sunnuntai 2. lokakuuta 2016

The Power Of Makeup

Blogissa on vielä tämän vuorokauden loppuun käynnissä kaksi arvontaa! Toisen palkintona on Too Facedin luomiväripaletti ja toisen palkintona kaksi kappaletta I Love Me 2016 -messulippuja. Käykää ihmeessä osallistumassa, jos ette ole vielä osallistuneet :)

Tätä postausta oon miettinyt jo pitkään ja itse asiassa multa on tämäntyylistä postausta myös pyydetty. En ole aiemmin julkaissut blogissani tai oikeastaan missään sosiaalisessa mediassa kuvaa itsestäni meikittömänä. Mut on totuttu näkemään kuvissa nykyään aika voimakkaankin meikin kanssa ja kuvia on myös lähes aina jonkin verran muokattu ja/tai niihin on lisätty jokin filtteri. Rehellisesti sanottuna mä en pidä siitä, miltä näytän ilman meikkiä. USA:n matkalla Miamissa tuli kuitenkin hiihdettyä ihmisten ilmoilla lähes joka päivä ilman sitä meikkiä, sillä eihän sellasessa kuumuudessa oikeesti voinut edes kuvitella olevansa koko päivää täydet pakkelit naamalla. Nehän olis sulaneet ja valuneet naamalta kolme kertaa pois ennen illan tuloa, joten siihen meikittömyyteen tuli totuttua siellä vähän niin kuin pakosta. Silloin koitin vain ajatella, että nää ihmiset ei tunne mua enkä mä todennäköisesti ikinä tule heitä enää näkemään. Se oli ainut keino, millä pystyin siellä kulkemaan meikittä ja katsomaan ravintoloissa tarjoilijaa ja kaupoissa myyjiä silmiin ilman aurinkolaseja.

No, tällä hetkellä kun elämä taas heittää häränpyllyä niin oon yhä enemmän ja enemmän alkanut ajatella myös tästä asiasta, että who cares? Ketä ulkopuolista ihan oikeasti muka kiinnostaisi pätkän vertaa se, miltä mä näytän ja onko mulla meikkiä naamassa vai ei? Tuskin mä kenellekään mitään traumoja aiheutan meikittömyydelläni ja jos aiheutan niin ei voi mitään. Ongelma tässä tosin onkin varmaan ollut se, että ihmiset monesti (minä mukaan lukien) haluaa ja yrittää antaa itsestään muille hyvän kuvan. Mulla se hyvän kuvan antaminen edellyttää myös sitä, että ulkoinen habitus on edes kutakuinkin kunnossa. Toinen iso juttu tässä on myös se, että mä yksinkertaisesti tunnen oloni paremmaksi ja näyttäväni paremmalta, kun mulla on sitä meikkiä. Kolmantena voisin vielä mainita senkin pienen seikan, että mä rakastan meikkaamista ja senkin takia sitä siis teen.


Vasemmanpuoleisessa kuvassa meitsi aamulla, noin 10 minuuttia heräämisen jälkeen. Meikittä, hiukset harjaamatta eli siis oikeasti suoraan sängystä nousseena :D Kuva on toki otettu kännykän etukameralla, joka antaa ehkä vähän armoa, mutta muuten tota ei ole muokattu mitenkään eikä käytetty mitään filttereitä. Kuva on otettu senkin puoleen hyvään aikaan, että mulla on leuassa finnejä, joita mulla ei normaalisti ole yhtään missään ja epäpuhtauksia löytyy muutenkin normaalia enemmän. Nenä ja osa kasvoista punottaa hyvinkin pahasti, ja siitä iso kiitos syysflunssalle, tummat silmänaluset loistavat ja nenän yläosassa sekä poskilla näkyy matkalta muistoksi tulleita pisamia. Pisamissa nyt sinänsä ei ole mitään vikaa, mutta mulla ei normaalisti niitä pisamia ole ja nekin aiheuttavat sitä pientä värimuutosta kasvoille.

