perjantai 8. joulukuuta 2017

Päivittäinen ihonhoitorutiinini


Kauneus- ja kosmetiikkablogeissa on viime aikoina pyörinyt paljon postauksia bloggaajan ihonhoitorutiinista. Monet ovat kirjoittaneet ihan tavallisesti arkirutiinista, toiset sitten kunnon hemmotteluhoidoista, joita tulee tehtyä vaikkapa kerran viikossa. Mäkin päätin nyt tarttua tähän mielenkiintoiseen postausaiheeseen ja kirjoittaa omasta päivittäisestä ihonhoitorutiinistani! Tämä on siis se, millä ihan normaalina päivänä menen mitään lisäämättä tai mitään poisjättämättä. Eipä sillä, että tästä mitenkään turhan paljon voisikaan enää jättää pois :D Mulla on tällä hetkellä ehkä vähän hakusessa sellanen täydellinen päivittäinen ihonhoitorutiini ja ennen kaikkea ne siihen kuuluvat tuotteet, mutta näillä mennään nyt ainakin toistaiseksi ;) Ylhäällä olevassa kuvassa on näkyvissä tämän hetken suosikkituotteita, joista toki kaikki eivät ole käytössä yhden päivän aikana!


Aamulla puhdistan kasvoni vain ja ainoastaan kasvovedellä. Tällä hetkellä siinä toimivat Mádaran Comforting Toner sekä Ekopharman Tyrni Kasvovesi*. Mä en koe tarpeelliseksi pestä kasvojani aamulla minkään puhdistusaineen tai edes veden kanssa. Oon kokenut liiallisen veden kanssa lutraamisen kuivalle iholleni vaan huonoksi ja kasvovesi riittää mulla hyvin aamuisin. Tää kaksikko on ihan loistava, ja vaikka Ekopharman kasvoveden geelimäinen koostumus ei mun suosikkini olekaan, on tuote muuten täydellinen itselleni. Mádaraa taas tulee ostettua aina vaan uudestaan ja uudestaan.


Kasvoveden jälkeen levitän silmänympärysvoiteen. Aamuisin käytössä on joko Laveran Illuminating Eye Cream tai Caudalien Premier Cru The Eye Cream. Molemmat toimivat ihan hyvin, Laveran sy-voide on selkeästi juoksevampaa ja se heleyttää kivasti silmänympärysihoa. Caudalien voide taas on koostumukseltaan hieman paksumpaa ja sitä kautta myös mielestäni jonkin verran kosteuttavampaa.


Seuraavaksi levitän kasvoilleni seerumin ja tällä hetkellä mulla on käytössä Mádaran SOS Hydra Repair Intensive Serum. Seerumi on kuivalle iholleni loistava tuote - se auttaa ihon kosteutuksessa ja imeytyy myös lähestulkoon välittömästi. Seerumin jälkeen on päivävoiteen aika ja näitä vaihtelen todella paljon ihan oman fiiliksen, vuodenajan ja ihon tarpeiden mukaan. Tämän hetken suosikit ovat -417 Vitamin Moisturizer for Normal Skin*, Mádara SOS Hydra Recharge Cream* sekä Ekopharman Vadelma Kasvovoide 24h*. Kaikki kolme sopivat loistavasti meikinalusvoiteiksi. Kasvovoiteen levityksen jälkeen onkin sitten jo aika aloittaa meikkaaminen, eli aamuisin mun iholleni päätyy vain neljä eri tuotetta.


Illalla ihonhoito alkaa totta kai meikinpoistolla ja ihonpuhdistuksella. Silmämeikit poistan käytännössä poikkeuksetta Garnierin Eye Make-up Remover 2in1:lla. Tää on toinen niistä kahdesta ei-eläinkokeettomista kosmetiikkatuotteista, joista en oo voinut luopua. Mun silmät on ihan superherkät ja lukuisista testauksista ja yrityksistä huolimatta mikään muu aine ei ole mun silmilleni sopinut. Tämä sopii, joten tällä mennään. Muut meikit poistan Lumene SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljyllä. Sen jälkeen puhdistan kasvojen ihon vielä toisella putsarilla, ja tällä hetkellä mulla on käytössä Herbinan Moisture Balance Puhdistusvaahto, Ekopharman Vadelma Puhdistusvaahto* sekä Mádaran Cleansing Milk. Puhdistusöljy ja sen jälkeen käytettävä puhdistusvaahto tai -maito on mulle itselleni hyvä yhdistelmä.


