perjantai 25. elokuuta 2023

10 parasta luomiväripalettiani

Charming Nailsin Taina kirjoitti jokin aika sitten postauksen omista Top-10 luomiväripaleteistaan ja mähän päätin samalta istumalta napata postausidean myös itselleni! Multa löytyy nykyään luomiväripaletteja yhteensä 44 kappaletta, mikä on tasan 20 palettia vähemmän kuin tämän vuoden alussa. Olen todella ylpeä itsestäni, sillä olen onnistunut tavoitteessani vähentää luomiväripalettieni määrää mielestäni erittäin hyvin! Nyt olikin hauska katsoa jäljellä olevaa kokoelmaa ja lähteä miettimään, mitkä paletit ansaitsevat paikkansa kymmenen parhaan joukossa. Itse asiassa ne parhaimmat paletit oli kaikkein helpoin valita, loppujen kanssa jouduin miettimään vähän enemmän, sillä mulla on aika paljon sellaisia omissa silmissäni "tasalaatuisia/tasaisen hyviä" paletteja, joista olisin voinut valita oikeastaan minkä tahansa tähän postaukseen. Ensimmäisenä se kymmenenneksi parhain, eli paras paletti löytyy vasta viimeisenä!

10. Too Faced Sweet Peach Eyeshadow Palette
Sweet Peach on toinen nykyisin omistamastani kahdesta TF:n luomiväripaletista. Tämä on mitä upein paletti syksyyn, mutta toki sävymaailma toimii myös muina vuodenaikoina. Se on kuitenkin melko lämmin, mistä johtuen olen tätä pitänyt itse aina nimenomaan parhaiten syksyyn sopivana palettina itselläni. Aiemmin pidin huomattavasti enemmän viileistä sävyistä luomilla, mutta nykyään suosin yhä enemmän tällaisia lämpimiä, joten tämä paletti ansaitsee ehdottomasti paikkansa Top-10 listalla. Laadullisesti TF:n luomivärit ovat hyviä, eivät välttämättä kaikki, mutta tässä paletissa ei ole laadunkaan puolesta mitään moitittavaa.

9. Ace Beaute Scarlet Dusk Eyeshadow Palette
Vielä muutama vuosi sitten olisin voinut sanoa tämän paletin sisältävän juuri ne sävyt, joita meikeissäni haluan eniten käyttää. Silloin suosin paljon joko oranssia ja persikkaa tai pinkkiä ja purppuraa, joita tämä paletti tarjoaa erittäin mukavasti. Laadullisesti sävyt ovat pigmenttisiä ja erittäin hyviä ja tässä on paletti, jonka kanssa on aina ilo meikata. Olen muutenkin pitänyt Ace Beauten luomiväreistä, niitä on mielestäni helppo työstää ja tässä paletissa on myös loistavassa suhteessa mattaa ja shimmeriä.

8. Alamar Cosmetics Reina Del Caribe Eyeshadow Palette
Ensimmäinen tuotteeni tältä brändiltä ja yhä edelleen tämä pitää pintansa suosikkipalettieni joukossa! Kahdeksasta sävystä neljä on shimmerisiä ja neljä mattaisia. Sävymaailma on ehkä hieman sekavahko, mutta tämän paletin shimmerit ovat niin törkeän hyviä, etten voi olla rakastamatta tätä. Ylärivin vihertävä shimmer on täysin uniikki omassa kokoelmassani ja veikkaan saavani siitä pannun esille vielä jonain kauniina päivänä. Multa löytyy toinenkin Alamar Cosmeticsin paletti, joka ei laadullisesti mielestäni yllä samalle tasolle tämän kanssa, mutta hyvä paletti sekin on.

7. Natasha Denona Palette 02 Eyeshadow Palette
ND:n luomivärit ovat kalliita, mutta erittäin, erittäin hyviä. Näitä voi kuvailla todella helppokäyttöisiksi, sillä niiden työstäminen ja häivyttäminen luomilla on tehty hyvin helpoksi. Pigmenttiä on runsaasti sekä shimmereissä että mattasävyissä ja tämä on yksi kolmesta omistamastani ND:n pikkupaletista. En löydä tästä paletista laadullisesti mitään vikaa ja haluaisinkin ehdottomasti vielä jonain päivänä hankkia jonkin suuremman Natasha Denonan luomiväripaletin. Tällä paletilla saa ihania arkimeikkejä!

