sunnuntai 26. kesäkuuta 2022

Kesäinen Kosmetiikkahaaste

Moikka! Tänään vastaillaan haasteen muodossa muutamiin kosmetiikka-aiheisiin kysymyksiin, jotka liittyvät tavalla tai toisella kesään. Rakastan erilaisia haasteita ja tageja, joita olen itse luonut muutamia jo aiemminkin. Nyt edellisestä haasteesta, varsinkin itsetehdystä, on jo kulunut tovi, joten päätin keskikesän kunniaksi tehdä taas pitkästä aikaa uuden haasteen. Nämä mun haasteeni ovat totta kai ihan vapaasti kaikkien halukkaiden käytössä, eli mikäli joku muukin haluaa omassa blogissaan vastailla kysymyksiin niin antaa mennä vaan. Linkkailkaa vaikka omat postauksenne mulle tähän, jos kysymyksiin päädytte vastaamaan, jotta pääsen lukemaan teidänkin vastauksenne!

1. Mitä aurinkosuojia käytät vai käytätkö sellaisia ollenkaan?
- Käytän ehdottomasti. Vartalolle käytän milloin mitäkin ihan perus markettituotteita. Kasvoille suosin k-kosmetiikan aurinkosuojia sekä Jane Iredalen Powder-Me SPF aurinkosuojaa, joka on puuterisessa muodossa. Käytän sekä kemiallisia että fysikaalisia suojia, joskin yleensä kemialliset ovat olleet itselleni mieluisampia.

2. Meikkaatko kesäisin tai muuttuuko meikkityylisi jotenkin kesän tultua?
- Meikkaan kyllä eikä meikkini kesällä juurikaan muutu talveen verrattuna tuotteiden osalta. En siis jätä esimerkiksi meikkipohjaa tekemättä, jos meikkiä laitan. Tosin nyt kuluneen vuoden aikana olen tykästynyt myös vähän kevyempään meikkityyliin, johon esimerkiksi se meikkivoide ei kuulu lainkaan, mutta pääasiassa meikkaan kesällä kuten muulloinkin. Sävyt saattavat vaihdella ja olla kesäisen kirkkaita. Lisäksi aurinkopuuteriin tulee tartuttua kesällä enemmän! En kuitenkaan koskaan ole lopettanut meikkaamista kesällä enkä koe esimerkiksi hellekelejä ongelmaksi meikin kannalta. Oma ihoni ei onneksi ole rasvoittuva ja meikit pysyvät pääasiassa oikein hyvin kasvoillani oli hellettä tai ei. Toki on paljon myös päiviä, kun meikkiä en lainkaan kasvoilleni laita.

3. Lempisävyt kesämeikissä?
- Hempeän pastilliset ehkä nykyään. Aiemmin olisin saattanut sanoa, että kaikki kirkkaat ja värikkäät sävyt ovat suosikkejani, mutta nyt tänä kesänä olen pitänyt eniten niistä vähän hennommista pastelleista, jotka toki myös ovat värikkäitä. Eivät kuitenkaan räikeitä! Vaaleanpunainen ja laventeli ovat tällä hetkellä ehkä ne eniten käytetyt sävyt silmillä ja huulilla, toki ruskeita ja nudeja unohtamatta.

4. Vaihdatko ihonhoitotuotteitasi kesällä?
- Vaihdan monet voiteet ja seerumit kevyempiin, sillä ihoni ei normitilanteessa tarvitse kesällä läheskään yhtä kosteuttavia tuotteita kuin talvella. Nyt olen kuitenkin kirjoittanut synnytyksen jälkeisistä pienistä iho-ongelmistani, joten käytän edelleen hyvinkin pitkälti samoja tuotteita nyt kuin keväällä. Kasvovoiteen olen vaihtanut kevyempään sekä aamuisin että iltaisin, mutta muuten rutiinit ovat kutakuinkin samat tällä hetkellä. 

5. Paras kesäinen hajuvesi?
- Voisin mainita tähän lähes jokaisen omistamani Escadan kausituoksun, mutta sanon kuitenkin Lanvinin Modern Princess Blooming EdT:n, joka on ihanan hedelmäinen kukkaistuoksu. Tämä sopii täydellisesti kesään, vaikka toki käytän tätä arkituoksuna ihan vuoden ympäri.

6. Minkä sävyiset ovat kesäkyntesi?
- Mulla on tällä hetkellä ihan vaan väritöntä kynsilakkaa, kun en pahemmin kynsilakkoja omista - varsinkaan mitään värikkäitä kesäsävyjä. Jos saisin tällä hetkellä valita niin ottaisin varmaan jotkut ihanan pastellisen keltaiset kynnet!

