lauantai 30. kesäkuuta 2018

Viisi Kuvaa Kuukaudesta

Moikka! Charming Nails hastoi mut noin kuukausi sitten tekemään tämän superkivan "viisi kuvaa kuukaudesta" -haasteen ja tartuin haasteeseen enemmän kuin mielelläni. Mun on jo pitkään pitänyt tulla kirjoittelemaan vähän omia kuulumisia tänne blogin puolelle, joten sainkin tästä haasteesta itselleni hyvän ja vähän erilaisen tavan niitä teille kertoilla :) Kuvat on kaikki otettu viimeisten neljän viikon aikana eli toisin sanoen kesälomallani!


Ensimmäisen lomapäiväni selfie. Olin juuri lähdössä kaverin tupareihin ja myöhemmin vielä katsastamaan Turun yöelämää. Tykkäsin ihan superpaljon tosta Snapchatin pisamafiltteristä, melkein tekisi mieli kokeilla tehdä itselle tollasia feikkipisamia ja katsoa, miten onnistuisin :) Tuona kyseisenä lauantaina tunsin itseni niin onnelliksesi ja jotenkin vapaaksi. Vaikka mä työstäni ja työpaikastani pidänkin, kyllä se loma vaan tuli taas niin tarpeeseen ja tää kuukausi onkin mennyt älyttömän äkkiä! Maanantaina palaan siis taas töihin ja lomaa tulee seuraavaksi olemaan varmaan joskus marraskuussa, jos saisin pitää silloin viikon.


Koko loman ajan oon joutunut kestämään tän ihanan ja samalla niin ärsyttävän kissan ruoan kerjäämistä! Nemo siis kerjää joka ikinen aamu itselleen ruokaa ja se kerjääminen saattaa pahimmillaan alkaa jo kuuden aikaan aamulla. Tässä kuvassa oon just herännyt sohvalta, minne olin siirtynyt sängystä, kun en saanut siellä nukuttua enää tän maukumisen ja kerjäämisen takia. Kissan ilme kertoo kaiken - ruokaa mulle nyt ihminen! Pääsisin toki helpommalla, jos vaan antaisin sen ruoan sille, mutta en todellakaan aio antaa joka aamu periksi sille, kun siis heillä tosiaan on aina tarjolla raksuja. Ei siis oo kyse siitä, että kissa joutuisi olemaan nälissään.


Mä olisin halunnut lähteä lomalla ulkomaille, mutta poikaystävää sellainen ei kiinnostanut. Päätettiin kuitenkin tehdä risteily Tukholmaan ja tässä kuvassa ihana Ritualsin hylly Viking Gracella! Hypistelin ja tuoksuttelin noita tovin jos toisenkin, mutta lopulta en kuitenkaan ostanut mitään. Multa löytyy Ritualsia vielä kotoa jonkin verran eikä mulla ollut mitään akuuttia tarvetta millekään uudelle. Kokonaisuudessaan laivaristeily oli hurjan onnistunut ja kiva pieni reissu oman rakkaan kanssa. Muutenkin ollaan tehty pieniä päiväreissuja Suomessa, lähinnä tosin näihin Turun lähikuntiin ja saaristoon. On ollut kiva päästä näkemään uusia paikkoja ja tykkään muutenkin istua autossa ja ajella ympäriinsä. Tai siis enhän mä aja, kun ei mulla mitään ajokorttiakaan ole, mutta ainakin oon hyvää seuraa siinä vieressä ;)


Viime maanantaina päästiin vihdoin poikaystäväni kanssa käymään myös Helsingissä ja vannoutuneina Salkkarifaneina piti totta kai käydä katsomassa kuvassa näkyvä "Pihlajakatu". Käytiin myös mm. Korkeasaaressa ja luulenkin, että kyseinen reissu oli viimeinen, minkä tulen eläintarhaan elämässäni tekemään. Uskon, että Suomen eläintarhoissa eläimistä huolehditaan hyvin ja niillä on siellä periaatteessa hyvät oltavat ja tekeehän ne eläintarhat oikeasti paljon hyvää eläinten puolesta. Silti mulle tuli todella paha mieli, kun häkeissään olevat tiikerit ja leopardit kävelivät levottoman oloisina muutaman metrin matkoja edes takaisin pitkiä aikoja putkeen.. Muuten Helsingissä tuli lähinnä käveltyä siellä täällä, shoppailtua ja tietysti syötyä ja otettua parit drinkit!