6. Anastasia Beverly Hills Jackie Aina Eyeshadow Palette
Jackie Aina on mun uusin ABH:n palettini, vaikka on tälläkin ikää jo useampi vuosi. Olen aina pitänyt näiden luomivärien laadusta, sillä ne ovat superpigmenttisiä, mutta toisaalta myös hieman jauhoisia ja herkästi pöllyäviä. Se ei mua itseäni kuitenkaan haittaa, sillä näitäkin oli vain opeteltava työstämään oikealla tavalla ja ottamaan kerralla riittävän vähän luomiväriä siveltimeen. Modern Renaissance olisi päätynyt tähän listalle, mutten sitä enää omista. Jackie Aina on kuitenkin aivan mielettömän upea ja yksi mun suosikkipaleteistani ehdottomasti. Tässä paletissa on muutama uniikki sävy, joita en muista paleteistani löydä ja laadullisesti paletti on täyttä kultaa.

5. Jeffree Star Cosmetics Blood Sugar Eyeshadow Palette
Mun ensimmäinen palettini Jeffreeltä oli nimenomaan Blood Sugar ja aika pitkään tämä pitikin pintansa mun suosikkipalettinani JSC:lta. Punaiset sävyt eivät enää pääse itselläni yhtä usein käyttöön kuin muutamia vuosia sitten paletin ostohetkellä, mutta edelleenhän tämä on laadullisesti aivan loistava paletti ja pidän myös siitä, että tästä löytyy useampi nude ja ruskea sävy. Ne monipuolistavat palettia ja tekevät siitä erinomaisen myös arkikäyttöön.

4. Violet Voss Sunkissed PRO Series Eye Shadow and Pressed Pigment Palette
Pidän Violet Vossin luomivärien laatua hyvänä, joskaan en parhaana mahdollisena, mutta tässä on vielä niin ihanat sävytkin, että paletti yltää listallani neljänneksi! Keltainen silmämeikki ei ole aina ollut suosiossani, mutta juuri tämä paletti sai mut tykästymään keltaisiin sävyihin luomella. Lisäksi paletista löytyy myös punertavia sävyjä, jotka ovat aina itselleni mieluisia. Tällä saa hurjan kauniita meikkejä, jotka sopivat erityisen hyvin kevääseen ja kesään.

3. Jeffree Star Cosmetics Blood Lust Eyeshadow Palette
Blood Lust päätyy kolmanneksi kahdesta syystä - laatu ja paletin sävymaailma. Rakastan violetteja ja liloja sävyjä silmämeikeissä, vaikken ehkä enää niin usein sellaisilla meikkaakaan. Tässä on kuitenkin paletti, jossa myös sävyjen laatu on enemmän kuin kohdillaan ja löytyyhän paletista toki myös muita sävyjä, jotka tosin ovat itselläni jääneet noiden lilojen ja violettien jalkoihin. Se mistä paletissa en pidä on sen pakkaus, joka on iso ja hyvin hankalan muotoinen säilytyksen kannalta.

2. Too Faced Chocolate Bar Palette
Oma Chocolate Barini alkaa olla jo parhaat päivänsä nähnyt ja aika kivasti olen tätä myös onnistunut pannuttamaan vuosien kuluessa. Edelleen tämä on luottopalettini esimerkiksi matkoilla, sillä tästä löytyy juuri sopiva kattaus sävyjä ihan tavalliseen arkimeikkiin sekä myös tummempaan juhlameikkiin. Olihan tämä itselläni pääpalettina myös omassa häämeikissäni pari vuotta sitten, eli sekin kertonee jotain. Harmillisesti tämän paletin myynti on loppunut enkä uutta siis enää tule saamaan, vaikka tällä hetkellä ehdottomasti mieluusti tästä uuden kappaleen ostaisinkin.

