sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Arvostelussa kasvojenkuorinta-aineet


Moikka! Mun on jo pitemmän aikaa ollut tarkoitus kirjoitella teille arvostelupostausta kaikista omistamistani kasvojenkuorinta-aineista ja nyt olisi vihdoin ja viimein sen aika. Mun blogistani on varmasti ainakin pitempiaikaiset lukijat huomanneet sen, että mä rakastan kuorinta-aineita, oli ne sitten tarkoitettu kasvoille tai vartalolle. Mun mielestä on aivan ihanaa hemmotella itseään ensin kuorimalla iho kunnolla ja sen jälkeen laittamalla jokin ihana naamio sen päälle vaikuttamaan. Tässä viimeisen vuoden aikana oon myös tykästynyt hellävaraisempiin kuorintoihin, kun aiemmin mä olin sitä mieltä, että mitä karkeampi, sen parempi. Edelleen pidän kyllä nimenomaan mekaanisista kuorinnoista enemmän kuin kemiallisista. Syytä en osaa sanoa, ehkä se liittyy lähinnä käyttökokemukseen.

Yllä näette kaikki omistamani kasvojenkuorinta-aineet ja alempaa löytyy pientä arviointia jokaisesta. Rehellisesti sanottuna mä olin jo unohtanut omistavani osan näistä kuorinnoista, mikä kertoo ehkä myös siitä, etteivät ne ole enää mun suosiossani. Nyt vielä ne lyhyet arvostelut jokaisesta tuotteesta:


Omistan kaksi Freemanin kasvojenkuorintaa. Vasemmalta löytyvä Apricot Creamy Scrub on vanha tuttuni vuosien takaa ja tätä on tullut käytettyä muutamakin tuubillinen. Kuorinta-aine on kermaista ja paksuhkoa koostumukseltaan ja kuorivana ainesosana tuotteessa toimii saksanpähkinän kuori. Tuotteessa on mieto aprikoosin tuoksu ja se on teholtaan mun mielestäni sellaista keskiluokkaa. Kuorinta on iholla miellyttävän tuntuista, ei liian raapivaa, mutta kasvot saa kuitenkin tehokkaasti kuorittua. Kuorinta sisältää myös ihoa uudistavaa ja hoitavaa C- ja E-vitamiinia.

Vieressä oleva Pink Grapefruit Exfoliating Scrub onkin sitten aivan erilainen kuorinta-aine. Syväpuhdistava kuorinta on koostumukseltaan geelimäistä ja juoksevampaa, samoin kuorivat ainesosat ovat melko karkeita. Nimensä mukaisesti tämä kuorinta sisältää verigreippiä ja tuote myös tuoksuu sille ja soveltuu raikkaan tuoksunsa ansiosta mielestäni loistavasti kesään. Kuorintateho on todella hyvä, mutta mun makuuni tämä on jo hieman liiankin raapiva. Karkeiden kuorintojen ystäville suosittelen tätä erittäin lämpimästi!


Yves Rocherilta omistan kuorintoja pari kappaletta. Ylempänä näkyvän Pure System Daily Exfoliating Cleanserin hankin alunperin mustapäiden takia, sillä tuotteen luvattiin poistavan ja ennaltaehkäisevän niitä, mutta ton tuoksu on mulle itselleni niin epämiellyttävä, etten mä pysty tota käyttämään. Käytin sitä nimenomaan nenän alueella, jolloin sen tuoksun tasantarkkaan haistaa, mutta enää en tota halua käyttää. Saa nähdä kenelle ton keksin antaa. Apricot Fruity Scrub taas tuoksuu huomattavasti paremmalta ja hedelmäinen tuoksu onkin mieleeni. Kuorinta on kermaista, mutta kuorivat ainesosat ehkä hieman liian raapivia. Tämä kuorinta jättää ihon myös nahkean tuntuiseksi, mistä en itse pidä ollenkaan. Vartalokuorinnoissa se tunne vielä menee, mutta en halua sitä tunnetta kasvoilleni. Senpä takia tätä ei ole kovin usein tullut käytettyä, mutta pikkuhiljaa aion käyttää tämän kyllä loppuun.

