torstai 20. lokakuuta 2022

Syksyn ihonhoitorutiinit | 2022

*Saatu ilmaistuote

Ajattelin tulla taas pitkästä aikaa jakamaan teille tämän hetkisen ihonhoitorutiinini, joka on siis mallia syksy 2022. Kirjoittelin alkukesällä postauksen ihoni oikuttelusta, joka alkoi pian huhtikuisen synnytyksen jälkeen. Part 2 olisi ollut enemmän kuin paikoillaan, sillä joitain viikkoja sitten ihoni oli aivan kamalassa kunnossa. Leuka oli täynnä finnejä, siis kirjaimellisesti niitä oli kymmenittäin, mutta muuten kasvot olivat täysin finnittömät. Todennäköisesti finnit olivat siis hormoniperäisiä ja hormonien heittelyhän on ihan normaalia synnytyksen jälkeen. Tällä hetkellä tilanne on jo hurjasti parempi niiden suhteen, kun uusia tulee enää vain satunnaisesti, vaikka vanhojen jäljet edelleen ovatkin monin paikoin näkyvissä. Ihoni on alkanut myös osoittaa jälleen kuivumisen merkkejä, mistä olen enemmän kuin iloinen, sillä kuivan ihon hoitaminen on itselleni tuhat kertaa helpompaa kuin tuon yllättäen ilmestyneet superepäpuhtaan ihon, joka on täynnä kipeitä finnejä.

Olen mennyt näiden samojen ihonhoitotuotteiden kanssa nyt jo jonkin aikaa, sillä näiden kanssa olen saanut ihoni rauhoittumaan (jos se nyt tuotteista on ollut kiinni) tai ainakaan se ei ole enää mennyt pahempaan suuntaan. Pikkuhiljaa rutiinit kaipaavat kuitenkin jo muutosta ja kosteuttavampia tuotteita, mutta tässä vielä rutiini, jolla on menty koko alkusyksy!

Aamun ihonhoitorutiinini alkaa tuttuun tapaan sillä, että käyn kasvot läpi miselliveden kanssa. Ihoni ollessa epäpuhtaimmillaan saatoin puhdistaa kasvot ihan kunnon putsarilla, mutta nyt ollaan taas palattu miselliveteen. Käytössä on mikäpä muukaan kuin Mossa Juicy Clean 3in1 Cleansing Micellar Water, joka on mun suosikkini. Miselliveden jälkeen painelen kasvoille yhden tai pari kerrosta Huxleyn Secret Of Sahara Toner; Extract It -kasvovettä, joka on ehdottomasti yksi parhaimpia kasvovesiä. Mulla oli tämän kasvoveden kanssa pitempi tauko, kun käyttelin pois muita, mutta nyt olen taas korkannut uuden pullon tätä ihanuutta! Kosteuttavat kasvovedet lisään aina ilman vanulappua, sillä en näe mitään järkeä imeyttää (kallista) tuotetta vanulappuun, kun sillä ei kuitenkaan ole tarkoitus kasvoja puhdistaa vaan nimenomaan tarjota kasvoille kosteutusta.

Kasvoveden jälkeen lisään seerumin, joka on aamurutiineissani tällä hetkellä Jane Iredalen BeautyPrep Hyaluronic Serum. Tämä hyaluronihapposeerumi imeytyy ihoon nopeasti ja mikä tärkeintä - ei lähde rullaamaan pois meikin alta! Tuote sopii loistavasti aamukäyttöön ja vaikkei tämä kosteuttavin mahdollisin tuote olekaan, on tämä sopinut itselleni loistavasti juuri nyt. Olen aiemmin käyttänyt tätä yhden pullon pois ja nyt saan tämän yksilön todennäköisesti loppumaan vielä tämän kuun aikana. Kasvovoiteena mulla toimii aamukäytössä vielä tämä the SAEM Jeju Fresh Aloe Cream*, joka on siis runsaasti aloe veraa sisältävä kevyt geelivoide. Otin tämän käyttöön kesällä, jolloin suosin nimenomaan tällaisia kevyitä geelimäisiä voiteita, mutta nyt mun pitäisi jo vaihtaa tämä paksumpaan. Voide vetelee kuitenkin viimeisiään, joten koitan saada tämän käytettyä pois ennen kuin vaihdan päivävoidetta edes hieman kosteuttavampaan yksilöön. Tämä on kivan raikas ja kevyt kesätuote, muttei riitä kuivalle iholle, kun mennään kohti talvea. Silmänympärysvoiteena mulla on tällä hetkellä sekä aamu- että iltakäytössä Able Skincaren Ultra+ Collagen Eye Rescue Therapy.

