tiistai 19. maaliskuuta 2019

Cattier Paris - Luonnonkosmetiikkaa Ranskasta

*Affiliate- eli mainoslinkki. Kaikki postauksen tuotteet saatu pr-näytteenä.


Cattier Paris* on ranskalainen luonnonkosmetiikkabrändi, jonka juuret ylettyvät yli 50 vuoden taakse. ECOCERT sertifioitujen luonnonkosmetiikkatuotteiden joukosta löytyy kattava valikoima aina ihon- ja vartalonhoitotuotteista hammastahnoihin ja hiustenhoitoon. Cattierilta löytyy myös omat tuotteensa lapsille eli kokonaisuutena brändin valikoima on hyvin laaja. Sain jokin aika sitten maahantuojalta testiin muutaman Cattierin tuotteen ja sitä kautta sain vihdoin ja viimein ensikosketukseni brändiin, joka on kiinnostanut mua jo pitemmän aikaa! Cattieria myyvät mm. Hyvinvoinnin tavaratalo, Biodelly sekä Ruohonjuuri. Hinnat ovat näissä mielestäni hyvinkin kohtuulliset ja olisin itse valmis maksamaan näin laadukkaista luonnonkosmetiikan tuotteista enemmänkin.

Cattier Parisia maahantuo Nordic Health Systems ja NHS:n sivuilta voitte käydä lukemassa lisää Cattierista ja tutustua brändin laajan tuotevalikoimaan!


Sain itselleni testiin Cattier Parisin miselliveden, kasvoveden, kasvonaamion sekä vartalovoiteen. En tiedä olenko aiemmin täällä blogin puolella maininnut, mutta mähän rakastan testata erilaisia kasvo- ja misellivesiä. Jämähdän kyllä helposti hyväksi todettuihin tuotteisiin, mutta uusia on aina mielekästä testata ja itse asiassa nämä kaksi tuotekategoriaa ovat sellaisia, joista luonnonkosmetiikan puolelta löytyy ehdottomasti omalle iholleni parhaiten sopivimmat. Kasvonaamioita ja vartalovoiteita taas tarvitaan aina, joten niitäkin lähdin innolla kokeilemaan. Olen nyt jonkin aikaa testaillut näitä neljää tuotetta ja vihdoin saan kerrottua näistä teillekin!


Cattier Paris Soothing Micellar Gel* on erityisesti herkälle iholle suunniteltu miselligeeli. Tuote toimii tavallisen miselliveden tavoin luvaten poistaa iholta meikit ja muun lian, mutta on koostumukseltaan geelimäistä nimensä mukaisesti. Miselligeeli sisältää ihoa rauhoittavaa pellavauutetta sekä ruusuvettä ja on tuoksultaan hyvin mieto. Tuotetta voi käyttää joko perinteiseen tapaan vanulapun avustuksella tai annostelemalla geeli suoraan kämmenille ja levittämällä se kasvoille sormenpäiden kanssa. Itse suosin vanulappua oikeastaan kaikkien kasvo- ja misellivesien kanssa niiden koostumuksesta riippumatta.

Tämä on toiminut ihonpuhdistuksen viimeistelyssä todella hyvin ja kevyen kasvomeikinkin miselligeeli poisti moitteettomasti. Geelikoostumus tuo myös kosteuden tunnetta iholle enkä ole tämän jälkeen enää kokenut erillistä hoitovettä tarpeelliseksi osana ihonhoitorutiiniani. Miselligeeli ei aiheuta iholla minkäänlaista kiristävää tunnetta, mistä olen enemmän kuin iloinen. Tätä on ollut kaikinpuolin todella miellyttävä käyttää ja mikäli geelimäinen koostumus misellivedessä ei pelota, suosittelen kokeilemaan tätä.
Hinta: noin 14,90 €/200 ml.


