perjantai 17. marraskuuta 2017

Luonnollista hiustenhoitoa - Ekopharman Tyrni Shampoo & Hoitoaine


Muutamia viikkoja sitten hain Postista paketillisen ihania Ekopharman luonnonkosmetiikkatuotteita, ja nyt olisi aika esitellä ja arvostella teille viimeinen tuotekaksikko. Kirjoittelin pari viikkoa sitten postauksen: "Suomalaista luonnonkosmetiikkaa Ekopharmalta", jossa olen kertonut hieman tarkemmin Ekopharmasta brändinä sekä arvostellut testiin saamani kasvoveden, puhdistusvaahdon, kasvovoiteen ja silmänympärysvoiteen. Viime viikolla julkaisin toisen postauksen nimellä "Kynsinauhojen ja ihon hoitoa Ekopharman tuotteilla" ja kuten otsikko kertoo, kyseisessä postauksessa paneuduttiin Ekopharman käsivoiteeseen, kynsinauhaöljyyn sekä vartalovoiteeseen. Tänään luvassa olisi siis vielä Ekopharman hiustenhoitotuotekaksikko - Tyrni-hoitolinjan Shampoo ja Hoitoaine.

Tämä kaksikko oli ehkä kaikista testiin saamistani tuotteista mielenkiintoisin ja näiden testaamista odotin eniten. Ja syynä on ihan se, etteivät aiemmin testaamani luonnonkosmetiikan shampoot tai varsinkaan hoitoaineet ole mun hiuksissani oikein toimineet. Lähdin siis enemmän kuin mielenkiinnolla testaamaan, josko nämä kaksi tuotetta tekisivät poikkeuksen ja toimisivat mun hiuksissani! Ekopharman Tyrni-hoitolinjan hiustuotteet on tarkoitettu erityisesti kuiville, käsitellyille ja luonnonkiharille hiuksille. Tuotteiden tulisi eheyttää hiusten rakennetta sekä hoitaa niitä. Tuotelupaus kuulostaa erittäin hyvältä, mutta miten tuotteet toimivat hiuksissani?


Ekopharma Tyrni Korjaava Shampoo (250ml)* on hoitavaa kaurauutetta, pantenolia sekä antioksidanttista tyrniuutetta ja hiuksia vahvistavaa lupiiniproteiinia sisältävä shampoo. Shampoo lupaa ravita ja eheyttää hiuksia antaen niille samalla kaunista kiiltoa. Mä olen melko vaativa käyttämäni shampoon suhteen ja olinkin todella positiivisesti yllättynyt tämän shampoon tehosta! Pesuteho oli ihan huikean hyvä, parempi kuin yhdelläkään aiemmin testaamallani luonnonkosmetiikan shampoolla ja myös parempi kuin monilla "tavallisillakin" shampoilla. Hiukset sai pestyä tämän shampoon kanssa todella vaivattomaksi ja useimmiten mulle on riittänyt tämän kanssa yksi pesukerta. Pariin otteeseen hiukset ja päänahka on olleet sen verran likaiset, että oon pessyt hiukset pariin kertaan, mutta siis oon kyllä ollut hurjan tyytyväinen tämän shampoon pesutehoon. Hiukset puhdistuvat hyvin, mutta shampoo ei kuitenkaan jätä jälkeensä hirveää takkupesää tai narskuvaa tunnetta hiuksiin. Erittäin hyvä tuote ja suosittelen tätä ihan jokaiselle, joka haluaa itselleen hyvän ja toimivan luonnonkosmetiikkaa olevan shampoon. Mun hiuksissani tämä ainakin toimi! Suositushinta 250 ml kokoiselle shampoolle on 19,50 € ja 100 ml koolle 10,00 €.


Ekopharma Tyrni Korjaava Hoitoaine (200ml)* on hiuksia hoitava ja ravitseva hoitoaine. Apinanleipäpuu- ja lupiiniproteiini auttavat vahvistamaan hiusten rakennetta ja kaurauute, karitevoi, pantenoli ja tyrniöljy puolestaan ravitsevat ja hoitavat hiuksia. Mä olen tottunut upottamaan kuivat ja hieman kärsineet hiukseni erilaisiin silikoneja sisältäviin hoitoaineisiin ja tehohoitoihin enkä todellakaan tyydy vähään hoitoaineiden kohdalla. Tämän hoitoaineen koostumus on suhteellisen paksua, minkä takia sitä on todella hankala saada puristettua tuolta pullosta ulos. Suuaukko on melko pieni ja sain ihan kunnolla käyttää voimaa ja väkivaltaa, jotta sain hoitoainetta ulos halutun määrän. Lopulta tajusin kiertää koko ton korkkiosan pois ja puristella hoitoaine sieltä hieman isommasta reiästä ulos, joten toikin ongelma selvisi. Itse hoitoaine osoittautui kuitenkin todella hyväksi. Se selvitti shampoopesun jättämät takut todella vaivattomasti ja hiukset sekä tuntuivat että näyttivät hyviltä hoitoaineen käytön jälkeen. Huomasin kyllä selkeän eron niihin normaalisti käyttämiini tuotteisiin, sillä tämä ei tehnyt hiuksista yhtä pehmeitä ja sileitä kuin vaikkapa TIGI:n hoitsikat, mutta toisaalta hieman karkeampaa hiusta on huomattavasti helpompi käsitellä ja muotoilla kuin täysin sileää. Eikä se karkeus todellakaan ollut mitenkään kovin suurta, mutta itse kuitenkin tunsin hiuksissa selkeän eron. Ulkonäöllisesti hiukset kuitenkin näyttivät kutakuinkin samalta kuin muidenkin hoitoaineiden käytön jälkeen. Olen ollut siis todella tyytyväinen myös tähän hoitoaineeseen, mikäli sitä pientä vikaa pullon pienehkössä suuaukossa ei oteta huomioon. 200 ml kokoisen hoitoaineen suositushinta on 19,50 € ja 100 ml 10,00 €.