Dermalogican Daily Microfoliant on ehdottomasti paras koskaan omistamani kuorina-aine. Kuorinta on jauhemaisessa muodossa ja sitä on tarkoitus ripotella purkista märille käsille, jonka jälkeen tuotetta hierotaan kasvoille. Kuorinta on tehokas, mutta samalla hyvin hellävarainen ja ai että miten sileäksi kasvojen iho tämän kanssa jää! Kuorinta on melko hintavaa, mutta ehdottomasti maksaa kyllä itsensä takaisin. Tämä on riittoisaa ja todellakin ihan mielettömän tehokas ja hyvä kuorinta kaikinpuolin.


Organic Shopin Apricot & Mango Gentle Face Peeling on näisä kaikista kuorinta-aineistani ainut kemiallisesti kasvojen ihoa kuoriva tuote eli tämä ei sisällä lainkaan karkeita, mekaanisesti kuorivia ainesosia. Tuote sisältää mangoa ja aprikoosia, jotka lupaavat tehdä ihosta pehmeän ja samettisen. 8-10 minuutin vaikutusajan jälkeen iho tuntuu sileältä, eli kuorinta ajaa asiansa hyvin. Omalla kohdallani tämä aiheuttaa melkoista kasvojen ihon punoitusta, mutta ei minkäänlaista kirvelyä tai muuta epämiellyttävää tunnetta. En silti tiedä onko tuote paras mahdollinen itselleni ihan vaan sen punoituksen takia.

Neutrogenalta omistan tämän Visibly Clear Pink Grapefruit Daily Scrubin. Mä rakastuin tähän kuorintaan jo vuosia sitten ja käytinkin enemmän kuin innolla ensimmäisen tuubin tyhjäksi. Raikas greipin tuoksu iskee muhun ja tämän pehmeähkö koostumus tuntui iholla miellyttävältä. Tätä toista tuubia en olekaan sitten käyttänyt kovinkaan montaa kertaa, mutta täytyy taas muistaa ottaa tämäkin käyttöön. Neutrogenan tuotteet on suunnattu monesti nimenomaan nuorelle iholle, ja tämä lupaa mm. ennaltaehkäistä finnien ja muiden epäpuhtauksien syntyä. Tuotekuvauksen mukaan tätä voi käyttää jopa päivittäin, mutta en itse henkilökohtaisesti käyttäisi mitään kuorivaa putsaria joka päivä.


Viimeisenä vielä tämä kolmikko. Mádaran Exfoliating Oil-To-Milk Scrub on todella mielenkiintoinen kuorinta. Tätä on tarkoitus levittää kuivien käsien kanssa kuiville kasvoille, jonka jälkeen päälle hierotaan vielä vettä ennen tuotteen huuhtelua. Hieman monimutkaista ehkä, mutta hyvin tämä toimii ihan "perinteiselläkin" tavalla, eli kun tuotetta vain hieroo kasvoille ja huuhtelee pois. Kuorintateho on loistava, mutta tämäkin on valitettavasti hieman turhan raapiva omaan makuuni. Pidän kyllä karkeista kuorinnoista, mutta en raapivista sellaisista. Kuorinta lupaa puhdistaa, pehmentää sekä kirkastaa ihoa ja allekirjoitan nuo kohdat ihan täysin.

Herbina Energy Boost Virkistävä Kuorintavoide on kohtapuolin loppumaisillaan. Mulla on ollut tämä kuorinta-aine jo melkoisen kauan ja oon tätä aika uskollisesti myös käyttänyt. Tuote on ihanan raikkaan tuoksuinen ja se sisältää mm. appelsiininkukkavettä, tyrnimehua sekä E-vitamiinia. Kuorintana tämä ei ole sieltä karkeimmasta päästä, mutta tuote on silti tehokas. Kermainen koostumus on myös itseäni miellytävä ja aine jättää kasvot pehmeän tuntuisiksi. Tässä kuorinta-aineessa ei ole mitään vikaa, mutta oon ehkä hieman jo kyllästynyt tähän.

