sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Kolme kosteuttavaa kasvovoidetta/-naamiota


Ilmojen viiletessä ja talven lähestyessä monet siirtyvät käyttämään yhä kosteuttavampia ihonhoitotuotteita, niin myös minä. Mulla on tosiaan kuiva iho, joka vaatii hyvän kosteutuksen myös kesäisin, mutta talvella saan ihoni todella helposti kuivahtamaan ihan täysin, mikäli en muista hoitaa sitä oikein. Rakastan erilaisia kosteuttavia kasvonaamioita, mutta parhaimpia niistä ovat ehdottomasti ne, jotka toimivat myös paksuna yövoiteena ja jotka voi siis jättää vaikuttamaan iholle yön yli. Ne tuntuvat syväkosteuttavan ihoani kaikkein parhaimmin ja toisaalta hieman rasvaisempikin iho hyötyy niistä nimenomaan naamiokäytössä, sillä totta kai voiteen voi aina pestä pois vaikutusajan jälkeen.

Tänään esittelen teille yllä olevassa kuvassa näkyvät kolme ihanaa kosteuttavaa naamiota, joista jokainen toimii myös superkosteuttavana kasvovoiteena!

*Tuote saatu blogin kautta


Mossa Vitamin Coctail Energy Boost Multi-Use Mask & Night Cream* on nimensäkin mukaisesti tarkoitettu joko kasvonaamioksi tai yövoiteeksi. Naamio on suunnattu erityisesti väsyneelle ja kuivalle iholle ja se sisältää mm. marjoista saatuja vitamiineja, kollageenia sekä hyaluronihappoa. Tuotetta voi levittää paksun kerroksen kasvoille ja 20 minuutin vaikutusajan jälkeen pestä pois tai vaihtoehtoisesti lisätä ohuemman kerroksen, jolloin tuote toimii hyvin yövoiteena. Omaan ihooni tämä imeytyy melko nopeasti, mutta voide jättää kasvoille hieman nahkeantuntuisen "kalvon". Se ei mua itseäni haittaa ja sen tunteen saa pois esimerkiksi tipalla kasvoöljyä. En ole itse tätä käyttänyt koskaan naamiona vaan olen antanut voiteen aina imeytyä ihoon kunnolla ja vaikuttaa yön yli. Aamulla iho tuntuu todella pehmeältä ja tämä onkin ihan lyömätön yhdistelmä saman sarjan kasvoöljyn kanssa. Ihana vanukasmainen koostumus ja makeahko tuoksu kruunaavat vielä kokonaisuuden. Olen kuullut paljon positiivisia kommentteja tästä myös sekaihon omaavilta henkilöiltä, sillä vaikka voide on koostumukseltaan tuhtia ja paksua, se kuitenkin imeytyy ihoon suhteellisen hyvin ja loput on helppo putsata kasvoilta pois.
Hinta: noin 18,90 €/60 ml.


Mádaran SOS-sarja on yksi parhaimpia mitä olen omalla kuivalla ihollani pitkiin aikoihin käyttänyt. Tämä Mádara SOS Instant Moisture + Radiance Hydra Mask on nimenomaan kosteuttava kasvonaamio, jonka on tarkoitus antaa vaikuttaa kasvoilla 15-20 minuuttia ja pyyhkiä sen jälkeen ylimääräinen naamio pois. Naamio sisältää nokkosta, hyaluronihappoa, pioniuutetta sekä kosteuttavia sokereita. Tuote on suunnattu kosteusköyhälle, stressaantuneelle ja kireälle iholle. Tätä ei siis ole suunniteltu yövoidekäyttöön eikä naamio ainakaan itselläni kokonaan edes imeydy kasvoihin. Käyn itse riittävän pitkän vaikutusajan jälkeen kasvot läpi kuivan vanulapun kanssa, jotta saan kasvoille jääneen ylimääräisen naamion pois. Naamiosta jää iholle lähinnä vaaleanpunertavaa väriä, joka värjää ikävästi esimerkiksi tyynyliinan, mikäli sitä ei ole pyyhitty pois. Veden kanssa en kuitenkaan lähde ihoa enää pesemään illalla, jotta naamio saisi vaikuttaa mahdollisimman hyvin myös yön yli. Tällä saa todella runsaasti lisää kosteutusta iholle ja koen tämän hyvänä tuotteena silloin, kun iho tarvitsee pitempiaikaista hyvää kosteutusta. Käytän tätä itse mieluiten juuri talvella, sillä naamion teholla on pitkäaikainen vaikutus ja kerta viikossa riittää itselleni oikein hyvin tämän kanssa. Näistä kolmesta tuotteesta tämä on selkeästi kallein, mutta Mádaraa saa suhteellisen usein myös -40% alennuksella heidän omilta sivuiltaan, jolloin tällekään ei jää hintaa kovinkaan paljoa.
Hinta: noin 33,00 €/60 ml.


