sunnuntai 25. elokuuta 2019

Nurmen palashampoot ja -saippuat!

*NHS:ltä saatu ilmaistuote


Virolainen luonnonkosmetiikkabrändi Nurme on ollut näkyvillä monessakin kauneus- ja kosmetiikkablogissa, mutta itselleni brändi on jäänyt vieraammaksi. Olinkin enemmän kuin iloinen saatuani maahantuojalta testiin muutaman Nurmen tuotteen ja nyt pääsen niistä kertomaan teillekin! Nurme on siis virolaisen perheyrityksen tuotos ja he pyrkivät hyödyntämään raaka-ainevalinnoissaan mahdollisimman paljon Viron luonnosta saatavia kasveja ja kukkia. Nurme tunnetaan ennen kaikkea runsaasta palasaippua ja -shampoovalikoimistaan, mutta brändiltä löytyy kattavasti myös muita ihon- ja vartalonhoitotuotteita. Tässä postauksessa keskitytään kuitenkin kahteen palasaippuaan sekä kahteen shampoopalaan, jotka ovat Nurmen uutuustuotteita!


Ensin haluan kuitenkin kysyä teiltä käytättekö te palasaippuoita tai -shampoita? Itse suosin monissa tilanteissa vielä ihan nestemäistä saippuaa, mutta viimeiset pari-kolme vuotta kylpyhuoneesta on aina löytynyt myös kiinteä saippuapala. Palashampoita olen testannut vuosia sitten ja muistaakseni kaikki testaamani palashampoot ovat olleet Lushin. Olinkin todella innoissani päästessäni pitkästä aikaa kokeilemaan hiustenpesua nimenomaan kiinteän shampoopalan kanssa. Palashampoot jakavat tehonsa puolesta varmasti mielipiteitä ja paljon kuulee myös puhuttavan siitä, että jotkin palashampoot jättävät hiukset ja hiuspohjan lopulta likaisen tuntuiseksi ja oloiseksi. Tämä toki riippuu varmasti paljon hiustyypistä ja tuotteesta itsestään ja on sanomattakin selvää, että kaikki ei sovi kaikille. Miten nämä Nurmen tuotteet sitten ovat toimineet itselläni?


Nurme Goat's Milk Soap* on runsaasti A-vitamiinia sisältävä saippuapala, jonka tulisi kosteuttaa ja uudistaa käsien ihoa. Saippua sisältää mm. oliiviöljyä, kookosöljyä ja auringonkukkaöljyä. Saippua on todella mieto tuoksultaan ja se on suunnattu erityisesti kuiva- ja herkkäihoisille. Saippua puhdistaa kädet hyvin, mutta mitään varsinaista kosteuttavaa tunnetta tämä ei ole omille käsilleni jättänyt. Ei saippua kyllä myöskään toisaalta kuivata käsiä, eli hyvin tämä on omilla kuivilla käsilläni toiminut. Itse käytän palasaippuaa myös meikkisienten puhdistamiseen joka aamu ja siinäkin tämä Nurmen saippua suoriutuu oikein hyvin. Sieni puhdistuu edellispäivän meikkijämistä tehokkaasti ja nopeasti. Tämä vuohenmaitosaippua on ollut itselleni hurjan mieluinen ja ehdottomasti haluan tutustua myös muihin Nurmen saippuapaloihin.
Hinta: noin 7,35 €.


Nurme Lemongrass Shampoo Bar* on toinen Nurmen uutuuspalashampoista ja jo pakettia avatessa sain esimakua tämän shampoon ihanasta, raikkaasta tuoksusta! Shampoopala saa tuoksunsa sitruunaruohosta, jonka tulisi myös tehdä hiuksista kiiltävät. Lisäksi se sisältää hiuspohjaa rauhoittavaa manteliöljyä sekä hiuksia hoitavaa sheavoita. Palashampoota on tarkoitus hieroa suoraan hiuksiin ja huuhdella vaahdottamisen jälkeen shampoo huolellisesti hiuksista pois. Valitettavasti omissa hiuksissani tämä ei oikein toiminut, sillä lopputuloksena hiukset tuntuivat hyvin öljyisiltä eivätkä näyttäneet tai tuntuneet juuri sen öljyisyyden takia ollenkaan puhtailta. Mietin voisiko tämä johtua ihan siitä, että hiukseni eivät ole tällaisiin tuotteisiin tottuneet, sillä mähän käytän todella usein silikoneilla sun muilla kyllästettyjä tuotteita hiuksissani, joiden ainesosat eivät ole samalla tavalla luonnollisia kuin tässä? No oli miten oli, oon käyttänyt tätä sen jälkeen ihan vartalonpesutuotteena, sillä rakastan tämän raikasta sitruunaruohon tuoksua! Hukkaan tämä ei siis mulla mennyt, vaikken shampoona tätä omissa hiuksissani saanutkaan toimimaan.
Hinta: noin 9,60 €.


