tiistai 1. tammikuuta 2019

Kosmetiikkavuosi 2018


Mitkä kosmetiikkatuotteet vuonna 2018 ihastuttivat? Entä mitkä brändit nousivat silmissäni kiinnostavimmiksi? Halusin kirjoittaa jonkinlaisen koosteen liittyen vuoden 2018 kosmetiikkatuotteisiin, painottaen pääasiassa niitä hyviä tuotteita ja lopulta päätin rustata muutamia kysymyksiä oman makuni mukaan ja vastailla sitten niihin. Vuonna 2018 mun kosmetiikan ostaminen väheni ainakin näin mututuntumalla ajateltuna melko paljon. Isommat ja kalliimmat hankinnat jätin monesti tekemättä ja keskityin enemmän käyttämään niitä kaapissa jo olevia tuotteita. Toisaalta kyllä sitä rahaa on silti mennyt ihan mukavasti ihan jo niihin perustuotteisiin, joita kuluu tasaiseen tahtia ja tokihan sitä piti välillä itseään myös hemmotella!

Vuoden 2018..


Parhaat luomiväripaletit?
Tänä vuonna lanseeratuista sanoisin parhaimmiksi Urban Decayn Born To Runin sekä Anastasia Beverly Hillsin Norvinan. Myös Jeffree Starin Blood Sugar vaikuttaa upealta ja on yksi vuoden kiinnostavimpia uutuuksia, mutta sitä en ainakaan vielä kuitenkaan omista itse.

Mielenkiintoisimmat brändit?
Oon tutustunut tämän vuoden aikana moneenkin uuteen brädiin, mutta mielenkiintoisimmat uudet brändit juuri mulle ovat olleet Masque Bar, Mizon, Alamar Cosmetics sekä Flow Cosmetics.


Paras highlighter?
Highlighteria vaihtelin todella, todella paljon, mutta kestosuosikkinani säilyy yhä edelleen theBalm Mary-Lou Manizer. Tiedän tämän olevan todella monen muunkin suosikki, enkä yhtään ihmettele. Sävy sopii loistavasti vaalealle iholle ja menee yhteen oikeastaan minkälaisen meikin kanssa tahansa. Tällä saa kaunista hohtoa kasvoille, mutta mitään suuria glitterhippuja tässä ei kuitenkaan ole. Tuote on helppokäyttöinen ja tällä saa sekä maltillisemapaa että voimakkaampaakin korostusta kasvoille. Ihana!


Onnistuneimmat silmämeikit?
Kuvasin vuoden aikana ihan extravähän silmämeikkejäni ja siinä pitäisikin koittaa parantaa nyt vuonna 2019. Tässä kuitenkin mun suosikkini niistä, joista kuvat räpsin!

Parhaat kauneusboksit?
Tähän voisin listata varmaan lähes kaikki Boxycharmin boksit! Oon niin superiloinen siitä, että lähdin Boxycharmia loppukeväästä tilaamaan, sillä onhan noi nyt ihan omaa luokkaansa. Suosittelen, mikäli meikkipainotteiset yllätysboksit ovat mieluisia eikä Shipiton käyttämistä koeta ongelmalliseksi. Se on nimittäin yllättävänkin helppoa.


Paras kosmetiikkaostos?
TwistBe:n joulukalenteri on varmasti yksi parhaimpia ostoksia, sillä sain kalenterista niin paljon ihanaa testattavaa. Yksittäisistä tuotteista voisin mainita Catricen All Matt Plus Shine Control Make Up meikkivoiteen, josta en aluksi pitänyt yhtään, mutta joka on nyt yksi suosikeistani.

Kosmetiikkapettymykset?
Mitään kovin suuria tuotepettymyksiä en ole tänä vuonna kohdannut, mutta suuren suuri pettymys on se, etten ole vieläkään löytänyt korvaajaa Garnierin silmämeikinpoistoaineelleni. Itse tuotteessahan ei ole mitään vikaa ja sen takia sitä käytänkin vuodesta toiseen, mutta haluaisin jonkin cruelty free version itselleni. Mun silmät on vaan niin superherkät, ettei niille ihan mitä tahansa putsaria voi laittaa ja toisaalta kaikki eivät poista vedenkestävää silmämeikkiä tarpeeksi tehokkaasti.


Parhaat sivellinlöydöt?
Real Techniqusin Brush Crush siveltimet, jotka sain pr-näytteenä. Siveltimet ovat paitsi hurjan kauniita, myös todella laadukkaita. Käytän näistä ainakin kahta tai kolmea joka kerta meikatessani eli siveltimet ovat alusta alkaen olleet myös kovalla käytöllä.