Ja vielä viimeisenä esittelyyn pääsee tämä Gamarden Gommage Douceur Soft Scrub. Joukon ehdottomasti hellävaraisin kuorinta löytyy tästä ja tuotehan on myös luonnonkosmetiikkaa. Kuorinta on suunniteltu sopimaan myös herkälle iholle ja kuorintatehosta vastaavat selluloosaa sisältävät ainesosat. Täytyy myöntää, että tämä lukeutuu niihin tuotteisiin, joiden olemassaoloa en edes muistanut. Periaatteessa kuorinnassa ei ole mitään vikaa ja välillä olisi ihan paikallaan käyttää juurikin näitä hellävaraisia tuotteita, mutta valitettavasti mä en voi sietää tuotteen tuoksua. Se on luonnonkosmetiikalle tyypillisen voimakas ja hieman yrttinen enkä pidä siitä yhtään. Tollanen asia vaikutaa mulla tuotteen käyttökokemukseen yllättävänkin paljon ja lopulta tuote jää sitten kokonaan käyttämättä. Valitettavasti.

Oliko näistä kymmenestä joku teille tuttu? Kertokaahan myös omia suosikkikuorintojanne!

20 kommenttia:

  1. Oon todella huono käyttämään mitään valmiita kuorinta-aineita, koska oon jo pitkään tehnyt sellaista ite kahvinporoista ja sokerista :) Toi Dermalogican tuote kyllä kuulostaa kiinnostavalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas en ole ikinä kokeillut tehdä itse minkäänlaista kuorintaa, vaikka niitä varmasti onkin ihan superhelppo tehdä :) Dermalogican kuorinta on ihan älyttömän hyvä!

      Poista
  2. Mä käytän nykyään vain joskus kuorintoja, en tiedä miksen niistä niin tykkää.. :) Iholla ne on kivoja, mutta kasvoissa ei tule enää niin usein käytettyä kuin sitten erilaisia kasvonaamioita. Mulla jotenkin tuntuu, että iho vähän niinkuin kuivuu näistä. Tässä oli kyllä muutamia mitä haluaisin kokeilla kuten tuo Herbinan ja Organic Shopin :) Mielenkiintoinen postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne oo tietenkään kaikkien juttu, mä taas rakastan niitä :D Joo ei sitten kannatakaan käyttää, jos tuntuu että iho kuivuu kuorintoja käyttäessä :/ Ja onhan olemassa sellasia kuorivia kasvonaamioitakin, jotka samalla myös kosteuttaa ihoa! Joku sellanenkin voisi olla tosi hyvä sulle :) Kiitos kovasti Niina<3

      Poista
  3. Kasvokuorinnat on ihan jees, mutta kroppaa en jaksa kuoria, kliseisesti sanottuna "ei ole mun juttu";) Kasvoille käytän mitä milloinkin, en ole kovin kranttu, kunhan ei ole kovin järeää raetta. Olen siirtymässä tosin rakeettomiin kuorintoihin. Dermalogican Daily Microfoliantian käytin joskus ennen muinoin, mutta hinta on aika kova. Freemanin kuorintoja olisi kiva kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelinkin, ettei kuorinnat oo niin sun juttu :) Mä taas en voisi elää ilman niitä<3 :D Liian voimakkaat ja sellaset oikeasti teräväreunaiset ja raapivat kuorinnat ei oo munkaan mieleeni. Dermalogican kuorinnalla kieltämättä on hintaa, mutta itse oon joko saanut tai ostanut noita pienempiä purkkeja, joita saattaa saada tosi edullisestikin!

      Poista
  4. Ai että oli mukava juttu, itsekin olen kuorintoja rakastava ja tähän oli hyvin koottu erilaisia kokemuksia! :) muutama tärppikin pistetään korvataakse ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtava kuulla, että pidit postauksesta ja sait vielä tärppejäkin<3 ;) Kuorinnat on kyllä niin ihania!

