sunnuntai 3. helmikuuta 2019

5 x Luomiväripaletti, jota käytän liian vähän


Luomivärit ovat jo useamman vuoden olleet lähellä mun sydäntäni ja vielä jokin aika sitten mulla oli vaihe, kun kaikki uudet ja ihanat luomiväripaletit oli pakko saada itselle. Nyt olen viimeisen puolentoista vuoden aikana himmannut niiden ostamista ihan huomattavasti, vaikka uusia paletteja olen muutamia toki ostanut. Kävin meikkipöytäni luomivärilaatikkoa läpi tässä yhtenä päivänä ja löysin sieltä muutaman paletin, joita mun pitäisi käyttää huomattavasti enemmän, mutta jotka ovat käytännössä unohtuneet laatikon pohjalle jo pidemmäksi aikaa. Ajattelin kertoa niistä myös teille!


Anastasia Beverly Hills Prism. Ostin oman Prism-palettini suhteellisen pian sen julkaisun jälkeen ja Modern Renaissancen jälkeen tämä oli toinen ABH:n luomiväripalettini. Sävyt ovat kauniita ja kuin tehty hieman juhlavampaan meikkiin/smokey eye lookiin, mutta pientä laatueroa näistä valitettavasti löytyy eikä pigmentti ole kaikissa sävyissä kovin hyvä. Se ei kuitenkaan ole syynä siihen, etten palettia ole käyttänyt. En vain yksinekertaisesti ole tämäntyylisiä sävyjä halunnut käyttää kovinkaan usein. Muutamia kertoja olen tehnyt paletilla juurikin niitä smokey eye lookeja, mutta useimmiten kun tähän olen tarttunut, olen napannut vain vasemman ylänurkan vaaleaa Lucid sävyä, sillä sillä saa älyttömän hyvin jopa hieman överin kirkastuksen silmän sisänurkkaan. Mun pitäisikin katsoa joitain meikkitutoriaaleja, joissa meikki on tehty tämän paletin kanssa, jotta saisin hieman inspiraatiota siihen millaisia meikkejä tän paletin kanssa saakaan tehtyä.


Urban Decay Naked Smoky. Tämäkin oli paletti, joka mun oli pakko hankkia pian sen lanseerauksen jälkeen, mutta rehellisesti sanottuna en edes muista koska olisin tätä käyttänyt viimeksi. Paletin sävyt ovat ihania ja pigmentti pääasiassa loistava, mutta tästä ei ole mulle arkipaletiksi. Toki joukosta muutaam vaaleampikin sävy löytyy, mutta itse miellän tämän nimenomaan niiden juhlavampien lookien tekoon, samoin kuin yllä olevan Prismin. Mun pitäisi koittaa opetella käyttämään tätä myös arkena sekä tekemään tällä niitä vähän tummempia lookeja esimerkiksi viikonloppuisin. Töihin en ehdi enkä edes halua mitään smokey eye tyylistä silmämeikkiä tehdä, mutta vapaa-ajalla sellainen kyllä onnistuu, vaikken välttämättä olisi ruokakauppaa kauemmas edes menossa.


Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette. Tästä paletista löytyy kivat perussävyt arkimeikin luontiin sekä myös muutama ihana väripommi. Paletti ei ole ollut mulla käytössä ainakaan vuoteen ja tästä ehkä puuttuu se joku, mikä saisi mut käyttämään tätä innokkaamin. Ehkä kaipaisin tähän vähän enemmän keskitummia ja tummanruskeita sävyjä, kun nyt paletista löytyy aika monta suhteellisen samanlaista vaaleaa sävyä. Kaunishan tämä on ja periaatteessa oikein käytännöllinen, nyt mun pitää vaan opetella käyttämään tätä ja tämän saakin onneksi yhdistettyä oikein kivasti mun Pan That Paletteen, joka on siis Too Facedin Chocolate Bar.