Kosmetiikkayllättäjät?
Luonnonkosmetiikan suhteen oon yllättynyt (mikä sinänsä yllättää mua, koska tiedänhän mä, että ne on monesti ihan huipputuotteita) niiden hurjan hyvän tehon takia! Esim. Mádaran shampoo, Flown puhdistusbalsami ja Mossan kasvoöljy ovat kaikki sellaisia tuotteita, joiden kohdalla hieman aluksi epäilin niiden toimivuutta, mutta jotka osoittautuivat kaikki loistaviksi.

Täysin toisentyylisenä yllättäjänä voisin todeta vielä sen, kun Urban Decay veti alkuperäisen Naked-paletin pois myynnistä ja lopetti sen valmistamisen. Tää tuli mulle ja varmasti monille muillekin aika puskista ja vaikkei kyseinen paletti mun suosikkeja olekaan, on se silti mulle mieluinen ja monille varmasti melkoisessa kulttiasemassa.


Suosituimmat postaukset?
Bette Boxeihin (ja muihinkin kauneusbokseihin) liittyvät postaukset on vuosi toisensa jälkeen yhtiä suosituimpia - niin myös tänä vuonna. Myös joulukalenteripostaukset ovat teitä kiinnostaneet, kuten tiettyjen yksittäisten tuotteiden arviotkin. Näistä esimerkkinä Lumenen VALO-sarjan tuotteet ja UD:n Born To Run paletti.

Käytetyimmät verkkokaupat?
Feelunique ja Beauty Bay pääsevät kärkeen tänäkin vuonna. Suht edulliset hinnat ja kattava valikoima myös sellaisia brändejä, joita ei Suomesta niin helposti muuten saa, saavat mut tilaamaan kyseisistä verkkokaupoista kosmetiikkaa aina vaan uudelleen ja uudelleen.


Ripsiväri-ihastus?
It Cosmeticsin Superhero Elastic Strenght Volumizing Mascara on paras tänä vuonna testaamani ripsiväri! Se ei ihan vedä vertoja suosikilleni essencen lash princess false lash effect mascaralle, mutta toimii kuitenkin erittäin hyvin. Ja mähän en huonoja ripsivärejä suostu käyttämään, sillä mulla ei ole aamuisin aikaa tahkoa vartin verran sellaista ripsiini, jotta saan niihin riittävästi väriä ja näyttävyyttä.

Paras ihonhoitolöytö?
Puhdistusbalmit! Aloin tehdä iholleni kaksoispuhdista jo vuoden 2017 aikana, mutta vasta seuraavana vuonna löysin itselleni puhdistusbalmit. Voidemaiset, yleensä hieman paksumman koostumuksen omaavat putsarit poistavat meikin iholta todella, todella hyvin. Käytän kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa joko puhdistusöljyä tai sitten -balmia. Näitä haluan ehdottomasti testailla lisää nyt tulevana vuonna.


Käytetyimmät huulipunat? 
Mirabellan Modern Matte Lipstickin sävy Crimson on ehdoton suosikkini punaisista huulipunista ja yksi käytetyimpiä punia tänä vuonna. Toinen suosikkini on pannuprojektissakin ollut Urban Decayn Vice Lipstickin sävy Violate, jonka sain kuin sainkin käytettyä loppuun. Ensimmäisen kerran elämässäni oon saanut huulipunan loppumaan, hyvä minä!

Suosikkisuihkugeelit?
Treaclemoon One Ginger Morning, The Body Shop Vanilla Marshmallow ja The Body Shop Vineyard Peach ovat varmaan ne, joista olen erityisesti pitänyt.


Parhaat ihonhoitobrändit?
Mádara, Ziaja ja Lumene ovat sellaisia, jotka ovat kulkeneet vahvasti mukana koko vuoden. The Ordinarya ostin juuri kasan lisää, joten niitä lähden testaamaan seuraavaksi.

Vuoden 2019 aikana pyrin käyttämään varastojani pois ja pitämään entistä tarkempaa huolta siitä, ettei turhaa kosmetiikkaa pääse kertymään kaappeihin. Ostolakkoihin en ala, sillä en koe sellaisia juuri nyt tarpeellisiksi, mutta koitan pitää järjen mukana kosmeostoksia tehdessäni.

