keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Kosmetiikan kolme tuotepettymystä

Moikka! Tiedän että sieltä löytyy monia, joita kiinnostaa lukea silloin tällöin myös tuotepettymyksistä, joten pyhitetäänpä tämä postaus sitten niille. On sanomattakin selvää, että kosmetiikkaa käyttäessä ei mitenkään voi olla niin, että jokainen tuote on itselleen täydellinen tai edes mieluisa. Ainakaan jos kosmetiikkaa testaa vähänkään enemmän. Jokaisen mieltymykset ja esimerkiksi ihon tai hiusten tarpeet ovat myös erilaiset, eli yksi ja sama tuote ei senkään puoleen voi sopia kaikille. Sanonkin jälleen kerran, että näistä(kään) mielipiteistäni on turha vetää hernettä nenään, vaikka joukossa olisi se oma suosikkituote. Nämä kaikki postauksen kolme tuotetta ovat kaikki edelleen myynnissä, joten kaikille löytyy varmasti oma käyttäjäkuntansa, vaikken itse näistä syystä tai toisesta olekaan niin pitänyt. Kertokaahan siis ihmeessä onko teillä kokemusta näistä tuotteista! 

Glamglow YOUTHMUD Glow Stimulating & Exfoliating Treatment on ihoa puhdistava, kuoriva ja kirkastava naamio, joka on tällä hetkellä mulla osana vuoden kestävää pannuprojektia. Glamglown naamiot ovat melko hintavia ja yleensä olen niistä itse myös pitänyt, mutta tämä ei valitettavasti pääse mun suosiooni. Naamio on omalle kuivalle ja ajoittain myös hyvin herkälle iholleni aivan liian tujua tavaraa, mutta urheasti koitan tätä edelleen kasvojen T-alueella käyttää silloin tällöin. Naamio tuntuu poispestessä todella raapivalta, kiitos sen kuorivan ominaisuuden, enkä tätä esimerkiksi poskieni ohuella iholla pysty käyttämään lainkaan. Lisäksi tästä löytyy ihan hyvän kokoisia paloja vihreän teen lehdistä ja itseäni häiritsee, kun niitä rämmäleitä tipahtelee naamiota levittäessä minne sattuu. Lisäksi osa niistä paloista on tikkumaisia ja tuovat itselleni mieleen lähinnä roskan, eikä se paranna lainkaan käyttökokemustani. Tämä ei ole tuotteena varmasti huono, jos iho vain on sellainen, että se kestää näin puhdistavan ja tehokkaasti kuorivan naamion. Omalle ihotyypilleni tämä ei kuitenkaan sovi ja sen takia tuote päätyi tähän postaukseen.

Garnier Fructis Hair Food Papaya Shampoo tuli esiteltyä viime kesänä ja kyseessä on papaijaa sisältävä hiuksia korjaava shampoo. Mä rakastan papaijan tuoksua ja tuoksunsa puolesta shampoo onkin aivan ihana. Lisäksi tämä ei kuivata tai takuta hiuksia ollenkaan, mistä suuren suuri plussa, sillä aika monet edullisemmat markettishampoot saattavat olla hyvinkin peseviä. Ongelmana tässä on se, että jo pari käyttökertaa putkeen saa hiukseni lähmäisiksi. Ne siis näyttävät pesun jälkeen kuivuttuaan jälleen likaisilta ja tuntuvat rasvaisilta. Olen joskus aiemminkin törmännyt vastaavaan efektiin hiustenhoitotuotteissa ja tokihan syväpuhdistava shampoo korjaa ongelman. Mun hiuksilleni tämä shampoo ei kuitenkaan selkeästi sovellu, sillä eihän siinä ole mitään järkeä, että pesen ensin yhdellä shampoolla hiukseni vain, jotta saan kohta olla pesemässä ne syväpuhdistavalla, jotta saan sen ensimmäisen shampoon jämät hiuksistani pois. Mua harmittaa, sillä tämä olisi muuten ollut ehdottomasti yksi ihanampia markettishampoita, joita olen koskaan kokeillut!

Essencen Lash Like A Boss Mascara sai jossain vaiheessa kehuja Instagramin puolella ja muhun vetosi erityisesti lupaus todella runsaasta volyymista eikä tuotteen edullinen hintakaan haitannut. Hinta tosiaan on edullinen, vain muutaman euron, ja sitä volyymiakin tämän ripsivärin kanssa saa enemmän kuin runsaasti. Yhdellä kerroksellakin lopputulos on hurjan näyttävä, kahdella suorastaan dramaattinen. Suurin syy, miksi tämä ripsiväri päätyy kuitenkin tuotepettymysten joukkoon on se, että toisinaan se suttaantuu päivän aikana alaluomelle. Ei joka kerta, mutta liian usein, jotta voisin huoletta tätä käyttää. En ole ainut, joka on kokenut samaa ja mm. Dzinni sekä Taina ovat omissa blogeissaan jakaneet vastaavia kokemuksia tästä ripsiväristä. En edes muista koska olisin edellisen kerran käyttänyt ripsiväriä, joka suttaantuu samalla tavalla alaluomelle ja saattaa saada aikaan kunnon pandalookin, mutta meistä ei tämän essencen ripsarin kanssa tullut parhaita kavereita. Harmi, sillä tällä tosiaan sai aivan ihanat ripset! Toki tämän kanssa oli omat vaaransa senkin suhteen, ettei ripsistä saanut liian paakkuisia, mutta sen opin onneksi aika nopeasti välttämään.

