sunnuntai 30. heinäkuuta 2023

Mitä kosmetiikkatuotteita otan mukaan kotimaanreissulle?

Moikka! Me lähdetään keskiviikkona perheen kanssa pienelle reissulle, kun ensin ajamme Turusta Rantasalmeen Järvisydämeen ja sieltä muutaman päivän kuluttua vielä siskoni mökille, joka sijaitsee sopivasti noin puolessa välissä tätä Turku-Rantasalmi matkaa. Nyt ajattelin kertoa teille mitä kaikkia kosmetiikkatuotteita tulen ottamaan tälle pienelle, alle viikon kestävälle reissulle mukaan! Mä en ole henkilö, joka esimerkiksi mökkeillessä meikkaisi, mutta koska tuolla Järvisydämessä pääsemme mieheni kanssa kahdestaan illalliselle ilman lasta, ei ole puhettakaan että jättäisin meikit kotiin. Mulla on tapana pakata aina mukaan vähän liikaakin tavaraa, oli se sitten kosmetiikkaa tai vaatteita, kun ajattelen aina, että "jos kuitenkin tarvitsen tätäkin", vaikka todellisuudessa tiedän, että en 99% todennäköisyydellä tarvitse. Varsinkin nyt lapsen kanssa sitä on tullut entistä enemmänkin tällaiseksi varman päälle pelaajaksi, vaikka oikeastihan jonkin oleellisenkin asian puuttuessa sen saa kyllä hankittua lähes varmasti kaupasta ja yleensä sitä myös pärjää ihan ilmankin. Näitä valintoja pohtiessa pyrin kuihenkin pitämään järjen kädessä, eli mitä kaikkea kosmetiikkaa ajattelin pakata mukaan itselleni, kun lähdemme reissuun?

Aloitetaan hiustenhoitotuotteista, joita en tällä hetkellä ihan hirveästi normiarjessakaan itse asiassa käytä. Spesiaalitilanteet erikseen toki, mutta mukaan lähtee shampooksi Wella Professionals Fusion Intense Repair Shampoo, hoitoaineeksi Wella SP Hydrate Conditioner ja hoitosuihkeeksi otan vielä Schwarzkopf Gliss Supreme Length Hoitoainesuihkeen. Kuivashampoo olisi näiden lisäksi myös ihan paikallaan, mutten sellaista tällä hetkellä omista enkä usko jaksavani myöskään ostaa. Hyvin minimalistinen kattaus siis hiustenhoidon osalta, kun en jatkuvassa käytössä tarvitse mitään öljyjä tai seerumeitakaan enää nykyään hiuksilleni! Hiuslakkaa pohdin edelleen, mutta mulla on lakkaa vain yksi jättipullo, joka vie tilaa sen verran paljon, etten tiedä haluanko raahata sitä mukaan.

Ihonhoidossa aloitetaan puhdistustuotteista, joita lähtee mukaan tämä nelikko. Ensimmäisenä silmämeikinpoistoaine, joka on ainut käyttämäni eli Garnier Eye Make-up Remover 2in1. Sen lisäksi otan kaksoispuhdistukseen tarvittavat tuotteet - Holika Holika Seed Blossom Moisture Cleansing Oilin sekä Taika Kosteuttavan Puhdistusgeelin. Näillä saan meikit reissussa pois ja jostain syystä nappaan reissuihin aina mieluummin mukaan nestemäisen öljyputsarin kuin puhdistusbalmin, vaikka sellainen veisi itse asiassa aika paljonkin vähemmän tilaa. Viimeisenä vielä Mossan Juicy Clean Hyaluronic Acid Micellar Water, joka toimii mulla aamu"putsarina" ennen kosteuttavia ihonhoitotuotteita. 