Nykyään mulla on tapana käydä kasvot suihkussa käynnin ja varsinaisen meikinpoiston jälkeen vielä läpi miselliveden kanssa. Multa löytyy useampikin misellivesi, mutta kotona mulla on käytössä tällä hetkellä Bette Boxista tullut Garnierin Micellar Cleansing Water sekä Mossan Micellar Water 3in1 Clensing. Mossan misellivesi on näistä ehdottomasti mun suosikkini, sillä Garnierin misellivesi jättää inhottavan kiristävän tunteen kasvoille. Sama ongelma on lähes kaikilla kasvovesilläkin ja oonkin huomannut, että luonnonkosmetiikan tuotteet on osoittautuneet tässä kohtaa omalle iholleni paremmiksi vaihtoehdoiksi.


Varsinainen ihon kosteutus alkaa illalla silmänympärysvoiteen levityksellä. Siinä käytän iltaisin ihanan kosteuttavaa Ekopharman Tyrni Silmänympärysvoidetta*. Sen jälkeen levitän kasvoille The Body Shopin Vitamin E Aqua Boost Essence Lotion -hoitovettä. Olin kokonaan unohtanut edes omistavani tätä tuotetta, kunnes bongasin sen muutama viikko sitten ihan tosta meikkipöydältäni samasta paikasta, missä mun kaikki kasvovoidepurkit ja -purnukat on :D No nytpä pääsi tämäkin taas käyttöön! Hoitoveden jälkeen on seerumin aika ja se on sama tuote kuin aamulla eli Mádara SOS Hydra Repair Intensive Serum.


Seuraavaksi valitsen itselleni kasvovoiteen ja näin ilmojen viiletessä ja talven tullessa suosin paksuja ja kosteuttavia yövoiteita. Suosikkejani tällä hetkellä ovat Bette Boxista tullut Lumene Klassikko Uudistava Yövoide sekä Ziajan Natural Olive Cream* ja saman tuotteen Light Formula*. Lumenen voide on kevyempää ja nopeammin imeytyvää, kun taas Ziajan molemmat voiteet ovat paksuja ja täyteläisiä. Light Formula imeytyy nopeammin, mutta vihreäpurkkinen voide on todella paksua ja hitaasti imeytyvää. Kasvovoiteen jälkeen levitän vielä kasvoöljyä ja tällä hetkellä omistan vain Mádaran Superseed Soothing Hydration Organic Certified Facial Oilin. Mádaran öljy on ihan loistava ja tykkään siitä, miten öljy viimeistelee ihon kosteutuksen ja ehdottomasti levitän kasvoöljyn vasta viimeisenä tuotteena!

*Tuote saatu blogin kautta

Onko teidän päivittäinen ihonhoitorutiininne yhtään samanlainen kuin mun vai eroaako se täysin? :)

20 kommenttia:

  1. Mulla on aika samanalaiset rutiinit paitsi, että suihkin iholle kosteuttavaa kasvosuihketta aamulla ja illalla ennen voiteita. Ja multa löytyy ihan liikaa kasvoöljyjä, pikalaskulla niitä on about 10 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä suihkin noita kasvosuihkeita oikeestaan vaan valmiin meikin päälle ja sitäkin teen harvoin :D Oijoi, mulle kelpaisi tollanen määrä kasvoöljyjä<3

      Poista
  2. Hmm, jännä että laitat öljyn vasta voiteen päälle ja sy-voiteen ennen seerumia :) Mulla järjestys on iltaisin: öljyputsari, vaahtoputsari, kasvovesi/-suihke, hoitoneste, seerumi, sheet mask, sy-voide, kasvovoide. Mikään ei oo tän 31 elinvuoden aikana parantanut mun ihon kuntoa niin kuin korealainen ihonhoitorutiini, suosittelen kaikille lämpimästi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi sy-voide vai seerumi ensin on mulle periaatteesa ihan sama, kun en samalle alueelle niitä kuitenkaan laita :) Yleensä menee just noin päin, mutta joskus tulee se seerumi laitettua ensin :D Öljy kuitenkin ehdottomasti aina vasta voiteen jälkeen! Mulla ainakaan ei se kasvovoide pääsisi edes sen öljykerroksen läpi imeytymään ihoon ja oon ymmärtänyt, että "raskaimmat" tuotteet iholle viimeisenä ja sitähän toi öljy on voiteeseen verrattuna :)

      Ihan huippua, että oot löytänyt itsellesi täydellisen rutiinin ja ihosi voi nyt hyvin! Toi on oikeasti todella tärkeää ja itsellekin tulee hyvä fiilis, kun se oikea rutiini löytyy<3 :)

