lauantai 15. joulukuuta 2018

Mádara Nourish and Repair

*Affiliate- eli mainoslinkki


Tilasin Black Fridayna itselleni pienen kasan Mádaran luonnonkosmetiikkatuotteita*, joiden joukosta löytyi myös Nourish and Repair -sarjan shampoo ja hoitoaine. Olen testannut muutamia luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteita ja valitettavasti suurin osa niistä on ollut omille vaalennetuille ja hieman huonokuntoisille hiuksilleni liian tehottomia - erityisesti hoitoaineet. Shampoiden suhteen taas olen hyvinkin tarkka niiden pesutehosta, eivätkä monet synteettisenkään kosmetiikan shampoot ole itselleni sen suhteen riittävän hyviä. Näistä Mádaran tuotteista olin aiemmin käyttänyt pienet näytepussukat, joista riitti mulla yhteen käyttökertaan. Se yksi kerta riitti kuitenkin vakuuttamaan mut näiden tehosta ja päätin heti, että tätä kaksikkoa on vielä testattava uudemmankin kerran!


Mádaralta löytyy useampikin hiustenhoitosarja, mutta omille hiuksilleni tämä Nourish and Repair kuulosti parhaimmalta. Kvittenhedelmää sekä pohjoisen nokkosta sisältävät tuotteet on tarkoitettu erityisesti vaurioituneille ja kuiville hiuksille. Tuotteet ovat molemmat vegaanisia ja niiden pakkauksissa on käytetty kierrätysmuovia. Ulkoasultaan pakkaukset ovat mielestäni tyylikkäitä ja noudattavat Mádaralle tuttua yksinkertaista ja selkeää linjaa. Mádaraa myydään paitsi heidän omilla verkkosivuillaan, myös lukuisissa muissa verkkokaupoissa sekä kivijalkamyymälöissä, kuten Sokoksella ja Ruohonjuuressa. Olen nyt testannut tätä kaksikkoa parin viikon ajan ja saanut aika hyvin muodostettua näistä mielipiteeni. Seuraavaksi kummastakin tuotteesta vielä yksittäiset arviot:


Mádara Nourish and Repair Shampoo* vakuutti mut tehollaan ja toimivuudellaan jo näytepussukkaa testatessani. Shampoo lupaa ehkäistä kaksihaaraisten syntyä sekä hiusten katkeilua, mikä on erittäin toimittava ominaisuus kun hiukset eivät muutenkaan ole parhaassa mahdollisessa kunnossa. Pesuteholtaan shampoo on todella hyvä ja lähes jokaisella käyttökerralla olen saanut hiukset puhtaiksi yhdellä pesukerralla. Mulla se onkin kriteeri sille, että pidän shampoota hyvänä. Shampoo pesee hiukset siis tehokkaasti, mutta ei kuitenkaan tee niistä yhtä suurta takkukasaa, kuten jotkin hyvin pesevät shampoot saattavat tehdä. Tätä kuluu yhdellä kertaa ehkä hitusen enemmän kuin mitä yleensä shampoota käytän, mutta se on vaan pieni miinus. Luonnonkosmetiikan joukosta olen testannut yhtä hyvää shampoota vain Ekopharmalta ja hintaansa nähden tämä Mádaran shampoo on mun mielestäni todella hyvä. Käytän todella paljon luonnonkosmetiikkaa ihonhoidon osalta, mutta hiustenhoidossa se on jäänyt melko vähälle juuri sen takia, ettei tarpeeksi toimivia tuotteita ole ollut niin helppo löytää. Nyt olen onneksi löytänyt jo kaksi toimivaa shampoota!
Hinta: noin 14,50 €/250 ml.


Mádara Nourish and Repair Conditioner* puolestaan korjaa ja ravitsee hiuksia ja tätä suositellaan totta kai käytettäväksi yhdessä saman sarjan shampoon kanssa. Koostumukseltaan hoitoaine on paksuhkoa ja tätäkin tulee levitettyä hiuksiin yleensä hieman enemmän kuin hoitsikoita yleensä. Suihkussa tämä ei tunnu mitenkään erikoiselta vaan pikemminkin hyvin tavalliselta hoitoaineelta ilman mitään erikoisuuksia. Hiusten kuivuttua tämän tehon vasta huomaa kunnolla, sillä hoitoaine on tehnyt hiuksista todella pehmeät. Luonnonkosmetiikan hoitoaineilta olen monesti jäänyt kaipaamaan nimenomaan sitä pehmeyden tunnetta, sillä monet hoitsikat ovat jättäneet hiukset hieman karkeiksi. Sekään ei välttämättä ole huono asia, mutta itseäni kuitenkin miellyttää enemmän se pehmeä tunne hiuksissa, jonka tämä hoitoaine onneksi saa hiuksissa aikaan. Shampoo on tästä kaksikosta itselleni hieman mieluisampi, mutta molemmista pidän.
Hinta: noin 14,50 €/200 ml.

