keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Esittelyssä Luomiväripalettini | Osa 3

Tänään startataan jo kolmas osa tästä postaussarjasta, jossa esittelen teille luomiväripalettejani! Tarkoituksena on käydä kerralla läpi aina viisi luomiväripalettia lyhyin esittelyin ja arvosteluin. Lopuksi kerron vielä paletin hintatiedot sekä arvosanan asteikolla 1-5. Tässä tulee mukavasti käytyä sitä omaa palettikokoelmaa läpi ja olen aika kivasti saanut tämän ansiosta otettua myös uudelleen käyttöön sellaisia luomiväripaletteja, joihin en ole välttämättä koskenut vuoteen tai jopa pariin vuoteen. Tästä viisikosta jopa neljä on tullut mulle kauneusboksien mukana tai niiden add-oneista ostettuna, mutta nyt pidemmittä puheitta mennään katsomaan mitä mieltä olen näistä luomiväripaleteista!

Huda Beauty Amethyst Obsessions Eyeshadow Palette

Yhdeksän sävyn kompakti minipaletti, jossa on kuitenkin paletin kokoon nähden oikein hyvän kokoiset luomivärinapit. Paletista löytyy kolme mattasävyä ja loput ovat enemmän tai vähemmän shimmerisiä ja metallinhohtoisia. Mattasävyt ovat pigmenttisiä ja helposti työstettäviä. Shimmersävyistäkään ei pigmenttiä puutu, mutta kaikkein glitterisimmät sävyt varisevat jonkin verran alas poskille, jos niiden kanssa ei ole extravarovainen. Paletin sävymaailma on melko tummanpuhuva, mutta omaan makuuni aivan ihana ja luumun, purppuran ja violetin sävyjen ystäville tämä on todella hyvä paletti! Paletti on kooltaan tosiaan hyvin pieni ja kompakti, mutta siitä löytyy silti peili. Itse sain tämän paletin taannoin Ipsy Plussasta ja olen tästä pitänyt kovasti. Kaipaisin ehkä itse hieman enemmän mattasävyjä joukkoon ja muutenkin hitusen erilaista sävymaailmaa, sillä nyt tuntuu, etteivät kaikki shimmersävyt oikein käy yksiin mattasävyjen kanssa. Muuten paletissa ei juuri ole valittamista.
Hinta: $27,00
Arvosana: 3½/5

Urban Decay Naked Smoky Eyeshadow Palette

Urban Decayn Naked paletit jakavat paljon mielipiteitä, mutta mä itse pidän näistä. Smokystä löytyy todella hyvä kattaus pääasiassa viileitä ja tummanpuhuvia sävyjä, joilla saa helposti taiottua kunnon smokey eye -lookit! Paletista löytyy 12 sävyä, joista osa on mattaisia ja osa shimmerisiä. Sävymaailma on itselleni mieluisa ja tämä onkin yleensä aina mun valintani, kun haluan tehdä smokey eye -meikkejä. Luomivärien laatu ja pigmenttisyys on mielestäni hyvä, parempi kuin joissain muissa Naked-paleteissa ja varsinkin shimmersävyissä on huiman hyvä pigmentti. Paletti on itse asiassa poistunut myynnistä, kuten alkuperäinen Naked 1 palettikin, joten tätä ei valitettavasti enää ole saatavilla. Smokystä löytyy peili ja sen mukana tuli myös kaksipäinen sivellin. UD:n palettien siveltimet ovat käytännössä ainoita luomiväripalettien mukana tulleita siveltimiä, joita olen ottanut itse käyttöön. Yleensä en niistä välitä, mutta UD:lla siveltimet ovat olleet laadukkaita ja omiin tarpeisiini sopivia. Hyvä paletti tummiin meikkeihin!
Hinta: 47,50 € (ostohetkellä 2015)
Arvosana: 4/5

