tiistai 19. huhtikuuta 2022

Kevään 2022 ihonhoitorutiinini

*Saatu ilmaistuote

Moikka! Ajattelin pitkästä aikaa kirjoittaa taas tämänhetken ihonhoitorutiineistani, eli millä tuotteilla hoidan näin keväällä kasvojeni ihoa. Puhdistustuotteiden suhteen mulla ei tule muutoksia vuodenajan mukaan, mutta muut ihonhoitotuotteet kyllä vaihtelevat jonkin verran sen mukaan eletäänkö viileitä vai lämpimiä aikoja. Olen yrittänyt ottaa tavoitteekseni käyttää vain paria saman kategorian tuotetta kerrallaan, eli esimerkiksi vain kahta eri seerumia, jotta saisin niitä joskus loppumaan eivätkä tuotteet ehtisi pilaantua ennen kuin saan ne käytettyä pois. Avattuna mulla on tällä hetkellä kuitenkin useampikin tuote, mutta tässä postauksessa esittelen nyt ne, joita pääasiassa tällä hetkellä käytän!

Aamuisin teen ihonpuhdistuksen pelkällä misellivedellä. En siis tee kasvoilleni vesipesua tai käytä muuten puhdistavia aineita. Mossa Juicy Clean 3in1 Cleansing Micellar Water on mun luottotuotteeni, sillä se ei kuivata tai tee ihoani kiristävän tuntuiseksi. Se on sopivan kevyt juurikin aamukäyttöön, mutta meikkejä en itse lähtisi tämän kanssa kasvoilta puhdistamaan. Mikäli siihen haluaa käyttää juuri misellivettä, kannattaa harkita jotain toista vähän tehokkaampaa. Miselliveden jälkeen painelen kasvoille 111Skinin Antioxidant Energising Essenceä*, joka on nestemäinen hoitovesi ja josta olen pitänyt kovasti. Tämän hoitoveden tulisi kosteuttaa, raikastaa ja rauhoittaa ihoa.

Hoitoveden jälkeen lisään kasvoilleni COSRX:n Advanced Snail 96 Mucin Power Essenceä*, joka toimii mulla aamuisin seerumina. Tämä on ihan loistotuote ja jos etanaseerumituotteet yhtään kiinnostavat, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä! 111Skinin Rose Gold Radiance Booster on ruusukullan sävyinen heleyttävä boosteri, jota lisään tipan tai pari joko suoraan kasvoille tai sitten kasvovoiteen sekaan. Tällä saa kivasti hehkua kasvoille, mutta lopputulos ei kuitenkaan ole mikään överi tai liian kimaltava. Tämä ei ole mulla jokapäiväisessä käytössä, mutta sen verran usein tähän tulee kuitenkin tartuttua, että koen tämän kuuluvan osaksi ihonhoitorutiiniani. Silmänympärysvoiteena käytän aamuisin PureHealsin Centella 80 Eye Creamia, joka on ihan superhyvä tuote ja sisältää suuren määrän ihoa rauhoittavaa ja kosteuttavaa rohtosammakonputkea. Sy-voide on koostumukseltaan kevyen geelivoidemainen, joten se toimii itselläni täydellisesti juurikin aamuisin.

Seuraavaksi vielä kasvovoide! Päivävoiteena suosin tällä hetkellä jompaakumpaa näistä kahdesta. Coxir Ultra Hyaluronic Emulsion* on kevyt kasvovoide, joka toimii täydellisesti meikinalusvoiteena. Se kosteuttaa ihoa hyvin, mutta imeytyy kuitenkin melko nopeasti. Kesäisin suosin vähän tästäkin kevyempiä voiteita, mutta nyt keväällä varsinkin tämä on ollut itselleni loistotuote. Vieressä oleva Glow Recipe Banana Soufflé Moisture Cream on niin ikään loistava päivävoide, mutta tämä on selkeästi Coxiria hieman paksumpaa ja kosteuttavampaa, joten tämän kanssa myös sitä imeytymistä saa odotella jonkin aikaa. Nyt aletaan olla pian siinä vaiheessa, että nappaan tämän yövoidekäyttöön, mutta toisaalta kiireettöminä aamuina, kun kasvovoiteen imeytymistä voi rauhassa odotella, tämä toimii varmasti jatkossakin hyvin päivävoiteena.

Illan ihonhoitorutiini alkaa totta kai kasvojen puhdistamisella. Silmämeikit poistan aina Garnierin Eye Make-up Remover 2in1:lla, joka on ehdottomasti paras testaamani silmämeikinpoistoaine. Se ei kirvele tai aiheuta ärsytystä silmissäni, mutta poistaa pysyvimmänkin silmämeikin. Ripsiliimat ja magneettiset eyelinerit ovat ainoat, joihin tämäkään ei niin helposti pure, mutta joka kerta olen nekin kuitenkin saanut silmistäni poistettua. 

