sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Luonnonkosmetiikkaa Laveralta


Tämän vuoden I Love Me -messuilta tarttui mukaan pari kappaletta Laveran ihonhoitotuotteita ja Laveran pussukasta paljastui myös kasa erilaisia näytepusseja. Lavera oli jäänyt mulle melko tuntemattomaksi merkiksi, ja vaikka Laveran meikkejä omistankin, en ollut aiemmin testannut yhtään brändin ihon- tai hiustenhoitotuotetta. Nyt kun messuistakin on jo aikaa jonkin verran, mun olisi tarkoitus kertoa teille mielipiteeni sekä noista kahdesta itse ostamastani tuotteesta että näytepussukoista. Mielläni ottaisin myös teiltä vinkkejä siitä, mitä Laveralta kannattaa lähteä testaamaan!


Hand & Cuticle Cream on oliivi- ja avokadoöljyä sekä kamomillauutetta sisältävä voide käsille ja kynsinauhoille. Käsivoide lupaa kosteuttaa ja suojata kynsinauhoja ja ihoa ja myös imeytyä nopeasti. Voide on koostumukseltaan melko kevyttä ja nopeasti se käsiin imeytyykin. Kosteutusteho on ihan ok, ei paras mahdollinen, mutta kuitenkin riittävän hyvä silloin, kun kädet eivät ole kuivimmillaan. Tässä on jotenkin hieman "tumma" tuoksu ja yllätyinkin että ihastuin siellä messuilla niin kovin tähän tuoksuun. Mähän olen ehdottomasi enemmän raikkaiden ja makeiden tuoksujen ystävä, mutta tästä oon kyllä tykännyt. Edelleen olen sitä mieltä, että makeat ja marjaisat käsivoiteet esimerkiksi The Body Shopilta on parhaita ikinä, mutta tämä voide on kivaa vaihtelua niille. Perushyvä käsivoide, en tiedä tulenko uudestaan tätä ostamaan, mutta mieluusti käytän loppuun.


Tämä Illuminating Eye Cream mun oli ehdottomasti saatava, sillä Laveran silmänympärysvoiteita on kehuttu todella paljon. Kyseessä on mm. luomukofeiinia sisältävä helmiäishohteinen sy-voide, joka lupaa tasoittaa, kiinteyttää ja kosteuttaa silmänympärysihoa sekä häivyttää silmienalusten tummuutta. Tämä tasoittaa ja kosteuttaa ihoa hyvin, mutta tämäkään sy-voide ei ole tehnyt yhtään mitään mun tummille silmänalusille. Ne on ja pysyy, vaikka laittaisin niille mitä voidetta tahansa. Tykkään tämän heleyttävästi vaikutuksesta ja yllätyin siitä, kuinka hyvin tämä oikeasti kosteutti ihoa, vaikka koostumus voiteella on todella kevyttä. Kaikinpuolin hyvä ja toimiva sy-voide ja yhdyn kyllä niihin kehuihin, joita tämä on osakseen saanut.


Basis Sensitiv Hand Cream on jojoba- ja manteliöljyjä sekä sheavoita sisältävä syväkosteuttava käsivoide. Mä en itse asiassa oikein pitänyt tästä käsivoiteesta, sillä vaikka tämän kosteutustehossa ei ollut moittimista, voide jätti kädet melko tahmean tuntuisiksi aika pitkäksi aikaa. Mä toivon käsivoiteen imeytyvän mahdollisimman nopeasti enkä varsinkaan halua mitään tahmeuden tunnetta käsiini voiteen levittämisen jälkeen. Voisin kuvitella käyttäväni tätä illalla ennen nukkumaanmenoa, mutta en todellakan muulloin, sillä mä haluan pystyä tekemään käsilläni myös jotain :D Tämä tuoksui kyllä tavallaan aika raikkaalta, mutta tuoksu ei silti miellyttänyt mua. En siis tule tätä käsivoidetta ostamaan täysikokoisena.


Basis Sensitiv Anti-Aging Night Cream on hoitavaa luomujojobaöljyä sekä ihoa rauhoittavaa ja kosteuttavaa aloe veraa sisältävä kasvovoide. Voide lupaa estää ihon ennenaikaista vanhenemista sekä vähentää ryppyjä ja juonteita. Yövoiteet ovat monesti melko paksuja ja niin oli tämäkin, ehkä jopa liiankin, sillä musta tuntui, ettei tämä imeytynyt mun ihooni ollenkaan, vaikka kuinka hieroin sitä. Kasvot siis jäivät valkoisiksi, vaikken todellakaan laittanut tätä kerralla mitenkään älyttömästi. Toki se siitä lopulta imeytyi eikä yövoiteen tarvitsekaan imeytyä yhtä nopeasti kuin päivävoiteen, mutta jotenkin toi silti häiritsi mua aika paljon enkä ostaisi tästä täysikokoista purkkia.