Too Faced Chocolate Bon Bons. Hankin paletin itselleni noin 2,5 vuotta sitten ja olin tästä aluksi todella, todella innoissani. Jossain vaiheessa se kiinnostus lopahti lähes kokonaan ja nyt tämä paletti on ollut mulla enää hyvin satunnaisessa käytössä. Tämähän on ihan täydellinen arkipaletti kaikkine ruskeine sävyineen ja paletissa mua eniten kiinnostaa sen vaaleanpunaiset ja pinkit sävyt. En ihan oikeasti siis tiedä miksi tämä on jäänyt niin vähälle käytölle, kun tässä ei todellakaan ole mitään vikaa. Ehkä se johtuu sitten siitä, että samankaltaisia sävyjä löytyy myös muista paleteista ja jostain syystä olen sitten valinnut niitä tämän paletin sijaan? Oli miten oli, tämänkin saa hurjan hyvin yhdistettyä siihen Chocolate Bar Paletteen, jota yritän tällä hetkellä pannuttaa.


Urban Decay Full Spectrum. Niin kaunis paletti, mutta voi apua miten mä teen nykyään ihan hirveän harvoin mitään värikkäitä silmämeikkejä! Vuodenaikakin toki vaikuttaa, sillä kesällä mun luomilla näkyy selkeästi talvea enemmän kirkkaita värejä, mutta viime kesänäkin käytin tosi paljon lähinnä mun Morphen värikästä palettia ja tämä jäi kokonaan unohduksiin. Tämäkin paletti on laadullisesti todella hyvä ja väriskaala on niin laaja, että tällä saa mitä erikoisempia ja upeampia meikkejä aikaan. Tuskin tulen tätä mitenkään tehokäyttämään nyt vielä parin seuraavan kuukauden aikana, mutta viimeistään kevään rantauduttua tänne kunnolla lupaan itselleni, että tämäkin ihanuus pääsee taas käyttöön!

Onko teillä luomiväripaletteja tai joitain muita meikkituotteita, joista pidätte, mutta joita ette vain saa käytettyä niin usein kuin haluaisitte?

22 kommenttia:

  1. Mulla on paljon paletteja, joita säilytän, mutta en vaan ehdi käyttää. Se rajoittaa tosi paljon kun meikkaan arkena vain 1-2 kertaa viikossa, jos sitäkään. Aika hyvin kyllä laitan aina kiertoon sellaisia, joita tiedän etten tule käyttämään ja mitkä ei ole niin lemppareita. Kuten esim. tuo Naked smoky ja Gwen paletti on molemmat lähteneet mun kokoelmasta ja kauan sitten. Välillä yritän itse tehdä kanssa vähän silmäystä mun laatikkoon ja kaivaa esiin sellaisia paletteja, joita ei ole tullut niin paljoa käytettyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun palettikokoelma on kyllä niiiin valtava, etten yhtään ihmettele ettei kaikkia ehdi käyttää! Mä sentään meikkaan yleensä kuutena päivänä viikossa enkä silti ehdi näiden omieni kanssa tekemään mitään :D Gwenistä mäkin oon aatellut luopua, mutten oo raaskinut kun en sitä poiskaan haluaisi heittää, en vain tiedä kelle sen antaisin.

      Poista
  2. Onhan tuossa Prismissä muutenkin vähän erilaisia sävyjä, et ei varmasti ois kaikilla joka päiväisessä käytössä :D Ja Stefani ois kyllä itelläkin lähinnä arkipaletti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Prism ei oo ihan se kaikkein perus sävymaailmaltaan, mutta toisaalta se myös taipuu moneksi tarpeen tullen! Jep, toi taas on niin arkipaletti kuin olla voi :)

      Poista
  3. Too Faced näyttää sellaiselta mistä tykkäisin! Mutta tiedän tunteen, jos jokin tuote jää vähälle käytölle. Olen joskus säästänyt vuosia joitain paletteja, joita ei vain tule käytettyä muttei raaski luopuakaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hurjan kiva, tosi ihanat perussävyt ja joukkoon mahtuu kuitenkin niitä väripisteitäkin muutama<3 Hahah jep mulla on vähän sama tilanne :D Näistä toi Gwen Stefani paletti on ainut mistä voisin luopua, mutten taida raaskia sitäkään laittaa pois.