Vieressä sitten samalla puhelimen etukameralla, jälleen kerran ilman filttereitä tai muita muokkauksia otettu kuva naamasta parin tunnin kuluttua täydessä meikissä. Ero on mun silmääni aikamoinen. Kasvojen väri on tasainen, kulmat ojennuksessa, silmät näyttävämmät ja huulet totta kai pomppaa hyvinkin esille, kun väri on niin tumma. Hiukset on myös harjattu sileiksi yön jälkeen. Jotenkin musta myös tuntuu, ettei mun nenä näytä enää ihan yhtä suurelta mitä tossa ilman meikkiä olevassa kuvassa, jossa se näyttää vievän mun mielestä puolet koko kuvasta :D

Oikealla vielä keskimmäinen kuva uudestaan, mutta yhden suosikkifiltterini kanssa. Filtteri muuttaa selkeästi jonkin verran kuvan värisävyjä ja se onko toi nyt paremman näköinen kuin ilman filtteriä oleva kuva, on kai pelkästään makuasia. Mä itse tykkään näitä filttereitä monesti kuvissani käyttää, mutta ei niidenkään kanssa kannata ehkä liiallisuuksiin mennä.


Kuvassa näkyy se meikkimäärä. joka tämän kyseisen lookin luomiseen tällä kertaa vaadittiin. Kuvasta unohtui Too Facedin silmämeikinpohjustusvoide ja IsaDoran vaalea kajalkynä. Alla vielä listattuna kaikki käytetyt meikit erikseen. Meikkipohjassa on käytetty nyt astetta enemmän meikkiä, sillä mä en oo pitkään aikaan arkena käyttänyt tota ABH:n Contour Cream Kitiä, mutta muuten tää on aikalailla mun perusmeikkini, mitä nyt tuotteet vaan vaihtelee. Niin miinus irtoripset, joita käytän myöskin vain viikonloppuisin ja joita ei myöskään kuvassa näy :)

Kasvot:
Too Faced Primed & Poreless meikinpohjustusvoide
Too Faced Born This Way meikkivoide sävy Ivory
NARS Radiant Creamy Concealer sävy Vanilla
ABH Contour Cream Kit sävy Fair
theBalm Bahama Mama aurinkopuuteri
theBalm How 'Bout Them Apples poskipunapaletin sävy Pie
Nude By Nature Translucent Loose Finishing Powder
Shiseido Translucent Pressed Powder
ABH Glow Kit - Gleam sävyt Starburst ja Crushed Pearl

Kulmat:
ABH Brow Wiz sävy Medium Brown
ABH Brow Podwer Duo sävy Taupe
Lumene Blueberry Eyebrow Fixing Gel

Silmät:
Too Faced Shadow Insurance silmämeikinpohjustusvoide
Too Faced Boudoir Eyes -paletin sävyt In The Buff, Voulez-Vous, Garter Belt, Birthday Suit ja Lap Dance
Essence Dip Eyeliner
Essence I Love Extreme Mascara
IsaDora Inliner Kajal sävy 56 Blonde
Kiss Ritzy irtoripset

Huulet:
NYX Retractable Lip Liner sävy Plum
NYX Intense Butter Gloss sävy Spice Cake

Sanotaan, että meikillä saa ihmeitä aikaan. No, jos ihme on liian voimakas sana kuvaamaan muutosta niin kyllähän sillä aika suuren eron kuitenkin kasvoille halutessaan saa. Mun meikkityylini ei missään nimessä ole sieltä luonnollisimmasta päästä, vaikka toki monesti menenkin paljonpaljon tän postauksen meikkiä luonnollisemmassa tyylissä :) Ero ei varmasti olisi ollut ihan noin radikaali, jos vaikka ihan pelkästään huulipuna olisi ollut vaaleampi! Mutta tässä sen meikin voiman ainakin näkee ;) Ehkä tän postauksen julkaisu antaa mulle taas vähän lisäboostia siihen, ettei sitä meikkiä oikeasti tarvitse aina olla kasvoilla. Ja silloinkin kun sitä ei ole, oloaan ei tarvitse tuntea ihan kamalaksi!