Basis Sensitiv Moisturizing Cream sen sijaan miellytti mua. Tämä kasvovoide sisältää jojobaa ja aloe veraa, jotka auttavat sekä kosteuttamaan ihoa että suojaamaan sitä ympäristön vaikutuksilta. Luonnollista kosteustasapainoa ylläpitävät voiteen sheavoi ja E-vitamiini. Voide kosteutti ihoa todella hyvin, mutta meikinalusvoiteeksi tämä ei imeytynyt mun mielestäni riittävän nopeasti. Yövoiteena voisin tätä käyttää erityisesti kesällä, kun ihoni ei vaadi ihan yhtä tehokkaita ja kosteuttavia voiteita kuin talvella. Tämänkään tuoksu ei ollut ihan mieleeni, mutta tuoksu oli jonkin verran miedompi kuin saman sarjan käsivoiteessa ja menetteli.


Re-energizing Sleeping Cream on monivaikutteinen yövoide, joka sisältää luomuoliivi- ja -manteliöljyjä, luomuviinirypäleitä, E-vitamiinia sekä hyaluronihappoa. Voide lupaa kosteuttaa ja elvyttää sekä silottaa ja kiinteyttää ihoa tehokkaasti yön aikana. Tämä oli ehdottomasti sellainen yövoide, josta voisin ostaa ihan täysikokoisenkin purkin. Voide kosteutti todella hyvin ja oli koostumukseltaan paksua, mutta silti suhteellisen nopeasti imeytyvää. Täydellinen yövoide juuri tähän vuodenaikaan! Myös voiteen tuoksu miellytti mua enemmän kuin Basis Sensitiv -sarjan tuotteiden tuoksu.


Karanja Oil Organic White Tea Firming Day Cream on +30-vuotiaalle iholle suunnattu kiinteyttävä päivävoide. Mullahan on tohon 30 ikävuoteen vielä muutama vuosi matkaa, mutta testailin tämän voiteen siitä huolimatta. Voide sisältää Reilun kaupan valkoista luomuteetä, karanjaöljyä sekä hyaluronihappoa ja niiden olisi yhdessä tarkoitus tasoittaa ryppyjä sekä kosteuttaa ja kiinteyttää kasvojen ihoa tehokkaasti ja näkyvästi. Voide imeytyi ihoon melko nopeasti ja jätti sen pehmeän tuntuiseksi. Tätä pystyisin hyvin käyttämään ennen meikkiä, sillä imeytyminen tapahtui riittävän nopeasti. Ei mulla ole tästä voiteesta oikeastaan mitään huonoa sanottavaa, voisin hyvin ostaa tätä itselleni muutaman vuoden päästä, mikäli tätä on silloin vielä saatavilla.


Repair & Care Shampoo on suunnattu kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Tuotteen sisältämä herneproteiini ja luomuruusukukkaisvesi vahvistavat hiusten rakennetta. Shampoo oli ihan toimiva, kahdella pesukerralla sai hiukset narskuvan puhtaiksi, mutta pesuteho olisi silti voinut olla parempi. Hiukset eivät myöskään tuntuneet mielestäni ihan siltä, mitä olisi voinut odottaa nimenomaan kuiville hiuksille suunnatulta shampoolta, sillä pesun jälkeen ne tuntuivat mun mielestäni entistäkin kuivemmilta. Tuskin tulen tätä shampoota ikinä ostamaan, mutta oli mielenkiintoista päästä testaamaan luonnonkosmetiikkaa olevaa shampoota. Mulla kun ei turhan paljon ole kokemusta luonnonkosmetiikan tästä osa-alueesta.


