keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Huulimeikkien karsintaa


Moi! Oon jo pitkään puhunut täällä blogissa, että mun pitäisi tehdä kunnon inventaario erityisesti omiin meikkivarastoihini ja laittaa joko kiertoon tai suoraan pois sellaiset tuotteet, joita en enää käytä tai jotka ovat jo menneet vanhaksi. Päätin aloittaa projektini huulimeikkien osalta, sillä niitä mulla oli poislaitettavaksi ehdottomasti kaikkein eniten. Huulimeikkejä kertyy mulle joka kuukausi muutama kappale Lip Monthlysta + mahdollisista muista kauneusbokseista. Lisäksi niitä tulee toisinaan pr-pakettien mukana ja ostanhan mä toki itsekin niitä silloin tällöin. Tosin nyt täytyy myöntää, että edellisestä huulimeikkiostoksestani on aikaa jo melkoisesti. 


Lähdin karsimaan huulimeikkejä melko rankalla kädellä miettien oikeasti jokaisen kohdalla tulenko sitä enää käyttämään. Osaa swatchailin, osaa ei edes tarvinnut sillä tuotteen kohtalo oli selvillä muutenkin. Multa löytyi ihan älyttömästi oikeasti jo huonoksi menneitä huulimeikkejä, jotka joutavatkin jo poistua kokoelmistani, sillä vaikken noudatakaan armollisesti meikkituotteiden säilyvyysaikoja, ei mikään meikkituote kuitenkaan säily ikuisesti. Omalla kohdallani huomaan varsinkin nestemäisistä huulipunista todella nopeasti tuotteen vanhenemisen ja monia vanhoja suosikkeja lensikin tämän karsinnan mukana pois ihan siitä syystä, että huulipunan koostumus, haju tai väri oli muuttunut.


En käy mitenkään yksityiskohtaisesti läpi miksi mikäkin tuote joutui pois. Suurin osa näistä on vanhoja ja sen jälkeen suurin osa ei vaan mua miellytä niin paljon, että niitä jaksaisin käyttää. Enkä halua pitää kokoelmissani tuotteita, joita käytän hyvässä lykyssä ehkä kerran vuodessa. Viimeisenä ryhmänä tulevat meikit, jotka multa jo löytyy ja joista laitan siis toisen kappaleen eteenpäin. Joukosta löytyy niin edullisia brändejä kuin muutama hieman kalliimpikin, mm. Clarins, Shiseido, Clinique, NYX, theBalm, Make Up Store, Stila, We Care Icon, Max Factor, essence, Lumene ja Laritzy.


Omien laskujeni mukaan sain karsittua reilu 50 huulimeikkituotetta. Jäljelle jäi aika tarkalleen 100 huulimeikkituotetta +  rajauskynät, joita on muutamia kymmeniä ja joita en jaksanut enää laskea. Oon erittäin tyytyväinen karsinnan tuloksiin ja vaikka tietyistä tuotteista luopuminen harmittaa, pakko sekin on joskus tehdä. Eniten tää ehkä laittoi miettimään taas sitä, että mikä pakko niitä meikkejä on hamstrata niin paljon, ettei niitä ehdi käyttää kuin muutaman kerran ennen kuin ne pilaantuvat. Nyt ei tarvitse ihan heti olla ostamassa uusia huulimeikkejä vaan koitan oikeasti saada jollain järkevällä tavalla keskityttyä noihin vanhoihin yksilöihin!

Karsitteko te usein meikkejänne? :)

14 kommenttia:

  1. Ompas sulla kertynytkin noita mutta eipä ihme, johan sen blogisi nimikin sanoo ♥ Mä käyn silloin tällöin meikkipussia ja laatikkoa läpi samalla kun teet roskapostausta, jokunen lähtee aika usein poistoon.
    Onhan se pöhköä hamstrata meikkejä niin etteä ne pilaantuu kun ei ehdi käyttämään mutta niinkin voi joskus kosmetiikkahamstereille käydä ;) Tunnustan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla menee monesti niin, että loppuneet postauksia kirjoittaessa muistan kyllä, että hei vois katsastaa ne parit punatkin, mutta sitten se aina jää. Onneksi nyt sai kerralla laitettua pois enemmänkin näitä! Totta, ja onneksi niitä meikkejä voi myös antaa eteenpäin muille, jos tuntuu ettei itse ehdi/pysty käyttämään kaikkia :) Huulimeikit toki on vähän huonoja tohon, mutta monet puuteriset tuotteet menee!

      Poista
  2. No mä karsin ja lähinnä siksi että mun kaappeihin mahtuisi tavaraa! Just nyt sitä on niin paljon ja tiiän rehellisesti että ne miss -ostot jää käyttämättä. Hit ostot ostan aina uudelleen ja uudelleen käyttöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siinä vaiheessa kun niitä meikkejä alkaa olla jo melko tavalla, ei tosiaan tuu tartuttua niihin "ihan ok" -tasoisiin tuotteisiin, saati sitten niihin jotka ei oikeesti miellytä :D Vaikka ajatuksena alunperin oliskin saada se tuote siitä huolimatta käytettyä pois, mutta jos vaihtoehtoina kerran on paljon kivempiakin tuotteita niin.. :D