Viihdyttekö te ilman meikkiä myös kodin ulkopuolella? :)

12 kommenttia:

  1. Vitsi miten hyvä postaus, ja voin kyllä täysin samaistua noihin ajatuksiin! Olet kyllä miun mielestä kaunis ilman meikkiäkin ♥ Itse tykkään nykyään paljonkin meikkaamisesta ja kyllä sillä saa itselleen hyvän mielen, kun tietää että meikillä saa korostettua niitä omia hyviä puolia :) Silti saatan varsinkin näin sunnuntaisin pitää niitä meikittömiä päiviä, jos tiedän että sen suurempia menoja ei ole tiedossa, eikä enää tuota ongelmia liikkua ihmisten ilmoilla ilman sitä pakkelikerrosta :D Toki aina on jotenkin tosi tietoinen siitä omasta meikittömyydestä, mutta kun lähtee liikenteeseen hyvällä asenteella, ei sen pitäisi olla kenellekään mikään ongelma ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja kiva kuulla, jos sieltä suunnasta löytyy samanlaisia ajatuksia tähän asiaan liittyen<3 :) Joo tollanen on kyllä ihan hyvä tapa, että pitää esim. just sunnuntaisin niitä meikittömiä päiviä ja ihokin tykkää siitä! Oma asenne vaikuttaa kyllä todella paljon ja pitäisikin muistaa, että on ihan turhaa koko ajan toistella itselleen että "ai kauhee ku mä oon ruma ku mulla ei oo meikkiä, mitähän noikin musta ajattelee", kun se epävarmuus varmasti paistaa läpi eikä tollanen helpota omaa oloa lainkaan. Kiitos paljon Tuuli kun kommentoit ja jaoit omia ajatuksiasi ♥

      Poista
  2. Kiva, että säkin teit tän postauksen :) Oli kiva lukea sun ajatuksia tästä aiheesta, moniin ajatuksiin voin samaistua itsekin! Oot kyllä nätti ilmankin meikkiä ♥ Mä tykkään meikata ja pidän itsestäni myös enemmän meikillä, mutta välillä on ihan kiva olla ilman mitään laittautumistakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja huippua, jos tähän pystyi joku jopa samaistumaan jollain tasolla! :D Kiitos paljon ♥ Joo se tekee oikeesti välillä ihan hyvää (myös iholle), ettei aina oo sitä meikkiä naamassa :) Ja virkistää se mieltäkin yleensä aika paljon :D

      Poista
  3. Tää oli kyllä oikein hyvä ja mielenkiintoinen postaus! Oot kyllä kaunis nainen sekä ilman meikkiä että meikillä <3 Kulje ihan vaan rohkeasti ilman meikkiä täällä Suomessakin! :) Mulla oli joskus nuorempana (4-5 vuotta sitten) kauhean vaikea olla ilman meikkiä ja sitä suojapakkelia, mutta onneks nykyään mulla ei oo mitään ongelmaa olla ihan luonnollisena. Meen kyllä kauppaan, jumppaan, lenkille, salille ja yliopistollekin ilman meikkiä, mutta totta kai se meikki saa itsevarmemman ja mukavamman olon itselle :) Toisaalta ihan pienelläkin ehostuksella, esim. pelkällä meikkivoiteella saa jo itselle paremman fiiliksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kehuista sulle ihana<3 :) Mullakaan ei oo mitään ongelmaa lähtee vaikka just salille ilman meikkiä, mutta esim. töihin tai kouluun, silloin kun vielä opiskelin, en voisi kuvitellakaan meneväni ilman meikkiä. Toi on tavallaan jopa vähän surullista, mutta ehkä mäkin etenen tässä pienin askelin :D Tosi kiva kuulla, ettei sulle oo ongelmaa olla meikittä julkisilla paikoilla, se on oikeesti mun mielestä todella hieno ja tärkee asia<3 :)