Hipdot Zion Eyeshadow Palette

Tämän upean paletin nappasin mukaan Boxycharmin add-oneista viime syksynä, ja tästä tulikin kertaheitolla yksi suosikkipaleteistani. Sävymaailma on kuin tehty mulle, sillä tästä löytyy punertavia, oranssihtavia ja lilan eri sävyjä, eli juuri niitä sävyjä, joista itse eniten pidän! Paletista löytyy neljä shimmersävyä ja loput ovat mattaisia. Olisin toivonut, että paletissa olisi ollut vielä yksi vaalea shimmersävy tuon kultaisen shimmerin lisäksi, mutta olen sellaisen napannut sitten tarvittaessa mukaan muista paleteista. Pigmenttiä riittää varsin hyvin ja laatu tässä on muutenkin kohdillaan, varsinkin kun paletti ei ole mikään kallein mahdollisin. Eniten omissa silmissäni kehuja saa kuitenkin paletin sävymaailma. Tästä löytyy peili ja paletti on muodoltaan ohut ja litteä.
Hinta: $20,00.
Arvosana: 4½/5

Crown Brush Fuego Eyeshadow Palette

Tämä oli ensimmäisiä paletteja, joita Boxycharmista sain ja itse asiassa myös yksi ainoita niitä alkuajan paletteja, joita mulla vielä on. Tässä on todella kaunis kattaus lämpimiä sävyjä ja paletin punaruskeat sävyt ovatkin mulla kovassa käytössä syysmeikeissä. Shimmersävyjä paletista löytyy neljä ja loput ovat mattaisia. Mattasävyt eivät ole laadullisesti kaikkein parhaita, sillä niiden työstämisessä on välillä pieniä ongelmia, mutta shimmersävyt ovat mukavan pehmeitä ja todella pigmenttisiä. Paletti ei ole kooltan mikään älyttömän isokokoinen, mutta luomivärien pannut ovat kuitenkin todella suuret. Mulle tulee tästä paletista mieleen UD:n Naked Heat, joka multa löytyy myös, enkä varsinaisesti tarvitsisi molempia, joten saa nähdä annanko tämän paletin jossain kohtaa eteenpäin. Tämä paletti ei ole suosikkini enkä tätä tosiaan käytä juuri muuten kuin syksyisin, eli pärjäisin hyvin ilmankin.
Arvosana: 3-/5
Hinta: $30,00

Tarte Clay Play Face Shaping Palette

Viimeisenä vielä Tarten paletti! Paletti ei varsinaisesti ole pelkkä luomiväripaletti vaan tätä voi käyttää yhtä lailla myös kasvoille esimerkiksi varjostusten tekemiseen, mutta itse miellän tämän nimenomaan luomiväripaletiksi. Paletista löytyy todella hyvä kattaus mattaisia nuden ja ruskean sävyjä. Tästä löytyy käytännössä kaikki tarvittavat sävyt ruskean mattameikin tekemiseen sekä lukuisia hyviä häivytyssävyjä eri meikkeihin. Luomivärien pigmentti on todella hyvä ja tällä paletilla innostuin keväämmällä tekemään ihan täysmattoja silmämeikkejä, vaikka aiemmin en tehnyt sellaisia oikeastaan koskaan. Paletti on jykevä ja laadukkaan oloinen. Lisäksi siitä löytyy suuri peili. Tämä ei ole enää myynnissä, mutta Tartelta löytyy paletista Vol 2 versio, jossa osa sävyistä on täysin samoja kuin tässä alkuperäisessä Clay Play paletissa. Uusi paletti on herättänyt jonkin verran myös ihmetystä, sillä se on pakkaukseltaan ja mm. sävyjen nimiltä täysin sama kuin tämä alkuperäinen, mutta osa sävyistä on tosiaan muutettu. Mä en ole mattapalettien ylin ystävä, mutta tämä on loistava!
Hinta: $45,00 (vuonna 2019)
Arvosana: 5-/5

Onko paleteista joku teille tuttu? :)

8 kommenttia:

