maanantai 19. maaliskuuta 2018

Viisi luomiväripalettia, joita en enää ostaisi


Luomivärit ovat heti huulipunien jälkeen suurin intohimoni meikkien joukosta. Rakastan leikkiä luomivärien kanssa ja musta on ihanaa, että meikkipöydän laatikosta löytyy useampi ihana luomiväripaletti. Joskus kuitenkin käy niin, että hetken huumassa tilattu tai ostettu uusi luomiväripaletti ei sitten lopulta olekaan ihan niin kiva ja ihana kuin mitä alunperin luuli. Näin on käynyt mullekin muutamia kertoja ja nyt ajattelin esitellä teille perustelujen kera viisi luomiväripalettia, jotka löytyvät meikkikokoelmastani, mutta joita en enää ostaisi jos saisin uudelleen valita.


Too Faced White Chocolate Chip. Niin söpö, pieni ja kaunis kuin tämä paletti onkin, luomivärien laatu ei valitettavasti ole sitä, mitä Too Facediltä odottaisi saavan. Shimmersävyt ovat tässä paletissa selkeästi mattaisia parempia ja osa niistä on jopa oikeasti hyviä, mutta suurimmaksi osaksi paletin sävyt ovat pigmentiltään suorastaan surkeita. Oon käyttänyt paletista muutamia sävyjä ihan yksittäin jonkin toisen paletin kanssa, mutta nekin kerrat on laskettavissa ihan yhden käden sormilla. En todellakaan ostaisi tätä enää, jos nyt saisin valita. Tämä lähtee varmasti seuraavan meikkikarsinnan yhteydessä menemään, sillä mulla ei vain ole käyttöä tälle.


Urban Decay Vice 4. Niin kauniita ja myös uniikkeja sävyjä, mutta kun tää ei yksinkertaisesti ole sävyiltään sitä, mitä normaalina arkena haluan käyttää. Käyttökerrat tämän paletin kohdalla painottuvatkin siis lähinnä viikonloppuihin ja valitettavan usein tämä unohtuu silloinkin. Rakastan erityisesti paletin vihreitä, violetteja ja harmaita sävyjä, mutta en mä tätä uudestaan ostaisi, jos nyt pitäisi tehdä päätös. Laadullisesti tässä paletissa ei ole sen suurempia vikoja, mutta sävymaailma vaan ei ole ihan mua enkä osaa antaa tälle paletille sitä arvoa, mitä se oikeasti ansaitsee. Haluan kuitenkin pitää tämän kokoelmissani ja toivottavasti opin käyttämään tätä vielä jonain päivänä.


Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar. Ihana suklaapaletti täynnä ruskean eri sävyjä. Toisaalta niin kiva, mutta toisaalta mä omistan niin paljon muitakin paletteja, joissa näitä ruskean eri sävyjä on, etten tätä kokoelmiini tarvitsisi. Jotenkin tuntuu, että teen tällä aina tosi yksipuolisia meikkejä ja käytän aina niitä samoja sävyjä, eli pientä luovuuden puutettakin tän paletin kohdalla on. Taaskaan itse sävyissä ei ole mitään vikaa laadullisesti, mutta mun kokoelmissani tää on ehkä hitusen turha. Voi olla, että itse oman pääni sisällä aiheutan sen turhuudentunteen, mutta jos nyt valitsisin ostanko tämän vai en, jättäisin ostamatta.


Too Faced Boudoir Eyes. Näppärän kokoinen pikkupaletti, johon tykästyin aluksi oikein kovasti, mutta joka ei sitten pitemmällä käytöllä enää oikein vakuuttanutkaan. Laatu on tässä paletissa se suurin ongelma, sillä osa paletin sävyistä on pigmentiltään melko heikkoja. Sävyt ovat kauniita ja tällä saa aikaan todella kivoja meikkejä, mutta jotenkin tää ei vaan enää iske. Tämänkin ajattelin joko antaa tai myydä pois, sillä turhaan mä pidän kokoelmissani paletteja, joita en käytä.


