keskiviikko 11. lokakuuta 2023

Poimintoja syksyn 2023 ihonhoitorutiinistani

Moikka! Syksy on parhaimmillaan juuri tällä hetkellä, joten nyt olisi mielestäni myös täydellinen aika kurkistaa syksyisiin ihonhoitotuotteisiini. Mulla on jo jonkin aikaa ollut tapana nostaa ihonhoitotuotteideni joukosta aina muutama yksittäinen tuote tarkempaan syyniin sen sijaan, että kävisin aina läpi tuote kerrallaan koko rutiinin. Tässä postauksessa esittelenkin teille viisi tuotetta, jotka olen nyt syksyn tullen napannut itselleni käyttöön. Suurin osa on itsellenikin vielä siis aika uusia, mutta mahtuu mukaan myös yksi erittäin tuttu ja sitäkin mieluisampi tuote. Sitten tarkemmat arviot jokaisesta tuotteesta!

Aloitetaan tällä COSRX:n Advanced Snail 96 Mucin Power Essencellä, joka on mulla taas käytössä yli vuoden tauon jälkeen. Tämä on runsaasti etanaseerumia sisältävä essence, eli hoitoneste, joka kuitenkin toimii tarvittaessa hyvin myös seerumina. Ihoni on tällä hetkellä hyvin kuiva ja tämä jos mikä on tehotuote, jolla pintakuivuutta saa helposti taltutettua. Koostumukseltaan tämä on venyvää ja vähän "limaista", kuten suurin osa etanaseerumituotteista, mutta sen ei pidä antaa haitata, sillä sisältö tässä on täyttä timanttia. Mä otin tämän käyttöön vasta nyt tällä viikolla, joten nyt saankin nauttia tästä toivottavasti pitkälle talveen ja ehkä kevääseenkin asti - riippuen siitä, kuinka paljon innostun tätä kasvoilleni kerrostamaan. Tällä hetkellä, kun ihoni tosiaan kaipaa extrapaljon kosteutusta, käytän tätä ennen seerumia, mutta esimerkiksi kesäaikaan käyttäisin tätä todennäköisesti ainakin aamuisin seerumina.

Iltakäyttöön olen hiljattain napannut uuden seerumin, joka on Mudmaskyn Aftermask Vitamin Serum. Tämä on muistaakseni Goodieboxin mukana aikoinaan tullut tuote, joka ei rehellisesti sanottuna ole mussa herättänyt turhan paljon innostusta. Nyt huomasin kuitenkin, ettei mulla seerumeita varastossa olekaan kuin ihan muutama hassu, joten tämä yksilö lähti kokeiluun! Seerumin tulisi mm. suojata, uudistaa ja heleyttää ihoa ja ihan kivasti tämä on omaan rutiiniini sopeutunut. Ei tämä mikään tehokosteuttava tuote ole, ja kaipaisinkin nimenomaan iltakäyttöön tällä hetkellä jonkin kosteuttavamman seerumin, mutta menettelee siihen asti, kunnes saan sellaisen hankittua. Seerumi imeytyy kohtuullisen nopeasti eikä rullaa muiden tuotteiden alta pois. Pakkaus on sinänsä mielestäni hieman omituinen seerumille, mutta toimii oikein kivasti. Mulla loppuu parin päivän sisään aamukäytössä ollut seerumi, minkä jälkeen alan todennäköisesti käyttää tätä myös aamuisin.

Item Beautyn Slick Type Cleansing Balm pääsi mulla käyttöön, kun sain Farmacyn puhdistusbalmin viime kuussa loppumaan. Tämä on mm. ruusunmarja- ja oliiviöljyjä sisältävä puhdistustuote kasvoille, joka toimii erinomaisesti meikinpoistossa. Balmit eivät ole itselleni yhtä mieluisia kuin puhdistusöljyt, mutta kyllä näitäkin mieluusti käyttelee. Tätä tarvitsee kerralla ehkä hieman enemmän kuin joitain muita balmeja, jotta kasvot saa kauttaaltaan puhtaiksi, mutten pidä sitä itse ongelmana. Tässä on ihan hyvä, melko raikas tuoksu ja pakkauksesta löytyy välikannen alta myös spaatteli, jolla balmia saa halutessaan otettua. Itse kuitenkin suosin nykyään mieluiten ihan vaan sormia. En usko, että tätä tuotetta tulee ikävä, kun se jonain päivänä loppuu, mutta mieluusti käytän tämän pois.

Uutena kasvovoiteena olen ottanut käyttöön First Aid Beautyn Ultra Repair Creamin, joka ei varsinaisesti ole kasvovoide vaan soveltuu käytettäväksi myös vartalolla tai esimerkiksi käsillä. Syy miksi päätin kokeilla tätä nimenomaan kasvovoiteena on tämän kuvaus tehokosteutuksesta ja siitä, että voide soveltuu nimenomaan ihon kuiville kohdille. Ja kuivahan mun kasvojeni iho tällä hetkellä on! FAB:n tuotteet ovat olleet itselleni pääasiassa hyvin mieluisia enkä tätäkään voidetta voi pahemmin moittia. Ei se ehkä ihan vastannut odotuksiani ja ollut mikään yltiökosteuttava, mutta aika kivasti se on kuitenkin itselläni toiminut iltakäytössä. Ja olen tosiaan siis muutenkin sitä mieltä, ettei oman ihoni kuivuutta taltuteta pelkällä kasvovoiteella vaan myös alla olevat tuotteet, kuten seerumi tai hoitoneste, vaikuttavat ihoni kuntoon aika paljonkin. Katsotaan kokeilenko tätä jossain vaiheessa myös vartalolle tai vaikka käsille, mutta toistaiseksi pidän tämän itselläni nimenomaan yövoidekäytössä.