Muiden ihonhoitotuotteiden kanssa koitan päästä mahdollisimman vähällä ja pakata mukaan myös kompromissiratkaisuja, mikäli vain pystyn. Varsinainen kasvovesi jää kotiin, sillä en halua ottaa 500 ml jättipulloa Frudiaa, mutta mukaan lähtee hoitonesteeksi Glow Skincaren Milkdew pH Balancing Moisture Milk Toner, joka siis toki kulkee ihan kasvovesinimikkeen alla, mutta jonka miellän itse hoitonesteeksi. Seerumeissa en pysty kompromisseja tekemään, sillä en halua avata uutta ja ottaa sitä riskiä, ettei uusi tuote sopisi niin päivä- kuin iltakäyttöön. Mukaan lähtee sekä Lapalette Beautyn Vita Yellow Double C Serum aamukäyttöön että Farmacy Beautyn Filling Good Hyaluronic Acid Plumping Serum iltakäyttöön. Kasvovoiteessa teen sen sijaan kompromissin ja otan mukaan vain Etuden Moistfull Collagen Emulsionin, joka menee niin päivä- kuin yövoiteestakin näin kesällä. Samoin mukaan lähtee vain yksi silmänympärysvoide - Muradin Hydro-Dynamic Ultimate Moisture For Eyes. Lisäksi matkaan lähtee totta kai aurinkosuojaksi A'Pieu Pure Block Aqua Sun Gel SPF5+ PA+++, joka toimii hyvin yksinäänkin meikin alla.

Vartalonhoidon osalta nappaan suihkugeeliksi mukaan The Body Shopin Zesty Lime Blossomin ja vartalovoiteeksi The Body Shopin Refreshing Passionfruit Body Yogurtin. Todennäköisesti en vartaloani pahemmin rasvaile, mutta haluan tuon purnukan silti ottaa varuiksi mukaan. Käsivoiteena mulla on Ziajan Goat's Milk Hand Cream ja huulivoiteena laukussa kulkee aina Frudian Blueberry Hydrating Honey Lip Balm. Mukaan lähtee myös vartalolle tarkoitettu aurinkosuoja, joku perus Nivea, jota en muistanut tähän kuvata sekä totta kai dödö. Katsotaan koenko tarvetta jollekin aloe vera geelille, todennäköisesti en, sillä en jaksa mitenkään uskoa, että onnistuisin ihoani esimerkiksi polttamaan, varsinkaan kun säätiedotus lupaa lähinnä vesisadetta koko tulevalle viikolle.

Meikeissä yritän päästä vähällä, mutta todellisuudessahan niitä tulee kuitenkin otettua mukaan aika paljon, kun oma perusmeikkini sisältää niin runsaasti tuotteita. Meikkipohjan tuotteissa mukaan lähtee primeriksi Jane Iredalen Smooth Affair Facial Primer & Brightener for Oily Skin, joka on mun luottotuote tilanteessa kuin tilanteessa. Meikkivoiteeksi otan Estée Lauderin Double Wear Stay-in-Place Makeupin ja peiteaineeksi lähtee Too Facedin Born This Way Multi-Use Sculpting Concealer. Puuteriksi otan uuden OPV Beautyn Translucent Loose Setting Powderin, jota en ole vielä korkannut käyttöön, mutta joka pääsee siitä huolimatta mukaan, sillä nykyinen puuterini loppuu seuraavalla meikkauskerralla. Viimeistelypuuteriksi pääsee Hourglassin Ambient Lightning Powder Dim Light ja meikinkiinnittyssuihkeena toimii KimChi Chic Beautyn Stage Proof Matte Setting Spray, jota olen muutenkin viime ajat käytellyt erittäin ahkerasti.