Illan ihonhoitorutiini alkaa totta kai meikkien poistamisella, mikäli olen meikannut. Nyt olen ollut kohta viikon verran kipeä enkä pahemmin kotoa poistunut kuin vauvan kanssa rauhallisille ja lyhyille vaunulenkeille, joten en ole meikannutkaan sitten viime viikonlopun. Meikinpoistossa käytän aina kolmea tuotetta, joista ensimmäinen on silmämeikeille tarkoitettu Garnier Eye Make-up Remover 2in1. Tämä silmämeikinpoistoaine ei ole vielä kertaakaan pettänyt ja olen käyttänyt tätä kymmeniä pulloja. Seuraavaksi aloitan kasvomeikkien poistamisen öljyputsarilla, jota tällä hetkellä edustaa Holika Holikan Seed Blossom Moisture Cleansing Oil. Loistava öljyputsari, jolla meikit saavat kyytiä, ja joka myös emulgoituu pois veden kanssa. Sopii hyvin siis ainoaksi puhdistutuotteeksikin! Vannon kuitenkin itse yhä kaksoispuhdistuksen nimeen, ja tällä hetkellä käytän kakkosvaiheen putsarina pääasiassa tätä 111Skinin Cryo Pre-Activated Toning Cleanseria. Tässä pitäisi yhdistyä sekä putsarin että kasvoveden ominaisuudet, mutta itse miellän tämän kyllä vain ja ainoastaan putsariksi. Hyvä tuote, joka toimii myös meikittömällä iholla. Putsari ei kuivata ihoa ja sitä on ollut kaikin puolin miellyttävä käyttää. 

Meikkien poistoa seuraa totta kai ihon kosteutus, mutta nyt olen epäpuhtauksien vuoksi käyttänyt jo jonkin aika joko kuuriluontoisesti tai satunnaisesti silloin tällöin Pixin Glow Tonicia, joka on glykolihappoa sisältävä kasvovesi. Tämä siis kuorii ja kirkastaa kasvoja, ja glykolihappohan on yksi AHA-hapoista. Epäpuhtaalle iholle parempi vaihtoehto olisi saattanut olla jokin BHA-happo, mutta koen saaneeni apua myös tästä Pixin kasvovedestä. Multa löytyi myös COSRX:n BHA-happoja sisältävä tuote, mutta se oli päässyt huonoksi enkä raaskinut ostaa uutta. En käytä Glow Tonicia päivittäin, sillä en halua kuoria kasvojani joka päivä. Huxleyn Secret Of Sahara Toner; Extract It on käytössö mulla myös iltarutiineissa joko yhdessä Pixin Glow Tonicin kanssa tai sitten erikseen. Normaalisti käyttäisin tässä kohtaa ennemmin jotain hieman paksumpaa hoitonestettä, mutta nyt olen pyrkinyt menemään vähän tavallista minimalistisella linjalla tuotteiden suhteen, etten ärsytä ihoani yhtään liikaa.

Seerumina käytän iltaisin tällä hetkellä Farmacy Beautyn Filling Good Hyaluronic Acid Plumping Serumia, joka sisältää mm. propolista, hunajauutetta sekä hyaluronihappoa. Tämä ei ehkä ole ollut se kaikkein optimaalisin tuote epäpuhtauksille, mutta tällä hetkellä seerumi toimii taas kuin unelma omalla ihollani. Kasvovoiteena käytän tällä hetkellä COSRX Advanced Snail 92 All In One Creamia*, joka on ollut mulla käytössä jo ties miten kauan. Tämä etanaseerumia sisältävä kasvovoide on ihan loistava ja on toiminut itselläni hyvin iltakäytössä. Nyt aion kuitenkin todennäköisesti siirtää tämän päivävoiteeksi heti, kun saan the SAEM:n kasvovoiteen loppumaan, joten iltakäyttöön täytyy etsiä uusi tuote. Etanaseerumilla on monia hyviä vaikutuksia ihoon ja koen tämän olleen yksi ratkaiseva tuote Pixin Glow Tonicin kanssa sille, että ihoni lähti lopulta rauhoittumaan ja epäpuhtaudet alkoivat vähentyä. Sain nimittäin ensin pahennettua tilannetta aika tavalla liian paksun yövoiteen kanssa, mutta onneksi tämä COSRX:n voide sopi itselleni paremmin. Sy-voiteena toimii aamurutiineistakin tuttu Able Skincare Ultra+ Collagen Eye Rescue Therapy, joka on mukavan kosteuttava, muttei herätä itsessäni mitään sen suurempaa kiinnostusta tai innostusta.

