keskiviikko 9. elokuuta 2023

Meidän miniloma Järvisydämessä

Viikko sitten starttasi meidän ajomatkamme Turusta kohti Rantasalmea ja Järvisydäntä, jossa yövyimme kahden yön ajan. 450 kilometrin ajomatka vuoden ikäisen taaperon kanssa jännitti, mutta onneksi sekä meno- että paluumatkat sujuivat lapsen kannalta varsin helposti ja suuremmilta kiukuilta ja itkuilta vältyttiin. Saimme tämän pienen loman lahjaksi ja paikalla olivat myös Jamin isovanhemmat, joista olikin iso apu pojan kanssa. En ehkä itse valitsisi lomakohteeksi taaperon kanssa juuri Järvisydäntä, varsinkaan noin lyhyeksi aikaa pitkien ajomatkojen takia, mutta olihan tämä tilaisuus, jota ei missään nimessä olisi voinut jättää käyttämättä! Millainen paikka Järvisydän sitten oli?

Järvisydämestä löytyy tosiaan useampia erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Me majoituimme sviitilliseen rinnehuvilaan, josta löytyi mm. kaksi saunaa, poreamme sekä suuret keittiö- ja oleskelutilat karaokelaitteineen ja takkoineen. Huvila oli suuri, vähän turhankin suuri meille kolmelle, vaikka makuuhuoneista vain yksi tosiaan olikin meidän käytössämme. Ulkonäöllisesti huvila oli kaunis, mutta jotenkin hieman huvittikin, kuinka esimerkiksi eteisestä löytynyt kuivauskaappi ei mennyt kiinni (tiivisteet repsottivat ym.), sviittimme sauna ei lämmennyt 40 astetta kuumemmaksi (eikä toinenkaan sauna yltänyt edes 60 asteeseen siinä ajassa, mitä me sitä jaksoimme lämmittää), alakerran vessan käsisuihku vuosi aina, kun hana oli auki, muutenkin pimeässä sviitissämme oli lamppuja palanut ja muuta tällaista pientä. Pikkuvikoja, jotka eivät toki meidän lomaamme millään tavalla pilanneet, mutta eipä tuokaan huvila ihan ilmainen ollut. Plussaa siitä, että meidän huvilamme oli sinänsä hyvin keskeisellä paikalla, mutta silti kaukana muista majoituspaikoista, eli saimme olla ihan omassa rauhassa!

Järvisydämessä on lukuisia aktiviteetteja tarjolla, mutta me emme lomamme lyhyen keston sekä 1-vuotiaan taaperon takia juuri näitä edes katselleet. Ainoana kokonaisena lomapäivänä kävimme mieheni kanssa kahdestaan Järvisydämen kylpylässä, joka oli paikkana varsin kaunis ja muutenkin ihan kiva. Pääaltaan vesi oli lämmintä, mutta poreallas menetti ehkä omasta mielestäni merkityksensä, kun se ei ollut selkeästi lämpimämpää tai jopa kuumaa, kuten olen porealtaiden kohdalla itse tottunut. Kylpylästä löytyi myös muutamia erikoissaunoja, mutta tilanpuutteen vuoksi kävimme vain höyrysaunassa, joka oli itselleni hyvinkin ahdistava paikka. Mähän en siis normaalisti viihdy saunoissa muutenkaan, mutta mies piti siitä! Erikoissaunat olivat kiva lisä kylpylään, vaikka yksikään sauna ei yleensä mun henkilökohtaiseen suosiooni pääsekään. Kylpylässä oli ihan kiva käydä, varsinkin kun itse rakastan vedessä lillumista, mutta ei se ehkä paikkana ollut sellainen, johon hinkuisi heti uudemman kerran. Pukeutumis- ja suihkutilat olivat hyvin siistit ja kylpylästä löytyi myös allasbaari.


Samana päivänä kävimme kahdestaan mieheni kanssa myös illallisella, kun isovanhemmat katsoivat lapsemme perään. Oli ihana päästä nauttimaan kolmen ruokalajin illallinen kahdestaan kaikessa rauhassa. Ravintola Piikatyttö oli sisustettu kauniisti ja oli hyvinkin tunnelmallinen paikka. Tarjolla oli tosiaan vain se kolmen ruokalajin illallinen, jossa pääruoan sai valita kolmesta vaihtoehdosta (kala, liha tai kasvis) ja alku- ja jälkiruoat olivat kaikilla samat. Ruoka oli hyvää ja tarjolla olisi ollut myös viinipaketti, mutta me emme sitä ottaneet. Alkuruoaksi saimme "Kesäistä mansikka-juustosalaattia ja raparperivinaigrettea, hapanjuurileipää sekä yrttilevitettä". Pääruoaksi valitsimme molemmat lihavaihtoehdon: "Grillattua kotimaista naudanfileetä, tummaa punaviinikastiketta, grillattua porkkanaa ja kesäkurpitsaa, paahdettua varhaisperunaa ja nokkos-yrttipestoa". Jälkiruokana oli vielä "Sitruuna-vadelmaposset, kauden tuoreita marjoja ja pistaasia". Hintaa tällä kokonaisuudella oli 54,90 €.

