maanantai 23. tammikuuta 2023

Valitse vain yksi! | Meikit

Leikitäänpä hetki pientä ajatusleikkiä. Jos saisit valita yhden ja vain yhden meikkivoiteen, ripsivärin, poskipunan ja luomiväripaletin, mitkä tuotteet valitsisit? Lähdin venyttämään tämän ajatusleikin kokonaiseksi postaukseksi, ja tässä käydään siis läpi eri meikkituotteita! Tarkoituksena on valita ne Holy Grail -tuotteet eri meikkikategorialle ja pysytellä vain ja ainoastaan yhdessä tuotteessa. Nyt ei pohdita mikä sopii arkeen ja mikä juhlaan, mikä kesään ja mikä talveen. Jos olisi mahdollista valita vain yksi tuote, jonka kanssa pitäisi pärjätä, mikä se olisi? Totta kai mielipiteet muuttuvat vuosien saatossa eikä nyt ole tarkoitus pohtia sen syvällisemmin, mitkä tuotteet ovat ehkä 10 tai 20 vuoden päästä itselle parhaita, vaan mitkä ovat sellaisia tässä ja nyt. Nyt käydään läpi meikit ja seuraavassa osassa sitten ihonhoitotuotteet!

Primer: First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer
Mietin pitkään tämän kosteuttavan ja heleyttävän FAB:n primerin ja Jane Iredalen primerin välillä, mutta lopulta FAB vei voiton. Tämä primer jättää iholleni ihan täydellisen pinnan, joka on kauniin hehkuva ja heleä ja jonka päälle meikki asettuu täydellisesti. Rasvoittuvampi iho ei tästä välttämättä ainakaan kesällä niin hyödy, eikä tämä pidennä meikin kestoa tai pysyvyyttä samalla tavalla kuin vaikkapa Jane Iredalen primer, mutta kaiken kaikkiaan tämä on itselleni kuitenkin se mieluisin primer.

Meikkivoide: Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Makeup
Maailmankaikkeuden ehdottomasti paras meikkivoide on tässä! Tai siis paras niistä, joita olen itse testannut. Tämä mattaava, täysin peittävä meikkivoide ei ilmeisesti välttämättä ole kuivaihoisille aina sopiva vaihtoehto, mutta omalle kuivalle iholleni tämä on sopinut. Meikkivoiteella saa täydellisen peiton jo hyvin pienellä määrällä, ja halutessaan kostean meikkisienen kanssa levitettynä tällä saa hieman kuulaamman lopputuloksen. Double Wear on itselleni hieman hintava käytettäväksi ihan joka päivä, mutta jos saisin valita vain yhden meikkivoiteen, olisi valinta ehdottomasti tämä. Omalle iholleni ja omiin tarpeisiini tämä on aivan täydellinen tuote.

Puuteri: RCMA Translucent Powder
Tämä väritön irtopuuteri tulee valtavassa 85 g purnukassa, josta riittää siis käytettävää moninkertaisesti "tavallisen" kokoisiin puuterirasioihin verrattuna. Hintaa purnukalla on alle 20 euroa, joten hinta-laatusuhde on tällä tuotteella täysin lyömätön. Mulla ei ole nyt hetkeen tätä puuteria ollut käytössä, mutta olen useammankin purnukan käyttänyt loppuun, ja tämä vastaa tarpeitani täydellisesti. Irtopuuteri kiinnittää meikin loistavasti, mutta ei kuivata ihoa lainkaan. Ainut miinus tässä on se, ettei tässä ole mukana erillistä kantta tms. jolle puuteria saisi ripoteltua. Itse käytän kuitenkin apuna toista tyhjää puuterirasiaa, jonne ripottelen puuterin ja josta sitten nappaan sen siveltimeen.

Peiteaine: Too Faced Born This Way Multi-Use Sculpting Concealer
Siitä on nyt joitain kuukausia, kun sain tämän Too Facedin peiteaineen loppumaan, enkä malta odottaa että saan tätä lisää. Tämä monikäyttöinen peiteaine tulee jopa 15 ml kokoisena, eli tämä on todella riittoisa tuote, kun toinen suosikkini UD:lta esimerkiksi sisältää tavaraa vain 3,5 ml. Sitä ei enää ole myynnissäkään, joten senkin takia tämä TF:n peiteaine olisi valitani tässä kohtaa. Tällä saa todella hyvän peiton ja myynissä on omaan makuuni myös riittävän vaalea sävy. Peiteaine ei myöskään pahemmin kasaudu sy-alueen juonteisiin ja pienellä määrällä pääsee pitkälle. Loistotuote siis kaikin puolin!

