tiistai 17. lokakuuta 2017

essence the cushion eyeliner - Tästäkö korvaaja vanhalle suosikilleni?


Moikka! Ostin itselleni pari viikkoa sitten tämän essencen the cushion eyelinerin yhdessä parin muun jo entuudestaan mulle tutun essencen meikin kanssa. Olin lukenut tästä cushion eyelinerista parista blogista jo aiemmin ja mielenkiintoni tätä kohtaan heräsi välittömästi jo ensimmäisen kerran tästä luettuani. Kyseessä on siis purkissa oleva eyeliner, jonka väri on imeytetty sieneen. Sieneen on sitten tarkoitus dipata eyelinersivellin, jonka jälkeen silmät rajataan sen siveltimen kanssa. Pitkältihän tämä toimii siis täysin samoin kuin muutkin purkissa olevat geeli- ja creamlinerit, mutta tässä se väri on tosiaan sienessä. Noiden geelieyelinereiden kanssa isoin ongelma mulla on sen rajausjäljen pysyvyyden lisäksi ollut se, että se väri kuivahtaa sinne purkkiin todella nopeasti. Toivonkin, ettei tämän cushion eyelinerin kanssa kävisi samoin ja tästä purkista riittäisi iloa pitkäksi aikaa.


Tuote on todella helppokäyttöinen ja väri tarttuu siveltimeen todella helposti ja nopeasti. Ihan pikimustaa rajausjälkeä tällä ei yhdellä vedolla välttämättä saa ja sivellintä joutuu dippaamaan purkkiin useamman kerran, jotta lopputuloksena rajausjälki on intensiivisen musta koko matkalta. Toi onkin ehdottomasti tämän tuotteen suurin miinus, sillä olen tottunut saamaan rajausjäljestä täysin mustan jo yhdellä vedolla. Siveltimen kanssa rajausten tekeminen on kuitenkin muuten niin nopeaa, että ton voi antaa anteeksi. Oon myös huomannut, että riippuu aika paljon ihan siitä käytetystä siveltimestäkin kuinka intensiivisen jäljen sillä saa aikaan yhdellä vedolla. Oma sivellinsuosikkini on Sigman suippopäinen ja suhteellisen jämäkkä E05 Eyeliner.


Pysyvyys tällä sen sijaan on ihan mielettömän hyvä. Mulla on tosiaan varsinkin geelilinereiden kanssa ollut lähestulkoon poikkeuksetta se ongelma, että ne on suttaantuneet päivän aikana vähintään silmän sisänurkasta ja monesti myös se rajauksen siipiosa on saattanut kulua rumasti osittain pois. Tämän kanssa ei ole ollut mitään ongelmia pysyvyyden kanssa ja rajausjälki näyttää 8 tunnin työpäivän jälkeen täysin samalta kuin juuri laitettuna. Mä rajaan silmäni lähestulkoon päivittäin, joten se pysyvyys todellakin on mulle eyelinerissa itse asiassa se kaikkein tärkein ominaisuus. Vaikka tuote muuten olisi kuinka hyvä ja helppo tahansa, mutta jos se suttaa silmäluomet päivän aikana ja liukenee puoliksi pois, se ei pääse mun suosiooni enkä halua sitä käyttää. Ei tämä mitään itku- tai vetistelykohtauksia kestä, mutta ihan normaalissa käytössä ilman itkemisiä rajaus pysyy hyvin.