Matkoille otan aina jonkin monitoimipaletin, josta löytyy poskipunaa, highlighteria ja bronzeria. Tämä theBalmin In theBalm Of Your Hand on mun luottotuotteeni reissuissa, joten otan sen ehdottomasti mukaan tälläkin kertaa. Paletista löytyy mm. Bahama Mama Bronzer sekä Mary-Lou Manizer, joka on edelleen yksi kauneimpia highlightereita, mitä tiedän. Luomiväripaletiksi matkaan lähtee niin ikään luottopalettini - Too Facedin Chocolate Bar Eyeshadow Palette. Tällä saa taiottua kauniita meikkejä ja sävymaailma on juuri sopiva siihen, mitä reissuissa haluan meikeiltäni.

Seuraavaksi kulma- ja silmämeikit! Kulmatuotteissa mennään perinteisesti Anastasia Beverly Hillsin Brow Wizin sekä Brow Powder Duon kanssa. Silmämeikeissä otan mukaan eyelineriksi NYX Vivid Matte Liquid Linerin ja ripsiväreiksi Catricen Glam & Doll False Lashes Mascara Waterproofin sekä essence lash princess false lash effect mascaran. En ota mukaani esimerkiksi kulmageeliä, sillä se ei normaalistikaan ole mikään pakollinen osa meikkiäni. Kuvassa näkyy myös ainut mukaan ottamani huulipuna, joka on essencen hydrating nude lipstick 302 heavenly. Tällä huulipunalla pärjään taatusti, kun tarkoituksena ei tosiaan ole meikata kovinkaan montaa kertaa reissun aikana.

Sellaisella tuotevalikoimalla mun olisi siis tarkoitus lähteä reissuun! Pakkaatteko te matkoille mukaan kosmetiikkaa yleensä reilusti vai yritättekö päästä mahdollisimman vähällä? :)

6 kommenttia:

  1. Ihania juttuja otit mukaan! Mukavaa reissua teille :) jos jonnekin lähden niin nappaan vaan tuon käyttismeikkipussin tuosta pöydältä mukaan ja jonkun ison paletin. Hius- ja ihonhoidossa menisin varmaan aika samalla linjalla, seerumina mulla menis sama aamuin illoin. Vartalovoidetta en ottaisi mukaan kun se ei mulle aina tarpeellinen ole :) dödö taas on ja joku tuoksu. Eikä huulirasvaa passaa unohtaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hei hajuvesihan multa unohtui tästä ihan täysin, hyvä kun mainitsit siitä :D Ehdottomasti pitää joku tuoksu napata mukaan. Mulla oli pitkään joku miniminipullo Escadaa aina laukussa mukana ja sitä käyttelin matkoillakin, mutta se on ajat sitten nähnyt jo parhaat päivänsä eikä siis sovellu enää käyttöön.

      Poista
  2. Oot kyllä pakannut raskaasti, mutta toki hyvin :) Ja jos olette matkanneet autolla on helppo ottaa enemmänkin tavaraa mukaan. Jos on tullut mentyä pidemmälle, vaikka autolla, pakkaan aina erittäin kevyesti mukaan. Oma hoitoaine on aikalailla pakollinen, että tukka ei mene pilalle. Tietyt meikkijutut on tärkeitä mutta en usein ota edes isoakaan palettia mukaan ulkomaanreissulle. Mutta onhan se kiva että on kaikki perustarpeet saatavilla, kuin elää silleen kuin itse - että pesen sitten koko naaman tolla Garnier silmämeikinpoistoaineella ja vanulapuilla kun en ottanut muuta mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoitoaine on kyllä pakollinen! Ei noissa hotelleissa ym. välttämättä aina tosiaan ole mitenkään kunnollisia hiustenhoitotuotteita, joten niiden varaan en itse uskaltaisi laskea missään tilanteessa. Toki hyviäkin tuotteita noista löytyy, ei sitä voi sanoa :) Mulle ei itse asiassa ole koskaan tullut mieleenkään, että toi Garnier voisi toimia koko kasvoilla, mutta toisaalta miksikäs ei! Jos se nyt ei ehkä pitempiaikaiseen käyttöön ole toki paras, mutta hetkellisesti varmasti menee.

      Poista

Kiitos kommentista!