sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Kosmetiikan aakkoset

Moikka! Viime aikoina Instagramin puolella on tullut törmättyä julkaisuihin, joissa käydään läpi oman elämän aakkosia. Joitain vuosia sitten näin samaa kosmetiikan osalta ja tässäpä olisikin nyt sitten omat kosmetiikan aakkoseni! Tarkoitus on siis nimetä jokaisella aakkoselle yksi tuote, brändi tai muu vastavaa kosmetiikkaan liittyvä asia, joka on jollain tavalla lähellä sydäntäni. Kirjoitin kaikille myös pienet perustelut.

A - Anastasia Beverly Hills. Mikä brändi tekee parhaat kulmameikit ja yhdet parhaimmista luomiväreistä? No ABH tietysti!

B - Bearel. Kosmetiikan verkkokauppa, jota käytän ehdottomasti eniten ja josta ostan lähestulkoon kaikki korealaisen kosmetiikan tuotteeni. Sain myös kunnian toimia jokin aika sitten Bearelin brändilähettiläänä ja sitä kautta mahdollisuuden tutustua yhä enemmän korealaisen kosmetiikan tuotteisiin.

C - Ciaté London. Tältä brändiltä olen saanut testata useampia tuotteita, lähinnä meikkipohjaa, eikä vielä toistaiseksi ole tainnut tulla vastaan kuin yksi tuote, joka ei mua niin miellyttänyt. Ciatén pakkauksetkin ovat kauniin hempeitä ja tyttömäisiä - ihan mun makuuni ♥

D - Dim Light. Tämä on ehdottomasti kauneimman tietämäni viimeistelypuuterin sävyn nimi. Kyseessä on totta kai mikäpä muukaan kuin Hourglassin Ambient Lightning Powder ja haluaisin tämän viimeistelypuuterin myös jossain toisessa sävyssä.

E - Eyeliner. Kuinka monta tekemääni silmämeikkiä olette nähneet, missä ei olisi käytetty eyelineria? Muutamia silloin tällöin, mutta kyllä se eyeliner ja nimenomaan ne kissarajaukset kuuluvat lähestulkoon aina osaksi meikkiäni - oli sitten arki tai juhla!

F - Four Reasons. Mun eniten ostettu hiustuotteita valmistava brändi. Four Reasonsia olen ostanut jo yli kymmenen vuoden ajan eikä ole hetkeäkään, kun en omistaisi ainakin jotain brändin tuotetta.

G - Garnier Eye Make-up Remover 2in1. Mun Holy Grail tuotteeni ihan ehdottomasti. Tätä silmämeikinpoistoainetta ei voi hehkuttaa liikaa!

H - Highlighter. Tuote jota ilman en tee yhtä ainutta meikkiä. Rakastan highlightereita enkä mistään hinnasta luopuisi niistä!

I - Ipsy Glam Bag Plus. Ainut kauneusboksi, jota tällä hetkellä tilaan ja josta aion ainakin yrittää pitää kynsin ja hampain kiinni, vaikka boksin kokonaishinta vähän väliä nouseekin.

J - Jeffree Star Cosmetics Star Wedding. Mun tämän hetken ehdoton suosikkipalettini. Jos mun pitäisi tältä istumalta valita kokoelmastani vain yksi paletti, jonka saan pitää, olisi se ehdottomasti tämä. Tästä löytyy täydelliset sävyt niin arkisiin kuin juhlavampiinkin meikkeihin! Tokikaan tämä ei mitään suurta väriloistoa tarjoa, mutta tällä hetkellä meikkini eivät kovin värikkäitä olekaan.

K - Kangasnaamiot. Nämä ihanat kosteuspommit iholle ovat jotain, mitä vielä muutama vuosi sitten inhosin, mutta joita ilman en enää olisi. Muistan edelleen kuinka paljon mua puistatti se "märän ja kylmän rätin" tunne kasvoilla, mutta nykyään käytän kangasnaamioita enemmän kuin mielelläni.