      Poista
  4. Kiva, että teit tämän postauksen! :) Mäkin oon miettinyt tekeväni The Power Of Makeup -videon, mutta ainakin toistaiseksi se on jäänyt tekemättä. Kaunis olet sekä meikillä että ilman! <3 Sitä on aina kriittisempi omaa naamaa kohtaan kuin muiden :D

    Mulla on aika samansuuntaiset ajatukset itsestäni ilman meikkiä kuin sulla. Hyväksyn kasvoni meikkittöminä, mutta ei se tarkoita että pitäisin niistä. Iho on mun kasvoissa se osa, josta pidän vähiten. Se on todella epätasaisen sävyinen ja välillä siinä on aika paljonkin epäpuhtauksia. Toisaalta taas tykkään silmistäni myös meikittöminä, vaikka kaunis luomiväri, rajaukset ja irtoripset korostavat niitä. Pystyn kyllä olemaan ihmisten ilmoilla ilman meikkiä, esimerkiksi kouluun en jaksa aina meikata, kun ei kukaan mua siellä katsele. Töihin meikkaan kuitenkin aina, koska teen asiakaspalvelutyötä ja edes pieni ehostus antaa mulle huomattavasti itsevarmuutta kohdata asiakas, katsoa häntä silmiin jne. Mä en ihan oikeasti voisi kuvitellakaan olevani esimerkiksi kassalla ilman meikkiä.

    Mä arvostan sitä, että sanot rehellisesti, mitä meikkaamisesta ajattelet! Oikeasti lähes kaikissa tämän haasteen videoissa ja postauksissa selitellään, että "pidän kyllä itsesäni ilmankin meikkiä ja meikkaan vain, koska nautin siitä". Varmasti joidenkin kohdalla asia onkin noin, mutta en millään usko, että kaikki ajattelisivat noin. Kyllä mä väitän, että suurin osa ihmisistä tuntee olonsa kauniimmaksi meikattuna kuin paljailla kasvoilla :D Itsekin toki nautin meikkaamisesta, mutta niin myös yritän meikin avulla häivyttää huonoja puoliani ja korostaa hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tollanen video olisi ihan mahtava! Toivottavasti jossain vaiheessa toteutat sellaisen :) Kiitos kehuista ja täysin samaa voin sanoa susta, mitä sun videoista varsinkin sua on nähnyt ♥

      Melkein jokaisella taitaa valitettavasti olla niitä piirteitä kasvoissa ja ulkonäössään, joista ei niin pidä, mutta tärkeintä kai olisi koittaa keskittyä niihin, joista itsessään pitää :) Kuten sulla just vaikka noi silmät ja itse asiassa mäkin tykkään kyllä omistani :D Itsekin asiakaspalvelutyössä olevana tiedän kyllä mitä meinaat, vaikka toisaalta sairaala on työympäristönä sitten taas ehkä on sellainen, ettei sitä meikkiä välttämättä "tarvitsisi" samalla tavalla kuin vaikkapa myyjien kohdalla. Töihin en kyllä mäkään silti ikinä menisi ilman meikkiä, ainakin sellanen ihan minimimeikki on pakko olla joka päivä!

      Kiva kuulla, kiitos paljon :) Mun mielestä olisi jotenkin tyhmääkin alkaa väittää jotain tollasta, sillä mun kohdallani se ei todellakaan pidä paikkaansa :D Kyllä, mä rakastan meikkaamista ja nautin siitä, mutta ensisijaisesti mä meikkaan puhtaasti sen takia, että näytän mielestäni paremmalta meikillä kuin ilman. Ja eiköhän oikeesti sen meikkaamisen perimmäinen tarkoitus olekin juuri se, että saa korostettua niitä parhaimpia puolia ja peitettyä huonompia, joten miksi sitä kieltämään :)

      Poista
  5. Rohkeaa, arvostan todella jokaista bloggaajaa joka tähän tarttuu ja laittaa blogiinsa meikittömiä kuvia! Musta ero on ihan tosi selkee ennen meikkiä ja sen jälkeen, mut kyllä tosta ihan selvästi tunnistaa sut samaksi ihmiseksi - ei meikki siis niin paljon muuta toisin kuin joitain :D Joskus näkee tubessakin jotain videoita, ku ammattilaiset on meikanneet naiset tosi voimakkaasti ja hyvä jos niitä tunnistaa enää samaksi.