      Poista
  4. Full Spectrumia mulla ei ole mutta muut kyllä. Smokya käytän aika usein mutta Prism ja UD Gwen ovat kyllä olleet vähällä käytöllä, pitäisköhän kaivaa ne esiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kaivamaan! Se fiilis on oikeestaan aika kiva, kun ottaa käyttöön jonkun kauan käyttämättömänä olleen paletin ja tajuaa miten kiva silläkin on meikata :)

      Poista
  5. Jos joskus päätät luopua ful spectrumista niin täällä olisi innokas ostaja, haha ;) tuo on kyllä niin ihana ja itse pidän kovasti värikkäistä luomiväreistä ja silmämeikeistä ♥ Mulla oli tuo too facedin paletti tosi kovassa käytössä 2017 ja tällä hetkellä siitä on kaikki vaaleanpunaiset sävyt pannutettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä itse asiassa tulit mulle mieleen tosta paletista kirjoittaessa, pidän kyllä mielessä<3 Voi olla ettei toi enää kauaa tuu mun kokoelmissa olemaan, jos en siitä nyt innostu uudestaan! Sun värikkäät silmämeikit näyttää kyllä niin ihanilta, etten yhtään ihmettele että tykkäät niistä :) Noi vaaleenpunaset sävyt on mullakin kovassa käytössä tossa Chocolate Bon Bonsissa, pannua en kuitenkaan oo saanut näkyviin vielä mistään!

      Poista
  6. Niin kauniita sävyjä kaikissa:) Too Faced Chocolate Bon Bons on kyl supersöpö kun sydämiä ♥
    Musta tuntuu siltä ettei paletit kulu ikinä enkä ole varmaan koskaan saanut yhtä kokonaan kulumaan, jonkun yksittäisen kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana, just se hempeys ja söpöys taisi saada mut alunperin paletin ostamaankin<3 :) Ei kulu ei, varsinkin nyt kun mulla on taas vuodeksi pannuprojektissa yksi paletti, tuntuu etten mitenkään saa käytettyä muita palettejani!

      Poista
  7. Mulla oli aikoinaan aivan tuo sama juttu, että ostelin hirveästi uusia luomiväripaletteja ja vuosien jälkeen tajusin, että puolet niistä on jäänyt aivan liian vähälle käytölle - tai käyttämättä kokonaan! Sen takia nykyään ostankin uusia luomiväripaletteja tosi harkiten ja pyrin hyödyntämään aktiivisemmin sitten niitä, mitä tulee hankittua/saatua pr-malleina. Noista paleteista multa ei löydy yhtäkään, mutta Too Faced Chocolate Bon Bonissa ja Gwen Stefanissa on aika kivoja arkeenkin sopivia sävyjä - tai kukapa sitä määrittää mikä sopii arkeen ja mikä ei :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi mäkin oon tajunnut, ettei jokaista vastaan tulevaa uutta ja kivan näköistä palettia kannata ostaa! Samoilla linjoilla siis oon sun kanssa, saman tilanteen kokeneena :) Heh joo ei kai sitä rajaa voi oikein vetää noiden arkisävyjen suhteen, kun toiset käyttää arkena hyvinkin voimakkaita sävyjä ja toiset taas superneutraaleja :D Jotenkin sitä vaan mieltää just tollaset ruskeat ja nudet sävyt niiksi arkisävyiksi!