Itselleni hotellimajoituksissa yksi kohokohta on aina aamupala, joka siis sisältyi meilläkin majoituksen hintaan. Järvisydämen aamupala oli mielestäni hyvä ja maittava, vaikkei se runsain tai monipuolisin mahdollinen ollutkaan. Tarjolla oli hyvin perinteisesti mm. leipää päällisineen, minicroissantteja, pekonia, keitettyjä kananmunia, puuroa, hedelmiä, jogurttia, muroja, mysliä, riisipiirakoita, nakkeja ja lihapullia, munakasta ja totta kai juomaksi tuoremehuja, kahvia ja teetä. Nälkä lähti molempina aamuina ja mikä tärkeintä - myös meidän minijäbä söi ihan älyttömästi aamuisin, vaikka normaalisti nimenomaan aamupalan alas saaminen on herralle hyvin vaikeaa!

Henkilökunta oli pääasiassa hyvin ystävällistä ja palveluhenkistä niin ravintoloissa, kylpylässä kuin muuallakin. Paikka oli ilmeisesti aivan täynnä, mutta missään vaiheessa ei meille tullut sellaista oloa, että ihmisiä olisi ollut liikaa. Järvisydän oli paikkana mukava kokea, mutta ei mulla varsinaisesti mikään kiire takaisin sinne ole. Tai sanotaanko näin, että ilman taaperoikäistä lasta voisinkin nähdä itseni siellä uudestaan nopeastikin jossain erilaisessa majoituksessa, mutta tässä nykyisessä elämäntilanteessa en. Sää oli välillä aurinkoinen ja välillä sateinen, mutta niinhän koko kesä on juhannuksen jälkeen ollut, joten pieni sadekaan ei meidän lomaa millään tavalla haitannut. 

Oletteko te käyneet Järvisydämessä, mitä piditte paikasta? :)

10 kommenttia:

  1. Me käytiin miehen ja mun tädin ja hänen miehensä kanssa kesäkuussa ihan päiväseltään Järvisydämessä, ku täti oli unohtanut heidän tätä päiväreissua edeltävällä viikolla varsinaisella kylpylälomallaan yhden laukun tuonne ja lähdettiin sitä porukalla hakemaan. :D Käytiin samalla ihmettelemässä kylpylää ja kierreltiin tarkemmin päärakennusta ja syötiinkin sitten siellä. Oli kyllä todella hyviä savumuikkuja ja muutenkin hyvää ruokaa. :) Kyllä tuolla saattaisi pienen lomareissun käydä ihan majoittuenkin. Ajeltiin samalla reissulla Savonlinnaan ja takaisin Espooseen Imatran ja Lappeenrannan kautta. Ihan mukava päiväreissu kesälomalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tulipahan hyvä sauma päästä käymään sitten tuolla! :D Mekin syötiin tuolla päärakennuksessa ihan lounasta ja oli kyllä hyvä paikka, muikut ei tosin omaan makuun ole, joten ne jäi väliin :) Mekin oltaisiin varmasti käyty Savonlinnassa, jos mukana ei tosiaan olisi ollut tuota taaperoa, jolle matka oli jo nyt kovin pitkä. En edes tajunnut kuinka lähellä Savonlinna on Rantasalmea, kun ei pahemmin ole koskaan tuollapäin Suomea tullut käytyä!

      Poista
  2. Eiköhän tuo sviitti nyt ennen kaikkea ole vain privaattimökki, olisi kuitenkin kiva että paikoista olisi pidetty huolta. Ja että saunoissa lukisi, varaa aikaa lämmitykseen. Hotelliaamupalassa minulle tärkeintä on munakokkeli :) Se on vaan best. Haluaisin tehdä joskus matkan Tuuriin, ehkä juuri sen ostokokonaisuuden ja koko kylän näkemisen vuoksi. Vaikka toki matkaa sinne olisi, voisi vaikka viettää yhden päivän Tampereen keskustassa samassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis nimenomaan sviitillä tässä tarkoitetaan sviittiä, joka löytyy vain yhdestä näistä rinnehuviloista ja josta löytyy parivuode, oma sauna, poreamme ja keittiötilat. Muissa on vain tavalliset makkarit yksittäisine vuoteineen ja kylppäreineen, toki niitä löytyi myös meidän huvilasta, kun useamman makkarin huviloita nämä kuitenkin olivat. Iso osa Järvisydämen majoituksista on nimenomaan erikokoisia mökkejä, vaikka toki tuolta hotellirakennuskin löytyy!