Mulla on itse asiassa kaksi syytä, miksi alunperin nappasin tämän kaupasta mukaani. Ensimmäinen oli puhdas mielenkiinto, mutta toinen ja ehdottomasti tärkeämpi oli se, että mä tarvitsen kipeästi itselleni uuden luottoeyelinerin. Oon hehkuttanut muutamaankin otteeseen täällä H&M:n Dipliner Inkiä, joka on ollut mulle kaikinpuolin täydellinen. Tai siis niin olen luullut. Mainitsin jossain sivulauseessa täällä bloginkin puolella, miten mun silmät ja varsinkin silmäluomet oireili tosi voimakkaasti alkuvuonna. Luomet siis oikeasti turposi niin suuriksi, etten saanut silmiä kunnolla auki. Sain antibioottisilmätippoja sun muita ja kyllähän se siitä rauhoittui eikä vastaavia, noin voimakkaita reaktioita enää tullut. Pitkin kevättä ja kesää vähän väliä luomet kuitenkin ärtyivät ja huomasin sen erityisesti aina käytettyäni irtoripsiä. Syytinkin pitkään nimenomaan sitä ripsiliimaa siitä, sillä reaktio oli juurikin tossa ripsirajassa, johon ne ripset tuli asetettua. Alue punotti, oli turvonnut sekä kutisi ja kirveli vuorotellen. Lopulta iho kuoriutui aina pois.


Nyt syksyn tultua oon kuitenkin tajunnut, että kyse onkin tosta H&M:n eyelinerista, sillä mulla on ollut viime viikkoina lähestulkoon joka päivä sitä käytettyäni luomet ihan jäätävässä kunnossa. Jo muutaman tunnin jälkeen tekisi mieli raapia ne rajaukset pois, sillä iho siellä alla kutisee niin älyttömästi. Meikinpoiston jälkeen iho punoittaa, turpoaa ja reaktio on täysin sama kuin aiemminkin niiden irtoripsien käytön jälkeen. Välillä se on voimakkaampaa ja välillä tuskin edes huomattavissa, mutta joka tapauksessa mun silmäluomet ei siitä eyelinerista pidä. Kesällä toi oli varmasti helpompaa sen takia, että söin päivittäin allergialääkkeitä siitepölykauden takia ja nyt kun lopetin niiden syömisen, silmät alkoivat taas reagoida voimakkaammin. Jätin H&M:n eyelinerin pois käytöstä ja allergiset reaktiot, silmäluomien kutina, turpoaminen ja kirvely loppuivat välittömästi. En siis lopulta ollutkaan allerginen sille ripsiliimalle kuten aiemmin epäilin, sillä nyt oon voinut huoletta taas käyttää irtoripsiä, kun eyeliner on vaihtunut. Voi olla, että se liima on voimistanut niitä aiemmin saamiani reaktioita, mutta mulla on tosiaan joka ikinen kerta ollut niiden alla rajaukset. Ja mulla oli pitkään ollut käytössä nimenomaan toi H&M:n eyeliner. En vähään aikaan edes muita omistanut.

Mulla löytyy vielä yksi avaamaton kappale tuota H&M:n Dipliner Inkiä, mutta enpä mä taida sitä päästä ikinä käyttämään, vaikka kuinka haluaisin. Nyt toivonkin, että tästä essencen eyelinerista olisi korvaajaksi tuolle vanhalle suosikilleni. Ainakaan toistaiseksi essencen eyeliner ei ole aiheuttanut minkäänlaisia reaktioita silmiini ja toivottavasti sama linja jatkuu. Näin parin viikon lähes päivittäisen käyttökokemuksen jälkeen voin lämpimästi suositella tätä essencen cushion eyelineria, mikäli tykkäätte rajata silmänne siveltimen kanssa :) Mä olen ainakin ollut tähän hurjan tyytyväinen!

Reagoivatko teidän silmänne tai ihonne herkästi kosmetiikkatuotteisiin?

26 kommenttia:

  1. Nää cushion tuotteet on jotenkin todella kiinnostavia! Mulla silmät ja silmäluomet meinaa ottaa itseensä aina kun niihin enemmän luomiväriä tai jotain rajausta laitan, siitä syystä arkena meenkin usein pelkästään ripsarilla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, tosin tää on toistaiseksi ainut mitä oon itse testannut :D Jotain meikkivoidetta tms. olisi kyllä hauska päästä testaamaan! Tossa tapauksessa varmaan kannattaakin jättää ne luomivärit ja rajaukset arkena pois :s Mulla ei onneksi oo kaikkien meikkien kanssa tota ongelmaa, vaan tietyt yksittäiset tuotteet aiheuttaa noita reaktioita. Mutta sellanen pelkkä ripsiväri silmissä onkin ihan superfreshin näköistä! Jos en olis itse niin tottunut noihin kissarajauksiin niin menisin varmaan itsekin useammin pelkällä ripsarilla :D