Mahtuuko kolmikkoon tuttuja tuotteita tai muuten ajatuksia näistä tuotteista? Oletteko te joutuneet hiljattain pettymään johonkin kosmetiikkatuotteeseen? :)

18 kommenttia:

  1. Ehkä tuo papaijashampoo on nyt sun omalle, terveemmälle hiukselle liian hoitava, blondatulle sopi paremmin? Olen tykännyt Garnierin aloe vera -sarjasta värjäämättömällä, kuivalla hiuksella! Vähän välillä kyllästyin riittoisaan tuotteeseen ja vaihdoin johonkin toiseen ja huomasin että kaipasin sitä kyllästyttänyttä tuotetta kuitenkin, nyt pesen onnellisena taas sillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla klähmäänty kans hiukset ku ne oli ollu pidemmän aikaa värjäämättä. Heti ku ne värjättiin ja ku oon nyt säännöllisesti värjänny, nii mitään ongelmaa ei oo ollu. Eli varmaan voi olla toi, et luonnolliselle hiukselle liian hoitava 🤔

      Poista
    2. Näinhän se varmasti on! On jotenkin vaikea vielä sisäistää sitä, ettei oma hyväkuntoinen, värjäämätön hius tarvitse samalla tavalla niin hoitavia tuotteita, kun aiemmin nimenomaan kaikki rakennepaikkaavat oli niitä, jotka sopivat blondatuille hiuksilleni parhaiten :D Täytyy pitää toi Aloe Vera -sarja mielessä, kiitos vinkistä<3

      Poista
  2. Apua, minua rupesi naurattamaan kun näin tuo ripsarin olevan tässä postauksessa :D se on kyllä pitkästä aikaa yksi huonoimpia testaamiani ripsareita...kun siihen ei voi yhtään luottaa milloin on mustat jäljet silmien alla. Mulla on joku mustatuubinen Glamglow naamio, onkohan tuo sama. Odottaa vuoroaan. Glamglow naamioista olen kyllä tykännyt, mun iho kestää ne kesällä. Ehkä olen käyttänyt jonkun Garnierin shampoonkin nuista mutta en ole ostanut uusiksi niin oliko se sitten niin mieluinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli vähän sama reaktio, kun luin tään postauksen :D. Ollaan siis samaa mieltä kaikki tuosta mokomasta... :(

      Glamglow'n tuotteille en ole oikein ikinä lämmennyt, vaikka niitä olenkin kokeillut. Tainnut tuotekehitysrahat mennä lähinnä hauskan pakkauksen suunnitteluun :(

      Poista
    2. Joo toi ripsarihan olisi ollut muuten aikalailla täydellinen omaan makuuni, mutta se pandaefekti ei jostain syystä ole ihan toivottu lopputulos :D Toivottavasti Taina sä tykkäät siitä sun Glamglown naamiosta, oli se sitten tuo sama tai ei! Mä oon tosiaan aiemmin kyllä pääasiassa pitänyt näistä, mutta tää oli omalle iholleni liian voimakas. Glamglown naamiot ei tosin mun mielestä vastaa ihan hintaansa, enkä noita itse lähtisi täyteen hintaan ostamaan.

      Poista
  3. Mulla oli vastaava kokemus Garnierin banaanishampoon kanssa, puoli vuorokautta ja pää klähmässä.

    Oonkohan muuten ainut jolla on Essencen ripsarien kanssa sellanen kokemus, että muutaman päivän käytön jälkeen multa alkaa irtoilla hitokseen ripsiä? Harmittaa koska Essencellä on monia hyviä ripsareita, en vaan uskalla koskea niihin enää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ei, pysyttelen siis banskuversiostakin kaukana!