Poikaystäväni isä vei meidät jokin aika sitten Naantaliin syömään ja kuvassa näkyy jälkiruoaksi ottamani superihana ja herkullinen jätskiannos. Jäätelöä, hyvää ruokaa ja kaikkia herkkuja onkin tullut loman aikana syötyä vähän turhankin paljon. Vastapainoksi oon kyllä saanut käytyä pitkästä aikaa myös salillakin, mutta ehkä sitä kesällä saakin vähän herkutella? Jätski ainakin kuuluu kesään ja erilaiset jäätelöannokset ravintoloissa on mun heikkous. 

Mun kesälomani on kaiken kaikkiaan siis ollut hyvin onnistunut ja ennen kaikkea rento. Akut on saatu ladattua oikein kunnolla ja vaikka mun lomani loppuu, kesä kuitenkin jatkuu vielä toivottavasti pitkään!

Ihanaa lauantaita jokaiselle ♥

20 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea siun kuulumisia tällaisen haasteen muodossa :) Tuo pisama -filtteri on muuten omakin lempparini, vaikka snapchattia en päivitä juuri koskaan :D Mietin ensin että mistä tuo Rituals -merkki on tuttu, mutta sitten tajusin että ollessamme alkuvuodesta Helsingissä hotellissamme oli noita Ritualsin tuotteita ja tykästyin niihin todella paljon! Harmi että niitä ei taida saada kuin laivalta ja netistä tilaamalla :/ Itsellenikin loma tuli kyllä tänä vuonna enemmän kuin tarpeeseen, ja lomalle jäädessä oli juurikin tuollainen ihanan vapautunut fiilis <3 Nyt jaksaa taas hyvillä mielin jatkaa töitä, ja etenkin kun ei tarvinnut palata enää edelliseen työpaikkaan :)

    Ihanaa viikonloppua sinne kaunokainen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en ikinä snäppiin varsinaisesti mitään päivitä, mutta otan noita kuvia silti vähän väliä just noiden filttereiden takia :D Poikaystävälle saatan jotain snäpätäkin joskus, mutta muuten en. Rituals on aivan ihana! Mutta joo saatavuus on aika huono, mä en ainakan tiedä että noita saisi muuten kuin just tilaamalla tai laivalta :/ Ritual Of Sakura -sarja on ihan mun suosikki<3 Sulla oli kyllä vielä hurjan kiva just toi, että pääsit uuteen työpaikkaan loman jälkeen :)

      Kiitos samoin sulle ihanainen<3

      Poista
  2. Ihania kuvia:) Mullakaan ei ole ajokorttia, mutta tykätään ukkelin kanssa lähteä ajelemaan ihan huvikseen tutustumaan lähiseudun nähtävyyksiin ja paikkoihin. Usein löytyy aina joku kiva kahvila, jossa istuskella ja nauttia hyvistä leivonnaisista. Ihan lähikaupungeistakin löytyy vaikka kuinka kiinnostavia paikkoja, joihin ilman autoa ei varmaan tulisi lähdettyä:)
    Ihanaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon täysin samoilla linjoilla sun kanssa :) Ei Turustakaan tarvitse kauas lähteä, kun löytyy jo hurjan mielenkiintoisia paikkoja! Tämänkin kesän aikana oon jo käynyt monissa sellaisissa paikoissa, missä en oo aiemmin ollut, vaikka lapsena onkin tullut aika paljon Suomea kierreltyä. Kiitos samoin sulle Sari :)

      Poista
  3. Mahtavaa, että törmää toisenkin 20 + ihmiseen, jolla ei ole ajokorttia :D Se tuntuu olevan suuri ihmetyksen aihe nykypäivänä..

