sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Illan ihonhoitorutiinini


Mitä ihonhoitotuotteita käytän iltaisin? Entä missä järjestyksessä lisään ne kasvoilleni? Multa pyydettiin postausta ihonhoitoon liittyen painottuen juuri siihen, että mitä ja missä vaiheessa kasvoille tulisi mikäkin tuote laittaa. Oma ihonhoitorutiinini pohjautuu hyvin pitkälti siihen, minkä olen itse kokenut itselleni parhaimmaksi. Joitain vinkkejä olen saanut osallistuttuani taannoin TwistBe:n Uusi alku ihollesi -valmennukseen ja toki myös muiden blogeista ja netin keskustelupalstoilta olen saanut vinkkejä. En ole kosmetologi tai mikään muukaan kauneusalan ammattilainen, joten kaikki tämä perustuu tosiaan vain omiin kokemuksiini sekä muualta oppimaani, ei mihinkään tieteelliseen tai vähemmän tieteelliseen näyttöön siitä, miten asiat oikeasti olisi parasta tehdä. Tämä on mun versioni siitä, kuinka ihoani hoidan. Sinulla voi siis olla hyvinkin erityylinen tapa eikä se tarkoita, että kumpikaan olisi väärä tai oikeampi kuin toinen. Mieluusti kuulisinkin kommenttiboksin puolella teidän ihonhoitorutiineistanne! Valitsin tähän illan sen takia, että iltaisin kasvoille tulee laitettua selkeästi enemmän tuotteita kuin aamuisin.

Kuvassa näkyy erään perjantai-illan ihonhoitotuotteet aina ihonpuhdistuksesta kosteutukseen. Tämä on siis vain yhden illan versio ja vaihtelen käyttämiäni tuotteita vähän väliä - erityisesti putsarien, seerumin ja kasvovoiteen osalta. Pääpiirteittäin hoidan ihoani kuitenkin aina samalla tavalla. Noin pari kertaa viikossa käytän myös jotain kasvonaamiota, mutta ne jätin tämän postauksen ulkopuolelle ihan siitä syystä, etteivät ne ole jokapäiväisessä käytössä eivätkä siten kuulu päivittäiseen ihonhoitorutiiniini.

*Affiliate- eli mainoslinkki. Flow Cosmetics & Sensai pr-näytteitä.


Ihon hoito aloitetaan totta kai hyvällä puhdistuksella. Mä käytän aina meikkejä poispestessäni erillistä silmämeikinpoistoainetta. Garnier Eye Make-Up Remover 2in1* on ollut mulla käytössä jo vuosia. Mun silmät on todella herkät enkä vielä tähän päivään mennessä ole löytänyt toista putsaria, jonka mun silmät kestäisivät. Tämä onkin yksi niistä harvoista ei-cruelty free tuotteista, joita ostan yhä uudelleen ja uudelleen. Silmämeikki lähtee tämän kanssa pois vaivattomasti eikä tämä tosiaan omia silmiäni ärsytä millään tavalla.

Silmämeikin poiston jälkeen teen kasvoille kaksoispuhdistuksen, jonka ensimmäisessä vaiheessa käytän joko puhdistusöljyä tai -balmia. Flow Cosmetics Bilberry With Refreshing Lemon Cleansing Balm* on ihana hieman sitruksisen tuoksuinen puhdistusbalmi, joka liuottaa todella hyvin meikit pois kasvoilta. Kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa käytän tällä hetkellä aina Mádaran Cleansing Milkiä*, joka on puhdistustehoiltaan melko mieto, mutta toimii hyvin nimenomaan siinä ihonpuhdistuksen toisessa vaiheessa, kun meikit on jo saatu kasvoilta pois. Suihkusta tultuani käyn kasvot vielä läpi misellivedellä, jota edustaa tällä hetkellä pääasiassa Yes To Cotton Micellar Cleansing Water. Näin saan vielä varmuuden siitä, että kasvot tosiaan on puhdistettu kaikesta meikistä ennen kuin alan levittää sille muita tuotteita.


