perjantai 6. huhtikuuta 2018

10 x Kummallista Tapaa

Sain ihanalta Katalta haasteen kirjoitella oudoista tavoistani ja koska mähän rakastan erilaisia haastepostauksia, tartuin tähän enemmän kuin mielelläni! Kiitos vielä haasteesta Kata ♥ Ajattelin aluksi, että hitto enhän mä keksi yhtään outoa tapaa, vaikka totta kai sellaisia löytyy varmasti kaikilta, mutta pikku hiljaa niitä alkoi putkahdella mieleen. Loppujen lopuksi sain nämä 10 kokoon yllättävänkin helposti ja tässä olisi siis kymmenen kappaletta mun enemmän tai vähemmän outoja tapojani:

1. Mulla on sängyssä kuusi tyynyä ja käytän niitä kaikkia, jos nukun yksin. Rakennan niistä ympärilleni sellasen "suojan", jota mun isäni joskus kutsui osuvasti pesäksi. Näin mulla on totta kai tyynyjä pään alla, mutta myös molemmilla sivuilla ja toisinaan myös pään päällä. Oon ihan hätää kärsimässä, jos joudun joskus jossain nukkumaan yhden tyynyn kanssa, kun kaksikin tekee vähän tiukkaa! Poikaystävälle lahjoitan noista kuudesta tyynystä kaksi silloin, kun hän on yötä mun luona.


2. Jos keitän makaronia tai riisiä, mun on pakko jättää sitä sinne kattilan pohjalle hieman. Siis riittää, että sinne jää pari riisiä tai vaikka vaan yksi makaroni, mutta mä en ota ikinä kaikkea lautaselle. Jep, tuhlaan ruokaa ja oon hirveä ihminen.

3. Jos oon töissä sellaisessa huonessa, missä sattuu olemaan peili oven vieressä, hymyilen aina omalle peilikuvalleni ennen kuin astun ulos ovesta ja käyn kutsumassa asiakkaan sisälle. Tämä sen takia, että tarkistan ettei mulla ole hampaissa huulipunaa. Ei ole meinaan yksi eikä kaksi kertaa, kun sitä on hampaisiin siirtynyt, joten paras tarkistaa tilanne, jos mahdollista!

4. Pyörittelen haarukkaa kädessäni syödessäni. Tätä on vaikee selittää, mutta siis mun on pakko välillä pyöritellä hetki haarukkaa kädessäni ympäri ennen kuin nappaan ruokaa siihen. Joskus tein tätä käytännössä aina, nykyään en ihan joka kerta syödessäni, mutta hyvin usein silti. En edes tiedä miksi teen niin ja harvoin sitä edes tavallaan huomaan, kun se tulee ihan itsestään automaattisesti.


5. Harjoittelen puheluita ennen soittamista. Siis mullehan teki joskus about 18-vuotiaana tosi tiukkaa soittaa yhtään minnekään vähänkään virallisempaan paikkaan tai edes varata puhelimitse kampaaja-aikaa. Nykyään soitan kyllä ihan minne tahansa ilman sen kummempia paineita tai paniikkeja, mutta yhä edelleen mietin monesti aika tarkkaan etukäteen sen, mitä aion sanoa.

6. Ketsuppi sopii moneen ruokaan ja sitä käytetään paljon. Siis uunilohihan ei esimerkiksi oo mitään ilman ketsuppia! Oli kyseessä sitte liha, kana tai kala niin aika varmasti mä laitan ruokaan ketsuppia, jos syön kotona. Nykyään oon joidenkin ruokien kohdalla siitä ketsupista luopunut ja kyllä mä ruokaa pystyn ihan hyvin syömään ilmankin, mutta se on vaan niiiin hyvää ♥

7. Mun on pakko kertoa mun poikaystävälle, jos jossain menee koira. Siis varsinkin autossa ollessa osoitan kadulla käveleviä koiria, jotta mies varmasti ne näkee ja lässytysäänellä vielä totean, että "kato koira". Harvoin sentään kadulla kävellessä teen näin, paitsi jälkikäteen mainitsen kyllä, että näithän sen koiran :D Mullahan on siis ihan hirveä koirakuume ja kaikki koirat on mun mielestä ihan ylisöpöjä, ja toki niiden näkemisestä pitää tolle toisellekin sitten ilmoittaa! En ymmärrä miten Joni ei oo yhtään niin innoissaan noista karvakuonoista kuin mä?


