sunnuntai 14. toukokuuta 2023

Valitse vain yksi! | Ihonhoito

Ensinnäkin hyvää äitienpäivää! Mutta hei, muistaako joku vielä, kun tein joitain kuukausia sitten postauksen, jossa piti eri meikkikategorioista valita kustakin vain yksi ja ainut tuote käytettäväksi? Nyt olisi vihdoin aika katsoa samanlainen listaus myös ihonhoidon osalta! Otin tähän haasteeseen mukaan siis erilaisia kasvoille käytettäviä ihonhoitotuotteita, ja tarkoitus on valita tasan ja ainoastaan yksi tuote per kategoria eikä muita tuotteita enää saisi käyttää. Vastaan näihin itse ihan tämän hetken mielipiteeni mukaan enkä siis mieti, mikä ehkä menisi itselläni vielä parinkymmenen vuodenkin päästä, sillä toki siinä vaiheessa sekä omat mieltymykset että ihon tarpeet ovat saattaneet muuttua ties mihin suuntaan. Luen taas enemmän kuin mielelläni myös teidän vastauksia, joko kokonaan omiin blogeihin vastattuna tai tuolla kommenttiboksin puolella!

Silmänympärysvoide: Ekopharma Tyrni Silmänympärysvoide
Ekopharman Tyrni-sarjan sy-voide on tuote, jota mulla on jatkuvasti ikävä. Olen pari pulloa sitä käyttänyt, mutta edellisestä on jo turhan paljon aikaa. Brändin tuotteet ovat sen jälkeen jo uudistuneetkin, joten en tosiaan tiedä varmaksi, että edes pitäisin siitä edelleen. Luotan kuitenkin siihen ja vastaan tuon Tyrni-voiteen.

Kasvovoide: COSRX Advanced Snail 92 All in one Cream*
Tämä oli oikeasti haastavaa, sillä mähän käytän oikeastaan aina eri päivä- ja yövoidetta. Tämä COSRX:n etanavoide on kuitenkin sellainen, joka toimii molemmissa tarkoituksissa. Enemmän tämä kallistuu itselläni kesäisin yövoiteeksi ja talvella taas päivävoiteeksi, mutta jos olisi oikeasti valittava vain yksi voide molempiin tarkoituksiin, en äkkiseltään keksi toista yhtä hyvää vaihtoehtoa molempiin. 

Aurinkosuoja: A'Pieu Pure Block Aqua Sun Gel SPF5+ PA+++
Mä uskon, että tästäkin parempia aurinkosuojia on, mutta tämä on paras, jota mä olen käyttänyt ihan vähään aikaan. Kyseessä on kemiallinen aurinkosuoja, joka toimii loistavasti myös meikin alla. Voide imeytyy nopeasti, ei rullaa pois eikä jätä valkoista pintaa iholle. Loistotuote, mutta aion ehdottomasti tänä kesänä kokeilla myös muita aurinkosuojia! Suosituksia saa siis antaa.

Puhdistusaine: Holika Holikan Seed Blossom Moisture Cleansing Oil
Tää on todella paha, jos saa valita vain yhden ja suosin itse kuitenkin kaksoispuhdistusta! Mutta yhdellä jos mennään, sen on oltava kasvoilta pois veden kanssa emulgoituva öljyputsari ja tällä hetkellä kallistun ehkä eniten tuon Holika Holikan putsarin suuntaan. K-kosmetiikan puolelta löytyy lukuisia muitakin erinomaisia öljyputsareita, mutta pidän tuon Holika Holikan putsarin vähän paksummasta koostumuksesta todella paljon. Lisäksi öljy on superriittoisaa!

Seerumi: Farmacy Beauty Filling Good Hyaluronic Acid Plumping Serum
Tähän olisi ollut useampikin vaihtoehto, sillä en ole löytänyt mitään yhtä tiettyä seerumia, joka olisi täysin yliverto muihin nähden. Tämä Farmacyn hunajaa, propolista ja hyaluronihappoa sisältävä seerumi on kuitenkin aivan ihana ja toimii täydellisesti erityisesti iltakäytössä, mutta varmasti myös aamuisin. Seerumi kosteuttaa ihoa hyvin ja on kaikin puolin miellyttävä käyttää. 

