perjantai 5. heinäkuuta 2019

Edulliset meikkiuutuudet essenceltä!


Essence ei ole brändinä varmasti jäänyt yhdeltäkään kosmetiikasta ja meikeistä kiinnostuneelta vieraaksi brändiksi. Essencen tuotteista on puhuttu ja niitä on hehkutettu niin paljon, että brändi on varmasti ainakin nimeltä tuttu, vaikkei tuotteita ehkä olisikaan tullut testattua. Essenceltä löytyy edulliseen hintaan kattava valikoima erilaisia meikkituotteita ja oma kokoelmani kasvoi taas hiljattain kolmella tuotteella, joista aion tässä postauksessa teille kertoa. Essencen tuotteet ovat monesti joko hittejä tai huteja - joko ne toimivat loistavasti tai sitten eivät ollenkaan. Hinnallahan näitä ei ole pilattu, joten rahallisesti ei ole kovin suuri menetys, vaikka jokin tuote ei itsellä toimisikaan. Miten tämän kolmikon kanssa kävi?


Essence insta perfect liquid make up on mattapinnan jättävä, vedenkestävä meikkivoide. Ostin omani sävyssä 20 very vanilla, joka on vaalea ja keltapohjainen meikkivoide. Meikkivoide antaa puolipeittävän lopputuloksen, jota on mahdollista myös kerrostaa peittävämmän lopputuloksen saamiseksi. Olin lukenut tästä kyseisestä meikkivoiteesta kehuja, minkä takia juuri tämä valikoitui mulle testiin essencen meikkivoiteiden joukosta. Olen testannut tätä nyt pariin otteeseen enkä rehellisesti sanottuna ole ihan varma mitä mieltä tästä olen. Ensinnäkin meikkivoide levittyy siveltimen kanssa vähän huonosti, sillä sivellin jättää kasvoille rumia viiruja. Toisaalta se ei mua niinkään haittaa, sillä käyn joka tapauksessa kasvot aina läpi myös kostean meikkisienen kanssa, jolloin ne viirutkin lähtevät pois. Lopputulos on matta ja tosiaan mukavasti kerrostettavissa, mutta täysin peittävää lopputulosta tällä ei mielestäni saa - eikä toisaalta tarvitsekaan.

Pysyvys tällä on hyvä ja peiteaine blurraa ihohuokosiakin yllättävän hyvin, mutta kuivalle iholle tämä ei silti ole paras mahdollinen valinta. Näiden kahden käyttökerran aikana olen nimittäin huomannut, että tämä kasautuu ruman näköisesti ihon kuivempiin kohtiin ja näin kesällä mun ihoni ei ole edes kuivimmillaan. En siis välttämättä halua tietää miltä tämä näyttää kuivalla talvi-ihollani. Meikkivoide ei ole koostumukseltaan kovinkaan paksua ja jo pienellä määrällä saa kasvot kauttaaltaan meikkivoiteen peittoon. Tuote on siis hyvin riittoisaa, mistä iso plussa. Sävyvalinta oli itselleni hyvä, mutta mikäli tästä satun ruskettumaan, tulee meikkivoide nopeasti olemaan itselleni liian vaaleaa. Periaatteessa siis pidin monilta osin tästä, mutta kasautuminen ihon kuivimpiin kohtiin ei kuulosta kovin lupaavalta tulevaa talvea ajatellen. Suosikkiani tästä ei tullut, mutta varsinkin nyt kesällä käytän mielelläni vähän kevyempiä meikkivoiteita täysin peittävien sijaan eli kyllä tämä käyttöön pääsee jatkossakin. Täytyy vaan muistaa huolehtia kunnolla ihon kosteutuksesta, ettei niitä kuivia kohtia iholta löytyisi.
Hinta: noin 5,59 €/30 ml.


Essence camouflage+ healthy glow concealer tuli napattua mukaan täysin heräteostoksena, sillä multa löytyy varsin hyvä peiteaine ekä etsi sille korvaajaa. Tykkään kuitenkin testata edullisia peiteaineita, joista saa monesti sitten hyviä tuotteita ihan arkikäyttöön. Tämä peiteaine lupaa peittää kunnolla ja jättää iholle myös valoa heijastavan hohteen, mikä ei ehkä ole ihan se, mitä eniten peiteaineelta toivon, mutta toisaalta varsinkin kevyemmän meikkipohjan kanssa pieni hohde varmasti toimii hyvin. Ostin omani sävyssä 20 light neutral ja peiteaine on tosiaan vaaleaa ja melko neutraalia, tosin enemmän viileän kuin lämpimän sävyistä. Peittävyydeltään tämä on sellaista keskiluokkaa - ei missään nimessä UD:n All Nighterin veroista, joka on ehdoton suosikkini, mutta kyllä tämäkin häivyttelee ihan kivasti silmienalusten tummuutta. Mitään kovin suurta hohtoa en tämän kanssa huomaa iholla, mutta ei tämä täysin mattakaan taida olla. Koostumukseltaan tämä on aika juoksevaa eikä tämä ole kasautunut mulla juonteisiin, mistä iso plussa. Peiteaine lupaa pitkäkestoisuutta ja vedenkestävyyttä ja hyvin tämä on paikoillaan pysynytkin, siinä ei ole siis valittamista. Kelpo peiteaine arkimeikkiin!
Hinta: noin 3,49 €.