8. Lämmitän jäätelön ennen sen syömistä. Tä on muistaakseni tullut joskus aiemminkin esille täällä blogissa, mutta siis mä en syö ikinä jäätelöä, mikä on tullut suoraan pakastimesta. Yksittäispakatut jäätelöt jätän huoneenlämpöön odottelemaan ja isommissa paketeissa olevat taas käytän mikrossa, jotta se jäätelö pehmenee ja hieman sulaa. Mikään ei oo niin hirveetä kuin kivikova jäätelö!

9. Nukkumaan mennessä mun on pakko mennä ensin vasemmalle kyljelle. Voi olla, että käännyn jo minuutin päästä oikeelle kyljelle, mutta jostain syystä ensin täytyy aina kääntyä sille vasemmalle kyljelle. Selällään nukkuminen on ihan nounou.

10. Syön mieluiten punaisia (hedelmä)karkkeja. Esim. irtokarkkeja ostaessa saatan oikeesti pyrkiä ottamaan vaan niitä punaisia karkkeja ja jättää vihreät, keltaiset ym. pois. Ei ne punaset karkit välttämättä oo yhtään sen parempia, mutta jotenkin vaan miellän ne mielessäni paremman makuisiksi.

Sellaisia outoja tapoja mulla! Pystyykö joku kenties samaistumaan johonkin näistä? :D

26 kommenttia:

  1. Onpa hauska postausidea:) Pystyn samaistumaan aika moneen kohtaan. Nukun itsekin tyynyvuoren keskellä. Ennen muinoin sinkkuna ollessani minulla oli ainakin 10 tyynyä ympärilläni. Nykyään pitää suoda ukkelillekin vähän tilaa, niin yritän pärjätä neljällä tyynyllä;)
    Sama juttu koirien kanssa; heti, kun tutkaani osuu koira kadulla kävellelssä tai auton ikkunasta, niin kaikki keskittyminen menee koiran katseluun ja lässyttämiseen (niin kuin se koira kuulisi, että ohimenevässä autossa joku täti puhuu sille...), ja sanon aina ukkelillekin, että kato miten ihana koira;)
    Hedelmäkarkit tai irtokarkit syödään aina tietyssä järjestyksessä eli toffeet ja täytelakut viimeiseksi ja pahat hedelmäkarkit ensin;) Mulle hedelmäkarkit on "pahimpia".
    Jäätelöä en ole koskaan lämmittänyt, vaan tykkään kivikovasta jäätelöstä. Kivikova jäätelö kestää pidempään ja siten herkkuhetki myös:)
    Kivaa viikonloppua Linda:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah kiva kuulla, että tällaisia tyynyhamstraajia on muitakin :D Mitä enemmän tyynyjä, sitä parempi<3 Joo noiden koirien kanssa harrastan ihan samaa, lässytän niille autosta käsin vaikka tiedän, ettei se koira tietenkään mua kuule! Monilla tuntuu olevan tietynlaisia järjestyksiä siinä, miten just karkit syödään :) Mä napsin vaan ensin aina ne hyvät punaiset pois! Kivaa sunnuntain jatkoa Sari :)

      Poista
  2. Ketsuppi sopii kyllä kaikkeen, kyllä mullakin on aina oltava ketsuppia jääkaapissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tiedä onko mulla ikinä ollut sellasta tilannetta, ettei jääkaapissa olis ollut ketsuppia. Uusi pullo täytyy ostaa aina hyvissä ajoin, ettei vanha ehdi vaan loppumaan ;D

      Poista
  3. Ompas meillä paljon samoja tapoja! :D Mä nukun aina kolmen tyynyn kanssa ja kun mies nousee otan myös sen kolmen tyynyä itelleni. Mä mietin kanssa aina etukäteen mitä sanon jos mun täytyy soittaa johkin, käytän ketsuppia kans melkein kaikessa paitsi tossa kalassa ja sulatan jäätelöö aina välillä ennen syömistä sekä punaset hedelmäkarkit on munkin lemppareita :D Hih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah kiva kuulla, että meiltä löytyi noin paljon samoja tapoja<3 :D Mäkin vien miehen kaksi tyynyä aina, kun se lähtee aamulla töihin ennen kuin mä herään!