      Poista
  2. En ole vuosikausiin käyttänyt muuta kuin silmänrajauskyniä, koska vanhoissa luomissa lähes tulkoon kaikki muut näyttää aika kauheilta. Olisi kiva tehdä jotkut kunnon kissarajaukset, mutta se on taakse jäänyttä elämää;)
    Joskus on jostain ripsiväristä silmät turvonneet, niin en ole sitten sellaista tietenkään uskaltanut käyttää, koska oireet voi olla todella kivuliaita ja pitkäkestoisia, samantapaisia kuin sulla HM:n diplinerista. Ihon kuorioutuminen on aika hurja oire. Hyvä, että keksit mistä johtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa on monet työkaverit sanoneet, kun vähän väliä joku ihastelee ja kehuu mun rajauksia. Samaan syssyyn on sitten todettu, ettei vähän ikääntyneemmille luomille oikein tällaisia rajauksia saa nätisti :/ Jep tollaset tuotteet kannattaa jättää kyllä heti pois. Mulla tää oli niin pitkään aika salakavalaa, kun aluksi tosta ei tullut mitään oireita, mutta pikkuhiljaa herkistyin tuotteelle. Tollanen osaa tosiaan olla melko kivuliasta ja onhan se inhottavan näköistäkin, kun silmät oireilee niin pahasti :(

      Poista
  3. Kiva kuulla tästä koska mä oon linerin suurkuluttaja ja oon tuota miettinyt. Taidampa ostaa .)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis mä suosittelen tätä todella lämpimästi, ihan huipputuote ja superedullinenkin vielä! :)

      Poista
  4. Tää on kyllä pakko ostaa kokeeksi, kun niin monet ovat sitä kehuneet! :D Huippua kuulla, että etenkin pysyvyys on kohdillaan!

    Kuulostaapa hurjalta tuo mainitsemasi reaktio! Onneksi sen aiheuttaja kuitenkin selvisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pysyvyys yllätti mut tosi positiivisesti, kun oon niin tottunut siihen, että geelilinerit suttaantuu tosi helposti. Jep onneksi aiheuttaja selvisi, mutta harmi kun se oli just niin hyvä tuote, mitä olisin ehdottomasti halunnut käyttää :/ Onneksi löytyi kuitenkin hyvä korvaava tuote!

      Poista
  5. Mahtava juttu, että syy silmien oireilulle selvisi! Muistankin hämärästi sun kertoneen silmien oireilusta. Jos vaan satun bongaamaan tän tuotteen jostain, voisin napata kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kirjoittelin niistä joskus alkuvuonna ainakin ja julkaisin jonkin kuvankin täällä silmästäni :D Nappaa ihmeessä, toivottavasti tuote on mieluinen jos päädyt sitä testaamaan :) ♥

      Poista
  6. Mun suosikki oli nuorempana monta vuotta se H&M eyeliner jossa oli sellaista hopeaa glitteriä seassa ja se sama myös ihan mustana. Käytin jokapäivä silloin rajauksia. Mä en oo koskaan oppinut käyttään tussimaisia tai siveltimillä laitettavia rajausvärejä vaan tykkään rajauksista jossa on todella ohut sivellinmäinen sivellin itessään. Nykyään mun suosikki on Essencen super precise eyeliner, joka on vedenkestävä. Kun nauran niin mulla valuu vedet silmistä ja toi Essencen eyeliner on ollu siihen pelastus! :D
    Haluaisin kans kokeilla tota Essencen Cushion rajausväriä, mutta en tiiä osaanko käyttää sivellintä rajauksien tekemiseen!
    Ikäviä noi reaktiot, mutta onneks oot löytänyt rajausvärin joka ei aiheuta minkäänlaista reaktioo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ookaan noita testannut! Itse asiassa tää on ihan ensimmäinen H&M:n meikkituote, jota oon käyttänyt :) Tussilainerit on kivoja mun mielestä, mutta ne kuivuu ihan liian nopeasti mun makuuni. Tota sun mainitsemaa essencen lineria en oo testannut, mutta sellasta sinikorkkista muuten hyvin samantyyppistä kyllä :D En nyt vaan nimeä saa päähäni.