Käytättekö te luonnonkosmetiikan shampoita ja hoitoaineita? Miltä brändiltä löytyy mielestänne parhaat? :)

14 kommenttia:

  1. Kokeilepas tätä: https://dzinninajatuksia.blogspot.com/2018/09/maailman-paras-hiusnaamio.html

    Ei ole sen voittanutta, ja aina siihen palaan takaisin. Kampaajakin viimeksi ihmetteli, että millä olen saanut käsitellyille hiuksille tällaisen kiillon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Harmi ettei Kiehl's ole cruelty free, mutta mikäli tilanne brändin suhteen jossain vaiheessa muuttuu niin pidän tuon naamion ehdottomasti mielessä :) Kuulostaa hurjan hyvältä!

      Poista
  2. Mielenkiintoista kuulla sun mielipiteet näistä! Totta puhuen odotin sun aiemmilla kokemuksilla ettet ois näistä vakuuttunut, mut oli kiva yllättyä. Mullakin on aika paljon huonoja kokemuksia luonnonkosmetiikan hiustuotteista, mutta nyt oon löytänyt jo onneksi myös monia mitkä toimivat. Kokonaisuutena lempparisarja hiusjutuissa on Sante, jolta sekä testaamani pari shampoota ja hoitoaine (paras<3) ovat toimineet hyvin. Näitä Mádaran tuotteita testasin joskus jotkut näytepussukat, mutta niiden perusteella en vielä vakuuttunut. Mut näytepussukat ei oikein riitäkään järkevään arvioon. Ehkä laitan nää vielä ostoskoriin, jos tulee seuraavan Mádara-ysmyn aikaan jotain tilattua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on aina tietyt epäilykset luonnonkosmen shampoiden ja hoitoaineiden suhteen, kun niin moni on tosiaan ollut mun makuuni vähän turhan tehoton. Näistä onneksi sain testattua ne näytepussukat jo paljon aiemmin ja sitä kautta uskalsin lähteä täysikokoisetkin hyvillä mielin ostamaan :) Santea mä en oo testannut vielä oikeastaan lainkaan, vaikka monet kerrat on kyllä pitänyt. Täytyykin katsoa heidän hiustenhoitovalikoimansa! Kiitos vinkistä<3

      Poista
  3. Madaran hiustuotteita en ole koskaan kokeillut, mutta kiva kuulla, että ovat toimivia. Itselleni ei ole niin tärkeää ovatko hiustuotteet luonnonkosmetiikkaa vai synteettisiä, kunhan pesevät ja hoitavat hyvin. Olen yleensä mennyt halvan hinnan perässä, mutta muutamat viimeisimmät halpistuotteet ovat kyllä olleet aikamoisia floppeja, joten ehkä pitää ottaa järki käteen ja kokeilla välillä muitakin.
    Kivaa sunnuntaita Linda<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekaan se ei ole tärkeää, käytän ihan yhtä mielelläni niin luonnonkosmetiikkaa kuin synteettistäkin :) Oli vaan kiva löytää luonnonkosmen joukosta taas uusi toimiva kaksikko! Mä kierrän monesti kaikki markettishampoot ja varsinkin -hoitsikat kaukaa, kun niistä niin moni on liian laimeita mun hiuksille, mutta löytyy niidenkkin joukosta ihan todellisia helmiä! Hiustuotteet on mulla itselläni kuitenkin sellainen osa-alue, johon haluan mielelläni panostaa myös rahallisesti :)
      Kiitos samoin sulle Sari<3

      Poista
  4. Käytän, varsinkin shampoita, ne on ihania. Hoitoaineet ovat vähän hankalia, koska pakko laittaa hoitosuihketta niiden jälkeen tai muuten joudun repimään hiukset auki. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä laitan aina hoitosuihketta hiuksiin joka tapauksessa, olin käyttänyt sitten mitä hoitoainetta tahansa, se tulee niin luonnostaan :D Hoitoaineet ei kyllä luonnonkosmetiikan saralla oo ihan samalla tasolla hoitavuuden suhteen kuin synteettiset versiot - ainakaan niissä mitä mä olen testannut.

      Poista
  5. Mä kokeilin näitä viime vuonna ja mun mielestä ehdottomasti luonnonkosmen parhaimmistoa :)

    VastaaPoista
  6. Ostin just ekaa kertaa the organic shopilta tuotteita testiin - bodyscrubin ja hiusnaamion, naamio oli ihana ja siis rakastuin siihen heti ensi kokeilulla. Varmasti voisin just niiden tuotteita ostaa tulevaisuudessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Organic Shopilta löytyy hyvään hintaan aivan ihania tuotteita<3

      Poista
  7. Tuo combo kuulostaa kyllä erittäin mielenkiintoiselta, sillä itsellänikin on vaalennetut ja varsinkin tähän aikaan vuodesta myös melko kuivat/elottomat hiukset! Täytyy muistaa nämä kun seuraavan kerran olen shampoo & hoitoaineostoksilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan, mikäli luonnonkosmetiikan shampoot ja hoitsikat kiinnostaa :) Hoitoaineella ei kyllä tosiaan ihan samanlaiseen hoitavuustehoon pääse mitä hyvillä synteettisillä, varsinkaan kunnon naamioilla, mutta mä tykkään tosta silti hurjasti!

      Poista

Kiitos kommentista!