      Poista
  5. Dermalogica on tuttu, se on loistava. :)

    VastaaPoista
  6. Hei Linda onnnistuin vahingossa poistamaan sun laittaman kommentin mun uusimpaan tekstiin! :D Ei siis ollut tarkoitus sitä poistaa, vaan julkaista. Höh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei se mitään! Sellasta sattuu välillä :D

      Poista
  7. Mä käytän nykyään tosi harvoin kuorintaa. Just tulin matkalta kotiin ja oli aivan pakko ottaa mukaan konjac-sieni, joka on korvannut mulla kuorintavoiteet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Konjac sienellä saa kyllä kivasti puhdistettua kasvot hieman tehokkaammin kuin pelkällä putsarilla :) Mä taas en oikein osaa käyttää noita konjac sieniä, ei vaan oo ihan mun juttu.

      Poista
  8. Itselläni on tiettyjä kausia, jolloin saatan kuoria ihoa enemmän ja joskus unohdan sen lähes kokonaan :D Mutta ehdottomasti liputan itsekin enemmän noiden mekaanisten kuorintojen puolesta, sillä tuntuu ettei kemialliset kuorinnat yllä samanlaiseen käyttökokemukseen, ihan niinkuin sanoitkin! Itseltäni lötyy myös tuo Organic Shopin kemiallinen kuorinta, ja ehkä siksi se onkin jäänyt melko vähäiselle käytölle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mekaanisissa kuorinnoissa tuntee ja huomaa heti kättelyssä paljon paremmin sen kuorintatehon, mutta kaikille ne ei sovi ollenkaan ja siksi onkin ihan mahtavaa, että on valinnanvaraa :) Heh, ehkä meidän pitäisi kummankin ottaa toi Organic Shopin kuorinta tehokäyttöön ja yrittää muistaa käyttää sitäkin, vaikkei se kummankaan suosikki olekaan ;D

      Poista
  9. Mulla on neljä kasvojenkuorinta tuubia tällä hetkellä + muutamia liuskoja, yritän niitä käytellä poies ja ostella sitten uusia kokeiluun. En halua hirveetä kasaa pyörimään, tuntuu että jo nyt on liian monia vaikka siis niitähän käyttää usein ja ne on oikeesti tärkeiä tuotteita, miks ei voisi olla paljon?? :D Sulla on kyllä aika herkullinen kokoelma nuita ja tosiaan kivaa vaihtelua, ettei aina sitä samaa käytä. Mun suosikki on TBS:ltä C vitamin kurointa, todella hyvä ja oikeasti tuntuu kuorivan kun se sisältää niin paljon niitä kuorintarakeita! Itsellä on myös yksi Organic shopin, jäänyt vähemmälle käytölle koska ei sisällä lainkaan rakeita. Se on kyllä mutanaamio, eihän niissä ole muutenkaan:'D Tulipa taas sekava kommentti, sori.:D Ihanaa viikkoa sulle Linda ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis joo mulla on myös kertynyt noita vähän turhankin paljon, mutta kun aina löytyy jotain uusia ihania (joita saa halvalla) ja sitten ne vanhat jää kaappeihin pyörimään. Varsinkin jos ne ei oikein iske muutenkaan :D Sitä TBS:n C-vitamiinikuorintaa munkin on pitänyt kokeilla jo pitkään, mutta ehkä mä en nyt anna itselleni lupaa ostaa ihan vähään aikaan yhtään uutta kuorintaa :D Mutta sitä on kyllä testattava vielä joskus! Heh ihana vaan kun kommentoit näin pitkästi ja jaat omia ajatuksiasi<3 Kiitos samoin sulle Kata :)

      Poista
  10. Tuo Dermalogica lukeutuu munkin suosikkeihin, sitä on jo toinen pieni purkki käytössä ja onneksi varastoissa odottelee vielä yksi sen jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mulla sama, varastoissa on onneksi tota vielä lisää niin ei pääse ihan heti loppumaan!

      Poista

Kiitos kommentista!