      Poista
  3. Kiva lukea sun rutiineista:) On sullakin aika iso arsenaali käytössä;) Olisipa mullakin ollut nuorena näin hyvät aineet käytössä:) Nyt täytyy sitten ottaa moninkertaisesti takaisin;)
    Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo olihan näitä enemmän kuin mitä aluksi ajattelin :D Ilman blogia mäkään tuskin käyttäisin kuin murto-osan tästä tuotemäärästä, mutta toivottavasti iho kiittää sitten vanhempana, kun ainakin yritän pitää siitä hyvää huolta :) Kiitos, samoin sulle Sari<3

      Poista
  4. En nyt muista ootko joskus sanonut, mutta ootko kokeillut tuota puhdistusöljyä silmämeikin puhdistukseen? Itsehän otan siis öljyllä aina kaiken meikin pois :) Helppoa ja hellävaraista! Ja yks tuote vähemmän iltarutiiniin. Jos tykkäät poistaa silmämeikin vanulapulla, niin ihan samalla kaavalla voi tehdä myös tuon öljypuhdistuksenkin. Vaikka mä kyllä pesen kaiken vaan suihkussa, mutta kaikki ei tietty käy iltaisin suihkussa. Ja jos joku tuossa öljyssä ei käy sun silmille, niin suosittelisin kokeilemaan myös esim. pelkkää kookosöljyä. Sä kuitenkin teet kaksoispuhdistuksen, niin se ei varmaan haittais et iho on välissä vähän öljyinen. :)

    Hyvältä kuulostaa muuten sun ihorutiinit! Essenceä mietin, että pitäisiköhän kokeilla. Laiskottaa vähän ajatus ottaa yks tuote lisää rutiiniin, kun tykkään itsekin mennä aika vähällä. Ainiin! Mä muuten suihkin aina puhtaalle iholle ekana jotain kasvovettä, sitä voisin suositella sullekin kun oot kuivaihoinen. Se auttaa muita ihonhoitotuotteita imeytymään paremmin :) Mut kokeile jotain vähän kosteuttavampaa, mikä on just suihkemuodossa. Ja hei jes kun laitat öljyn vikana, niin just kannattaakin! Mun tekisi mieli hankkia vaikka mitä kasvoöljyjä lisää, mutta ne kuluu niin hitaasti että yritän hillitä itteeni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo tota Lumenen puhdistusöljyä kokeillut silmämeikinpoistoon, kun siinä putelissa nimenomaan varoitellaan aineen joutumista silmiin :D Muita puhdistusöljyjä mulla ei ookaan ollut, mutta hakusessa olisi uusi ja just sellanen, mikä soveltuisi myös silmämeikeille :) Kookosöljyä oon koittanut muutamia kertoja, mutta mua inhotti se näön sumentuminen ja siitä jäi kuitenkin sellanen öljynen tunne iholle, vaikka kuinka koitin pestä silmät vielä toisellakin aineella. Vikahan saattaa toki myös olla siinä toisessa putsarissa ja näistäkin kokeiluista on jo ainakin vuosi aikaa.

      Essencet on kyllä siitä hyviä, että ne yleensä imeytyy tosi nopeasti (ainakin mun kokemukseni mukaan) eli ei tuu sellasta turhaa odottelua, vaikka sen ottaisikin osaksi rutiinia :) Mä oon itse asiassa jo pitkään miettinyt tollasen suihkemaisen kasvoveden ostamista, eli hyvä kun muistutit ja vinkkasit asiasta! Pitääkin ruveta katsomaan mikä olis mulle hyvä tuote :)

      Öljyä en voisi kuvitellakaan laittavani ennen kasvovoidetta, vaikka kai se joillain niinkin toimii :D Hahaa, mulla alkoi yhtäkkiä kulumaan toi Mádaran öljy ihan kunnolla, kun kippasin avonaisen pullon meikkipöydälleni ja sieltä valui ihan kiitettävä määrä tavaraa ulos :D Ärsytti, mutta onneksi tollasesta pullosta riittää pieneksi ikuisuudeksi ja öljyä on silti vielä yli puoli pulloa tuolla.

      Poista
  5. Minäkin laitan öljyn voiteen jälkeen tai yhtäaikaa voiteen kanssa. Silmänympärysvoidekin aina ensin :) kivoja suosikkeja, monta tuttua purkkia ja monta tosi kiinnostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin ehkä koittaa tota, että laittaisin voiteen ja öljyn yhtä aikaa :) Toimisi varmasti hyvin noin! Kiva kuulla<3

      Poista
  6. Ihonhoitorutiinit on kyllä mielenkiintoista luettavaa :) Tosi kiva postaus. Tarttisin paksumman yövoiteen, joten noi Ziajan vaikuttais just sellaisilta mitä tarvitsen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin munkin mielestä :) Kiitos! Ziajalta löytyy tosi paljon ihania kasvovoiteita ja myös se vuohenmaitosarjan yövoide on ihan superhyvä<3

