keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Coxir Ceramide Daily UV Sun Block - Fysikaalinen ja kemiallinen suoja samassa paketissa

*Saatu ilmaistuote Bearel.fi

Alkukesän hellejakso on ainakin nyt pieneksi hetkeksi väistynyt ja täällä Varsinais-Suomessa ollaan saatu nauttia huomattavasti viileämmistä, mutta silti kovin kesäisistä ilmoista. Aurinkosuojaa ei tule silti edelleenkään unohtaa, vaikka lämpötilat ovatkin laskeneet, sillä ihon suojaaminen auringon UV-säteiltä on edelleen tärkeää. Olen tämän kesän aikana päässyt tutustumaan kolmeen korealaisen kosmetiikan aurinkosuojaan, jotka olen kaikki saanut Bearelilta ilmaistuotteina. Nyt esittelyyn pääsee Coxir Ceramide Daily UV Sun Block*, joka on ehkä näistä kaikista kolmesta testaamastani k-kosmetiikan aurinkosuojista kiinnostavin. Tässä yhdistyy nimittäin sekä fysikaalinen että kemiallinen aurinkosuoja!

Coxirin tuotteita voit ostaa Bearelilta. Tämän aurinkosuojan hinta on 18,90 €/80 ml. Alekoodilla lipsticklovelinda saatte -15% alennuksen Bearelin valikoimista!

Coxir Ceramide Daily UV Sun Block* on suojakertoimella SPF+/PA+++ varustettu voidemainen aurinkosuoja. Kertauksena vielä, että SPF-arvo kertoo tuotteen UVB-suojan voimakkuudesta ja PA-arvo puolestaan UVA-suojasta. Mitä korkeampi UVB-suoja, sitä paremmin tuote ehkäisee ihon palamisen. UVA-suojaa taas tarvitaan ennaltaehkäisemään ihon vanhenemista, ihosyöpää sekä ruskettumista. Tämän tuotteen SPF50+/PA+++ arvot ovat korkeat, eli aurinkosuoja on tässä hyvin voimakas. Tämä Coxirin aurinkosuoja on ns. hybridisuoja, joka sisältää sekä fysikaalisen että kemiallisen suojan auringon UV-säteitä vastaan. Olen vuosikaudet käyttänyt itse nimenomaan kemiallisia aurinkosuojia, mutta nyt tänä kesänä tutustuin ensimmäistä kertaa myös fysikaaliseen suojaan. Tällainen hybridituote oli mulle jälleen kerran uusi, mutta sitäkin mielenkiintoisempi tuttavuus! Olen nyt käyttänyt tuotetta muutaman viikon ajan, joten olen aika hyvin saanut muodostettua tästä mielipiteeni.

Coxir Ceramide Daily UV Sun Block on sävyltään valkoista ja koostumukseltaan melko kevyttä. Aurinkosuoja on suunnattu erityisesti kuivan ja ikääntyvän ihon tarpeisiin, ja itseäni kiinnosti totta kai etunenässä se, kuinka tuote omalla kuivalla ihollani toimii! Tuote sisältää ihon omaa suojakerrosta vahvistavia ja sen kuntoa parantavia keramideja. Lisäksi voiteesta löytyy rauhoittavaa aloe veraa sekä kosteuttavaa hyaluronihappoa. Voiteen tulisi antaa tehokas suoja auringon UV-säteitä vastaan sekä ehkäistä ihon pigmenttimuutoksia ja samalla hoitaa ihoa. Coxirin aurinkosuoja sopii käytettäväksi niin kasvoilla kuin vartalollakin, mutta itse olen käyttänyt tätä pääasiassa kasvojen ja kaulan iholla.