  1. Ompa upeita paletteja tässäkin osassa! Tuo UD Smokey olisi ollut ihana sillon kun vielä kävi paljon klubeila, ois saanut tosi hienot meikit tehtyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä itselläkin jäänyt toi baarissa käyminen aika vähiin, joten ei sellaisia kovin tummia meikkejä tuu tehtyä enää samoin kuin just 20 vuotta täyttäneenä :D Smoky on niihin ihan täydellinen<3

      Poista
  2. Mulla oli tuo Tarten paletti, mutta en oikein siitä ikinä innostunut. Joten annoin eteenpäin. Yleensä kyllä tartesta tykkään. Mulla on tainnut olla 5 palettia heiltä kaikkineen❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on pari Tarten palettia ja tää on niistä ehdottomasti mieluisampi! Tarten luomivärien laatu on hyvä, mutta jotenkin en muuten niin oo itse brändin tuotteista kiinnostunut :)

      Poista
  3. Mulla on muistaakseni 1 Tarten paletti ja se on kyllä hyvä <3 näistä esitellyistä mulla on tuo Huda, mutta en ole kokeillut sitä vielä :D sit löytyy Smoky, se on kyllä parhaimpia Nakuja, tykkään todella paljon siitä. Nyt on ollut luomivärien käyttö nollissa helteiden takia, ei pysy raskailla luomilla joten turha yrittää :D kesälomalla ajattelin meikkailla enemmän kun ei tarvii hikoilla töissä ja jospa nää megahelteet hellittäisi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huda ehdottomasti testiin, sopii varmasti loistavasti sun silmien väriin<3 ;) Smoky on ihana, munkin mielestä yksi parhaimmista Nakedeista mitä on! Toi on harmi, että kaikki ei pysty luomivärejä helteillä käyttämään :/ Itsellä onneksi pysyy hyvin, kun luomet ei rasvoitu tai muuta. Primeria toki täytyy käyttää, mutta sitä käytän muutenkin aina. Ensi viikolla pitäis vissiin vähän hellittää, ainakin Turussa, joten toivottavasti niin myös käy ja saadaan vähän viilempiä ilmoja vaihteeksi :D

      Poista
  4. Naked Smoky on mulle ihan hurjan rakas paletti, vaikka harvemmin tulee tehtyä kunnon smokey eye -meikkejä enää tänä päivänä. Paletilla on mulle kuitenkin kovasti tunnearvoa ja lisäksi paletin ulkomuoto on aivan upea! Muita UD:n paletteja mulla ei enää olekaan, vaikka kovin pidän luomivärien laadusta. Uusien Naked-palettien sävymaailmat eivät oikein kolahda, varsinkaan niiden värikkäämpien, sillä mun mielestä koko Naked-sarjan pointti pitäisi olla tarjota suht neutraaleja ja helposti lähestyttäviä paletteja. Mitä tulee värikkäisiin luomiväreihin, ihmettelen miksei Urban Decay tee enää esimerkiksi Vice-paletteja tai muuten todella värikkäitä paletteja, sillä ne olivat hirveän suosittuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua välillä huvittaa kuulla ihmisten arvostelevan Naked paletteja, koska ne ovat heidän mielestään liian neutraaleja ja "tylsiä". Kun sehän noissa tosiaan on juurikin ollut idea! Toki neutraalien sävyjen ei tarvitse kaikkia miellyttää, mutta itse miellän Nakedit juurikin enemmän neutraaleiksi kuin värikkäiksi, vaikka esimerkiksi Ultraviolet ei ole kyllä neutraalia nähnytkään. Tykkään tosi paljon ton uusimman Wild Westin sävymaailmasta, kun se on mun makuun ihanan maanläheinen. Sen voisin jopa hankkia, vaikka muuten uusimmat Nakedit ei enää itselle niin kolahda! Vicet oli tosi kauniita, mäkin omistin aikoinaan yhden, mutta sen oon antanut eteenpäin :)

      Poista

Kiitos kommentista!