    Ritualsin hylly on kyllä houkutteleva! Itse käyttelen joulukalenterista tulleita :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha jep, niin tuntuu :D Mulla on kyllä aikeissa se ajokortti jossain vaiheessa hankkia, ei vaan oo rahatilanne sallinnut sellasta enkä oo periaatteestakaan halunnut maksaa siitä sitä +2000 euroa. Onneksi se on nyt halvempi ;)

      Rituals on niiiin ihana<3

      Poista
  4. Täällä se kerjääminen ja maukuminen aloitetaan ennen viittä, on kumma kun ei ihminen ala herätä ja nousta ruokkimaan nälkäisiä kisuja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh onneksi toi ei sentään ihan noin aikaisin alota :D Johtunee ehkä siitä, että normaalisti se saa sen kyseisen ruoan vasta, kun mä tulen töistä kotiin iltapäivällä!

      Poista
  5. Helsingin eläintarha on vitsi. Tilat ja häkit on pieniä, vastaavaa ei ole näkynyt esimerkiksi Prahan tai Wienin eläintarhoissa joissa on todella reilut ja isot tilat. Muutenkin tuntuu että näissä kohteissa eläimet elävät oaljon enemmän luonnonmukaisesti. Mutta kyllä sinne on välillä kiva mennä lapsuutta muistelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo Suomen eläintarhojen lisäksi käynyt kuin Lontoossa enkä nyt yhtään muista millaiset tilat niillä eläimillä siellä oli. Kiva kuulla, että Prahassa ja Wienissä tilaa riittää! Mustakin olis kiva viedä mahdollisia omia lapsia joskus eläintarhaan, sillä onhan noi lapsille ihan mielettömän kivoja paikkoja, mutta nää on niin kakspiippusia juttuja..

      Poista
  6. Mä en ole enää vuosiin käynyt eläintarhoissa, koska niistä tulee vähän paha mieli. Vaikka tekeväthän eläintarhat myös hyvää työtä eläinten suojelun kannalta, kuten vähän aikaa sitten Korkeasaaresta lähetettin villihevosia kasvattamaan Mongolian vähentynyttä hevoskantaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon täysin samaa mieltä. Just viime kesänä käytiin Ranualla ja sielläkin oli pelastettu jotain kauriita tms. ja otettu sinne asumaan, että tekeehän ne tosiaan hyvääkin. Silti alkoi ahdistaa ja tuli paha mieli, kun näki niiden kissaeläinten ahdingon siellä häkeissä.

      Poista
  7. Olipa kiva postaus, ihana lukea vähän sun kuulumisiakin välillä :) Ja voi ei tuo kisu, ihana ♥ Tai toisaalta sitten ei :D Mä pidin kovasti Berliinin eläintarhasta, Korkeasaaressa oon nähnyt varsinkin kissaeläimien kiertelevän ahdistuneena pitkin häkkejä...Kaikista pahin missä oon käynyt on kuitenkin ollut Tallinnan eläintarha, missä ainakin ennen häkit olivat yksi iso surullinen vitsi. Jääkarhu aina ihan veressä ja häkit sellaisia betonikoppeja ilman mitään virikkeitä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nemon samalla niin ihana, mutta välillä myös niin ärsytävä :D Jep nytkin ne kissaeläimet kierteli siellä häkeissään. Tai pikemminkin käveli muutaman metrin ja kääntyi takaisin toistaen tota samaa ties miten pitkään. Apua millaset olot tuolla Tallinnassa on niillä eläimillä! En kyllä ikipäivänä haluaisi tollasta nähdä, hyvä kun kerroit niin en vahingossakaan laita rahojani tollasen toiminnan tukemiseen :(

      Poista
  8. Ihanaa oli lukee mitä sinne kuuluu! Tää oli hauskan haasteen muodossa, tällanen on kivaa vaihtelua ja varmasti sellanen helppo ja erikoinen idea kertoa kuulumisia kun ei lifestyle bloggaaja muuten ole :) Mukava kuulla mitä oot loman aikana vähän puuhaillut, Tukholman risteily houkuttais muakin, tosin nyt haluisin Tallinnassa käydä kun keväällä pyörähti siellä Tukholmassa :D

    Korkeasaareen tekisi mieli, mutta harmi että siellä näytti isommat kissaeläimet levottomilta - toisaalta on se kyllä surullista kun eläimet laitetaan häkkeihin kun ne ei sinne kuulu, mutta silti niissä on mielenkiintoista käydä etenkin kun Korkeasaaressa oon käynyt viimeks ihan pentuna. Olis kiva nähdä millainen eläintarha on Suomessa, kun on käynyt vain kahdessa tuolla Teneriffalla parissa moisessa.