Nurme Tea Tree Oil Shampoo Bar* on niin ikään uutustuote! Tämä shampoopala sisältää hiuspohjaa tehokkaasti rauhoittavaa teepuuöljyä sekä hiuksia hoitavaa sheavoita. Tuote onkin suunnattu erityisesti kuivalle ja ärsyyntyneelle päänahalle. Mulla ei mitään varsinaisia ongelmia ole päänahkani kanssa, mutta totta kai lähdin tätäkin kokeilemaan ihan avoimin mielin. Valitettavasti mun hiuksissani tämäkään shampoopala ei oikein toiminut. Ihan yhtä öljyisen tuntuiseksi tämä ei hiuksiani jättänyt kuin ylempänä oleva Lemongrass Shampoo Bar, mutta jokseenkin epämiellyttävän tuntuisiksi kuitenkin. Harmittaa, mutta faktahan on, ettei kaikki toimi kaikilla. Olen kuullut näistä Nurmen shampoopaloista paljon kehujakin, eli jos yhtään kiinnostaa niin kokeilkaa ihmeessä. Mulla nämä eivät tosiaan toimineet ihan halutulla tavalla ja halusin sen teille kertoa ihan rehellisesti, mutta se ei onneksi tarkoita, etteivätkö nämä voisi toimia teillä! Ja mullakin nämä pääsevät tosiaan käyttöön vartalosaippuoina, johon nämä soveltuvat oikein hyvin.
Hinta: noin 9,60 €.


Nurme Foot Scrub Soap* oli hurjan mielenkiintoinen tuote. Tämä on maahohkakiveä sekä mantelinkuorijauhetta sisältävä jalkakuorintasaippua. Jalkapohjien ja kantapäiden iho joutuu monesti kovalle koetukselle ihan tavallisessa arjessakin ja siinä missä itse ainakin kuorin säännöllisesti vartaloni ihoa, haluan tehdä samoin myös jaloilleni. Jalkakuorintatuotteet ovat monesti karkeampia kuin vartalolle tai varsinkaan kasvoille tarkoitetut tuotteet ja tämäkin saippua kuorii jalat todella hyvin. Missään nimessä kuorinta ei ole liian raapivaa, mutta mukavan tehokas kuitenkin. Saippuaa on siis tarkoitus hieroa kosteisiin jalkoihin ja erityisesti itse suosin tätä kantapäiden kanssa. Minkä tahansa jalkakuorinnan jälkeen kannattaa muistaa hyvä rasvaus, niin myös tämän kanssa! Tästä nelikosta tämä onkin noussut mun suosikikseni ja kuorintapala on myös niin iso, että tämä tulee kestämään käytössä pienen ikuisuuden.
Hinta: noin 10.50 €.

Ovatko Nurmen tuotteet tuttuja? Mitä suosittelisitte? :)

14 kommenttia:

  1. Olen lukenut Facebookin Luonnonkosmetiikka-ryhmästä, että joku hiushuuhde, esim. omenaviinietikka, auttaisi poistamaan tuon lähmäisyyden, mikä saattaa jäädä palashampoon käytön jälkeen hiuksiin. En itse ole palashampoota käyttänyt tai aiheeseen sen enempää perehtynyt, joten varmaan kannattaa lähteä googlaamaan lisää kokemuksia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei hei kiitos vinkistä! Tällä hetkellä en omenaviinietikkaa omista, mutta pitää kokeilla kyllä jossain vaiheessa tota kikkaa :) Olis kuitenkin tosi kiva saada nää toimimaan myös hiuksilla, varsinkin toi Lemongrass, kun se tuoksuu niiin hyvältä<3

      Poista
  2. Mä oon kokeillut vasta tuota Lemongrassia hiuksille ja ihan hyvä tuote. Oon näistä palashampoista ja saippuoista kyllä innostunut kovasti ja mökillekin vein muutaman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, että se on toiminut sulla hyvin<3 Mä rakastan sen Lemongrassin tuoksua ihan älyttömästi, se on niin herkullinen :)

      Poista
  3. Arvostan kun kerrot rehellisesti, ettei joku sulla toimi. Liian usein tuntuu, että jotkut bloggaajat kehuu kaikkea mitä saavat ilmaiseksi. Tiettykään ei voi keksiä huonoa, jos sitä ei oo eikä kaikki kirjota niistä tuotteista, missä on jotain vikaa. Silti tuntuu hyvältä tietää, että sulta saa rehellisiä arvosteluja! Ota tämä siis hyvällä, en oo ikinä epäillytkään sua, mutta ehkä tiedät mitä ajan takaa tällä :)

    Hyvää sunnuntai-illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos paljon sulle kommentista! Tosiaan haluan blogissani kertoa ihan rehellisesti mitä mieltä olen tuotteista ollut, olin ne sitten ostanut itse tai saanut jostain. Toki sen myönnän itsekin, etten välttämättä niistä kaikista huonoista tuotteista kerro, kuin ehkä loppuneissa. Mutta jos jostain kirjoitan niin haluan ihan rehellisen mielipiteeni kertoa! Ja joo ymmärrän kyllä hyvin mitä ajat tällä takaa ja tiedän mistä puhut :) Haluaisin uskoa, että kaikki bloggaajat olisivat tässä asiassa mun kanssa samoilla linjoilla, mutta tiedän ettei se valitettavasti taida ihan niin olla..