Miselliveden jälkeen lisään kasvoille hoitoveden, jota tällä kertaa edusti Lumene SISU Suojaava Hoitovesi*. Hoitovesi auttaa tuomaan kasvoille lisäkosteutta ja itse taputtelen hoitovedet kasvoille aina käsin ja usein lisään sitä useammankin kerran kasvoille. Seuraavaksi lisäsin kasvoilleni The Ordinaryn Granactive Retinoid 2% Emulsionia*. Tuotteen on tarkoitus mm. ennaltaehkäistä ihon ikääntymistä, mutta itse en rehellisesti sanottuna ole juuri eroa huomannut tätä käytettyäni ja pullo on jo lähes tyhjä. Pientä ihon napakoitumista tämä ehkä on tehnyt, mutta toisaalta olen vielä sen verran nuori, etten ehkä ole ihan parasta kohderyhmää tällaiselle tuotteelle.

Seuraavaksi levitän kasvoille seerumin, jonka valitsin aika pitkälti fiiliksen mukaan. Käytän mielelläni Lumene SISU Suojaavaa Tehotiivistettä* yhdessä saman sarjan hoitoveden kanssa, niin tälläkin kertaa. Sisu-sarjan seerumi rauhoittaa mukavasti omaa ihoani ja ehkäisee mm. sen punoitusta. Kosteuttavin mahdollinen tämä ei ole ja mulla onkin etsinnässä talven varalle uusi, kosteuttavampi seerumi. Ehdotuksia otetaan vastaan!


Seuraavaksi levitän silmänympärysvoiteen, sillä haluan antaa seerumin imeytyä ihoon kunnolla ennen kasvovoiteen levitystä. Sensai Cellular Performance Extra Intense Cream* on ollut mulla silmänympärysvoiteen osalta iltakäytössä siitä asti, kun sen jokunen kuukausi sitten itselleni sain. Suosin iltaisin sy-voiteena nimenomaan hyvin kosteuttavia ja mieluusti voidemaisia tuotteita. Aamuisin käytän monesti kevyempiä ja geelimäisiä tuotteita. Kasvovoide on aina ehdoton ja se vaihtelee mulla todella usein sekä ihon tarpeiden että omien mieltymysten mukaan. Tällä hetkellä yksi suosikkini on Bio2You Natural Nutritive Seabuckthorn Cream, joka on ihanan kosteuttava, mutta ei kuitenkaan liian "rasvainen" voide. Voide tuli joskus alkuvuodesta Bette Boxista ja otin sen vasta ihan hiljattain kunnolla käyttöön. Ja olen tykännyt ihan hirmuisesti!

Ihon kosteutuksen viimeistelee vielä kasvoöljy. Kesäisin en yleensä öljyjä käytä, sillä saan tarvittavan kosteuden iholleni ilman sitäkin, mutta ilmojen viiletessä astuvat myös kasvoöljyt mukaan illan ihonhoitorutiiniini. Mádara Superseed Soothing Hydration Facial Oil* on ehdoton suosikkini ja jo pari tippaa kerralla riittää. Tuote on varsinainen kosteuspommi ja kuiva ihoni rakastaa tätä. Tiedän, että jotkut lisäävät öljyn kasvoille ennen kasvovoidetta, mutta itse en ole niin koskaan tehnyt. Mulla öljy on se viimeinen tuote, joka lukitsee sen kaiken kosteuden alleen. En itse myöskään käytä kasvoöljyjä ikinä aamuisin, sillä mulla ei silloin valitettavasti ole kovinkaan kauan aikaa odotella edes kasvovoiteen imeytymistä.

En koe omaa ihonhoitorutiiniani mitenkään erikoiseksi. Joukkoon voisi varmasti vielä lisätä tuotteen tai pari ja toisinaan niin teenkin. Toisaalta vähemmälläkin tuotemäärällä varmasti tulisin toimeen, mutta eipä ihoni ainakaan pahaa ole tästä tykännyt!

Mitä teidän illan ihonhoitorutiiniin kuuluu? :)

19 kommenttia:

  1. Hei, tuo The Ordinaryn Granactive -tuote... Tarkoitus olisi analysoida sitä hiukan omassa blogissani lähitulevaisuudessa. Osin olet oikeassa, osin ehköäet. Jos asia kiinnostaa, niin blogihan löytyy täältä: https://dzinninajatuksia.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla täysin sama ajatus tosta tuotteesta ku Lindalla eli kiinnostaa kovasti tietää miten osin oikeessa ja osin ei. Mä ku oon luullu, että ihonhoitotuotteet voi toimia toisella eri tavalla kuin toisella. Särähtää vähän korvaan tollanen.