Kasvovesi: Huxley Secret of Sahara Toner; Extract It
Tässä on toner, jonka pariin palaan aina uudestaan ja uudestaan enkä muita tarvitsisi. Tällä saa varsinkin kerrostettuna kasvoille todella runsaasti vesikosteutta ja pidän tämän raikkaasta tuoksusta. Mulle itselleni kasvovesi on nimenomaan kosteuttava tuote, vaikka satunnaisesti käytän myös esimerkiksi happoja sisältäviä, ihoa puhdistavia kasvovesiä, mutta yksi jos on valittava, olisi se nimenomaan kosteuttava.

Hoitoneste: COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence
Heittämällä paras hoitoneste, jota olen koskaan käyttänyt! Tämä on sen verran paksua ja kosteuttavaa tavaraa, että kesällä tämä menee hyvin seeruminkin asemasta, mutta siis hoitonestehän tämä varsinaisesti on. Tästä löytyy runsaasti etanaseerumia, jota oma ihoni rakastaa, ja ylempänähän valitsin tämän samaisen sarjan kasvovoiteen ainoaksi voiteeksi itselleni.

Misellivesi: Mossa Juicy Clean Hyaluronic Acid Micellar Water
Tämä ei varmasti tule kenellekään yllätyksenä, jos vähääkään on lukenut mun ihonhoitosuosikeistani! Mossan misellivedet ovat lähestulkoon ainoita, joita käytän, ja koska tämä mansikkaversio on paremmin saatavilla kuin vadelma, valinta osuu tähän. Misellivesi ei kuivata tai kiristä ihoa lainkaan ja on siten iholle hellävarainen, mutta toisaalta se ei myöskään sovellu meikinpoistoon. Itse en meikkejä misellivedellä kuitenkaan poista, joten eipä se mua haittaa.

Kasvonaamio: Elemis Superfood Vital Veggie Mask
Tämän valinta oli vaikea, sillä olisi tehnyt mieli valita niin puhdistavaa kuin kosteuttavaakin naamiota. Valitsen kuitenkin tämän Elemiksen naamion, jota mun on todella kova ikävä! Se kosteutti, ravitsi ja kirkasti ihoa todella hyvin ja tätä aion ehdottomasti hankkia vielä lisääkin joskus, kunhan saan nykyisiä kasvonaamiovarastojani tyhjenemään.

Silmämeikinpoistoaine: Garnier Eye Make-up Remover 2in1
Yllättikö tämä jotakuta? Tuskin! Tässä on maailman paras silmämeikinpoistoaine, joka on ollut mulla käytössä jo useita vuosia. En enää edes välitä testata mitään toista, sillä tämä ei kirvele tai aiheuta mitään ärsytystä silmissäni toisin kuin niin monet muut, joita olen testannut. Ja vaikka kaikki muutkaan eivät sitä ärsytystä silmissäni aiheuta, eivät ne ole yhtä tehokkaita kuin tämä.

Kuorinta-aine: Dermalogica Daily Microfoliant
Daily Microfoliant olisi ehdottomasti mun valintani, vaikka jonkin aikaa mietinkin myös happokuorintoja. Mulle ei niiden joukosta kuitenkaan ole muodostunut mitään yhtä tiettyä suosikkia, mutta mekaanisesti ihoa kuorivista tuotteista Daily Microfoliant on ehdottomasti paras. Se on samalla tehokas, mutta iholle kuitenkin hellävarainen

Huulivoide: Frudia Bluberry Hydrating Honey Lip
Mähän vasta esittelin edellisessä ostospostauksessa tämän huulivoiteen ja nyt se pääsee taas paraatipaikalle. En käytä huulillani mitään muuta huulivoidetta (Bepanthenia tosin illalla ennen nukkumaanmenoa) ja tällä hetkellä mulla on menossa kolmas purnukka tätä. Voide on riittoisaa, tuoksuu hyvältä ja ennen kaikkea kosteuttaa huulia pitkäkestoisesti.