Fysikaalisissa aurinkosuojissa mua itseäni häiritsee ehdottomasti eniten se, että niitä pitää hieroa ihoon todella kauan, jotta voide asettuu iholle tasaisesti eikä näytä iholla valkoiselta. Ilmeisesti kaikista fysikaalisista suojista sitä valkoista lopputulosta ei edes saa pois, mutta olin kuitenkin vähän skeptinen sen suhteen, miten tämä hybridisuoja käyttäytyy. Pelkäsin kuitenkin täysin turhaan, sillä vaikka tätä saakin hieroa ihoon hitusen kauemmin kuin pelkkää kemiallista aurinkosuojaa, ei tästä jää iholle lopulta minkäänlaista sävyä! Kuvassa olen levittänyt voidetta reiluhkon määrän kämmenselälleni ja kuten näkyy, ei voiteesta jäänyt valkeaa lopputulosta iholle.

Tämä Coxirin aurinkosuoja jättää iholle hitusen tahmean pinnan, mutta ei kuitenkaan häirisevissä määrin. Olen kuitenkin valinnut tämän sen takia itse käyttöön mieluummin meikittöminä päivinä kuin meikin alle. En sano, etteikö tämä toimisi myös meikin alla käytettynä, sillä ainakaan parin testikerran jälkeen tämä ei ole lähtenyt esimerkiksi rullaamaan meikin alta pois. Jostain syystä koen kuitenkin miellyttävämpänä käyttää meikin alla muita aurinkosuojia. Voiteessa on yllättävänkin voimakas tuoksu, joka tulee aniksesta. Omaan nenääni tuoksu on hyvin lakritsainen, eikä ehkä suosikkini, mutta kuitenkin varsin siedettävä. Aurinkosuojat täytyy aina muistaa poistaa kasvoilta, ja tämänkin tuotteen kanssa suosin ehdottomasti kaksoispuhdistusta, jotta saan voiteen varmasti kokonaan kasvoiltani pois.

Hybridisuoja oli mielenkiintoinen ja myös mieluisa uusi tuttavuus. Ei tämä yllä silmissäni ihan A'Pieun kemiallisen suojan tasolle, joten se pitää siis edelleen paikkansa suosikkiaurinkovoiteenani. Valitsen tämän kuitenkin mieluusti meikittöminä päivinä aurinkosuojakseni ja mielestäni tuotteella on hyvä hinta-laatusuhde, sillä esimerkiksi vain kasvoille käytettäessä 80 ml tuubista riittää pitkäksi aikaa. Hintaa tällä oli tosiaan Bearelilla 18,90 €.

Millaisia aurinkosuojia te suositte - kemiallisia, fysikaalisia vai tämän Coxin voiteen kaltaisia hybridejä? :)

2 kommenttia:

  1. Luin just jonkun artikkelin, että vaikka käyttäisi aurinkovoidetta, niin se ei estä ihosyöpää vaan palamista. Ilmeisesti just pitäis ostaa tommosta jossa on korkea UVA-pitoisuus, jos haluaisi eritoten pienentää ihosyövän lähtökohtia. Juuri nenänpään, otsan ja hartioiden suojaus taitaisi olla tärkeintä, että ylhäältä tulevat säteet eivät ne ihan kävellessä tai seistessä, ulkona ollessa, saa liikaa aurinkoa. Tällainen kemiallinen+fyysinen suoja on varmasti tosi hyvä, koska sillä ainakin voisi kuvitella saavansa paljon paremman suojan aurigolta :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kaikissa aurinkosuojissa ei tosiaan välttämättä oo ollenkaan sitä UVA-suojaa ja itsekin vielä jokin aika sitten luulin, että SPF-kertoo myös siitä. Vaan eihän se näin olekaan! Noi sun mainitsemat kohdat on just niitä, jotka suurimmalla osalla taitaa ensimmäisenä palaakin, niin myös mulla silloin joskus, kun auringossa tuli oltua enemmän. Nykyään välttelen auringossa oloa aika radikaalistikin, kun oon polttanut itseni muutamia vuosia sitten tositosi pahasti enkä haluu enää kokea samaa :D

      Poista

Kiitos kommentista!