1. Jeffree Star Cosmetics Star Wedding Artistry Palette
Tämä oli mulle täysin päivänselvä valinta! Ei ole Star Weddingin voittanutta omassa kokoelmassani. Paletista löytyy täydellinen sävymaailma juuri niitä ruskeita ja nudeja sävyjä, joista nykyään eniten pidän. Lisäksi paletista löytyy kivasti myös muita sävyjä, kuten erilaista harmaata, kirkas pinkki, musta ja luumun sävyjä. Monipuolinen kokonaisuus ja laatu on ihan mielettömän hyvä. JSC:n luomivärit ovat ehdottomasti yhtiä suosikkejani ja tässä on paletti, jonka ihan tosissani voisin nähdä olevan jonain päivänä ainut omistamani luomiväripaletti.

Mun piti saada tämä postaus julkaistua jo keskiviikkona, mutta kuinkas tässä kävikään - nyt ollaan jo perjantaissa! Hyvää viikonloppua kaikille ♥

Onko Top-10 palettieni joukossa teidän suosikkeja tai ehkä mahdollisia inhokkeja? :)

12 kommenttia:

  1. Kiitos, että teit tän listauksen. Kiva lukea sun suosikeista, kuten Tainankin. Aika erilaisia paletteja, kun mulla itsellä oli. Mutta en omista mitään näistä sun paleteista. T. Helsingin Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tosiaan aika erilainen luomivärivalikoima ja sulla on selkeesti enemmän uudempia paletteja kuin mulla! Välillä tuntuu, että oon itse jämähtänyt noihin +5 vuotta vanhoihin paletteihin, mutta toki niitä on hyvä käyttää niin kauan kuin luomivärit vaan toimivat :)

      Poista
    2. Mulla karkasi mopo palettien kans vasta korona aikana, sen takia löytyy kattaus näitä vähän uudempia paletteja. Aiemmin omistin vaan pari palettia kerralla. Ja helposti annoin eteenpäin paletteja..nyt kerään ja koitan käyttää mahdollisimman loppuun hyvät paletit. Täytyisi olla tarkempi vielä sen kans mitä sitten päättää ostaa. Kovin värikkäitä mun ei kannata ostaa.

      Poista
    3. Nojuu sitten ei ihmekään, että kokoelmasta löytyy sulta nimenomaan noita uudempia paletteja niin paljon! Mä taas ostelin suurimman osan paleteistani vuosia sitten, uusimmat oon saanut lähinnä kauneusboksien mukana :D Sulla on kyllä tosi hyvällä mallilla tosi moni paletti, niitä pannukuvia on ihana katsoa, kun näkee että selkeesti oot käyttänyt paletteja tosi ahkerasti<3

      Poista
  2. Meillä on kyllä sama maku, omistan 6 palettia tästä kymmeniköstä. Star Weddingin olisin voinut laittaa omaan kymmenikköön mutta halusin valita erilaisia enkä välttämättä ihan uusinta palettia. Mutta se on loistava, todella hyvä laatu ja miten hyvä peruspaletti! Banana Fetishin myötä ihastuin keltaiseen, vitsit miten hyvin se korostaa mun silmiä! Oisko ollut toissapäivä jopa kun meikkasin tuolla Violet Vossin Sunkissedilla ja on senkin keltaiset vaan upeita, tuli törkyihana meikki <3 kokeilkaa ihmiset rohkeasti keltaista, ainakin siniset ja vihreät silmät pomppaa esiin!
    Ehkä muuten Sweet Peachissa tökkii vähän se on kun se on lämpimään kallellaan. Mutta laadullisesti se on parasta TF laatua <3 Natasha Denonalla on se uusi I Need A Nude -paletti, siihen vähän iskin silmäni. Yritän nykyään miettiä palettien ostoa sillä mitkä värit sopii mulle, eikä sillä kun se näyttää ihanan värikkäältä. Kun en enää niin värikkäästi meikkaa...mikähän lie, tämä ikäkö sen tekee ;)
    Oli kiva kun vastasit tähän, oli oikein mukava lukea postaus tässä kahvikupin äärellä näin aamutuimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Star Wedding vei kyllä heti mun sydämen, toi on ehdottomasti varmaankin paras luomiväripalettiostos, mitä olen koskaan tehnyt<3 Ja se on aika paljon sanottu multa :D Mä myös yllätyin aikoinaan siitä, kuinka hyvin keltainen oikeesti sopiikaan munkin silmille! Vielä kun saisi joskus rohkeutta meikkailla enemmän sinisen sävyillä, ne on jääneet mulla lähes täysin, enkä ole koskaan sinistä kokenut omaksi sävykseni luomilla. Joku turkoosi menee, mutta sellanen kunnon sininen on itselleni tosi vaikea :D