Cattier Paris Gentle Toning Lotion* on kaikille ihotyypeille soveltuva alkoholiton kasvovesi, jonka tulisi raikastaa ja kirkastaa kasvojen ihoa. Kasvoveden sisältämät vehnäproteiinit pitävät huolta ihon kosteutuksesta ja ravitsemisesta. Calendulauute sekä kamomilla- ja ruusuvesi puolestaan rauhoittavat ihoa tehden siitä samalla pehmeän. Tässä on hitusen miselligeeliä voimakkaammin haistettavissa sellainen luonnonkosmelle tyypillinen yrittinen tuoksu, mutta hyvin mietona se tuoksu on tässäkin ja nopeasti siihen tottui. Kasvovesi tulee suihkepullossa, josta tuotteen voi suihkia joko suoraan kasvoille tai vaihtoehtoisesti vanulappuun, jonka kanssa kasvot käydään läpi. Suoraan kasvoille suihkittavat kasvovedet ovat käteviä ja virkistäviä, mutta siitä huolimatta käytän itse lähes aina sitä vanulappua apuna.

Kasvovesi raikastaa ihon kuitenkaan sitä kuivattamatta ja tekee juuri sen, mitä kasvovedeltä toivonkin. Muut ihonhoitotuotteet on helppo ja miellytävä levittää kasvoille, kun ihon on ensin puhdistanut tämän kasvoveden kanssa eikä mulla ole tästä oikeastaan mitään sanottavaa. Tuoksukin on niin mieto, ettei se häiritse tuotteen käyttöä, sillä liian voimakkaana se yrttinen tuoksu on mulle niin epämiellyttävää, että jätän koko tuotteen käyttämättä.
Hinta: noin 12,90 €/200 ml.


Cattier Paris Yellow Clay Mask - Dry Skin* on nimenomaan kuivalle iholle suunnattu savinaamio. Cattierin valikoimasta löytyy useampikin savinaamio eri ihotyypeille ja totta kai oli luonnollista, että kuivaihoisena sain itselleni testiin nimenomaan tämän kuivalle iholle tarkoitetun version. Kasvonaamio sisältää sekä valkoista että keltaista savea, joiden tehtävänä on puhdistaa ihon epäpuhtaudet. Jojobaöljy puolestaan huolehtii ihon kosteuttamisesta, jolloin ihon tulisi jäädä paitsi puhdistetuksi, myös raikkaaksi ja kosteutetuksi. Savinaamiothan monesti luetaan nimenomaan epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle parhaiten sopiviksi, mutta kuivempikin iho kaipaa toisinaan tehokasta puhdistusta, joten on erittäin hyvä, että markkinoilla on jokaiselle ihotyypille suunnattuja puhdistavia naamioita.

Tätä on tarkoitus levittää runsas kerros kasvoille ja 10 minuutin vaikutusajan jälkeen huuhdella pois. Naamion ei saisi antaa kuivahtaa iholle, kuten savinaamioilla monesti on tapana, joten naamiota saakin levittää ihan reilusti kasvoille. Itse lisäksi hieroin naamiota vielä ihoon vaikutusajan aikana, sillä erityisesti reuna-alueilla se alkoi kuivahtaa melko nopeastikin. Lopputuloksena iho oli puhdistetun ja pehmeän tuntuinen. Tämä oli selkeästi hellävaraisempi ja sitä kautta puhdistusteholtaan hitusen heikompi kuin tujuimmat puhdistavat savinaamiot, mutta sellaiset tekevät mun ihostani monesti myös rutikuivan. Olen aiemmin käyttänyt puhdistavan naamion jälkeen aina myös kosteuttavaa naamiota, mutta tämä naamio ei ole sitä vaatinut kosteuttavuutensa ansiosta. Iho selkeästi puhdistuu tämän kanssa ja omiin tarpeisiini tämä on enemmän kuin hyvä.
Hinta: noin 8,90 €/100 ml.


Cattier Paris Nourishing Body Lotion Sheabutter - Geranium* kuivalle iholle suunniteltu vartalovoide. Voide sisältää runsaasti ihoa kosteuttavia ainesosia, kuten geraniumöljyä ja sheavoita. Koostumukseltaan tämä on melko juoksevaa ja kevyttä, mutta levitettäessä voide kuitenkin jää iholle joksikin aikaa pyörimään. Tätä saa siis hieroa ihoon tovin, jotta se imeytyy, mutta imeydyttyään voide ei jätä ihoa lainkaan tahmaisen tuntuiseksi vaan vaatteet voi pukea päälle lähes välittömästi. Tuoksu on melko mieto ja itselleni miellyttävä ja näin suuresta pumppupullosta riittää iloa pitemmäksikin aikaa. Ainut miinuspuoli tässä on se, että yhdellä painalluksella tuotetta tulee pullosta melko runsas määrä. Tänhän voi toisaalta ajatella myös plussana, riippuen ihan siitä mitä ominaisuuksia näiltä pumppupulloilta toivoo, mutta mä olen pariin otteeseen saanut tätä kerralla vähän turhankin paljon.