      Poista
    2. Dzinni: Toi tuote on kyllä mielenkiintoinen eli mieluusti luen muidenkin mielipiteitä siitä! :)

      Anonyymi: Kiva kuulla, että oot samoilla linjoilla tosta kun mä :) Dzinni tuskin tarkoitti mitään pahaa ja totta puhut, ihonhoitotuotteet toimii jokaisen iholla vähän eri tavoin!

      Poista
  2. Sensain sy-voide on kyllä ihana. :) Itse menen tällä hetkellä tosi simppelillä, Essen Sensitive Cleanseria ja Laponien geelipuhdistajaa kaksoipuhdistukseen, Whamisan toneria kerrostaen, sen päälle Lovely Dayn seerumi ja joko Essen Omega-voide tai Sensitive-sarjan Hydro Moisturizer. Sy-iholle Esse Plus -sarjan sy-voidetta. Joten mun rutiiniksi todella simppeliä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahh sitä se on<3 Kuulostaa hurjan hyvältä toi sun rutiini! Ja tossa oli ihan mielettömän monia tuotteita, joita haluaisin itsekin testata. Itse asiassa suurin osa kiinnostaa :D

      Poista
  3. Aika samankaltainen rutiini, tosin mä pesen silmämeikin puhdistusbalmilla pois, ja en enää yleensä käytä misellivettä. Eli puhdistustuotteita on pari vähemmän :) Ja mäkin käytän ehdottomasti öljy ylle! Nyt oon pärjäänyt vaan Madaran SOS-seerumilla ja Madaran kasvoöljyllä, vitsit miten ihanasti ne sopivatkin iholleni ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisköhän munkin testata kuinka noi silmämeikit lähtee balmilla pois..? Jotenkin oon vaan todennut yleensä kaikki muut kuin vedenkestävälle silmämeikille tarkoitetut putsarit itselle sopimattomiksi siihen silmämeikin puhdistamiseen. Tota SOS seerumia on kyllä ikävä! Pitää koittaa piakkoin hankkia se taas, joskos Mádaran tuottee tulisi piakkoin taas aleen :)

      Poista
  4. Mä luin tämän jo eilen illalla, mutta päätin jättää kommentin jälleen siihen että pääsen koneelle, koska helpompi kirjoittaa :D Ensinnäkin ihanaa, että toteutit tämän, oonkin ootellut tätä kovasti millon ilmestyy <3 Tiedän toki että jokainen tekee omalla tavallaan ja eri vaiheessa laittelee, mutta mä oon aina niin epävarma tällaisista niin on kiva kuulla miten muut tekee :')

    Mä oon aina miettinyt esim. laittaisko hoitoveden vai seerumin ensin. Siksi en oo koskaan käyttänyt niitä samaan aikaan, vaan aamuisin laitan seerumin ja iltaisin hoitoveden :D Nyt toki voin laittaa molempia peräkkäin (odotan tietysti että imeytyy). Nyt voisin ottaa myös öljynkin käyttöön ja laittaa sen viimeisenä, mutta taidan odotella vielä vähän pidemmälle kun tulee enempi pakkasta, mulla kun on niin rasvainen iho muutenkin niin tuntuu oudolle pistää vielä lisää öljyä siihen, mutta pakkasella iho kuivuu herkemmin :D Misellivettä pitäis kyllä ehdottomasti joskus kokeilla ja ostaa sellainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin on kiva lukea siitä, miten muut ihoaan hoitaa kun näistä voi saada aina uusia vinkkejä! Joko tuotteista tai sitten ihan koko tuotekategoriasta :)

      Perussääntö taitaa olla se, että "kevyempi" tuote ensin eli yleensä kaikki nestemäiset tuotteet (ainakin jos ne ei ole öljypohjaisia) kannattaa laittaa ensin, jotta ne imeytyy ihoon. Just sen takia laitan öljyn itse viimeisenä, ettei sen läpi enää samalla tavalla pääse voiteet sun muut imeytymään - ainakaan oman kokemukseni mukaan. Talvisin öljyt on kyllä superhyviä! Ja tippa tai pari riittää monesti jo tosi pitkälle, oma kuiva ihoni tosin tykkää isommastakin määrästä :D