L - Lash Princess False Lash Effect Mascara. Mun ikisuosikkini ripsiväreistä. Tämä on Essencen superedullinen ripsiväri, jonka kanssa saa hetkessä kauniit ja näyttävät ripset. Ainut miinus siitä, ettei tuote ole vedenkestävä eikä siten pidä taivutuksia. Ja ei, se vedenkestävä Lash Princess ei ole likimainkaan yhtä hyvä mun mielestäni.

M - Mossa. Edullista, mutta toimivaa luonnonkosmetiikkaa! Mossalta löytyy useampikin tuote, jota haluaisin päästä testaamaan sekä totta kai myös monta jo hyväksi havaittua tuotetta, kuten misellivesi.

N - NYX Vinyl Liquid Liner. Eyeliner, jota tulen kaipaamaan vielä pitkään. Tämän valmistus on tosiaan lopetettu ja vaikka olen NYX:ltä löytänyt jo uuden lähes yhtä hyvän korvaajan (Epic Ink Liner), ei se kuitenkaan voita Vinyl Liquid Lineria, joka oli omaan makuuni täydellinen.

O - OFRA Cosmetics. Upeita highlightereita, poskipunia, bronzereita, luomivärejä, huulipunia.. Tältä brändiltä tulee useampikin mieletön meikkituote ja OFRA onkin nykyään yksi suosikkibrändejäni.

P - Pannuprojektit. Rakastan seurata erilaisia pannuprojekteja muiden blogeissa/somessa sekä totta kai tykkään myös itse pannutella tuotteita. Pan That Palette taitaa olla oma suosikkini, mutta ehkäpä ensi vuodeksi voisi aloittaa taas pienen aikaa tauolla olleen "23 loppuun vuoden 2023 aikana" -projektin.

Q - Tähän en keksi mitään järkevää!

R - RCMA Translucent Powder. Hinta-laatusuhteeltaan aivan lyömätön irtopuuteri, jonka lisäksi en muita irtopuutereita enää tarvitsisi.

S - Super Skinny Serum. Tämä Paul Mitchellin tuote on paras seerumi hiusten kuiville latvoille! Tästä en hevillä luovu ja olen käyttänyt tuotetta useamman vuoden.

T - The Body Shop. Ehdottomasti mun ostetuin brändi mitä vartalonhoitotuotteisiin tulee. Rakastan TBS:n kausisarjoja ja niitä tulee aina odotettua innolla.

U - Urban Decay. Yksi kaikkien aikojen parhaista meikkibrändeistä. Rakastan UD:n meikkipohjan tuotteita sekä luomivärejä ja huulipunia.

V - Vice Lipstickit. Edelliseen UD-kohtaan viitaten, Vice Lipstickit ovat yhtiä parhaimpia huulipunia, mitä olen omistanut. Vice Lipstickit ovat siis nimenomaan Urban Decayn.

W - Whamisa. Älyttömän hyvä luonnonkosmetiikkaa oleva korealaisen kosmetiikan brändi, jonka tuotteita on kuitenkin viime aikoina tullut käytettyä ihan liian vähän.

X - XZ. Ei ehkä oma aakkoseni, mutta saa luvan toimia miehen aakkosena, sillä hän käyttää käytännössä pelkästään XZ:n shampoita. Ei ole väliä, vaikka joskus tuon Sokokselta jotain kalliimpiakin shampoita hänen käytettäväkseen, hän palaa aina XZ:n pariin ja ne taitavatkin sopia hänen tarpeisiinsa parhaiten.

Y - Yhteisöllisyys. Bloggaaminen ja kauneusmaailma on tuonut mukanaan yhteisöllisyyttä samanhenkisten ihmisten kanssa. Toki se on ehkä tavallaan hieman vähentynyt nyt tässä vuosien varrella, tai muuttanut ainakin muotoaan, mutta edelleen yksi tämän harrastuksen parhaita puolia on nimenomaan se yhteisöllisyys ja yhteenkuuluvuuden tunne muiden kosmetiikasta kiinnostuneiden kanssa.

Z - Ziaja. Edullista kosmetiikkaa päästä varpaisiin! Ziajalta löytyy hinta-laatusuhteeltaan oikein hyviä tuotteita niin hiuksille, kasvoille kuin vartalollekin. Ikisuosikkejani ovat mm. Goat's Milk -sarjan vartalovoide sekä Cupuacu-sarjan vartalonkuorinta.