      Poista
  4. Mä inhoan puheluiden soittamista :D. Joskus olen jopa kirjoittanut ylös asiat, jotka haluan sanoa ettei jännityksessä jää jotain mainitsematta. Mutta sitten puhelun jälkeen aina totean ettei se niin hurjaa ollutkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on täysin sama :D Muutama vuosi sitten piti aina kirjoittaa ylös asiat, jotka pitää sanoa ja nykyäänkin kyllä teen niin, jos oikeesti on kyse jostain tosi tärkeestä asiasta. Ja aina sen puhelun jälkeen tulee ihmeteltyä, että miksi sitä piti niin stressata, kun ei se niin paha juttu ollutkaan!

      Poista
  5. Mä yleensä teen myös tota puhelun harjoittelemista etukäteen ja olin ennen tosi arka soittamaan puhelimella mihinkään :D Nykyisen työn kautta oon kuitenkin reipastunut siinä ja enää ei edes englanniksi puhuminen tunnu niin pelottavalta :) Mäkin laitoin ennen ketsuppia lähes jokaiseen ruokaan (hernekeittoa ei voi syödä ilman!), mutta nykyään oon vähentänyt tosi paljon. Hauska postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on myös työt vaikuttaneet siihen, että oon rohkaistunut noiden puheluiden kanssa :) Töissä kun joudun vähän väliä soittelemaan jonnekin ja selvittämään asioita. Englanniksi en sentään joudu, mutta kiva että sulla sujuu sekin ongelmitta<3 Mulla on myös ketsupin määrä vähentynyt siitä, mitä se oli vaikka 10 vuotta sitten, mutta edelleen se on mun suurta herkkua :D Kiitos!

      Poista
  6. Todella hauska ja ihana postaus Linda! <3 Sen jälkeen, kun Kata tähän minut haastoi niin olen ahkerasti miettinyt erilaisia kummallisia tapoja :D Nyt niitä on jo kuusi kasassa, vielä kun neljä keksisi ;) Me poikaystävän kanssa aina ihastellaan koiria, sille ei voi vaan mitään :D Hedelmäkarkeissa muuten mullakin vähän sama tapa, että haluan aina punaisia tai punertavia karkkeja, mutta esim keltaiset ei yleensä käy, jos kyseessä on joku sekoitus mistä valitaan! Täällä kans toinen ketä peilailee aina, ettei huulipunat oo hampaissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin keksin aluksi tosi nopeesti muutaman, sitten hieman jämähti ja kysyin myös poikaystävältä apua, mutta ei hän oikein osannut sanoa mitään :D Lopulta kaikki 10 tuli kuitenkin keksittyä! Joo siis keltaiset karkit on yleensä mulla hedelmäkarkeista ne viimeiset, mitä syön :D Miellän ne aina sitruunan makuisiksi ja mä en oo mikään sitruunan suurin fani! Heh, se on kiva välillä huomata että hampaissa on sitä huulipunaa ja miettiä, että kuinkahan moni senkin on jo ehtinyt näkemään.. :D

      Poista
  7. Mä nukun kahden tyynyn kanssa. Ennen kolmen, ykis pään alla, ykis jalkojen välissä ja yhtä halaan. Koska mun on pakko säännöllisin väliajoin muuttaa nukkumatapaa niin nyt päänalla oleva tyyny hävisi ja uni maittaa paremmin! .-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin ihan mahtavaa, että uni maistuu paremmin pelkän nukkumatavan muutoksen kanssa! Halityyny on kyllä ihan pakollinen<3

      Poista
  8. Ihanaa ihanaa kiitos kun teit tämän 8) <3 Siis hirveesti kohtia mihin samaistun, mutta mitä en itse kyllä ois keksinyt ennen kun luin tän! Jotenkin tuntuu et ollaan vähän samanlaisia ihmisiä ja oispa kiva päästä näkemään sua pitkästä aikaa :)
    Awws, kuus tyynyä mikä luksus :'D Mulla on aina oltava kaksi, ja hitto jos hotellissa ei oo extratyynyjä ja joudun nukkumaan yhdellä, nukun tosi huonosti..:D Hauskoja kohtia hirveesti, etenkin tuo kun sanoit että jätät muutaman riisin ja makaronin, edes yhden kattilaan ja sit sanoit että hirveetä ruoan tuhlausta, aij että mä nauroin itekseen :'D
    Ja samaistun irtokarkkikohtaan, mäkin haalin vaan punaiset irttareista :'D Puheluja pelkäsin aina nuorempana ja mäkin harjoittelin, mutta nykyään oon vaan jotenkin rohkaistunut ja soitan ja siitä se lähtee, ei tarvi mietiskellä enää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän sama fiilis, että meillä taitaa olla jonkin verrankin yhteistä ja olis ihan huippua kyllä päästä näkemään taas! :) Siis yhden tyynyn kanssa nukkuminen on jotain ihan kamalaa :D Varsinkin jos se tyyny on vielä surkea, kuten vaikka jossain laivalla saattaa olla.. Mulle tuli heti mieleen tota ruokajuttua kirjoittaessa, että nyt joku ajattelee mun keittävän aina sitä riisiä kymmenelle hengelle ja sitten viskon loput roskiin, niin oli pakko heittää tollanen pieni kommentti tohon perään :'D Kiva että sä oot rohkaistunut noiden puheluiden kanssa! Mäkin oon onneksi päässyt jo hurjan pitkälle siitä, mikä tilanne vielä jokunen vuosi sitten oli.