      Mä yllätyin, kun huomasin että tota Sweet Peachia edelleen myydään! Olin jotenkin ihan varma, että sekin olisi jo lopetettu, kuten vissiin about kaikki noi vanhemmat Too Facedin paletit. Että pitikin käydä googlaamassa toi sun mainitsema ND:n paletti, on meinaan aika upea.. :D Mulla ei myöskään enää ostoskoriin päätyisi kovin herkästi mikään supervärikäs paletti, kun noi neutraalimmat vetoaa ehdottomasti enemmän :)

      Poista
  3. Oi miten ihania, nämä vois olla munkin värikomboja <3 Anastasia Beverly Hillsin ja Violet Vossin sävyt on super herkullisia, toisaalta Jeffree Starin paletti on lähes täydellinen. Voisin noilla sävyillä pärjätä lopun elämäni, sillä juuri noita pääasiassa käytän. Täytyykin miettiä paletin hankintaa, jos se vielä on saatavilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä noista Violet Vossin ja ABH:n palettien sävyistä<3 Tässä oli useampi Jeffreen paletti ja kaikkia pitäisi vielä löytyä myynnistä! Ehkä oletan sun kiinnittäneen huomiota nimenomaan tohon Star Weddingiin(?) ja se on kyllä niin täydellinen, että suosittelen erittäin lämpimästi sitä :)

      Poista
  4. Olipa kiva lukea mitä paletteja sä olit tähän valinnut. Mukavan monipuolinen kokonaisuus:) Itseltäni näistä löytyy Sweet Peach, Jackie Aina sekä Blood Lust. Sweet Peach on kyllä niin ihana ja laadukas paletti! Chocolate Baria en koskaan tullut hankkineeksi, mutta olisin varmasti itsekin siitä tykännyt. Näissä sun paleteissa on monia ihania syksyisiä paletteja<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sweet Peach on todella hyvä, niin laadullisesti kuin sävyjenkin puolesta :) Mulla oli aikoinaan pari muutakin isompaa TF:n palettia (Semi-Sweet Chocolate ja Chocolate Bon Bons), mutta ne oon antanut eteenpäin jo aiemmin. Tällä hetkellä toi Semi-Sweet olisi mulle tosi mieluisa, kun siinä oli niin kivasti lämpimiä sävyjä!

      Mä odotan innolla, että kohta pääsee kunnolla tekemään ihania syysmeikkejä, kun aletaan tosiaan siirtyä kesästä syksyyn ♥

      Poista
  5. Upeita paletteja, näistä ainakin 8 kappaletta mieluusti omistaisin. Tuo Sweet Peach on todella kauniin sävyinen ja tykkäisin niin paljon siitä myös itsekin. Blood Sugar paletissa on myös hieman vastaavia sävyjä. Ehkä vielä voisin ostaa tuollaisen Sweet Peachin kuitenkin jos niitä LF vielä myy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä Lookfantasticista, mutta Cult Beautylta ton Sweet Peachin ainakin just bongasin, eli ainakaan sitä ei ole myynnistä vielä poistettu! Ehdottomasti suosittelen Too Facedin luomivärejä, ne on oikeesti tosi hyviä, ainakin nää vähän vanhemmat paletit<3

      Poista

Kiitos kommentista!