Herbina Hoitava Kasvovoide on kolmikon edullisin, mutta hinta ei tämän tuotteen kohdalla omasta mielestäni kerro mitään sen tehoista. Rakastin tätä samaista tuotetta jo ennen Herbinan uudistusta enkä rehellisesti sanottuna tiedä mitä kaikkea tässä on muuttunut nimen lisäksi. Omalla ihollani tämä nimittäin toimii ihan yhtä hyvin kuin ennenkin. Tämä uusi versio toimii tuotekuvauksen mukaan niin päivä- kuin yövoiteena sekä kasvonaamiona. Voide sisältää ruusuvettä, manteliöljyä sekä sheavoita, joiden tulisi jättää iho pehmeäksi ja kosteutetuksi. Itse käytän tätä yövoiteen tavoin ja vähän paksumpikin kerros humahtaa ihooni nopeasti. Voide kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja todellakin jättää sen uskomattoman pehmeän tuntuiseksi. Rakastan myös tämän tuoksua, joka on marjaisa ja omaan nenääni todella rauhoittava. Hinta-laatusuhteelta tämä on mielestäni kolmikon paras. Voide kosteuttaa ihoa erittäin hyvin ja on juuri sitä, mitä oma kuiva ihoni tarvitsee. 
Hinta: noin 5,50 €/50 ml.


Kaikki kolme ovat koostumukseltaan paksuhkoja ja täyteläisiä. Ja ai että miten kauniin värisiä näistä jokainen on! Kaikkia kolmea voin suositella kuivan ihon pelastamiseksi. Käyttötapa kannattaa tosiaan valita oman ihotyypin ja ihon sen hetkisen tarpeen mukaan. Vaikutusaikaa ja naamion määrää lisäämällä kosteutustehot paranevat kullakin tuotteella, joten rasvoittuvammalle iholle totta kai riittää lyhyempi naamiotyylinen käyttö. Kuiva iho taas hyötyy eniten pitempiaikaisesta vaikutusajasta, jonka ainakin itse tykkään venyttää ihan yön yli saadakseni tuotteesta kaikki sen tehot irti!

Onko jokin näistä kolmesta tuotteesta teille tuttu? :)

12 kommenttia:

  1. Herbinan naamio/voide on munkin suosikki ja ihan samoista syistä<3 Aivan fantsu tuote<3 Toivottavasti sen valmistusta ei koskaan lopeteta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistinkin, että sä pidät siitä :) Se on kyllä huippu! Mähän luulin silloin, että se on lopetettu uudistuksen myötä, kun aiemmin sitä myytiin kasvonaamiona ja nyt -voiteena. Onneksi sain sun blogista tiedon, ettei asia näin ole :'D