Zoeva Metals. Ihastuin paletin sävymaailmaan heti ensinäkemällä, mutta voi vitsit miten vaikea tätä on käyttää! Mä oon siis ihminen, joka tykkää tehdä silmämeikin yhden luomiväripaletin kanssa, mutta tämän paletin sävyjen kanssa se on jokseenkin hankalaa. Ei mahdotonta, mutta hankalaa. Ainakin jos haluaa tehdä suhteellisen luonnollisia, mutta kuitenkin monipuolisesti erilaisia meikkejä. Tää paletti ei ole sitä varten ja vaikka yksittäisinä sävyt ovatkin ihan superkauniita pigmenttisiä, kokonaisuus ei vaan toimi mun käytössäni.

Kolme palettia Too Facediltä, yksi Zoevalta ja yksi Urban Decayltä. Mä yllätyin itse asiassa itse aika tavalla siitä, että tuolta löytyi jopa kolme Too Facedin palettia, joita en enää itselleni ostaisi. Oon kuitenkin mieltänyt brändin aina todella hyväksi ja sitähän se yhä edelleen mun silmissäni on, mutta näköjään niitä virhearviointejakin on mulle sitten sattunut.

P.S. Toivottavasti ootte pysyneet terveinä. Mä oon itse tällä hetkellä kotona kuumeessa, joten onnea on luonnoksissa olevat valmiit postaukset niin ei tule turhaa blogihiljaisuutta tän takia. Vastailen edellisen postauksen kommentteihin, kunhan olo tästä vähän kohenee ♥

Onko teillä luomiväripaletteja, joita ette enää ostaisi jos saisitte nyt valita? :)

30 kommenttia:

  1. Mulla kävi Isadoran Muddy nude paletin kanssa hutiostos. Mattapaletti näyttää tosi kauniin luonnolliselta, mutta luomilla en saanut värejä toimimaan. Sävyt ovat violettiin taittavia ruskeita, jonka ansiosta näytti kuin silmäni olisi mustelmilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi harmi ettei luomivärit sitten olleetkaan ton laadukkaampia :/ Tollaset violetit sävyt on kyllä aina vähän hankalia just sen takia, ettei tule sitä musta silmä -efektiä :D

      Poista
  2. Tosi kiva postaus! Mulla on ollut tosi paljon paletteja joista en sitten tykännytkään...nyt ei ehkä ole mutta pitääpä miettiä löytyykö jotain, että saisko vastaavaa postausta jopa aikaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Toivottavasti saat, lukisin meinaan mieluusti sultakin vastaavanlaisen postauksen<3 :)

      Poista
  3. kannattaisi ottaa ne värit mistä tykkää talteen tyhjään palettiin!:) silleen saa kerättyä ne jutut mitä käyttää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitti vinkistä! En oo tota ajatellutkaan ja multa kuitenkin löytyy Z-palettia sun muuta, mihin noita voisi laittaa :D Ja ainakin tosta UD:n paletista lähtee noi napit aika helpostikin irti.

      Poista
  4. Apua tuo Urban Decay Vice 4 paletti näyttää just sellaselta millasen mä haluaisin! :D Huomaa meidän eroavaisuuden, koska ite tykkäisin just käyttää tuollaisia sävyjä ihan arkenakin. Kiva postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh :) Mä tykkäsin jossain vaiheessa käyttää tollasia sävyjä ihan arkenakin, mutta nykyään panostan ehkä mieluummin räväkämpään huulipunaan ja jotenkin en töissä viitsi/kehtaa käyttää sekä voimakasta ja räväkkää silmämeikkiä että huulipunaa :D

      Poista
  5. Noista paleteista mulla on ollut tuo Too Facedin Boudoir Eyes ja en kyllä tykännyt siitä lainkaan :D Too Faced on kyllä varsinainen hitti tai huti merkki ja merkin hintatasoon nähden laadun odottaisi olevan huomattavasti tasaisempi.

