n peiteaine on siitä ihan mahtava, että sitä voi huoletta käyttää sy-iholla eikä tarvitse pelätä sen kasautuvan mihinkään. Tosi monet peiteaineet tuntuu niin tekevän ja se on tosi harmillista, sillä ne voi muuten olla tosi hyviä ja peittäviä.

      Poista
  4. Mua ainakin kiinnostaa tällänen postaussarja! :) Mulla on myös Maybellinen Baby skinia, tosin mulla on se turkoosin värinen tuubi. Oon kyllä tykännyt. Tarvisin itekki jotain peitevoidetta, en oo koskaan käyttänyt sellasta :D Ehkä joku noista sun vois sopia myös mulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa kuulla! :) Joo mä mietin ensin olisinko ostanut sen turkoosin, mutta päädyin lopulta tohon :D Kannattaa ehdottomasti ostaa joku peitevoide, tota UD:n peiteainetta voin ainakin suositella tosi lämpimästi. Se sopii moneen eri käyttötarkoitukseen ja sävyvalikoimakin on tosi laaja!

      Poista
  5. Mun mielestä on hyvä, kun meikeissä laatu korvaa määrän. Voisin tehdä meikkilaatikon siivouksen ja nakata kaiken turhan pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin heitin tossa joku aika sitten ison kasan kaikkia turhia ja käyttämättömiksi jääneitä meikkejä pois! :)

      Poista
  6. Olipa mielenkiintoista lukea tätä, ehdottomasti kiinnostaa kyseinen postaussarja! :) Näistä saa aina niin hyviä vinkkejä omaankin meikkipussukkaan ♥ Tuo Lumenen heleyttävä BB-voide voisikin olla seuraavana ostoslistallani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla, että tällainen postaussarja kiinnostaa! :) Mä yllätyin kyllä ihan täysin, kun testasin ekaa kertaa tota Lumenen BB-voidetta ja suosittelen testaamaan sitä :)

      Poista

Kiitos kommentista!