    Pakko vielä mainita, et tossa sun meikittömässä kuvassa näytät sellaselta tosi kiltiltä, naapurintyttömäiseltä ja söpöltä mut sit tossa meikkikuvassa tulee vähän sellanen "bad ass bitch" fiilis mulle :D Ja ota tää pelkästään hyvällä, en meinaa et näytät ilkeeltä tai mtn, vaan enemmänkin sellaselta itsevarmalta ja vahvalta u know :) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon sulle :) Joo kyllähän ne piirteet sieltä vielä tunnistaa, vaikka huulissa on tummaa väriä ja silmät on rajattu ym :D Ihan positiivista siis, että muutkin mut tunnistaa! Joo tiedän mitä meinaat tollasilla videoilla, on ne aika hurjan näköisiä kieltämättä, mutta toisaalta se kertoo myös niiden ihmisten todellisesta ammattitaidosta, kun heillä on kyky muuttaa joku niin erinäköiseksi :) En kyllä itse sellaista pakkelimäärää kasvoilleni välttämättä haluaisi :D

      Hahah ihan mahtavaa! :D Joo en ota tietenkään pahalla, tästä sun kommentista tuli jotenkin tosi hyvä fiilis, kiitos paljon :) ♥ Veikkaan, että noi mun lilat huulet on aika vahvasti myös luomassa tota kuvaa ;D

      Poista
  6. Ensinäkin sä olet tosi kaunis myös ilman meikkiä <3 Ja toisekseen tosi rohkea ja mielenkiintoinen postaus! :) Mä oon joskus kauan sitten julkaissut kuvan jossa toinen puoli on meikattu ja toinen ei :D Vitsi voisi kyllä tehdä semmoisen uudelleen, olis nimettäin nyt enemmän eroa kuin silloin. Tosi paljon käytät kyllä erilaisia tuotteita meikkaamiseen! Mutta toisaalta mä käytin ennen vähän erilaisia tuotteita meikkaamiseen ja nyt lista on vaan kasvanut ;) Oot inspiroinut mua tosi paljon erilaisilla tuotteillta esim se, että teen sillon tällön rajaukset eyelinerilla ja käytän luomiväriä on ihan sun ansiota! Mitenköhän ton sanois sillee fiksusti :D Mutta kiitos inspiksestä oikeesti <3

    Mä itse tykkään nykyään meikata sillee kunnolla kun on jotkut juhlat tai muuta mihin olisi kiva meikata enemmän :) Arkimeikki on kyllä semmonen mikä on aina mulla! Pidän sillon tällöin meikittömiä päiviä ja voin mennä kyllä kauppaan ja näin ilman meikkiä, mutta en esimerkiksi töihin ollekaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Niina<3 Oi hei tee ihmeessä, mua ainakin kiinnostaisi nähdä miten meikki muuttaa sua! :) Oi eii miten ihana kuulla, että oon inspiroinut sua tolla tavalla :') Et tiedäkään miten kivalta tuntui kuulla toi ja ole hyvä vain :) ♥

      Juhliin on ihan parasta meikata, kun saa käyttää kunnolla aikaa ja panostaa täysillä :) Joo meillä siis aika sama :D Mäkin kehtaan nykyään jopa sinne kauppaan mennä ilman meikkiä. Ennen piti meikata aina, vaikka olisin käynyt vaan lähikaupassa :D Töihin en mäkään menisi ilman meikkiä mistään hinnasta!

      Poista

Kiitos kommentista!