7. Kesäisin luomiväripaletti?
- Omasta kokoelmasta sanoisin varmaan Jeffree Starin Jawbreakerin. Tässä on aivan upea kattaus värikkäitä luomivärejä ja paletti on mulla käytössä ehdottomasti eniten juuri kesämeikeissä. Tästä myös löytyy niitä ihania pastelleja, joita ylempänä kerroin suosivani kesämeikeissäni.

8. Pesetkö kesällä hiuksesi useammin kuin muina vuodenaikoina?
- Mä pesen omat hiukseni luvattoman usein muutenkin ja kesällä monesti ihan päivittäin, mikäli ulkona on kuuma tai olen käynyt vaikka uimassa. En siis muutenkaan yleensä ikinä saa pesuväliä kahta päivää pidemmäksi. Varsinkaan, kun yritän taas vähentää kuivashampoon käyttöä. 

9. Paras suihkugeeli kesäksi?
- Pakko sanoa viime vuoden kausituoksu The Body Shopin Fresh Raspberry. Tämä on selkeästi makeampi kuin yleensä suosimani suihkugeelit kesäisin, mutta näin hyvää vadelmalta tuoksuvaa suihkugeeliä en ole koskaan aiemmin omistanut. Tuoksu oli tässä siis niin aito marjaisa vadelma kuin olla voi ja mua harmittaa ihan älyttömästi, etten ostanut tätä koskaan lisää!

10. Avainasiat meikin pysymiseen kesällä?
- Pohjustus kuntoon. Ihonhoitotuotteiden ja aurinkosuojan tulee sopia yhteen primerin ja/tai meikkivoiteen kanssa (toki sama myös muina vuodenaikoina). Lisäksi hyvä primer on ainakin itselleni todella tärkeä, jotta meikki pysyy paikoillaan. Kesällä oma suosikkini on ehdottomasti Jane Iredalen Smooth Affair Facial Primer & Brightener for Oily Skin, joka luo erittäin hyvän pohjan pysyvälle meikille. Kiinnityssuihke on myös itselläni käytössä aina kesäisin ja yleensä suosin kesällä mattaisia suihkeita.

Innostuuko joku muu vastaamaan näihin? Toki vastauksia voi heittää ihan kommentteihinkin vaikka vaan yksittäisiin kysymyksiin! :)

8 kommenttia:

  1. Innostuin. Pitää tehdä tää myös omaan blogiin. Kiitos ideasta! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, innolla odotan sun vastauksia! ♥

      Poista
  2. TBS Raspberry parasta <3 Sarjan varalojogurttia ja kuorintaa oli vielä saatavilla Jumbon Emotionissa kun kävin siellä tällä viikolla. Mutta just tätä parasta suihkugeeliä ei ollut! Katselen, laskisiko hinnat vielä niin ostaisin kyllä varmasti kokeiluun. Olikohan 15€ alessa se vartalokuorinta, se on kyllä liikaa minulle aletuotteesta :D Kivoja suosikkeja ja vastauksia! Tuskin tulen täksi kesäksi tätä postausta toteuttamaan, mutta katsotaan vuoden päästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bongasin myös Fresh Raspberryn vartalovoiteen TBS:n verkkosivuilta ja piti tietty heti katsoa josko sitä suihkugeeliäkin vielä löytyisi. No eipä tietenkään löytynyt :D TBS:n kuorinnat on aika kalliita, vaikkakin toki ne on hyviäkin. Ensi kesänä sitten, jos silloin tekee mieli tää toteuttaa<3

      Poista
  3. Mielettömän kiva haaste, vastaan kyllä ehdottomasti, kiitos tästä <3

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva haaste, mielelläni vastailen näihin kysymyksiin blogissani heinäkuun aikana:) Juuri tuota kyseistä suihkugeeliä en hankkinut koskaan, ja nyt kyllä harmittaa. Sitä on niin paljon kehuttu! Tuo hajuvesi kuulostaa myös hyvältä, saattaisi olla sen tyyppinen josta itsekin tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa saada lukea sunkin vastaukset! Toivottavasti Fresh Raspberry tulisi vielä myyntiin niin saisit säkin sen hankittua, jos mieli vielä tekee. Lanvinin hajuvesi kannattaa ehdottomasti myös tuoksutella, mä en normaalisti välitä edes kukkaistuoksuista, mutta toi on ihana ♥

      Poista

Kiitos kommentista!