      Sivellinvalinta ratkaisee ihan huomattavasti tässä kohtaa ja oikeanlaisella siveltimellä niiden rajausten teko on ihan superhelppoa ja nopeaa :)

      Poista
  7. Hhuh mitä tekstiä, toivotaan todella että tuo on nyt hyvä korvaaja vanhalle suosikillesi. Onpa inhaa jälkeä tehnyt tuo H&M:n lineri, onneksi se selvisi mistä on kyse!
    Mä olen palavasti halunnut päästä kokeilemaan lineriä mitä laitetaan siveltimellä, mutta a)en omista sellaista sivellintä (ostaisin sen kyllä jos ostaisin sen purkinkin) ja b)ripsienpidennykset.
    En ehkä siis vielä kokeile tuota, vaikka mun pitäisi kohta uusi lineri ostaa ihan vaan koska halloween:D Enpä muuten tarviisi lineriä mutta kun pakko koska halloween:'D Jooh... Oisko mitään jos tekisit muutamia tutoja tummista silmämeikeistä näin halloweenin kynnyksellä?;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi oon ainakin ollut supertyytyväínen ja toivottavasti sama linja jatkuu :) Ripsienpidennykset tekee kieltämättä rajaukset aika turhiksi, kun ripset on itsessään jo niin näyttävät :D Joo ehkä kannattaa tossa tapauksessa ostaa joku vähän perinteisempi eyeliner, kun mä en ainakaan yhtään osaa sanoa kuinka nopeasti tää essencenkin kuivahtaa, jos sitä ei käytä kuin kerran tai pari. Oo kiitos hei ideasta! Saa vaan nähdä ehdinkö tekemään mitään tutoriaalia, kun se pitäisi saada nyt tänä viikonloppuna tehtyä ja kuvattua enkä tiedä onko mulla aikaa sellaseen. Mutta yritetään :D

      Poista
  8. Onneksi omasta lähikaupasta löytyy Essenceä :) Voisin kyllä hankkia tuon kokeiluun kun Essencen tuotteet ovat niin edullisiakin. En kyllä taida omistaa kovin hyvää sivellintä tuolle tuotteelle, mutta pitää testata niillä siveltimillä joita omistan. Ainoat kosmetiikkatuotteet jotka ovat aiheuttaneet reaktioita, ovat blogissakinin mainitut Lumenen tuotteet, eli Lumenen mattameikkivoide ja useita vuosia sitten testaamani mattapinnan jättävä pohjustaja jota Lumene ei ymmärtääkseni enää myy. Silmiä on ärsyttänyt esim. Garnier Micellar meikinpoistovesi ja monet meikinpoistoliinat joita on tullut kokeiltua. Siksi tykkäänkin käyttää The Body Shopin Camomile meikinpoistoöljyä nykyään koska se ei ärsytä silmiä lainkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä testaamaan, jos tuote yhtään kiinnostaa! :) Toi on tosiaan jännä, miten niin monet saa just Lumenen tuotteista noita reaktioita. Mä oon siis saanut tosi monista Lumenen ihonhoito- ja puhdistustuotteista allergisia reaktioita. Se hyaluronitiiviste oli ihan viimenen pisara, kun koko naama paloi ihan vereslihalle. Hyvä että oot löytänyt omalle ihollesi ja silmille sopivan putsarin! Silmien kirvely meikkejä poistettaessa on tosi inhottavaa :/