Repair & Care Conditioner on edellä esitellyn shampoon kanssa samaan sarjaan kuuluva hoitoaine. Tuote sisältää myös luomuruusukukkaisvettä sekä herneprotiinia, ja hoitoaineen tulisi sekä tehdä hiuksista sileät ja pehmeät että vahvistaa niiden rakennetta. Totta kai näitä shampoita ja hoitoaineta suositellaan käytettäväksi nimenomaan toistensa kanssa, mutta nyt on pakko sanoa, ettei tällä hoitoaineella ollut mitään vaikutusta tai tehoa mun hiuksiini, kun olin ensin pessyt hiukset saman sarjan shampoon kanssa. Siis tämä ei todellakaan tuntunut yhtään missään, hiukset olivat ihan samat kuin ennen hoitoainekäsittelyä, vaikka laitoin tätä hiuksiini ihan reilusti. En tiedä oliko tämä hoitoaine vaan tehoton vai johtuiko tehottomuus tällä kertaa ihan vaan siitä, että mun mielestäni toi shampookäsittely oli suhteellisen "rankka" hiuksilleni eikä tämä hoitoaine ollut riittävän hoitava sen jälkeen. Toista testauskertaa ei valitettavasti tule, sillä pussin sisältö tuli käytettyä lähes kokonaan jo nyt ensimmäisellä kerralla eikä tosta toiseksi kerraksi riitä. Tämän kokemuksen perusteella en ostaisi täysikokoista pulloa tästä hoitoaineesta.

Onko Lavera tuttu merkki? Mitkä ovat omat suosikkinne merkiltä? :)

12 kommenttia:

  1. En ole tainnut koskaan testata yhtäkään Laveran tuotetta, vaikka monesti on tehnyt mieli :) Täytyy pitää mielessä toi sy-voide ja yövoide, kun tulee seuraavan kerran niille tarvetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osta ihmeessä testiin noi, kun seuraavan kerran tarvitset! Mä oon ainakin ollut hurjan tyytyväinen noihin :)

      Poista
  2. Mulla on Laverasta jonkun verran kokemuksia ja ne on pääosin hyviä. Blogissani kirjoittelin hiljattain vähän isomman postauksen luonnonkosmetiikasta ja huomiseksi on ajastettuna taas yksi ;) Yksi lemppareista on ehdottomasti juurikin tuo silmänympärysvoide :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi täytyykin käydä lukemassa postaukset pikimmiten! Kiitos kun vihjasit niistä ;) Toi sy-voide osoittautui ihan huippuhyväksi, en olisi uskonut että ihastun tohon noin paljon, vaikka paljon sitä olikin kehuttu :D

      Poista
  3. Ehdottomasti vartaloemulsiot, ne kaikki. Aivan ihanan tuoksuisia, kiva kevyt koostumus, mutta silti kosteuttava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä en ookaan testannut, mutta sun suositusten jälkeen on varmaan pakko ostaa joku ihanan tuoksuinen voide testiin :)

      Poista
  4. Mä en ole koskaan testannut tuota Laveraa, mutta lukenut kyllä muista blogeista siitä paljon hyvää! :) Pakko sanoa, että nuo pakkaukset on jotenkin kauniita ja ihanan pirteitä :) Tuo silmänympärysvoide voisi olla itselle tarpeellinen kun vanha alkaa loppumaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laveraa on tosiaan kehuttu tosi paljon! Joo noi pakkaukset on munkin mielestä tosi kauniita ja ihanan värisiä<3 Kannattaa ehdottomasti harkita ton Laveran voiteen ostamista, kun vanha sy-voide loppuu :)

      Poista
  5. Mä oon kuullu Laverasta paljon hyvää, ja kokeilussakin on ollut. Tosin nyt on pakko myöntää etten muista kuollaksenikaan että mikä aine oli kyseessä, saatika et oliko hyvää vai ei :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi ei :D Sellaista se välillä on, jos on niin paljon kaikkea mitä testata ja käyttää :'D

      Poista
  6. Tajusin tätä postausta lukiessa, että mullahan on lähes kaikki meikit Laveralta, samoin muutkin kosmetiikkatuotteet! :-D Meikit sopii mulle hyvin, kun en meikkaa muutenkaan kauheen vahvasti. Ylipäätään oon ollut Laveran tuotteisiin ihan tyytyväinen. Suosittelen kookoksentuoksuista rasvaa, se on aivan ihanaa ja tuoksuu superhyvältä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ilmeisesti Laveran tuotteet siis sopii sulle tosi hyvin<3 Mä oon testannut meikeistä Laveran huulikiiltoja ja ne on ihan huippuja :) Oi kookos on ihana tuoksu, täytyy ehdottomasti pitää toi voide mielessä! Kiitos paljon vinkistä ♥

      Poista

Kiitos kommentista!