Mun ihoni ei ylipäätään siedä vartalovoiteita mitenkään kovin hyvin, mutta tämä ei ole ainakaan vielä toistaiseksi aiheuttanut sen kummempia reaktioita. Sitä pientä ihottumaa mulle tulee oikeastaan lähes kaikista voiteista, mikäli käytän niitä säännöllisesti päivittäin, mutta mitään sen suurempia reaktioita en ole tästä saanut. Herkkä ihoni siis kiittää!
Hinta: noin 17,50 €/500 ml.

Onko Cattier Paris teille tuttu? :)

10 kommenttia:

  1. Näin jossakin tuon savinaamion ja mietin mahtaisiko kuitenkaan sopia mun kuivalle iholle. No, ei kuulostaa yhtään hassummalta sinänsä ja vaihteeksi olisi kiva kokeilla naamioita muiltakin merkeiltä kuin niiltä tutuilta ja turvallisilta.
    Cattierin misellivettä olen kokeillut, mutta en geeliä. Muistaakseni misellivesi oli ihan jees.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun kuivalle iholle tää sopi ihan loistavasti! Eli suosittelen kokeilemaan, jos yhtään siltä tuntuu :) Mä ajattelin hankkia jossain vaiheessa Cattierilta just sen perinteisen miselliveden, kunhan saan nykyisiä varastoja vähän tyhjemmiksi.

      Poista
  2. Mä oon käyttänyt Cattierin savinaamioita vuoden päivät ja nyt testaillut muutamia samoja tuotteita:)
    Tykkään kyllä tosi paljon, ne on mun herkälle nenälle sopivan neutraaleja tuoksultaan ja kuitenkin tehokkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksusta oon täysin samaa mieltä, nää on just sopivan neutraaleja :) Kiva että säkin oot tykännyt Cattierin tuotteista<3

      Poista
  3. Ei ollut ollenkaan tuttu, mutta oli kiva lukea näistä tuotteista. Ehdottomasti näihin luonnonkosmetiikka-brändeihin pitäisi perehtyä enemmän ja ostaa sen tutun turvallisen ostaminen, mikä ei ole yhtä luontoystävällistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnonkosmetiikkaan kannattaa ehdottomasti tutustua! Ei se välttämättä oo se oma juttu, mutta mä olisin ainakin jäänyt paljosta paitsi, jos en olisi luonnonkosmen maailmaan tutustunut :)

      Poista
  4. Tuo savinaamio on kuivaihoiselle todella kiva. On ihan omia lemppareita, ja mieletön hinta-laatusuhde. Itse suihkuttelen suihkepullolla päälle (edullista) ruusuvettä vaikutusaikana, jottei naamio pääse kuivumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi hei kiitos vinkistä! Pitääkin seuraavalla kerralla suihkia itsekin jotain kasvosuihketta tai ruusuvettä ton päälle. Sellainenkin taitaa jostain meinaan löytyä :D

      Poista
  5. Täytyy pitää mielessä tuo savinaamio, tykkään eniten juurikin sellaisista naamioista jotka eivät jätä kasvoja saharakuivaksi :D Miselligeeli kuulostaa mielenkiintoiselta tuotteelta. En ole muistaakseni kokeillut merkiltä vielä mitään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää ei tee sitä, mutta puhdistaa silti ihoa tosi kivasti :) Miselligeeli oli mielenkiintoinen uutuus mulle! Vastaavanlaista kasvovettä oon testannut aiemmin, mutta misellivedet on aiemmin olleet mulla ihan vesimuodossa :D

      Poista

Kiitos kommentista!