Poskipuna: Laura Geller Baked Blush-N-Brighten sävyssä Tropic Hues
Tähän olisin niin mielelläni sanonut jonkin usean sävyn paletin, mutta koska päätin pysyä yksittäisissä tuotteissa, halusin jättää myös paletit tässä kohtaa pois. Tropic Hues on upea marmoripintainen poskipuna, joka näyttää kasvoilla kauniin punaiselta. Tämä on juuri sellainen punainen, joka sopii yhteen niin monenlaisten silmämeikkien kanssa - erityisesti rusehtavien. Poskipuna ei ole mikään superpigmenttinen, mutta kerrostamalla sitä väriä saa kyllä näkyviin enemmänkin, eikä poskipunien mielestäni edes tarvitse olla tämän pigmenttisempiä. Toinen vaihtoehto punaisen tilalle olisi ollut jokin rusehtava poskipuna, mutta punainen vei nyt voiton.

Highlighter: Ciaté London Glow To Highlighter sävyssä Starburst
Tuntuu hassulta valita uusin highlighterini tähän, varsinkin kun olen käyttänyt tätä vasta kolmesti. Mutta - tämä on täydellinen! Siis jos olen aiemmin rakastanut esimerkiksi theBalmin upeaa shampanjan sävyistä Mary-Lou Manizeria, on tämä Ciatén Starburst vielä sata kertaa upeampi. Tällä saa todella voimakkaat korostukset, mutta helposti myös hillitymmän lopputuloksen. Sävy on täydellinen ja shampanja sävynä sopii yhteen käytännössä kaikenlaisten meikkien kanssa. Mary-Lou on tähän asti ollut ehdoton suosikkituotteeni ja onhan se edelleen valtavan hyvä, mutta ainakin nyt kun pidän todella näyttävistä highlightereista, vie tämä Ciaté voiton. 

Kulmatuote: Anastasia Beverly Hills Brow Wiz
Mähän käytän kulmiin aina myös puuterista kulmaväriä ja usein myös -geeliä, mutta jos yksi pitäisi valita, olisi se kulmakynä. Brow Wiz on ehdottomasti paras koskaan käyttämäni kulmakynä, joten valinta on aika selkeä. Mulla on tämä tällä hetkellä käytössä Taupe-sävyisenä, mutta palaan tämän jälkeen käyttämään tuttua ja turvallista Medium Brownia, jota olen käyttänyt ties kuinka monta kappaletta. Saan helposti meikattua kulmani pelkän Brow Wizin kanssa, vaikka tosiaan normaalisti aina käytänkin tämän lisäksi myös puuterista kulmaväriä. Ikinä en ole kuitenkaan koittanut tehdä kulmameikkiä pelkästään sen puuterin kanssa, eikä esimerkiksi kulmageeli ole itselleni pakollinen tuote.

Huulipuna: Mirabella Beauty Modern Matte Lipstick sävyssä Crimson
Mä en tiedä onko tätä huulipunaa enää saatavilla, mutta tämä on lähestulkoon ainut, joka on mulle jäänyt mieleen niin, että muistaisin tämän varmasti unissanikin. Kyseessä oli aivan täydellisen sävyinen kirkkaanpunainen huulipuna. Se oli pohjasävyltään juuri sopivan viileä ja mattaisuus oli huulilla miellyttävää, eikä yhtään kuivattavaa. Tätä huulipunaa mulla on edelleen ikävä, vaikka olen käyttänyt tämän pois jo 2,5 vuotta sitten. Koskaan en ole saanut huulipunavalinnastani niin paljon kehuja kuin tätä käyttäessäni, eli ilmeisesti sävy tosiaan oli omalle iholleni ja muihin väreihini täydellinen.

Luomiväripaletti: Jeffree Star Cosmetics Star Wedding
Tässä paletissa on aivan loistavat sävyt ja tällä hetkellä valitsisin ehdottomasti tämän, jos saisin jättää itselleni vain yhden luomiväripaletin. Toki mun tulisi ikävä värikkäitä ja esimerkiksi vaaleanpunaisia ja liloja silmämeikkejä, mutta Star Weddingissä on loistava kattaus juuri niitä ruskeita ja nudeja sävyjä, joita arki- ja myös juhlameikeissä eniten suosin. Myös laatu on tässä paletissa erinomainen ja tämä on ihan ehdottomasti paras luomiväripalettini tällä hetkellä.

Ripsiväri: Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara
Pitempään blogiani lukeneet eivät varmasti ylläty tästä valinnasta, sillä mä olen käyttänyt tätä kyseistä superedullista ripsiväriä ties kuinka monta tuubia ja yhtä monta kertaa loppuneissa tätä kehunut. Tällä saa hetkessä näyttävät, tuuheat ja pitkät ripset ja ainut miinuspuoli tässä on se, ettei ripsiväri ole vedenkestävä. Ja ei, se vedenkestävä Lash Princess ei ole yhtään samaa tasoa tämän kanssa. Ei mun tarvitsisi kuitenkaan kahta kertaa miettiä, minkä valitsen, jos pitäisi jatkossa käyttää vain yhtä ripsiväriä. Se olisi ehdottomasti tämä!