    Pikaista paranemista! <3 Mä olin kipeänä reilu viikko sitten, mutta nyt oon jo täysin terve. Toivottavasti sullakin menee nnopeasti ohi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistankin, ettei toi Boudoir Eyes ollut sun mieleen ja ymmärrän kyllä hyvin miksei! Mäkin odottaisin paljon tasaisempaa laatua noissa. Just joku Chocolate Bar on ihan huippuhyvä ehkä yhtä tai kahta sävyä lukuun ottamatta, mutta vaikka toi White Chocolate Chip taas oli niin surkea ettei oo tosikaan.

      Joo kyllä olo on jo paljon parempi, lääkkeet alkoi purra ja huomenna taas töihin! :)

      Poista
  6. Toi Zoevan Metals paletti näyttää upealta, mutta ymmärrän että on todella vaikea käyttöinen. Mä yleensä saatan käyttää silmämeikkejä tehdessäni tyyliin 5 erilaista palettia :D Urban Decay perus Naked paletit on sellaisia mitä en ostaisi enää. En tykkää yhtään niiden laadusta. Mut sitten taas Heat ja Ultimate Basic on asia ihan erikseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit olispa mullakin aikaa tollaseen :D Tai no kai sitä olis, jos vaan järjestäisi, mutta kun muutenkin herään viiden aikoihin arkiaamuisin töihin niin mieluummin sitten teen meikin sen yhden paletin kanssa kuin käytän enemmän aikaa useamman paletin kanssa :) Kiva kun kerroit omia ajatuksiasi noista paleteista<3 :)

      Poista
  7. Olipa mielenkiintoinen postaus :) Tuo ensimmäinen Too Facedin paletti on tosi söpö ja sävyt kauniita, harmi ettei laatu ollutkaan sitten niin hyvä :( Tuo Vice paletin voisin taas itse ottaa milloin vain, ihania sävyjä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi on supersöpö ja muutenkin ihana, mutta laatu ei tosiaan vakuuta :/ Heh, arvelinkin että sä tykkäisit ton sävyisistä luomiväreistä<3 :D

      Poista
  8. Onpa hyvä, rehellinen postaus, kiitos:)
    Itse kadun joidenkin Makeup Revolutionin palettien hankkimista, jotka ostin ihan vaan Emily Noelin kehujen innoittamana. Omasta mielestäni ne eivät ihan niin huikeita olleet, vaan lähinnä tyydyttävää tasoa, minkä vuoksi käyttö on jäänyt aika vähäiseksi. Mulla ei ole mitään kalliita ja hienoja paletteja, koska kyllästyn aika helposti. Ostan mielelläni edullisempia, mutta katson nykyisin tarkemmin mitä ostan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makeup Revolutionilla on myös mun käsittääkseni vähän laatueroja palettien välillä? Toiset on parempia ja toiset sitten selkeesti aika huonoja. Onneksi noita ei kuitenkaan oo hinnalla pilattu! Ton takia munkin olisi ehkä hyvä keskittyä jatkossa edullisempiin paletteihin :)

      Poista
  9. Just katselin läpi ja annoin monia pois, huomasin, että mulla on varsinkin viisikkoja Clarinsilta, Diorilta jne. joita en enää käytä. Muutaman ihanan Clarinsin suosikkini säästin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä laitoin jokin aika sitten kaikki mun IsaDoran nelikot menemään, sillä vaikka niissä ei sinänsä mitään vikaa ollut, ei niitä vaan tullut käytettyä. Toi on hyvä antaa eteenpäin sellasia tuotteita, joita ei itse käytä ja tietää jonkun toisen ilahtuvan niistä :)

      Poista
  10. Mielenkiintoinen ja kiva postaus! Olisi kiva lukea samantapainen postaus jossa asetelma olisikin toisinpäin, eli mitkä viisi luomiväripalettia olisivat sellaisia, joista et luopuisi tai jotka ostaisit uudelleen jos ne loppuisivat tms. :) Toivottavasti paranet pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ja hei ehdottomasti kirjoittelen jossain vaiheessa postausta myös niistä paleteist, jotka ostaisin uudelleen :) Kiitos hurjasti postausideasta<3