      Poista
  2. Toi herbina tuoksui ainakin ihanalta, mutta vielä en saa sitä käyttöön kun on jonossa pari kasvorasvaa ennen tätänäin :) Nyt käytän just sitä kristallisuola-kasvorasvaa mikä tuli boksista aiemmin ehkä keväällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herbina on ihana<3 Mä en tainnutkaan tota rasvaa ikinä saada, ei ainakaan kuulosta kovin tutulta :D

      Poista
  3. Oij pakko sanoa ensin miten suloisen värisiä näistä jokainen on, kuten säkin sanoit! :D Mukava kooste ja vieläpä varmasti oikein hyvään aikaan, sillä usealla alkaa iho kuivahtaa näihin aikoihin kun pakkasia on. Hitto kun kädet sekä huuletkin kuivahtaa ja koko ajan täytyy rasvaa tunkea huuliin ja huulipuna ei näytä kivalle, vaikka päivällä rasvaa ja yöksi bepanthen ja vielä kuorinkin huulia... :'D Voihan pakkaset..

    Anywayy.. Mulla ei huomattavasti kuivu iho, mutta huomaan että joinain iltoina meikinpesun ja kasvoveden jälkeen kasvojen ihoa hieman kiristää. Otinkin nyt sitten The Body Shopin vakio yövoiteeni loputtua käyttöön tuon samaisen Mossan kasvovoiteen ja kyllä mä sen sekaiholleni jätän ihan yönkin yli. Eli ohut kerros kasvoille ja nukkumaan, aamulla kasvot kiittää, eikä ne tunnu yhtään sen rasvaisemmilta tuon yövoiteen levitettyä kuin mitä muiden. :D Ehkä ihan hyvä ottaa tuo rasvaisempi nyt talven ajalle käytölle :) Saa nähdä pystynkö jatkamaan sen käyttöä ihan niin pitkälle asti kun se loppuu, vai täytyykö kesälle vaihtaa joku ohuempi yövoide tuolta kaapista. Mielenkiinnolla kokeilin kyllä mitä mun nassu sanoo kun tuota ensimmäistä kertaa levitin yötä vasten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aattelin, että tässä vaiheessa vuotta tällaisesta voisi oikeesti olla hyötyäkin, kun yhdellä jos toisella alkaa iho hieman kuivua :) Mulla kuivuu kädet myös ihan älyttömästi! Töissä ne on ihan kuivat korput, mutta mun kädet ei kestä meidän työpaikan käsivoiteita enkä viitsi taas omia hajustettuja käyttää (niihin kädet on siis tottuneet), joten pitää aina odottaa kotiinpäästyä, että saan käsiin rasvaa :'D

      Tollanen kiristävä tunne on inhottava :/ Toivottavasti noi voiteet auttaa siihenkin! Toki jos putsarit on liian tujuja niin sekin voi sitä kiristävää tunnetta aiheuttaa, eli kannattaa harkita niidenkin vaihtamista talveksi, jos iho alkaa enemmänkin oireilla :) En tosin tiedä mitä sulla on nyt käytössä, mutta tässä siis yksi ehdotus mitä ehkä kannattaisi harkita! Hyvä kuulla, että toi Mossa toimii myös sekaiholla tolla tavalla<3 Ja just kun ei laita sentin paksua kerrosta niin ihan varmasti toimiikin :D

      Poista
  4. Noi Mossan ja Madaran tuotteet on ollut sellaisia mitä oon pitkään halunnut kokeilla. Varsinkin tota SOS naamiota. Herbinan voide on ollut ihan toimiva, mutta ei oo vielä päässyt kunnolla käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi on kumpikin ihania :) SOS-sarjasta suosikkini on kuitenkin se seerumi, se on niin superhyvää<3

      Poista
  5. Oon tykännyt hurjasti tuosta Mossan voiteesta, se tuoksuu aivan ihanalta ♥ Tuota Herbinaa olisi myös kiva testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuoksuu, ja toi Herbina tuoksuu myös hurjan hyvälle<3 Suosittelen kokeilemaan!

      Poista

Kiitos kommentista!