Mitä tuotteita teillä kuuluu tällä hetkellä ihonhoitorutiiniinne? :)

10 kommenttia:

  1. Mossan kasvovesi oli ihana ja mun mielestä se oli myös puhdistava, sillä sai vielä viimeiset meikinjämät pois kasvoilta! Pitää hankkia uudestaan, mutta nyt on taas aika paljon kaikenlaista uutta käytössä. Tuo Holika Holikan Seed Blossom öljy kuullostaa ihanalta ja jotenkin ajattelen, että se tuoksuisi hyvälle kun on noin pirteän värinen. Olen käyttänyt nyt aktiivisesti Pixin kasvovettä, sillä se puree tosi kivasti pieniin näppyihin ja muihin. Kaiken kaikkiaan tässä oli paljon uusia ja kiinnostavia tuotteita ja tosiaan nuo tutut kaikki hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo misellivedet on mukavan puhdistavia, vaikkei toi Mossa kyllä missään tapauksessa ole se puhdistavin mahdollisin :) Kasvovesiä en ton Pixin Glow Tonicin lisäksi käytäkään kuin kosteuttavia, misellit sitten puhdistukseen! Glow Tonic on kyllä tosi hyvä tuote ja myös hurjan riittoisa. Mä oon omani ostanut jo aika kauan sitten, joten aikakin käytellä se vihdoin pois :D

      Poista
  2. Niin monta tuttua tuotetta! Itse olen taas eri mieltä että Mossan misellillä ei saa meikinrippeitä pois mutta aamuputsailuun oivallinen. Huomasin muuten että tännekin Tokmannille on tullut Mossaa joten pitäisköhän ostaa tuota miselliä pitkästä aikaa! Olen aika varma että olen tuon Jane Iredalen seerumin käyttänyt ja tykkäsin todella paljon! Holika Holikan öljy oli myös hyvä, samaten Pixin Glow Tonic ( pitäisi ostaa pitkästä aikaa ) ja tuon Cosrx:n etanavoiteen aion käyttää tänä talvena pois :) uskon että on tosissaan Pixin kanssa auttanut epäpuhtauksiin koska etanatuotteet on tosissaan loistavia <3 ja muistan että tuo Pixi oli tosi hyvä kasvovesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin käyttelen tota Mossaa nimenomaan aamuisin, joskus harvoin illalla meikinpoiston jälkeen, jos jostain syystä tuntuu, ettei iho ehkä ole vielä täysin puhdas! Muuten skippaan misellit ja siirryn suoraan kasvoveteen/hoitonesteeseen. Oli kyllä paljon sulle tuttuja tuotteita tässä ja ilmeisen mieluisiakin vielä<3 Joo siis etanatuotteet on ihan älyttömän hyviä ja tehoaa selkeästi monenlaisiin iho-ongelmiin, kun oon kuivuuteenkin saanut noista hurjasti apua :)

      Poista
  3. Mun on tunnustettava, et toi COSRX etanavoide on yks mun suosikki kroppavoiteista. Oon käyttänyt kasvoillekin, mut kroppavoiteena se on tajunnan räjäyttävä. 😍😀 Iso purkki niin ei tuu kalliiksi. 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toi täytyykin pitää mielessä! En oo koskaan edes ajatellut, että toi vois mennä vartalovoiteestakin :D Mutta joo, toi on kyllä sen verran iso purkki, että riittää kyllä kivasti myös vartalolle.

      Poista
  4. Toi on niin totta, että kasvovedet/hoitonesteet kannattaa levittää ihan käsin, ite tipautan sormenpäille tippoja jotka vien kasvoille. Vanulaput vaan imee hyvän tuotteen itseensä. Tuo sinun silmämeikinpoistoaine on jäänyt jo hyvin mieleeni :D Muutenkin nuo illalla käyttämäsi putsarit vaikuttaa hyviltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En edes ymmärrä minkä takia niin pitkään joskus yritin aina vaan käyttää vanulappua tossa välissä! Kai se juonsi juurensa siihen, kun käytin aiemmin paljon puhdistavia kasvovesiä, jotka sopiikin käytettäväksi vanulapulla. Mutta kosteuttavat ehdottomasti mieluummin käsin, varsinkin jos ne on vähääkään paksumpia hoitonestetyylisiä :) Oon tainnut aika paljon tosta Garnierin silmämeikinpoistoaineesta viime aikoina puhua :'D

      Poista
  5. Oli kiva kurkata sun rutiiniin:) Tuota Holika holikan putsaria olisi joskus kiva kokeilla. Samoin Mossan misellivettä. Muistan, että olet siitä aiemminkin kirjoittanut. Huxleyn kasvovesi on ollut silkkaa ihanuutta nyt, kun iho alkaa taas osoittaa ensimmäisiä kuivuuden merkkejä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Holika Holikan putsari on itselläni kestänyt jo pienen ikuisuuden, nyt se vetelee viimeisiään :) Mutta on toi kyllä suuri pullokin eikä kerralla kulu paljon! Huxleyn kasvovesi on vaan niin hyvä, en edes muistanut kuinka kivasti toi auttaa ihon kuivuuteen<3

      Poista

Kiitos kommentista!