      Poista
  11. Mulla yksi huti on ehkä Too Facedin Chocolate Bar. Tai ehkä tämä ei olisi "huti", jos en olisi hankkinut Bon Bonsia ja Sweet Peachia. Tulee ennemmin noihin kahteen tartuttua ja Chocolate Bar jää aina niiden varjoon, kuitenkin melko neutraalit sävyt siinä ja itse tykkään värikkäämmistä meikeistä :).
    Ihana palettihan se on kuitenkin, pitää varmaan aina tarkoituksella käskeä itseäni käyttämään sitä :D.
    Myydäkään en sitä ehkä enää kehtaa, kun on jo yli 3v vanha, joten täytyy pitää se kokoelmassani ja käyttää satunnaisesti.
    Ehkä mulle tulee jossain vaiheessa kausi, että haluan vain neutraaleja ruskeita meikkejä tehdä :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chocolate Barissa on kyllä noihin verrattuna suht neutraalit sävyt :) Mulla se on taas noista kolmesta eniten käytössä ja se olikin itse asiassa ensimmäinen TF:n palettini ikinä :D Toivottavasti ihastut vielä siihen, ettei mene ihan hukkaan kyseisen paletin osto sulla<3

      Poista
  12. Kiva postausidea ja hyvin perustellut valinnat! Monesti sitä tulee osteltua meikkejä uutuudenviehätyksen vuoksi, mutta sitten ne unohtuvatkin laatikon perälle.

    Mulla on sen verran maltillinen luomivärien kokoelma, että niiden osalta huteja ei ole juurikaan tullut tehtyä. Muutamia halppispaletteja olisin voinut jättää ostamatta, mutta toisaalta en niiden ostoa kadu, kun ovat olleet niin pieni sijoitus :)

    Pikaista paranemista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä olin varsinkin vielä pari vuotta sitten just sellanen, että mun oli pakko hankkia kaikki vähänkin kivalta näyttävät paletit, mutta jälkeenpäin se saattaa sitten vähän kaduttaa :D Edullisempien palettien kohdalla ei varmasti kadutakaan tai harmita, jos ei paletti sitten lopulta miellytäkään :) Noista mun paleteista kadun varsinaisesti vain ton White Chocolate Chipin ostoa eikä sekään onneksi ollut kovin kallis!

      Kiitos Ida<3

      Poista
  13. Maybellinen Blushed Nudes paletti näytti niin herkulta, mutta tökkii pigmenttisyyden osalta niin pahasti että jää käyttämättä, lisäksi siitä hajosi kolme luomiväriä ihan itsekseen joka vähän ihmetytti kun ei paletti ole kolissut mihinkään tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsit ei kuulosta kyllä yhtään hyvältä :/ Mä en oo ikinä tainnut edes kaupassa swatchailla tota palettia, vaikka jossain vaiheessa tuntui että kaikki puhuu siitä!

      Poista
  14. Samaa mieltä tuosta Zoevan paletista, näyttää ihanalle mutta tosi hankalat sävyt. Itse olen vielä niitä ihmisiä, jotka tekee koko silmämeikin sillä yhdellä paletilla, niin tuolla en kyllä saisi mitään aikaiseksi :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep sama täällä :D Onhan tossa joitain sävyjä, jotka sopii hyvin yhteen toistensa kanssa, mutta en mä pelkästään ton paletin kanssa silti lähtisi silmämeikkiä tekemään.

      Poista
  15. Kaikissa noissa on kyllä niin upeet sävyt! <3 Mutta ei silti välttämättä löydy käyttöä.. Tuo Urban Decay Vice 4 on siis aivan ihana :) Mä en itse usein edes luomivärejä käytä, niin pari hyvää palettia riittää hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vice 4 on ihana, mutta jotenkin en vaan osaa käyttää sitä enää :D Aluksi olin ihan superinnoissani tosta, mutta nyt hyvä jos edes kerran kahdessa kuukaudessa tartun siihen. Parilla paletilla pääsee jo pitkälle, kun vaan löytyy ne sävyt joita tykkää itse käyttää<3

      Poista

Kiitos kommentista!