      Poista
  8. Mulla on kans Gwen ihan laiminlyöty. Aattelin ottaa semmosen linjan, että käyttäsin viikon ajan aina yhtä palettii...jos ihan tuskaa, niin annan eteenpäin. Onneks kaverille kelpaa vähän käytetyt. Tarten paletteja kans innostuin hankkimaan 2018...ja tuolla ne lepää laatikos, kun yritän pakottaa käyttään vanhoja ensin..tyhmää hamstrata😥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi toihan kuulostaa hyvältä systeemiltä! Viikossa joo huomaa kyllä sen, maistuuko jonkun paletin käyttö ihan puulta vai onko se oikeesti ihan kiva ja sen haluaa kokoelmissa pitää :) Hamstraaminen ei oikein tässä kohtaa joo kannata, jos niitä paletteja haluaa oikeesti myös ehtiä käyttää. Eri juttu, jos keräilee meikkejä eikä oo sitten niin väliä kuinka niitä saa käytettyä - mä pyrin pääsemään tosta vaan koko ajan enemmän ja enemmän eroon :)

      Poista
  9. Pakko samaistua tuohon UD:n smoky palettiin. Ei siitä vaan saa millään arkimeikkiä aikaiseksi, ellei tee smokyeyeta mitä harvemmin arkena tulee tehtyä ja sitäkään en oo aikoihin tehnyt edes juhliin - viimeksi taisin itse käyttää sitä halloweenina ja nyt se lähtee tänään matkaan risteilylle, kun pakko tehdä mustavalkoista meikkiä :D
    Tai saahan siitä oikeastaan arkimeikkejä, mutta pitää ottaa jokin muukin paletti mukaan, nuita oikean puoleisia ruskeita tulee välillä käytettyä nimittäin parin muun paletin värin kanssa. Vasemman puoleiset ihanat shimmeriset ruskeat kiinnostais kolmistaan, mutten oo saanut tehtyä mitään kivan näköistä tuolla kolmikolla, muttei siitäkään oikeen arkinen meikki tule, kun on niin paljon hohdetta ;)

    Ihan huippukiva postaus, sulla on usein just pinnalla olevat paletit aina esitellyssä blogissa ja nyt oli mukava vilkaista mitkä niistä ovat ehkä jääneet vähän unohduksiin. Näissä on kyllä värejä ihan joka lähtöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oon samoilla linjoilla sun kanssa! Toi on just juhlatilaisuuksin ihan superhyvä paletti, mutta arkena toi ei toimi mulla, jos en yhdistä sitä johonkin toiseen palettiin. Mä käytän kyllä shimmerisiä ja metallinhohtoisia sävyjä arkenakin, mutta toi valikoima ei vaan mahdollista silti sitä arkikäyttöä :D

      Musta on kiva palata välillä näihin vähän vanhempiinkin paletteihin ja muistella niitä! Näistä tosin Full Spectrun ja Gwen Stefani on jo poistuneet myynnistä, mutta muut kolme on vielä ostettavissa :)

      Poista
  10. Too Facedin paletti on ihana ja sävyiltään just sellainen mitä itse tulisi paljon käytettyä. Myös UD paletti on kiva mut värit tosiaan vähän hankalia varsinkin talviaikaan. Kesällä tuohon tulisi ehkä herkemmin tartuttua. Luomiväritkin kuluu aika hitaasti ja jos paletteja on kovin monta niin väistämättä jää jotkut vähemmälle käytölle. Itse pyrin tehokäyttämään tiettyä palettia esim kuukauden ja sitten vaihtamaan, jotta tulisi useammalle paletille käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chocolate Bon Bonsista löytyy tosi kauniit sävyt<3 Toiset paletit on vuodenajasta riippuen vähän hankalia, samoin mulla on esimerkiksi huulipunien kanssa! Tollanen kuukauden tehokäyttö on tosi hyvä idea, ottaisin sellaisen itsellenikin projektiksi, jos mulla ei nyt olisi tätä koko vuoden kestävää pan that palette -haastetta menossa :D

      Poista
  11. Toi anastasian paletti oli avain super ihanan näköinen!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!