      Oho toi ripsien irtoaminen :o Kuulostaa tosi ikävältä! Mulla ei onneksi ole vastaavaa kokemusta, kun essencen vihreä lash princess on mun ihan suosikkini, enkä ole sen kanssa koskaan havainnut mitään ripsien irtoamista. Mutta joo ei varmasti tee mieli käyttää essencen ripsareita, jos ripset lähtee tippumaan sen seurauksena :(

      Poista
  4. Käytin juuri pienen TBS:än mutanaamion loppuun ja se on kyllä aika tujakan oloista tavaraa. En ehä erikseen ostaisi sitä kun siinäkin oli joku kuoriva ominaisuus. Pelkkä mutanaamio olisi miellyttävä ja viilentävä. Mulla varmaan oli tuo Papaya hoitoaineena tai joku muu voimakkaan tuoksuinen hoitoaine sarjasta enkä vain siitä tuoksusta yhtään pitänyt. Ja joissakin Hair Food sarjan tuotteissa on tuo ongelma, että hiukset menee vähän likaisen ja rasvaisen näköisiksi. Tykkään eniten juuri banaani ja ananas-sarjoista Hair Foodeista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutanaamiot on yleisesti ottaen munkin mielestä tosi kivoja, mutta kaikki ei tosiaan sovi kuivalle iholle ja niitäkin on paljon erilaisia. Papaijan tuoksu taas oli mulle tosi mieluinen, mutta toi shampoo ei ainakaan enää sovi mun hiuksilleni lainkaan :D Muistan joltain toiseltakin joskus lukeneeni, ettei esim. niitä hiusnaamioita voi välttämättä käyttää kovin usein, koska ne vetää hiukset myös lähmäisiksi. Mutta varmasti eri sarjoilla on eroja ja juurikin sillä, miten ne toimii erikuntoisilla hiuksilla. Banskusarjaa olisi kiva testata tuoksun takia, mutta ehkä pysyttelen siitä shampoosta erossa, kun ylempää mainittiin sen tekevän herkästi samaa kuin tää papaija mulle teki!

      Poista
  5. Pettymyksistä on kans hyvä lukea. En siis mee näitä ostelemaan. Suosikit on vaarallisempia, kun innostun helposti niitä sitten ostelemaan😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mulle nämä eivät sopineet :D Heh, muiden suosikit kieltämättä saa aina innostumaan, joskus vähän turhankin paljon!

      Poista
  6. Mä oon entinen Glamglow fani mutta se ihastus meni jo ohi, ainoastaan yksi toffeen tuoksuinen naamio on sellainen jonka voisin ostaa uudestaan mutten enää muita. Mulla on tuo Garnierin bansku linja ollut joskus käytössä ja ihan jees, tuota papaijaa en olekaan kokeillut muuta kuin sellaisena kiiltoa tuovana nesteenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin muistan jonkun toffeelta tuoksuvan naamion, jonkun pienen tuubin oon sellaista joskus käyttänyt ja se oli hyvä! Garnierin banaanisarja kiinnostaa tuoksun takia, ehkä voisin joskus hankkia siitä sen hiusnaamion :) Shampoota tossa ylempänä ei juuri kehuttu/sanottiin sen lähmäävän samalla tavalla kuin tää papaija, joten se ei välttämättä mun hiuksilleni siis myöskään sovi.

      Poista
  7. Miun mielestä tämä Glamglown naamio ja se The Body Shopin Himalayan Charcoal on aika samanlaisia keskenään. Molemmat todella puhdistavia ja tujuja :D Näin rasvoittuvan ihon omaavana, molemmat sopii käytettäväksi parhaiten kesällä ja silloinkin harvakseltaan. Molemmat myöskin yhtä sotkevia, joten käytin ennen suihkuun menoa, jossa sai helpommin pestyä pois eikä tarvinnut puunailla lavuaaria sen jälkeen. Mutta puhdistavat kyllä ihon tehokkaasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TBS:n kasvonaamioita en ookaan itse käyttänyt tosi pitkään aikaan! Ei siis ihme, ettei kuivaihoiselle varsinkaan talvella toi Glamglow ollut hyvä, T-alueella se onneksi vielä menettelee ja ehkä kesällä jossain vaiheessa koko kasvoilla :) Mä käytän myös tota aina nimenomaan ennen suihkuun menoa, jotta saan sen putsattua siellä suihkussa pois, mutta saan jo siinä levitysvaiheessa lavuaarin sotkettua :'D

      Poista
  8. Tuotepettymyksistä on välillä myöskin kiva lukea:) Itselläni ei kokemusta mistään näistä tuotteista. Kasvonaamion koostumus ei kuullosta lainkaan miellyttävältä! Shampoo täytyisi ihan itsellä testata mitä tekisi. Mutta muistan että mullakin aiemmin joku shampoo on jättänyt hiukset ihan rasvaisen oloisiksi. Se on tosi inhottavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä :) Joo mä oon tosiaan myös törmännyt aiemminkin vastaavaan, että joku shampoo on jättänyt hiukset likaisiksi. Se vaan osoittaa sen, etteivät kaikki shampoot sovi kaikille hiuslaaduille ja tokihan varmasti tuotteiden laadussakin on isoja eroja, ei sitäkään voi unohtaa :)

      Poista

Kiitos kommentista!