      Poista
  9. Olipa hauska postaus, niin tykkään näistä haastesta! Mulla on sama tapa koirien kanssa ja oon ihan hirvee lässyttämään ja sen oon huomannut erityisesti kun oot kuvannut videoita meidän tytöistä. Mul on kroooninen koirakuume vaikka niitä on jo kaksi :D Jätskiä pitää ehdottomasti vähän sulattaa ja sitten sekoittaa se viel niin että siitä tulee pehmistä. Kivaa viikkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haasteita on niin kiva tehdä :) Hahah mulla on myös krooninen kissakuume, vaikka niitä löytyy kolme kappaletta, mutta kissanpennut on vaan niin ylisöpöjä<3 Uutta ei kyllä tähän talouteen enää ikinä tule, kun mä oon tullut kissoille allergiseksi :/ Koira sitten seuraavaksi<3

      Poista
  10. Ei vitsi miten ihana postaus, etenkin toi tyynykohta :D Ja koirat on ihania! Mutta osaa ne olla myös tosi raivostuttavia, terveisin kahden karvakuonon omistaja :P.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih<3 :D Uskon että niissä koirissakin on ne omat rasittavat puolensa :D Mutta voi vitsit miten söpöjä ne on!

      Poista
  11. Hauska tää postaus! Maria haastoi mut tähän joskus viimevuoden puolella, mutta jostain syystä tämä on vähän jäänyt. Toi 5 on mullakin. Tekee edelleen tiukkaa soitella yhtään mihinkään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monilla taitaa olla ongelmia ton soittamisen kanssa! Helpottaa vähän, kun kuulee ettei oo yksin tän "ongelman" kanssa :D

      Poista
  12. Ihana postaus ♥ Mielenkiintoisia kohtia, varsinkin toi jätskin lämmittäminen :D Siis mitäää :D Mä tungen myös ketsuppia kaikkialle, se on niin hyvää :D Pitäisi itsekin toteuttaa tää postaus jossain kohtaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jasu<3 :) Haha joo jätski pitää aina lämmittää :DD Pääsee nopeemmin syömään kun mä en tosiaan pysty syömään ihan kivikovaa jäätelöä, hirvittää jo ajatuskin! Toteuta ihmeessä, olis ihan huippua lukea sultakin näistä kummallisista tavoista :)

      Poista
  13. Olipa hauska lukea tätä postausta! :D Itselläni tämä roikkuu vielä luonnoksissa, sillä kymmenen kohdan miettiminen on yllättävän vaikeaa.. Täällä myös toinen, joka aina harjoittelee virallisia puheluita etukäteen, mutta nykyään niidenkin soittaminen onnistuu jo melko luonnostaan. Haha, kivikova jäätelö on kyllä ärsyttävää, mutta sitten annan sen vain hetken sulaa huoneenlämmössä :D Myös tuohon kohtaan 9 voin samaistua, sillä miulla on myös joka ilta samat rutiinit, millä kyljellä olen missäkin vaiheessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oikein yllätyin kuinka nopeesti lopulta sain nää kohdat keksittyä :D Innolla odottelen sunkin postausta<3 Virallisten puheluiden soittaminen ei oo kyllä mitenkään kivaa, mutta onneksi molemmilta sujuu ne nykyään jo ihan hyvin :) Joo nukkumaan mennessä pitää aina tehdä tietyt asiat tietyllä tavalla! Muuten tuntuu tosi oudolta :D

      Poista

Kiitos kommentista!