      Poista
  9. Oon tykänny tästä itekin! Tää on edullinen,helppo ja kestää luomilla. Kasvoilla nuo reaktiot on ärrrrrsyttäviä,siinä sitten lähtee arpomaan missä on vika :| Ite saan ripsirajaan pieniä ihottumamöykkyjä jos käytän irtoripsiä useemman päivän putkeen,en tiiä onko oikeesti olemassa ärsyttämätöntä ripsiliimaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää on tätä herkkäihoisen jatkuvaa ongelmaa, kun vähän väliä iho ärtyy jostain tuotteesta eikä välttämättä heti todellakaan ole selvillä, mikä niitä oireita aiheuttaa.. Ripsiliimat on varmaan kaikki sen verran tujua tavaraa, ettei ne pitemmässä käytössä tee hyvää iholle, jos on vähänkään taipumusta herkkyyteen, kuten sullakin on. Tollaset reaktiot on vaan ihan superrasittavia! :/

      Poista
  10. Oho, aika hurjat reaktiot tuo H&M:n eyelineri sulle aiheutti! Onneksi syy selvisi ja korvaajakin löytyi. Toivotaan, ettei ongelma nyt vaan uusi!

    Tää essencen cushion-liner on noussut yhdeksi munkin lemppareista tosi nopeasti juuri tuon pysyvyyden takia! Ainoa ongelma on, että mulla ei kyllä ole tarpeeksi hyvää sivellintä tälle. Pitää ostaa I love me -messuilta joku vähän parempi, niin pääsee jatkamaan tän käyttöä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti silmät tykkää tästä eyelinerista enemmän! :) Tää tunne on kyllä ihan mieletön kun ei koko ajan kutise silmäluomet eikä ne oo turvoksissa :D

      Joo hei ehdottomasti koitat hankkia jostain paremman siveltimen, niin pääset kunnolla nauttimaan tästä eyelinerista! Mulla ainakin se sivellinvalinta vaikuttaa ihan hurjasti siihen koko käyttökokemukseen, kun joillain saa vaan paljon nätimpää ja parempaa jälkeä aikaan kuin toisilla :)

      Poista
  11. Harmi, että sulla kävi noin tuon H&M:n eyelinerin kanssa, mutta onneksi löysit tän :) Kuulostaa kyllä tosi hyvältä, mutta itse en oikein osaa käyttää näitä itse sudilla laitettavia linereita :D
    Ps; toteutin sun hiushaasteen, lisää ehdottomasti sellaisia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppu hyvin kaikki hyvin :D Se vaatii kieltämättä sellasta pientä harjoitusta, mutta jos löytää itselleen sopivan siveltimen niin rajausten teko on loppujen lopuksi tosi näppärää siveltimen kanssa :)

      Hahah joo ehdin just lukemaan ja kommentoimaan sitä postausta, kun sähköpostiin kilahti viesti tästä sun kommentista :D Ihan huippua että vastailit niihin kysymyksiin<3 :)

      Poista
  12. Oho mikä reaktio tuli H&M eyelineristä.. Tää vaikuttaa kivalta ja on vielä edullinenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep tollaset on ihan kamalia :/ Tää eyeliner sen sijaan on ollut kyllä tosiaan ihan superhyvä :)

      Poista
  13. Kiitos tästä vinkistä, pitää ehdottomasti kokeilla tuota! <3 Mä tykkään enemmän tuollaisista eyelinereistä :) Myös tuo Sigman sivellin vaikuttaa hyvältä! Tosi harmi tuo reaktio H&M:n eyelineristä, toivottavasti tästä ei tuu sellaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiset purkissa olevat eyelinerit on loppujen lopuksi munkin mielestä ehkä niitä helpoimpia :) Ja syynä juuri se, että näihin saa itse valita sellaisen sopivan siveltimen, jonka kanssa on helppo työskennellä ja jolla saa aikaan kaunista jälkeä. Toki sellaiset perinteisetkin eyelinerit on hyviä, mutta jos niissä on vähänkin vääränkokoinen tai -mallinen se sivellinosa, rajausten teko vaikeutuu heti ihan älyttömästi. Joo toivotaan parasta, tollaset reaktiot oon niin inhottavia! :/

      Poista

Kiitos kommentista!