Å - Tähänkään en keksi mitään järkevää.

Ä - Ähky. Viime aikoina olen tuntenut aikamoista kosmetiikkaähkyä, kun olen laskenut omaa kokoelmaani, kuvaillut luomiväripalettejani sun muuta. Tällä hetkellä toivoisin todella, että kokoelmani olisi reilusti pienempi, mutta luopuminen on vaikeaa. Katsotaan josko kehittäisin jonkinlaisen projektin ensi vuodeksi, jotta saisin kosmetiikkamäärääni pienemmäksi. Varastot täytyy ainakin käydä ihan ajatuksella läpi.

Ö - Öljypuhdistus. En ikimaailmassa enää voisi kuvitellakaan luopuvani öljyputsareista, sillä ne ovat ehdottomasti parhaita meikinpoistossa. 

Millaisia aakkosia teillä olisi? Oletteko kenties ehkä joskus vastanneet näihin tai miettineet mitä vastaisitte? :)

12 kommenttia:

  1. Aijai... Aika hyvä lista. Mä en varmaan saisi tuohon oikein mitään järkevää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei näihin kaikkiin ollut munkaan helppo keksiä mitään! :D

      Poista
  2. Ihana lista ja sikana kaikenlaista keksit tähän listaan :) En voisi toteuttaa tätä lähiaikoina, että en kopioisi sun ideoita. Mutta pistetään mietintämyssyyn jos joskus tulisi toteutettua. Hauska haaste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä näissä jotkut kohdat on aika haastavia ja jos on hyvin muistissa jonkun toisen vastaukset, saattaa ne olla sitten ainoa mieleenjuolahtavat asiat, kun itse lähtee haasteeseen vastaamaan. Ei mua siis haittaisi, vaikka samoja löytyisi, mutta jos itse kokee haluavansa ennemmin vähän erilaisia vastauksia niin on ehkä hyvä antaa hetki aikaa itselle niin ehtii unohtamaan nämä mun vastaukset :D

      Poista
  3. Mun pitää kyllä keksiä mitä itse näihin vastaisi, tosi hauska haaste!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis tosi kiva lukea sun vastaukset näihin! ♥

      Poista
  4. Mä olen muistaakseni joskus vastannut, mut pitää varmaan päivittää, koska nykyiset vastaukset olisi varmasti ihan erilaisia. 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin olisi ollut varmasti hyvin toisenlaiset vastaukset, jos olisin näihin vastannut vaikka 2-3 vuotta sitten :D

      Poista
  5. Hauska! Itselle kyllä melkoisen haastava olisi lähteä listaamaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kieltämättä vaikea, osaa sai miettiä aika kauankin :D Vähän harmittaa, että jäi q ja å vastaamatta, mutta muihin onneksi löytyi joku :)

      Poista
  6. Haa joo, kangasnaamiot oli ennen minunkin mielestäni ei-niin-kivoja, mutta mä jotenkin nyt kuukausi sitten tykästyin ja ostinkin I love me messuilta kasan niitä ja nyt oon kerran viikkoon sunnuntai-iltana hemmotellut itseäni sellaisella! Siis se märkä ja kylmä tunne kasvoilla oli munkin mielestä todella ällöttävä ennen, mutta siis nyt oon kyllä ihan hurahtanut :D

    UD:n meikeistä samaa mieltä, etenkin luomivärit on ihan best <3 Tosi kiva postaus lukea, ei paha ois kehitellä itsekin joku oman blogin aihepiiriin tms käyvä tämmönen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo joku muutos siinä mullakin tapahtui, kun yhtäkkiä aloinkin sheet maskeista pitää enkä niistä enää luopuisi! Ihanaa että säkin oot tykästynyt niihin<3

      UD:lla on kyllä tosi hyviä luomivärejä, mutta ennen kaikkea rakastan brändin meikkivoiteita, peiteaineita ym. meikkipohjan tuotteita :) Olis tosi kiva jos säkin toteuttaisit jollain tavalla tän omassa blogissa!

      Poista

Kiitos kommentista!