Molempia tuotteita voisin kuvitella ostavani myös jatkossa, tosin nappaisin hoitoaineen tilalle ehkä mieluummin samaan sarjaan kuuluvan tehonaamion!

*Tuote saatu blogin kautta

Suositteko hiustenhoidossa luonnonkosmetiikkaa? Kertokaa omat suosikkinne!

6 kommenttia:

  1. Mulla on itsessään niin paksut ja pitkät hiukset joita oon vuosien aikana paljon vaalennellut, joten uskoisin etten tykkäisi käyttää luonnonkosmetiikkaa hiustenhoidossa. Kärsineet tai palaneet hiukseni ei ole, mutta kaipaa todellakin kosteuttavia tuotteita ja itse juuri haluan, että hiukset tuntuvat sileiltä ja pehmeiltä hoitoaineen jälkeen :) Yleensä kaikista parhaimmat tuotteet mun hiuksille on juuri ne missä on silikoonia.
    Mä en muuten edes tiennyt että Ekopharmalla on hiustenhoito tuotteita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin ajattelin pitkään, ettei luonnonkosmetiikan joukosta löydy riittävän hoitavia ja tehokkaita tuotteita omille vaalennetuille hiuksilleni, mutta tää kaksikko oli kyllä loistava! Toki hoitoaineelta mäkin kaipaan enemmän sitä sileytä ja pehmeyttä enkä kokonaan luopuisi niistä hoitsikoista, jotka sen tunteen hiuksille saavat, mutta tätä hoitoainetta on silti ollut tosi kiva käyttää aina välillä :) Se on tehokas, vaikkei ihan samanlaista pehmeyttä hiuksille jätäkään. Silikoni tekee kyllä ihmeitä sille, miltä hiukset tuntuvat :D

      Poista
  2. Olin itseasiassa Naviterilla työharjoittelussa pari vuotta sitten ja silloin koitin myös merkin hiustuotteita :) Muistaakseni shampoo ei vaahtoutunut haluamallani tavalla, mutta ehkä he ovat muuttaneet koostumusta. Joka tapauksessa olisi kiva taas jossain kohtaa kokeilla näitä :) En ole kauhean paljoa kokeillut erilaisia luonnonkosmetiikan hiustuotteita, mutta kiinnostusta löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että koostumusta on muutettu tai sitten nää vaan toimii mun hiuksissa eri tavalla kuin sulla :) Mulla ei meinaan oo ollut vaahtoutumisen kanssa mitään ongelmia, shampoo on toiminut mun hiuksissa ihan täydellisesti! Mullakin on jäänyt noi testailut aika vähälle kun en jotenkin oo vaan uskonut, että ne tehoaisi mun hiuksiin. Oli kuitenkin ihan mahtavaa huomata, että näiden tuotteiden kohdalla ainakin olin väärässä ja sain yllättyä positiivisesti :)

      Poista
  3. En usko että kokeilisin kyllä luonnonkosmetiikkaa enää hiustenhoidossa. Ei pitäisi lytätä kaikkea yhden tuotteen testaamisen jälkeen, mutta organic shopilta kokeilemani naamio ei ollut tarpeeksi tehokas. Tai oli, mutten sillon ollut vielä testannut Tigin hoitsikoita jotka oikeesti tekee mun karheesta ja heposti takkuuntuvasta tukasta silkkisen pehmeät:D Voisin toki kokeilla jotain naamiota ja shampoota ehken, mutten hoitsikkaa vaihda mihinkään;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tippui se Organic Shopin naamio jokunen kuukausi sitten kylppärin lattialle ja purnukka hajosi täysin :D Mä kyllä tykkäsin siitä tuotteesta, vaikkei se hiusnaamioksi mikään superhyvä ollutkaan! Joo siis TIGI on kyllä ihan unelma, munkin hiukset rakastaa niitä TIGI:n shampoita ja hoitsikoita<3 Niiden teho on vaan ihan omaa luokkaansa :)

      Poista

Kiitos kommentista!