      Ihanaa uutta viikkoa! ♥

      Poista
  4. Meillä on aina käsienpesuun sekä nestemäistä, että palasaippuaa. Tykkään pestä kropan suihkussa usein mieheni tapaan palasaippuoilla oliiviöljysaippuat ovat suosikkejani, niillä putsaan myös siveltimeni. :)

    Hiustenpesuun en ole käyttänyt kuin Lushin paloja ja niistä olen tykännyt paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä nykyään myös, vaikka mies ei noihin palasaippuoihin taidakaan koskea :D Mä putsaan tosiaan meikkisienet palasaippualla aina ja joskus kyllä siveltimetkin! Kiva kuulla, että teillä on palasaippuat noin suuressa käytössä :)

      Poista
  5. Mä tykkään Nurmen tuotteista aivan valtavasti! Itsekin epäilen toimiiko mulla palasaippua muodossa olevat shampoot kun hiukseni ovat niin hankalat, mutta ainakin vartalon pesussa olen Nurmen saippuasta tykännyt ja niiden kasvovesi vasta ihana onkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää Nurmen palashampoot ei joo mulla toimineet, tosin pitää testata tota omeaviinietikkakikkaa, joka tuolla ylempänä mainittiin! Nurmella on hirmuinen määrä kaikkea ihanaa, mitä mäkin haluaisin vielä testata<3

      Poista
  6. Mä en ensinnäkään oo koskaan palasaippuoiden ystävä ollut, mutta jemmassa on muutama Madaran palasaippua odottelemassa käyttöönottoa. Haluaisin ottaa ne käytölle, koska niiden tuoksu on lumoava, mutten tiedä osataanko miehen kanssa niitä nyt sitten käyttää, kun on totuttu nestemäiseen ja sitä ennen tarvin kyllä jonkun alustankin sille palasaippualle tuohon lavuaarin reunalle - lisäksi niistä tulee mun mielestä hirveesti aina sotkua :'D Tämän postauksen myötä vielä tekis mieli enempi kaivella yksi niistä käyttöön, en tiedä miksi. :D Tulipas sekava teksti, jospa ymmärsit mun höpötyksiä taas :')

    Mä voitin eräästä blogiarvonnasta Nurmen tuotteita pari vuotta sitten ja yksi niistä tuotteista oli just tuo samainen jalkakuorinta. Mun piti siitä postauskin väsätä, mutta se unohtui ja nythän oon jo tuon jalkakuorinnan käyttänyt, koska se oli ihan todella IHANA! :D En siis yhtään ihmettele, että se on noussut sun suosikiksi näistä neljästä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on jo pitkään ollut Mádaran palasaippuoita, tälläkin hetkellä käytössä on yksi ton Nurmen vuohenmaitosaippuan rinnalla<3 Joo se alusta kannattaa hankkia, meillä on sävysävyyn alusta sen nestemäisen saippua-annostelijan kanssa :D Aika nopeesti siihen palasaippuaan mun mielestä tottui, vaikka kyllä mä kiireessä edelleen tartun monesti siihen nestemäiseen saippuaan ja mies just totesi, ettei hän käytä niitä koskaan. Pitää saada sekin oppimaan siis ;)

      Toi jalkakuorinta on kyllä ihan super! Mä oon Lushilta käyttänyt hiljattain vähän vastaavanlaisen tuotteen, mutta tää Nurmen tuote on kyllä sitä tehokkaampi ja myös isompi eli samalla myös riittoisampi<3

      Poista
  7. Vo iilmeisesti mennä kuukausi että hius tottuu noihin öljyisiin palashampoisiin, ennenkuin ne ovat puhtaat kuin normaalin nestemäisen shampoon jälkeen. En itse halua siirtyä noihin, sillä tarvitsen mun sulfaatit ja muut, että hius on pehmoista ja sileää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakaan ei nyt ihan taida olla sitä kuukautta aikaa odotella, että hiukset noihin tottuu :/ Sitä yllämainittua etikkavinkkiä pitää kuitenkin testata! Mä kaipaan silikoneja mun hiuksiini, vaikka testailenkin tosi paljon luonnonkosmetiikan hoitsikoita, mutta aina välillä on pakko kuitenkin saada niitä silikonilla kyllästettyjä hoitsikoitakin hiuksiin - se tunne on vaan niin miellyttävä :D

      Poista

Kiitos kommentista!