Ihanaa uutta vuotta 2019 kaikille lukijoilleni ♥

18 kommenttia:

  1. Mullakin on sama tavoite tälle vuodelle. Vähemmän kosmetiikkaa, mutta samalla se varmasti näkyy myös blogissakin, mutta tuntuu että saan itse paremman mielen, kun kaapit eivät ole täynnä turhuuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mulla on nyt jo ihan selkeästi edellisen vuoden aikana näkynyt vähemmän niitä ostospostauksia ja uusien tuotteiden esittelyjä. Mutta sitten ne korvataan vaan jollain muulla ;) Siitä tulee kyllä hyvä mieli, kun saa kaappeja tyhjäksi tuotteista eikä uusia "turhia" tule ostettua tilalle!

      Poista
  2. Mitä katselin joulukalentereita niin olihan tuo TwistBe:n omaa luokkaansa, ensi vuonna laitan sen kyllä itselleni kovaan harkintaan, saa ainakin rahoilleen vastinetta. :)

    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä tosta kalenterista :) Olis vaan hauska tietää vaihtuuko sisältö vuosittain, kun nythän tota ei etukäteen oikein mistään näe!

      Hyvää uutta vuotta :)

      Poista
  3. Olipa mukavaa luettavaa:) Mulla taitaa olla alkuvuoden ostolakko, sillä niin paljon on kerääntynyt kaikenlaista.
    Ihanaa Uutta Vuotta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä menin just tilaamaan kosmetiikkaa, mutta superedullista sellaista sentään :D Mutta isommat ja kalliimmat hankinnat jää tekemättä nyt varmasti joksikin aikaa!

      Kiitos samoin! <3

      Poista
  4. Olipa kiva postaus, mielenkiintoisia kysymyksiä! :) Nuo paletit mitä listasit, kiinnostaisivat myös mua ja tuohon Jeffree Starin Blood Sugariin ihastuin heti ensi käytöllä ♥ Ne sävyt on vaan niin pigmenttisiä<3
    Itse innostuin joulukalenterin myötä loppuvuodesta tosi paljon Lumenesta :) Muuten mulla ei ole mitään sen suurempaa innostusta ollut mitään tiettyä merkkiä kohtaan tänä vuonna, oon tykännyt muutamista yksittäisistä jutuista kyllä hurjasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeffreen paletit on upeita ja just toi Blood Sugar on se, joka mua itseäni houkuttelisi eniten :) Hitto kun se on vaan niin törkeen iso :'D

      Mä innostuin myös Lumenesta ihan uudella tavalla vuonna 2017, kun mulla oli se kalenteri! Olin ollut jossain vaiheessa tosi kyllästynyt koko brändiin, kun sitä puski Bette Boxeistakin joka kuukausi, mutta nyt taas toivoisin, että niissä bokseissa sitä Lumenea olisi :D

      Poista
  5. Hyvää uutta vuotta! Puhdistusbalmit on muun suuria rakkauksia, kiva että säkin olet päässyt niiden makuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin :) Muistelinkin, että ne on sun suosiossa, enkä kyllä yhtään ihmettele - onhan ne ihan loistavia<3

      Poista
  6. Aivan ihana postaus ja mahtava lueskella tällainen niin sanottu vuosikooste tällaisten kysymysten muodossa, mukavaa vaihtelua! :D Kauniita meikkejä oot laittanut nuihin suosikkeihisi, olisi tosiaan hauska nähdä enemmän sun meikkauksiasi tänä vuonna 2019 ;) Mäkään en nuista ostolakoista enää sen kummemmin välitä, kun oon tullut aika paljon järkevämmäksi ostoksien suhteen kuin mitä joskus olin. En siis nää enää syytä miksi alkaisin ostolakkoon, kun ei mulla muutenkaan tuu sen kummemmin osteltua enää paljoa mitään :D Ihanaa uutta vuotta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä en oikein tiennyt miten olisin tällaisen toteuttanut ja keksin sitten tän vaihtoehdon :D Olis ollut ehkä kivempi kirjoittaa laajemmin vuoden hyvistä ja huonoista kosmetuotteista, mutta ongelmaksi olis siinä vaiheessa tulleet kuvat, kun en haluaisi netistä niitä ottaa.. Mä yritän saada enemmän meikkejä kuvattua! Heti kun vaan nää kelit tästä muuttuu ja saa luonnonvalossa otettua paremmin kuvia :D

      Ostolakkoilu toimii joillain, mutta mulla on aikalailla sama tilanne kuin sulla :) Sitä järkeä ostosten suhteen on tullut muutenkin enemmän, joten ei niille lakoille oo samanlaista tarvetta! Yleensä sellaisten jälkeen tulee myös herkästi ostettua ihan hirveesti kaikkea (turhaa), joten parempi koittaa koko ajan pysyä siinä kohtuudessa :) Kiitos samoin sulle<3