Tarttuuko joku haasteeseen? Entä olisiko näistä vastauksistani joku ehkä saattanut olla myös teidän valintanne? :)

10 kommenttia:

  1. Mun ei tarvi kaksoispuhdistaa niin oon ettinyt sellasta öljyputsaria mikä tosiaan huuhtoutuisi hyvin pois pelkällä vedellä eikä tukkisi ihoa, niin voisko toi Holika Holikan olla sellanen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi ainakin puhdistuu iholta hyvin pelkän veden kanssa, mutta tohon ihon tukkimiseen en valitettavasti osaa sanoa mitään, kun teen itse lähestulkoon joka kerta kaksoispuhdistuksen. Toki toi on sellasta vähän paksumpaa tavaraa, minkä ehkä miellän itse koostumuksen takia herkemmin "tukkivaksi" kuin vaikkapa vähän juoksevamman Coxirin Ultra Hyaluronic Cleansing Oilin. Tää on kuitenkin ihan vaan mielikuva eikä perustu mihinkään faktaan! Jos toi Coxir ei ole tuttu niin sitäkin voisi siis harkita ainoaksi puhdistustuotteeksi :)

      Poista
  2. Hitsit tämä olisi vaikea toteuttaa koska ihonhoidon puolella olen niin paljon testaava ja suosikkeja on monta! Pitäisi siis ihan istahtaa alas ja miettiä ne parhaat. Aika monta samaa suosikkia meillä kyllä oli...Dermalogicalta olen ehkä joskus kokeillut tuota kuorintaa ja se oli hyvä! Silmämeikinpoistoaineesta en ole löytänyt vielä sitä parasta, sellaista mikä ei siis maksaisi maltaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tää oli vaikea :D Ja mäkin testaan niin paljon kaikkea koko ajan, että oli oikeesti vaikeeta edes muistaa mitä kaikkea ihanaa sitä onkaan tullut testattua edes tässä parin viime vuoden aikana! Mä niin toivon, että säkin vielä löydät edullisempien tuotteiden joukosta luottoputsarin silmämeikeille<3

      Poista
  3. Näistä jäi kiinnostamaan kovastikin Holika Holikan puhdistusöljy ja Huxley toner, jota olen pitänyt mielessäni pitkään, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi hommattua.
    COSRX hoitonestettä olen sen sijaan käyttänyt pullollisen, ja ai jestas miten erinomainen tuote! Nimenomaan talvella vielä jolloin kuiva ihoni on kärttyisimmillään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi on molemmat loistotuotteita, toivottavasti pidät niistä, jos lähdet kokeilemaan<3 COSRX on niin hyvä! Mulla odottelee jemmoissa tota uusi pullo, jätän varmaan suosiolla sen odottamaan syksyn ja talven tuloa, kun silloin se tosiaan pääsee parhaiten oikeuksiinsa itsellänikin.

      Poista
  4. Mulla on niin vähän kosmetiikkaa käytössä etten pystyisi edes toteuttamaan tätä :D Mutta tuo silmämeikinpoistoaine on meillä ainakin sama ;)

    VastaaPoista
  5. Oli kiva lukea, mitä tuotteita olit tähän valinnut. Tuota COSRX:n kasvovoidetta haluaisin joskus kokeilla, ehkä talvemmalla. Dermalogican kuorintaa olisi myöskin kiva testata. Ei olisi kyllä ihan helppoa lähteä valitsemaan näihin omia suosikkeja. Mutta kasvovedestä mäkin saattaisin valita Huxleyn:) Se on miellyttävän tuntuinen sekä kesä- että talvikäytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. COSRX:n voiteelle iso suositus, toi oli hurjan hyvä ja tosi riittoisaakin vielä! Sulla on niin suuret määrät kaikkia ihania ihonhoitotuotteita, ettei varmasti olisi helppoa lähteä valitsemaan vain yhtä tuotetta/kategoria :D Jaksan aina ihastella niitä sun kokoelmia, kun esittelet mitä tuotteita sulla on käytössä<3

      Poista

Kiitos kommentista!