      Tuuriin mulla itselläni ei ole enää mitään hinkua päästä, kun siellä muutama kesä sitten viimeksi käytiin. En kokenut omaksi paikakseni, halvemmalla saa muualta tavaraa ja mua ärsytti ihmisten käytöstavat, joita siis osalla ei ollut ollenkaan :D Mutta varmasti jos en olisi siellä koskaan käynyt niin mieluusti kokisin paikan itsekin :) Tampereelle sen sijaan haluaisin jollekin minilomalle, siellä ei ole tultu käytyä vuosiin!

      Poista
    2. En ymmärtänyt oliko se siis huvila vai osa jotain isoa rakennusta jossa oli useampia huoneistoja. Tuo oli kyllä jossain vaiheessa todella kuumaa kamaa ainakin somen osalta. Tuo Tuuri ei varmasti ole juuri halpa, vaan se on markkinoitu ja brändätty siten että sinne tehdään shoppailumatka ja sitten kukaan ei enää toiste lähde sinne saakka. Ikävää myös, jos ihmiset ovat oikeasti töykeitä? Toivottavasti eivät ne myyjät ainakaan. Ehkä tuo reissu nyt olisi kerran kiva tehdä. Lähellä olisi myös Ähtäri niin pääsisi ehkä käymään katsomassa eläimiä samassa :)

      Poista
    3. Joo noi rinnehuvilat on tollasia isoja mökkejä, jotka tossa ekassa kuvassa näkyy (tai toi meidän näkyy). Niissä on sitten sisällä useampi lukittu makkari, joita on auki sen mukaan, kuinka monta henkeä siellä huvilassa yöpyy, eli meillä toi yksi (sviitti) :) Tuollahan on about miljoona eri tyylistä mökkiä ja muuta majoitusvaihtoehtoa, joten valinnanvaraa kyllä riittää, ei mekään tällaista samanlaista enää otettaisi, jos tonne joskus palataan!

      Myyjistä mulla ei Tuurissa ole huonoa sanottavaa vaan nimenomaan muista asiakkaista. Tönittiin, yritettiin etuilla ravintolajonoissa, availtiin myyntipakkauksia ja kaikkea muuta vastaavaa, mikä osoittaa mun mielestä pelkkää käytöstapojen puutetta. Siellä on niin valtavat ihmismassat, että jokaisen olisi vähän pakko kyetä ottamaan myös muut huomioon, mutta yllättävän monelle se tuntui olevan haastavaa.. Toki tällaista käytöstä nyt on missä tahansa muuallakin, tuolla se vaan jotenkin pisti tosi pahasti silmään :D Ähtärissä mekin käytiin samalla reissulla ja oli kiva paikka :)

      Poista
  3. Kai annoitte palautetta majoituksen epäkohdista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä mies kävi hoitamassa uloskirjautumisen ja uskon hänen maininneen ainakin niistä, jotka muisti kyseisellä hetkellä! :)

      Poista
  4. Aika inhottavia pikkujuttuja, jotka pitäisi kyllä laittaa kuntoon. Ei anna kovin hyvää kuvaa hotellista tollainen. Toivottavasti sanoitte epäkohdista, et tietävät korjata... Olisin käynyt valittamassa heti, jotenkin oon vuosien aikana alkanut olemaan rohkeampi sanomaan epäkohdista, koska ei noi lomat ilmaisia ole. Yleensä epäkohdat on korjattu nopeasti. 😊 Usein suomalaiset ei sano ja sit ongelmat siirtyy vaan seuraaville, mikä on harmi.

    Muuten kivan näköinen paikka. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me käytiin heti kättelyssä sanomassa siitä, ettei tossa meidän makkarissa ollut pinnasänkyä poitsulle, ja se saatiinkin nopeesti viereisestä makkarista (joka siis oli lukittuna meiltä). Hyvin siis pelasi sen suhteen palvelu, kuten pitääkin! Noi muut jutut huomattiin vasta myöhemmin. Pitäisi tosiaan ehdottomasti aina muistaa, että kun jostain palvelusta on maksanut, on siitä myös oikeus vaatia rahoilleen vastinetta. Ja täähän pätee hyvin myös esimerkiksi, jos vaikka kampaajalla ei lopputulos miellytä. Suomalaisilla tuntuu olevan tosiaan vähän tapana vain kiitellä, vaikka palvelu olisi ollut huonoa tai lopputulos ei miellytä. Ja mulla on tässä myös parantamisen varaa, kuinka monet kerrat sitä ravintolassakin esimerkiksi on sanonut, että joo oli älyttömän hyvää ruokaa, vaikkei todellisuudessa ehkä ollutkaan :D

      Poista

Kiitos kommentista!