      Poista
  5. Jotain kasvoöljyä olen itsekin harkinnut näin talviaikaan käytettäväksi, mutta toistaiseksi olen kyllä pärjännyt ilmankin! Itselläni ihonhoitorutiinini on suht sama, mutta ihan noin montaa tuotetta en illan aikana kasvoilleni käytä :) Silmämeikinpoistoaine, kasvojen putsari sekä misellivesi kuuluu jokailtaiseen puhdistukseen, ja sen jälkeen levitän kasvoille seerumin sekä kasvovoiteen, ja siinäpä se :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä öljyä, jos iho tuntuu talvella vaikka kuivuvan normaalia herkemmin :) Ne on tavallaan hurjan ihania, varsinkin pipettipulloissa olevat kun tykkään niin niistä itse pipeteistä<3 :D Hyvältä kuulostaa toi sun rutiini ja toi oli aika pitkälti se, millä itekin vielä pari vuotta sitten menin! Nyt on tullut pari tuotetta joukkoon vielä lisää, mutta kuten postauksessakin mainitsin, pärjäisin varmasti vähemmälläkin :)

      Poista
  6. Nuo hoitonesteet ovat itselle vielä aika tuntemattomia, vaikka muuten ihonhoitorutiini kuulostikin hyvinkin tutulta :) Varsinkin näin talvella tuollainen hoitoneste voisi kyllä tulla tarpeeseen, että iho varmasti saisi kaiken mahdollisen kosteuden itseensä :) Mäkin oon ihan tykästynyt tuohon Bio2You -kasvovoiteeseen, se on kyllä yks parhaimmista löydöistä tämän vuoden bette boxeista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoitonesteet tuo ihanasti pientä lisäkosteutusta iholle, varsinkin jos niitä jaksaa levittää useamman kerroksen! Ja ne on superhelppoja käyttää ja mun kokemukseni mukaan myös todella, todella riittoisia. En siis voin kuin suositella niitä. Ja joo siis toi Bio2You on ehdottomasti munkin mielestä yksi tän vuoden Bette Boxien paras tuote<3

      Poista
  7. Mäkin putsaan kasvot aina huolella, ja käytän siihen ainakin sen kolme tuotetta (öljypohjainen pesuaine, vaahto, misellivesi). Voi kuulostaa jonkun korvaan ihon hinkkaamisesta kuivan karheaksi, mutta kun käyttää hellävaraisia vaihtoehtoja niin ihosta tulee putipuhdas mutta pehmeä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuotteiden valinta tosiaan vaikuttaa ihan äärettömän paljon siihen, onko lopputuloksena kunnon ihonpuhdistuksen jälkeen kuiva korppuiho vai puhdas, hyvinhoidettu ja hyvinvoiva iho!

      Poista
  8. Hmm tässähän on kiva idea, ehkä voisin kopioida tämän rutiinipostauksen omassa blogissani :) ihan näin monta tuotetta mulla ei nyt löydy kyllä kaapista kun sulla tosin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kopioi ihmeessä<3 Lukisin tosi mielelläni sunkin ihonhoitorutiineista! :)

      Poista
  9. Mä oon aina miettinyt kuinka kauan sulla menee aikaa sun kosmetiikkarutiineihin iltaisin, itse kitisen jo parin tuotteen käytöstä :D Pitäisi kyllä käyttää paljon enemmän tuotteita ja panostaa meikkien poistamiseen, huomaan aina aamuisin, että taas jäi pikkaisen jotain ripsari jämiä kiinni...ja mä vihaan sitä tunnetta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah kyllähän tohon joo aikaa menee, enkä mäkään ihan aina jaksa. Varsinkin jonkun baari-illan jälkeen mulle on ihan yhdentekevää mitä iholleni heitän sen jälkeen, kun oon edes meikit saanut pois. Yleensä silloin mennään ihan vaan yövoiteella :D Mutta rakastan sitä, kun saan helliä omaa ihoa ja lisäillä sille eri tuotteita! Ihokin selkeesti tykkää siitä, sillä vielä muutama vuosi sitten se oli paljon huonommassa kunnossa - niin näppyjen kuin kuivuudenkin osalta.

      Meikinpoistoon kannattaa kyllä oikeesti panostaa! Erityisesti jos ne ripsarijämät ym. ärsyttää seuraavana aamuna :D

      Poista

Kiitos kommentista!