    Ja kesällä pitää todellakin herkutella! Rupes tekee mieli jätskiannosta, vaikka yleensä raflassa valitsen jälkkäriksi jonkun suklaakakun :') Kivaa alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kieltämättä kivaa vaihtelua ja muutenkin hauska tapa kirjoitella kuulumisista :) Tallinnaan mäkin haluaisin ja itse asiassa viikko sitten olis ollut mahdollisuus sinne mennäkin. Kaikki tyssäsi vaan siihen, ettei poikaystävällä ole passia :D Päätettiin sitten sen sijaan mennä ihan vaan Helsinkiin :)

      Tuolla ylempää just mainitsinkin, että varsinkin lapsille noi eläintarhat on kyllä mielettömän kivoja paikkoja, mutta oon itse huomannut ahdistuvani noissa tosi nopeasti nykyään. Tuollakin ne kissaeläimet on käytännössä siinä heti ensimmäisenä niin tuli oikeestaan välittömästi sinne sisälle päästyä sellanen fiilis, että miksi edes tulin, kun eläimet vaan vaeltelee levottoman oloisina ympäri häkkejä :/

      Samoin sulle Kata! <3

      Poista
  9. Mukavaa, että olet saanut viettää rentouttavan loman! Mulla alkoi loma eilen ja kaikkea kivaa on seuraavalle kolmelle viikolle luvassa :)

    Mä tykkään myös hirveästi autolla reissaamisesta ja me ollaan poikaystävän kanssa tehty useampikin kesäreissu ympäri Suomea ajellen. Tuolla Turun saaristossa pitäisi kyllä joskus käydä myös ajelemassa!

    Mä en aio myös enää koskaan käydä missään eläintarhassa tai muussa eläimiä hyväksikäyttävissä turistinähtävyyksissä. Suomessa asiat ovat eläimillä varmasti paremmin kuin monissa muissa maissa, mutta kyllähän sen jo järkikin sanoo, ettei eläimet joiden reviiri luonnossa on useita kilometrejä, voi olla onnellinen muutamien kymmenien neliöiden häkeissä. En tiedä voiko tuollaista oikeuttaa edes sillä, että joitakin harvinaisempien, sukupuuton partaalla olevien lajien kantoja pidetään yllä eläintarhoissa. Ei minusta. Ihmisten kuuluisi pyrkiä suojelemaan eläimiä niiden luontaisissa elinympäristöissä, ei keinotekoisissa häkkiolosuhteissa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa lomaa sulle, toivottavasti saat nauttia kunnolla! <3 Saaristossa ajelu on ihanaa, tykkään siitä kun saa olla meren äärellä ja käydä pienissä satamissa ym :)

      Jep olet ihan oikeassa. Eläimet ei kuulu sinne häkkeihin ihmisten pällisteltäviksi, ja vaikka ne eläintarhat tekee paljon hyvääkin, on se itse konsepti kuitenkin jo todella kyseenalainen enkä itsekään sitä hyväksy. Vielä pahempaa mun mielestä on ne esimerkiksi Aasiassa olevat huumatut tiikerit ym. joita saa käydä silittelemässä ja otattamassa kuvia niiden kanssa maksua vastaan. Harmillisen usein turistit noihin lankeaa, kun ei ajatella mitä siellä taustalla oikeesti on eikä välttämättä tiedetä että se eläin on huumattu.. Turistit tonkin toiminnan kuitenkin mahdollistaa rahoittamalla sen kaiken.

      Poista
  10. Sun loma kuulostaa tosi mukavalta! :) Ja tuo pisamafiltteri on ihana, sulle sopii hyvin nuo pisamat! Nam myös tuo jälkkäri :P Unohtamatta mainita tota hassua kissaa :D<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi filtteri oli ihan superkiva! Oli kiva nähdä miltä pisamat mulla näyttäisi :D Nemo on vähän hölmö, mutta silti niin rakas<3

      Poista

Kiitos kommentista!