Essence lash princess false lash effect mascara waterproof oli tästä kolmikosta se, josta olin eniten innoissani. Mähän rakastan tästä ripsiväristä sitä ei-vedenkestävää vihrein yksityiskohdin varusteltua versiota, mutta salaa olen aina toivonut senkin olevan vedenkestävä. Tämän ripsivärin pitäisi tehdä ripsistä irtoripsimäiset antaen niille runsaasti sekä volyymia että pituutta. Vedenkestävyyden ansiosta tämän tulisi totta kai myös pysyä paikoillaan suurempienkin aktiviteettien aikana ja pysyvyys tällä onkin oikein hyvä. Harmillisesti siihen tämän ripsivärin hyvät puolet sitten melkein jäävätkin. Tämä ei ole millään tasolla samanlainen sen ei-vedenkestävän version kanssa, sillä mun on ollut vaikea saada tästä edes väriä tarttumaan ripsiin! Kyllä se lopulta pitkän tahkomisen jälkeen tarttuu, mutta lopputulos ei ole mulle kovinkaan mieluinen. Ripsiväri erottelee ja antaa kyllä tavallaan sellaisen tuuhean viuhkamaisen efektin ripsille, mutta pituutta tämä ei lisää eikä tällä saa omaan makuuni riittävän näyttäviä ripsiä. Ei vaikka alla olisi ripsiprimer.

Pysyvyyden lisäksi tämän ainut erittäin hyvä asia on se, että tämä pitää taivutukset paremmin kuin ei-vedenkestävä ripsiväri, mutta se on aika laiha lohtu, jos en tämän kanssa saa ripsistäni sellaisia kuin haluan. Uskon tämän olevan monien mieleen, sillä lopputulos tämän kanssa on kauniin eroteltu, mikä sinänsä näyttää hyvältä, mutta itse kaipaan erilaista ja ennen kaikkea näyttävämpää lopputulosta. Mun juttuni tämä ei valitettavasti ollut, mutta enköhän mä tämän pois saa kuitenkin käytettyä.
Hinta: noin 4,09 €.

Onko essence teille mieluinen brändi? Suositteko ylipäätään enemmän edullista vai kalliimpaa kosmetiikkaa? :)

12 kommenttia:

  1. Kyllä mä suosin edullista kosmetiikkaa yleensä jo ihan kustannussyistä, essence onkin yksi suosikkimerkeistäni.
    Arvokkain meikkituotteeni on Urban Decay Naked Cherry-paletti, eikä minusta sekään ole hintansa arvoinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naked Cherry onkin ainut perinteisistä Nakupaleteista, jota en itse omista :D Essence on hyvä esimerkki siitä, ettei hyvän tuotteen tarvitse maksaa maltaita :) Ja onneksi nykyään löytyy niin paljon hyviä ja edullisia kosmetiikkabrändejä niin ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi meikkien takia!

      Poista
  2. Sekä että, Essence on kyllä tosi kiva, monipuolinen merkki jolla on yllättävän laadukkaita tuotteita.
    Meikkien suhteen kallistun usein halvempaan ja ihonhoidon suhteen sitten enemmän satsaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa oon kuullut tosi monilta - ihonhoidosta ollaan valmiita maksamaan selkeästi meikkejä enemmän :) Mulla meni aiemmin toi ihan toisinpäin ja ostin kalliita meikkejä ja koitin ihonhoidon suhteen päästä mahdollisimman halvalla. Nykyään ostan molemmissa hinnasta riippumatta sitä, mikä parhaiten itsellä toimii!

      Poista
  3. Essence on yks mun suosikki ripsivärien, kynsilakkojen ja huulituotteiden suhteen. Myös luomiväripaletit on yleensä 6/5. 😍 Tota meikkivoidetta meinasin kans ottaa pullon testiin, onneks tuli luettua tämä sun teksti. Tietää kostuttaa ihon kunnolla ennen kokeilua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäät essencestä! Multa löytyy yksi essencen luomiväripaletti ja ai että se on kyllä hyvä<3 Ei ikinä uskoisi, että se maksoi alle kuusi euroa. Joo mun kuivalla iholla toi meikkivoide ei toiminut ihan parhaalla mahdollisella tavalla eli suosittelen tosiaan huolellista ihonkosteutusta!