Dr. Brandtin Hydro Biotic Recovery Sleeping Mask on siitä kiinnostava tuote, että se on varmaan puolentoista vuoden ajan nököttänyt käytössä olevien ihonhoitotuotteideni joukossa, mutta olen sen avannut vasta muutama päivä sitten. Kyseessä on ihoa tehokosteuttava yönaamio, joka lupaa myös esimerkiksi vähentää ihon punoitusta ja rauhoittaa sitä. Koostumukseltaan tämä on kevyempää kuin odotin, mutta toisaalta se ei ole ollenkaan hullumpi asia, sillä voide myös imeytyy ihoon kohtuullisessa ajassa eikä ole ainakaan kahden käyttökerran perusteella lähtenyt murustumaan kasvoilta pois. Monet yönaamiot ovat juurikin siitä murenemisestaan inhottavia käyttää. Yllättäen otin tämänkin nyt käyttöön nimenomaan siinä toivossa, että saisin ihoni kuivuuden kuriin ja kyllä eron selkeästi huomaa aamulla ihon kunnossa, kun olen tätä käyttänyt. Testikertoja on toki vasta se huimat kaksi kappaletta, joten vielä voi mielipiteeni muuttua, mutta ehdottoman positiivisilla ajatuksilla lähden tätä jatkossakin käyttämään. Mulla on toinenkin vastaava yönaamio tällä hetkellä käytössä ja näitä tuleekin varmasti vuoroteltua, kunnes COSRX:n yönaamio loppuu.

Miten on, onko tässä viisikossa mahdollisesti tuttuja tuotteita? :)

10 kommenttia:

  1. COSRX ainoastaan ainut tuttu ja sitä täytyisi ostaakin lisää. Aivan mahtava tuote <3 tälläinen koontipostaus on kyllä hyvä ja saa kivasti vinkkejä, mun pitäis kanssa postata syksyn ihonhoidosta. Nyt iho on ruennut kuivumaan joten se on syksyn merkki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi COSRX on kyllä ihan omaa luokkaansa<3 Jep, itsekin huomaa ihan selkeästi ihon kunnosta, että syksy on tosiaan tullut!

      Poista
  2. Muistan tuon Mudmaskyn, kaipa se tuli käytettyä.. Ei enää muistikuvia, ei siis tainnut olla mitenkään erityinen. Kiva kuitenkin, että saat noita tuotteita myös välillä käyttöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei toi Mudmasky mitenkään mieleenpainuva tuote kyllä ole, mutta mielellään sen pois käyttelee! :)

      Poista
  3. Nimeltä on kaikki tuttuja, mut CosRX on ainoa, jota olen käyttänyt ja se on ihana! FAB:in tuotteita on pitänyt jo pitkään kokeilla, mut se on aina vaan jäänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. COSRX on<3 FAB:lta haluaisin itsekin testata yhtä jos toista tuotetta!

      Poista
  4. COSRX on myös minulla käytössä. On aivan ihana ja erinomaisesti kosteuttava tuote<3 Muista tuotteista ei kokemusta, mutta item Beautyn puhdistusbalmi ja First Aid Beautyn voide odottavat mulla käyttöönottoa. Kiva, että dr. brandt on toiminut hyvin, ainakin nyt ensikokemusten perusteella:) Ihonhoidosta on aina mielenkiintoista lukea ja löytää uusia tuoteideoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. COSRX:n etanatuotteista en oo kenenkään kuullut vielä sanovan huonoa, varsinkaan tosta essencestä<3 Dr. Brandt on ollut ihan mielettömän hyvä, oon tykästynyt siihen nyt ihan toden teolla :) Kiva että nämä postaukset jaksaa kiinnostaa!

      Poista
  5. COSRXin tilasin vasta eleveniltä, kun on ainakin Kosmetiikkanörtin instassa ollut tiuhaan esillä, joten sen innoittamana nappasin koriin, en ole aiemmin kokeillut. FABin tuotteita tuli silloin Boxycharmissa, mutta LF onneksi tarjoaa niitä satunnaisesti :D Miulla taitaa olla ainakin ne kasvolaput (10 kpl) ja vartalovoide (matkakoko) odottelemassa käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sä tykkäät tosta COSRX:stä<3 Mäkin oon saanut noi FAB:n tuotteet kaikki joko LF:n bokseista tai sitten just Boxycharmista/Ipsy Plussasta. Ne kasvojen kuorintalaput on ihan huippuja, mulla on just paketti niitä avattuna!

      Poista

Kiitos kommentista!