      Poista
  7. Oho mikä määrä kaikkea :D mä itse kyllä laiminlyön ihon hoidon ihan kokonaan, en käytä oikeastaan ikinä mitään rasvoja paitsi bebathenia huulissa ja meikitkin otan pois liian usein vain meikinpoistoliinoilla :D Pitäisi kyllä alkaa pitämään vähän parempaa huolta ihosta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä hankkimaan ainakin jotkut omalle iholle sopivat päivä-, yö- ja sy-voiteet :) Mä uskon vahvasti siihen, että nuorempana tehdyillä valinnoilla on vaikutusta siihen, missä kunnossa iho on myöhemmin vähän vanhempana! Mulle se ihon kosteuttaminen on pakollista, kun mulla on kuiva iho ja iho näyttää järkyttävältä, jos en siitä pidä huolta, mutta muutkin ihotyypit sitä kosteutusta varmasti tarvitsevat :)

      Poista
  8. Hirvee määrä tavaraa!:D Siis mä käytän alle puolia tästä määrästä varmaan. Paitsi nyt kun saatiin aika muhkeet goodiebagit sieltä pikkujouluista ja siellä on vaikka sun mitä misellivesiä sun muita 8) Mulla kuului silmänympärysvoide pitkään päivittäiseen rutiiniini mutta kun se loppui niin en oo vieläkään ostanut uutta! Ja se nimenomaan on kohta mitä kannattaisi hoitaa... Taidan käydä ostamassa piakkoin sitä:'D Tuo TBS:n hoitovesi on itsellä ollut käytössä siitä kesästä asti, se on ihanan riittoisaa! Mutta mä laitan sitä aamulla, pistänköhän vähän väärään aikaan (?) taidan tästä lähin laitella sen illalla:'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo onhan tässä jonkun verran tuotteita ja paljon enemmän mitä mulla oli vaikka pari vuotta sitten tai kokonaan ennen bloggaamisen aloitusta :D Misellivettä sulle jossain kommentissa suosittelinkin, kiva kun nyt pääset sellaista testaamaan<3 Sy-voide kannattaa kyllä ehdottomasti olla, pikapikaa siis hankkimaan sellainen ;D Hei tota voi hyvin käyttää myös aamulla! Ei haittaa vaikka käyttäisi sekä aamulla että illalla, mutta älä vaan jätä sitä pois sun aamurutiineista, jos se siihen on sun mielestä ollut hyvä :) Mä oon joskus laittanut tota myös aamulla, mutta nyt toi seerumi on mulle riittävä ja sen takia laitan tota TBS:n tuotetta vaan iltaisin :)

      Poista
  9. Todella paljon kyllä kaikkea! :D Mutta ei mullakaan ennen ollut juuri mitään tuotteita käytössä ihonhoidossa verratunna nykyiseen :) Aamuisin en pese ihoa, koska en halua sen kiiltävän pitkin päivää, mutta silmät pesen ja laitan silmänympärysvoidetta. Mulla on muuten testissä tuota laveran voidetta, oon tykännyt! Iltaisin taas pesen meikit ja ihon vedellä, käytän tuota samaa Garnierin meikinpuhdistusainetta sekä Herbinan tuota samaa puhdistusvaahtoa :) Rasvaan ihon Nivella/Himalay Herbalssin voiteella sekä silmänympärysvoiteella. Siinä tais olla ne? :D Ainiin ja kasvovetenä lähes päivittäin, yleensä tuota TBS:n hoitovettä. Todella mielenkiitoinen postaus ja oli kiva huomata, että meillä on paljon samoja tuotteita käytössä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monilla taitaa mennä niin, että kun sitä ikää tulee vähän lisää niin ihonhoitotuotteiden määrä lisääntyy :D En mä muutamia vuosia sitten osannut vielä edes ajatella, että ehkä siitä ihosta kannattaa huolehtia niin saa toivottavasti nauttia kauniista ihosta myös vanhempanakin :) Oi meillähän on vaikka mitä samoja tuotteita käytössä! :D Tosi hyvältä kuulostaa sun ihonhoitorutiinit Niina<3

      Poista
  10. Oi kuinka paljon tuotteita! Itselläni on suhteellisen samanlaiste rutiinit. Aika usein silmänympärysvoide silti unohtuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monilla tuntuu olevan sama, että sy-voide meinaa herkästi unohtua :D Mua taas välillä laiskottaa enkä sen takia viitsisi sitä laittaa, mutta pyrin sen kuitenkin muistamaan sekä aamuisin että iltaisin!

      Poista

Kiitos kommentista!