      Poista
  7. Tosi kiva postaus ja ihania meikkejä. Kiva olisi nähdä enemmänkin sun meikki kuvia. Mä ihastuin itse kans it cosmethicsin superhero ripsariin ja vihdoinkin vuosien etsinnän jälkeen löysin itselle toimivan. Suunnittelinkin ostavani uuden tuubin kun ensimmäinen loppuu.
    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mä koitan ryhdistäytyä näiden meikkikuvien ottamisen kanssa, kun vaan päästään vähän pidemmälle kevääseen ja ulkona tulee olemaan valoisampaa :) Se hyvän ripsarin löytäminen on muuten ihan hiton haastavaa! Mullakin meni ties kuinka kauan, että löysin ekan oikeesti hyvän sen jälkeen, kun luovuin Shiseidon ripsareista. Ihanaa, että oot myös löytänyt hyvän ripsarin itsellesi<3

      Kiitos samoin! :)

      Poista
  8. Noi glitter-siveltimet on aivan ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on paitsi hurjan kauniita, myös tosi laadukkaita<3

      Poista
  9. Kiva lukea aina tällaisia kooste-postauksia! Mä oon alkanut kiinnostumaan luonnonkosmettikasta enenemissä määrin juuri ihonhoidossa. Mä ajattelin alkaa nyt panostamaan ihonhoitoon vähän enemmän. Mitään älyn kalliitta ihonhoitotuotteita tuskin alan ostelemaan, mutta olisi ihana löytää laadukaita ja itselle toimivia tuotteita juuri luonnonkosmetiikan puolelta. Jos iHerbistä muuten meinaat tilata, niin suosittelen Alba Botanican Even Advanced silmämeikinpoistoainetta. Itsellä on sitä nyt toinen pullo menossa ja se on mulle ainakin tosi toimivaa. Ei ärsytä eikä kirvele, mutta poistaa kaiken tehokkaasti ilman hankaamista, kun hetken pitää vanulappua kevyesti silmää vasten ja sitten pyyhkäisee meikit pois. Lisäksi tuote on hajusteeton, eikä maksakaan kuin alle 5 euroa muistaakseni. Ja tosiaan mulla on yleensä raskaan puoleiset silmämeikit, jotka tuo poistaa tosi hyvin :)

    Mullakin on vuonna 2019 tavoitteena saada pienennettyä omia varastoja. Osan tuotteista haluan käyttää pois ja haluan myös karsia pilaantuneet tuotteet tai ne tuotteet, joista en vaan yksinkertaisesti pidä. Ja mulla on tiedossa myös koko vuoden kestävä ostolakko, kun ei ne omat kulutustottumukset kovin kestävällä pohjalla tällä hetkellä ole :D

    Ihanaa uutta vuotta Linda! <3 Jään innolla seurailemaan, mitä 2019 tuo tullessaan sulle ja sun blogiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin luonnonkosmetiikka kiinnostaa erityisesti just ihonhoidon osalta :) Hiustenhoitotuotteet on myös alkaneet kiinnostaa ja kyllä ne meikitkin tavallaan, mutta ei samalla lailla kuin ihonhoito! Luonnonkosmetiikasta löytyy onneksi monen eri hintatason tuotteita niin varmasti löytyy sullekin jotain ihanaa testattavaa<3 Toivottavasti löydät hyviä tuotteita ja kerrot niistä sitten videolla! Hei kiitos vinkistä, mun pitää ihan vakavissaan siis harkita taas sieltä iHerbistä tilaamista :D Oot muutenkin kehunut niin paljon Alba Botanican tuotteita, että brändi kiinnostaa ihan senkin takia :)

      Hyvältä kuulostaa sun suunnitelmat kosmetiikan suhteen! Mä nostan hattua sulle ton vuoden ostolakon suhteen, mä en ikinä siihen pystyisi :D Vaikka saisinkin sitten ostaa tarpeellisia juttuja, mutta aina tulee jotain "mä haluun ton" tuotteita vastaan ja ne pitää sitten saada. Onneksi noita ei kovin usein enää tule ja osaan jo paremmin hillitä itseni, mutta siis joo - ei musta olisi mihinkään koko vuoden kestävään ostolakkoon.

      Ihanaa uutta vuotta sullekin<3 :)

      Poista

Kiitos kommentista!