Tästä jäi puuttumaan esimerkiksi huulikiilto, rajauskynät, luomiväriprimer, aurinkopuuteri, varjostusvärit sekä meikinkiinnityssuihke yms. mutta en viitsinyt venyttää postausta liian pitkälle. Mulla ei kaikkia näitä tuotteita ole tällä hetkellä myöskään käytössä, mutta eipä se tässä kriteerinä ollutkaan. Olisi kiva kuulla onko näiden joukossa ehkä sellaisia tuotteita, jotka joku teistäkin valitsisi vastaavassa tilanteessa itselleen!

Miten on, mitkä tuotteet te valitsisitte näihin, jos saisitte valita vain yhden? :)

12 kommenttia:

  1. Todella ihanat valinnat. Tuo Jeffree Starin paletti on niin kaunis ja houkutteleva. Ciaten highlitter näyttäisi tosi hyvältä myös mun meikkipussujassa ;) Ehdottomasti voisi hyvin siirtyä yhteen täsmähyvään meikkivoiteeseen. Usein laitan meikkivoidetta arkisin vain T-alueelle ja silläkin saa jo tosi paljon freesimmän lookin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle riittäisi meikkivoiteissa kaksi hyvää tuotetta, joista toinen olisi just toi Estée Lauderin Double Wear ja toinen joku vähän kevyempi, kuten UD:n Stay Naked. Periaatteessa riittäisi pelkkä Double Wear, mutta arjessa käytän mielelläni jotain vähän vähemmän peittävämpää (ja edullisempaa) :D Ciatén highlighter on niiin upea<3

      Poista
  2. Kivat valinnat ja sellaiset jotka olisin arvannut sinun valitsevan ;) Jeffreen Star Wedding on niiin ostoslistalla, jospa sais tässä sen hankittua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä tuskin hirveesti mitään yllätyksiä olikaan, jos mun meikkimakua yhtään tietää :D Star Wedding on ihan mieletön paletti, toivottavasti säkin pidät siitä, kun sen saat hankittua ♥

      Poista
    2. Ei ole epäilystäkään etten tykkäisi ;)

      Poista
    3. Sun meikkilookeja odotellessa! ♥

      Poista
  3. Taas on pakko kopsata tää, oli niin hyvä. Aloin heti itse miettimään, et minkä ottaisin. 😅 Yksikään ei olisi sama kuin sulla, mut Anastasia olis mullakin päässyt kalkkiviivoille. 😆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Innolla odotan sun valintoja<3 :)

      Poista
  4. Meikkivoiteista Nui on lempparini, mutta Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Makeup kestää säällä kuin säällä ja sen valitsisin, jos vain yksi pitäisi valita.
    Luomiväreistä Smashboxin Ablaze on ollut minulla eniten käytössä ja tykkään siitä valtavasti.
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Double Wear on kyllä melkoinen ihmetuote, enkä yhtään ihmettele että se on niin monen suosiossa! Olipa kaunis tuo Ablaze-paletti, piti ihan googlata, kun Smashboxin luomivärit eivät ole itselleni lainkaan tuttuja. Toi olisi mulle täydellinen syyspaletti!

      Poista
  5. Kiva postausidea:) Joutuisin oikein ajan kanssa pohtimaan omia vastauksiani, koska moneen kategoriaan nousee pari kolme vaihtoehtoa mieleen ja kaikissa omat etunsa. Kulmatuotteiden osalta osaan sen sijaan vastata heti, että se olisi It cosmeticsin Brow Power-kulmakynä sävyssä Universal Taupe. Mutta Anastasian Brow wiz tulisi mullakin hyvänä kakkosena<3 Aurinkopuuteri olisi varmastikin Too facedin Sweetie Pie bronzer. En voi uskoa, että mulla on edelleen Estée Lauderin Double Wear testaamatta:D Jossain vaiheessa on ihan pakko se hankkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. It Cosmeticsin kulmakynä täytyy pitää mielessä, jos vaikka joskus heittäytyisin hurjaksi ja kokeilisin jotain muuta Brow Wizin tilalla :D Double Wear kannattaa kyllä aivan ehdottomasti jossain vaiheessa testata. Eihän se kaikkien makuun ole tai sovi kaikille ihoille, mutta musta tuntuu että ne, jotka siitä pitävät, todellakin sitten pitävät siitä!

      Poista

Kiitos kommentista!