      Poista
  3. Huulimeikkejä joutuu itse asiassa aika usein karsimaan, koska en itse ainakaan halua huuliini laittaa mitään kovin vanhoja tuotteita, jollei sitten ole kyse jostain uudelleen löydetystä supersuosikista. Itse en osta mitään kalliita merkkejä, joten karsiminen ei tuota niin suurta tuskaa loppujen lopuksi, vaikka rankalla kädellä joutuu hommaa tekemään. Huulituotteita on helppo ja hauska ostella, ehkä sen takia niitä kerääntyy niin paljon itse kullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huulimeikit menee tosiaan suhteellisen nopeasti huonoiksi ja niistä sen onneksi myös helposti huomaa. Eikä sellasta vanhentunutta tuotetta tosiaan tee mieli käyttää enää! Multa ei nykyään oikein myöskään löydy enää mitään kovin kalliita huulipunia (kalleimmat taitaa olla Urban Decayn) eli ei se luopuminen tosiaan ota niin koville edullisten meikkien kohdalla :)

      Poista
  4. Aika muikee määrä lähti ja ajatella että paljon myös jäi! :D Musta on tullut itse sen verran tarkka näissä, etten osaa enää paljoa ostella, joten karsimista ei oo nyt tarvinnut vuosiin tehdä kun kuluttelen normaalia tahtia kaikkia pois - karsin joskus parisen vuotta sit kaiken mitä en käyttänyt niin ne meni siinä. :D
    Tietysti oon ostanut siis uutta kosmetiikkaa, mutta siis esimerkiksi nyt jo pursuaa huulipuna/kiilto pussukkani sen verran että ahdistaa - tosin pitäis itsekin heitellä ne melko loppuneet pois, siksi se pursuaa kun en oo heittänyt niitä koska yritän nitistää niistä kaiken mahdollisen irti loppuun saakka, hhe.. Ja oon ostanut kaksi uutta jo :'D

    Mutta liian suuria määriä tuotteita en osaa pitää, koska mulla ei oo vaan tilaa ja haluan pitää senkin tilan mitä on, niin melko tyhjänä, että tuote on helppo ottaa sitten sieltä tai jotain :D Eniwei ihan mahdottoman hyvin oot karsinut Linda! Sulla on kyllä varmasti kadehdittavan paljon erilaisia ihania huulituotteita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tohon samaan kun mäkin pääsisin! Olis ihan unelmatilanne, että käytössä olis vaikkapa vaan joku 10 eri huulimeikkituotetta ja niistä kaikki oikeesti olis käytössä. Sais jotain joskus loppumaankin ja voisi sitten hyvällä omallatunnolla ostella lisääkin :D Multa löytyy sentään ihan kivasti tilaa säilytellä huulimeikkejä, mutta joo tiiän hyvin mitä meinaat tolla, että tuote on helposti löydettävissä. Mullakin on aika tarkassa järjestyksessä kaikki huulimeikit, jotta tiedän missä mikin on eikä mee niiden etsimiseen turhan paljon aikaa :D

      Poista
  5. Hieno suoritus! Meikkien karsimisessa on aina jotain tosi mieltä hivelevää mun mielestä, saa tavallaan uuden puhtaan alun ja muistaa mitä kaikkea omistaakaan. Ja kun kokoelmassa on vaan sellaisia tuotteita, joista oikeasti tykkää, tulee kaikkea käytettyä :). Nuo theBalmin meet matte hughes punat on ihania, mulla on niitä pari miniä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep oon täysin samaa mieltä tosta! Tulee jotenkin koko meikkipöydälle paljon "raikkaampi" fiilis, kun pääsee turhista jutuista eroon :) Noi theBalmin punat on ihania, noi oli just niitä jotka harmillisesti on jo päässeet vanhoiksi ja noiden koostumus on muuttunut tosi paakkuiseksi :/ Lisää pitäisi ehdottomasti hankkia!

      Poista
  6. Oho miten paljon sulla on huulipunia, mulla ei taida olla edes tuon ekan kuvan verran :D Huulipunat on kyllä aivan ihana, en vaan osaa jotenkin käyttää niitä, kun en jaksa sitten lisäillä punaa pitkin päivää tai tarkistaa onko huulet hyvännäköiset :D Mutta hienosti oot saanut heitettyä punia pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niitä on ehkä jokunen kertynyt :D Joo se on kyllä noiden huulimeikkien kanssa vähän pakollista, että jaksaa peilistä tarkistella miltä puna näyttää. Toki on tosi pysyviäkin nestemäisiä huulipunia, mutta ne harvoin taas tuntuu kovin mukavilta huulilla!

      Poista
  7. Kiva lukea sun huulimeikkien karsimisesta! :) Kosmetiikkaharrastuksen alussa mulla oli sellainen keräilijän mentaliteetti, mutta nyt muutaman vuoden jälkeen alkaa hiljalleen ymmärtää ja ihan oikeasti näkemään niistä omista meikeistä, että kosmetiikka ei säily hyvänä ikuisuuksia. Varsinkin huulimeikit tuppaavat kyllä menemään härskiksi nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on onneksi ajatusmaailma lähtenyt samaan suuntaan kuin sulla :) Pari vuotta sitten kahmin kaiken mahdollisen kosmetiikan (erityisesti ne meikit) itselleni miettimättä oikeesti yhtään, ettei ne tule ikinä säilymään hyvänä niin pitkään, että saan kaikki loppumaan. Toki mä yhä edelleen ostan meikkejä yli oman tarpeen, mutta selkeesti vähemmän kuin aiemmin :) Ja sä oot saanut mut innostumaan erilaisista pannuprojekteista ihan kunnolla! Aiemmin olin ihan kauhuissani, jos sain jostain tuotteesta pannun näkyviin, mutta nykyään oon pelkästään iloinen siitä :D

      Poista

Kiitos kommentista!