Mikäli olen meikannut, teen iholleni aina kaksoispuhdistuksen ja kuvassa näkyvät kaksi tuotetta ovat esimerkki siitä kombosta, jota tällä hetkellä suosin. Puhdistus aloitetaan öljyllä, joista tällä hetkellä pääasiallisessa käytössä mulla on the SAEM Natural Condition Cleansing Oil. Tuote puhdistaa meikin helposti kasvoilta pois ja emulgoituu pelkällä vedellä, joten toiselle puhdistustuotteelle ei välttämättä enää ole tarvetta, mikäli ei itse koe kaksoispuhdistusta tarpeelliseksi. Itse kuitenkin viimeistelen puhdistuksen vielä toisella tuotteella, kuten kuvassa näkyvällä Kate Somervillen Goat Milk Moisturizing Cleanserilla, joka on voidemainen puhdistusaine ja yksi tämän hetken ehdottomista suosikeistani. Meikittömän ihon käyn läpi aina nimenomaan tällaisen kevyemmän puhdistustuotteen kanssa, eli öljyputsareita en käytä, mikäli kasvoillani ei ole ollut meikkiä.

Illan hoitonesteet ja seerumit määräytyvät tällä hetkellä ihon oman tilan mukaan eli riippuen siitä kuinka kuivalta se näyttää ja tuntuu. Toisinaan tästä kolmikosta kaikki päätyvät mun iholleni, mutta joskus valitsen käyttöön vain kaksi. 111Skin Antioxidant Energising Essence* on tosiaan vakikäytössä mulla aamuisin ja usein myös iltaisin, sillä tämä preppaa ihon kivasti muita hoitotuotteita varten. Aamukäytöstä löytyvä COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence* on vaihtoehtoinen tuote 111Skinille ja  valitsen näistä kahdesta siis jommankumman tai sitten molemmat, mikäli iho tuntuu erityisen kuivalta. SERUMKIND Purple Cabbage Drop on mun tämän hetken suosikkiseerumini iltakäytössä, ja tätä käytän siis aina riippumatta siitä mitä muita hoitotuotteita olen laittanut iholleni ennen tätä. Tämä kolmikko toimii loistavasti yhdessä, mutta pikkuhiljaa aletaan saada sen verran lisää lämpöasteita, että saan lopullisesti jättää yhden näistä tuotteista pois.

Illalla silmänympärysvoiteena toimii Dewytreen Ultra Vitalizing Snail Eye Cream*, joka on valtavaan 40 ml kokoiseen tuubiin pakattu voide. En edes tiedä kuinka kauan tämä on ollut mulla käytössä, sillä sy-voidetta ei kerralla kovin paljon kulu. Voide on hieman venyvää, kiitos sen sisältämän etanaseerumin, mutta oikein miellyttävää käyttää ja tämä kosteuttaa todella hyvin. Aurelia Cell Revitalise Night Moisturiser* on paksu ja täyteläinen kasvovoide, jota olen käyttänyt yövoiteena nyt jonkin aikaa. Voidetta ei kerralla kovin paljon kulu, joten tämä 30 ml kokoinen tuubikin on osoittautunut hyvin riittoisaksi. Ei tämä suosikkini ole, mutta voide kosteuttaa hyvin ja se on pääasia.

Onko näistä tuotteista joku teille tuttu tai herättikö joku ehkä kiinnostuksen? :)

6 kommenttia:

  1. Kiinnostavia tuotteita sulla käytössä ja kiva lukea niistä :)

    VastaaPoista
  2. Paljon ihania tuotteita! Cosrxää pitäisi kyllä joskus ostaa testiin, mutta mä haluan vähän saada kaappeja nyt vielä hiottua tyhjemmäksi :) Mossan kasvovesi on ollut oikein mieluinen ja tykkään siitä sikana! Koitan kuitenkin pannuttaa nyt toista kasvovettä veks niin sitten voisin "minimoida" mun ihonhoitotuotteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. COSRX:lle multa todella iso suositus, se on ehdottomasti yksi parhaita k-kosmetiikan brändejä mun mielestä<3 Mossan misellivesi on ihan superhyvä, ihanaa että säkin oot tykästynyt siihen :)

      Poista
  3. Kiva postaus, mullakin on tulossa kevään ihonhoidosta juttua. Aika samalta se näyttää kuin sullakin. Aamuisin huuhtaisen kasvot vedellä, jotenkin jos silmät on yhtään rähmineet tai aran tuntuiset niin en uskalla laittaa miselliä. Sitten alan laittaa hoitonestettä ja seerumia, voidetta jos on aikaa antaa imeytyä :) aika kiireisiä nuo aamut, viikonloppuna sitten aina ihan ajan kanssa :) jotenkin olen nyt enemmän innostunut ihonhoidosta kuin meikeistä! Ehkä kun on tullut ostettua uusia, mielenkiintoisia tuotteita ja onhan niitä Boxycharmistakin kertynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innolla odottelen sun postausta! Ymmärrän hyvin, kun sulla tulee muutenkin niin herkästi silmiin reaktioita kosmetiikasta, en varmasti itsekään tossa kohtaa laittaisi mitään ns. ylimääräistä. Arkiaamuisin on itsellänikin on ollut yleensä sen verran kiire, että eri vaiheita on tullut skippailtua, mutta nyt äitiyslomalla saa onneksi panostettua ihonhoitoonkin, ainakin silloin kun sitä ehtii ylipäätään tehdä :D

      Poista

Kiitos kommentista!