      Poista
  4. Mä tykkään tuosta essencen peiteaineesta. Se ei tosiaankaan ihmeemmin mitään hehkua tuo, mutta peittää hyvin silmäaluset, eikä mene juonteisiin mulla, mikä on sen suurin ansio. Essencen ripsivärit on enimmäkseen hyviä, mutta on niitä hutejakin joukossa, vaikka toisaalta toisen hitti on toisen huti ja päinvastoin. Oma suosikkini on essence super curl volume mascara, koska siinä on itselleni sopivan mallinen kapea harja, massa on sopivan notkeaa, eikä ripsiin tulee mitään klimppejä, joita inhoan suuresti.
    Insta perfect meikkivoidetta en ole kokeillut, mutta ohut koostumus kuulostaa hyvältä.

    Kivaa viikonloppua Linda<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä supertärkeetä, ettei peiteaine mene sinne juonteisiin, sillä se näyttää suoraan sanottuna kamalalta jos peiteaine kasautuu sinne eikä sitä saa häivyteltyä pois. Ripsarit on essencellä kyllä just sellanen kategoria, mistä osa sopii yhdelle ja toinen toiselle! Mä en oo kovin montaa niistä vielä edes testannut, kun oon sen itsellä täydellisesti toimivan jo löytänyt, mutta täytyy pitää toi sun mainitsema mielessä! Ihanaa uutta viikkoa<3 :)

      Poista
  5. Tuo meikkivoide oli aivan järkyttävä, kaksi kertaa käytin ja etiäpäin. En jaksa tapella huonojen meikkien kanssa. Ihan liian luirua, ei levittynyt ja jäi rumiksi viiruiksi kasvoille. Peiteaineesta olisin tykännyt, se oli tosi hyvä mutta kirveli silmiä koska sisältää allergisoivaa ainesosaa. En voi käyttää silmien lähellä, kuten en ylipäätään mitään essencen ripsivärejä, en muutenkaan pidä niistä, huonoja olleet enimmäkseen. Mutta essence on silti yksi lempimerkeistäni kun löytää vaan ne hyvät tuotteet. Hintahan on edullinen kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en saanut tota meikkivoidetta levittymään siveltimen kanssa ilman niitä viiruja, mutta onneksi meikkisieni korjasi tilanteen :D Mä olin ekan käyttökerran jälkeen myös valmis heittämään ton pois, mutta päätin antaa sille uuden mahdollisuuden ja nyt toi on mun mielestä ihan ok, vaikka ne viirut ärsyttääkin. Muuten toi levittyy mulla ihan hyvin! Toi on ihan totta, että essenceltä pitää löytää ne itselle sopivat tuotteet :) Onneksi valikoima on laajahko ja hinnat edullisia niin pääsee hyvin testailemaan!

      Poista
  6. Olen kuullut Essencestä kehuja ja päädyinkin ostamaan saman Insta glown, peitevärin ja vielä luomivärinkin. Petyin ja ihmettelin, mitä näistä työstetään, kun ei ainakaan mulla olleet hyviä. Luomivärinappi ihan ok, muttei mikään wow. Onneksi jätin tuon ripsivärin kauppaan kädestäni. Sitten voitin meikkejä, joissa oli mm. Essencen luomiväripaletti. Se on hyvä! Samoin meikinpoistoaine. Eli ilmeisemmin osa toimii, osa ei. Hinnasta ei onneksi jää kokeilut kiinni, ja pettymyksiä on tullut myös kalliimmissa, kuten Mac, Lumene jne, joten..
    Kiitos, postaus hyvä ja rehellinen. Arvostan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä se menee pitkälti just noin, että osa essencen tuotteista on hittejä ja osa niitä huteja! Mä ostin joskus vuosia sitten jonkun huulipunan essenceltä ja siitä ei irronnut väriä yhtään huulille. Samoin eräs toinenkin ripsari on ollut täysin surkea, mutta sitten taas joukosta on löytynyt niitä kunnon helmiäkin :) Mulla on myös yksi essencen luomiväripaletti ja se on aivan ihana<3 Niitä tuotepettymyksiä mahtuu tosiaan myös noihin vähän kalliimpiin merkkeihin, eli sinänsä ihan hyvä, että essence on kuitenkin edullinen brändi eikä harmita ihan niin paljon, jos tuotteet ei itsellä toimikaan :D Kiitos paljon!

      Poista

Kiitos kommentista!